Två platser till Elitloppet

Vinnaren av Meadow Roads lopp har sedan tidigare en plats i Elitloppet säkrad. Men nu kan faktiskt två biljetter delas ut i loppet – om tillräckligt många anmäls.

Meadow Roads lopp har snabbt förvandlats till ett klassiskt Elitlopps-kval. Nuncio tog vägen om inför sin seger i Elitloppet 2016, för två år sedan stod Propulsion som segrare och i fjol slog Nadal Broline löpningsrekordet då han vann på 1.09,1.

Två lopp – två Elitlopps-platser

I år kan Meadow Roads lopp, som körs på Solvalla den 13 maj, bli vägen till Elitloppet för fler än en häst. Sedan tidigare har det varit klart att vinnaren erhåller en ”rosa biljett” men möjligheten öppnas nu – för två vinnare. I ett pressmeddelande skriver Solvalla att om fjorton eller fler hästar anmäls kommer man att dela loppet och alltså göra två versioner av Meadow Roads lopp – båda vinnarna kvalar in till Elitloppet drygt två veckor senare.

– Jag vill ge alla elithästar en riktig chans att på egna meriter kvalificera sig till Elitloppet. Jag uppmanar alla tränare som tror sig ha en häst av Elitlopps-kaliber att anmäla till Meadow Roads lopp. Det här är en unik chans att säkra sin plats, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Solvalla/Åby: Kolgjini i farten när skrällarna duggade tätt

Solvalla/Åby: Kolgjini i farten när skrällarna duggade tätt

Skrällarna duggade tätt på Åbytravet. Bröderna Adrian och Dante Kolgjini var huvudansvariga. Terracotta Face höll sig i trav och fick äntligen visa sina kunskaper – till nästan samtliga spelares stora förvåning.

Att femårige valacken Terracotta Face skulle vara en vinnare på Åbytravet under onsdagen var det nog inte många som hade kalkylerat med. Lars I Nilsson-träningen kom till loppet med galopper i raden i sina fyra senaste starter och spelad till styva 130 gånger pengarna. Men i händerna på Adrian Kolgjini höll sig Raja Mirchi-sonen i rätt gångart.

Från sin position som trea på innerspår löste det sig helt perfekt. Terracotta Face fick fritt redan i sista svängen och vreds till attack vid upploppets början. Ledande favoriten Eddie the Eagle stod utan chans – liksom övriga motståndet. Segern blev till slut enkel på 1.15,9/2640.

…stall Kolgjini skulle också få sin egen vinnare under kvällen genom en annan skräll, om än inte fullt lika svårfunnen. Dante lotsade Arapaho Ghostdance till andra raka efter att ha gått till attack 700 från mål och knappt hållit undan för den på ”stretchen” sylvasst avslutande Procolate.

Final Dream avslutade längst in

Fartfyllt sprinterlopp där Linda Sedström utnyttjade Åbys möjligheter väl bakom Final Dream, tränad av Magnus Jernemyr. I ledningen drog Mr Creation stenhårt (10,1 första 1000) men in över upploppet fick såväl Final Dream som Jefferson Dotcom fritt på open stretch. Då ledarhästen galopperade var det Final Dream som allra snabbast till slut – och hann fram på 1.11,2a/1640.

…Rejäl årsdebut av danske Emoji. Flemming Jensen rundade fältet för att placera fyra-åringen utvändigt om ledande Reddington och arbetade ned den samma över upploppet. Emoji noterade här sin åttonde seger i trettonde starten.

Tredje raka för Valley Brodde

Daniel Redén-tränade Valley Brodde är obesegrad i tre starter i år. På Solvalla fick den sjuårige tuffingen av Örjan Kihlström full marschorder vid ingången av sista svängen – och avgjorde till slut säkert efter en tung avslutning. Valley Brodde passerade miljonen efter seger på 1.13,1a/2140.

…Kihlström igen, nu med Roger Walmanns Indy D. som tog hem styrkeprovet. Indy D. skickades iväg först i tredjespår 900 kvar och tuggade meter för meter ned den tappre ledaren Angel Raziel till sin andra raka seger. 1.15,4a/3140 visade klockorna.

Rejäl insats av Stoneisle Ocean

Finsk skräll i form av Stoneisle Ocean och Hannu Torvinen. Stoet lämnade andra utvändigt för att ta sig fram i dödens på Visa As med femhundringen kvar. Ledarinnan blev ett enkelt byte över upploppet – Stoneisle Ocean gick lätt undan till seger på 1.12,4a/2140. Isto Kuisma tränar vinnaren.

…En kvick avslutning mellan hästar över upploppet levererade L.L. Royal och Rikard N Skoglund. Ledaren Apple Wise As tröttnade efter en tuff öppning, Li Hanné-träningen skaffade sig greppet – och höll undan för längst ut spurtande Mellby Empire.

Magical Princess imponerar

Pekka Korpi har ett riktigt ämne i treåriga Magical Princess (e. Maharajah) som i en uttagning till Breeders Course tog sin fjärde raka seger. Örjan Kihlström satt i sulkyn och ekipaget gick hela loppet i dödens, kopplade enkelt greppet om ledande Bubble Effe och höll undan för Bolero Gar. 1.14,3a över 2140 visade vinnaren.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lucifer Lane lämnar återbud
Nästa nyhet
Lucifer Lane lämnar återbud

Lucifer Lane lämnar återbud

Örebrotravet blir av med en av huvudattraktionerna vid lördagens tävlingar. Hemma-hoppet Lucifer Lane tvingas lämna återbud från Orebro Intn’l.

Örebrofavoriten Lucifer Lane vann ett långlopp i Gävle senast och laddades mot en start i stayermötet Orebro Intn’l vid banans tävlingar på lördag. Men trippelmiljonären tvingas olyckligtvis att stå över. Lucifer Lane ströks under onsdagen, med hälta som orsak.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Attraversiamo till Elitloppet
Nästa nyhet
Attraversiamo till Elitloppet

Attraversiamo till Elitloppet

Derby-vinnaren är redo för de stora uppgifterna. Efter segern i årsdebuten blir Attraversiamo nästa häst klar för Elitloppet – och den hittills första svensktränade.

Elitloppet har gjort klart med ett mycket intressant inslag. Det är Svante Båth-tränade unghästtoppen Attraversiamo som blir den fjärde hästen att bjudas in till Elitloppet, som avgörs om drygt en månad. Förra årets vinnare av Svenskt Travderby gjorde comeback för två veckor sedan genom segern i Berth Johanssons Memorial.

Alltid varit en undantagshäst

– Intrycket då han vann Prix Readly Express i fjol var strålande och han krönte sedan säsongen med att vinna Derbyt. Attraversiamo, som alltid har varit en undantagshäst, ska bli spännande att se emot de allra bästa, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot på Elitloppets hemsida.

Attraversiamo blir därmed den första svensktränade hästen i årets Elitlopps-startfält. Femåringen har i sin karriär hittills vunnit 13 av sina 19 starter och tjänat knappt 8,5 miljoner kronor.

Klara för Elitloppet är:

Attraversiamo (Sverige)
Chief Orlando (Finland)
Elian Web (Finland)
Vivid Wise As (Italien)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Allsvenska kuskligan: Ohlsson har kommit ikapp
Nästa nyhet
Allsvenska kuskligan: Ohlsson har kommit ikapp

Allsvenska kuskligan: Ohlsson har kommit ikapp

68-68 – det är helt jämnt i toppstriden av den allsvenska kuskligan för närvarande. Ulf Ohlsson har hämtat i kapp försprånget på Rikard N Skoglund.

Rikard N Skoglund har fått en kanonstart på året i sulkyn och har varit kusken som vunnit flest lopp på landets banor – åtminstone hittills. Men med två tävlingsdagar kvar till vi kliver in i maj månad har regerande champion Ulf Ohlsson hämtat in försprånget.

Vann tio förra veckan

Ulf Ohlsson, som blivit allsvensk kuskchampion de fyra senaste åren, tog under förgående vecka tio segrar och då det blev ytterligare en pinne vid Umåkers tävlingar på tisdagen kvitterade han Skoglund i toppen av ligan. Båda står för närvarande med 68 segrar på svenska banor i år.

Allsvenska kuskligan:

(Per den 28 april. Statistik från Svensk Travsport. Förklaringar: fjolårsplacering inom parentes, namn, antal segrar, antal starter, segerprocent, vinstsumma).

1 (1) Ulf Ohlsson, 86 – 750 – 11,5% – 8 208 150kr
2 (7) Rikard N Skoglund, 86 – 586 – 14,7% – 6 915 950kr
3 (2) Jorma Kontio, 64 – 447 – 14,3% – 7 060 750kr
4 (4) Örjan Kihlström, 60 – 316 – 19,0% – 8 262 400kr
5 (3) Carl Johan Jepson, 50 – 385 – 13,0% – 5 432 000kr
6 (9) Magnus A Djuse, 48 – 397 – 12,1% – 4 141 300kr
7 (17) Mats E Djuse, 48 – 353 – 13,6% – 3 142 450kr
8 (6) Peter Untersteiner, 44 – 292 – 15,1% – 3 908 700kr
9 (13) Emilia Leo, 44 – 282 – 15,6% – 2 976 000kr
10 (10) Erik Adielsson, 41 – 287 – 14,3% – 5 510 850kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dijon försvarar inte titeln i Elitloppet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson