Vad händer med Urlo dei Venti? Den italienske Elitlopps-kandidaten har tidigare ryktats byta tränare – nu kan hästen var på väg till svensk regi.

Turerna kring den italienske stjärntravaren Urlo dei Venti har varit många det senaste året. Efter sin seger i Lotteria förra våren kom en inbjudan till Elitloppet. Den valde kretsen kring hästen dock att tacka nej till, men ”vann” sedan Oslo Grand Prix. Den segern blev man senare fråntagen på grund av ett positivt dopningsprov men avstängning som följd.

Under hösten har Urlo dei Venti återkommit till tävlingsbanan och hästens senaste start var den i Prix d’Amérique. Urlo dei Venti, som står på Gennaro Casillos träningslista, har siktet ställt mot säsongen storlopp men senaste veckan har uppgifter figurerat om ett tränarbyte. Först var det den i Italien verksamme Holger Ehlert (som fastnat i flera dopningskontroller) som ryktades ta över hästen, men sedan Elitloppsgeneralen Anders Malmrot sagt till Travronden att Urlo dei Venti i så fall inte skulle bli aktuell för inbjudan, kommer nya rapporter.

I enlighet med uppgifter till Sulkysport ska ägaren Stefano Simonelli bege sig till Sverige för att här undersöka möjligheterna för en ny tränare. Timo Nurmos, Daniel Redén och Jerry Riordan nämns bland de tänkbara kandidaterna. Men till Trav 365 säger Jerry Riordan, som själv varit verksam i Italien en längre period, att han inte har blivit kontaktad.

– Jag har inte hört något från Simonelli. Min första reaktion är att jag skulle säga nej, jag vet hur italienarna är. De säger en sak och att du som tränare har full kontroll och ansvar, men jag vet att det sedan inte blir så, säger han till Trav 365.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Ringostarr Treb kan vara på väg mot comeback

Ringostarr Treb kan vara på väg mot comeback

Ringostarr Treb har ägnat den senaste tiden åt avels-arbete hemma i Italien men nu har jobbet börjat inför en comeback för Elitloppets titelförsvarare.

Får vi se Ringostarr Treb i sommarens största lopp även i år? Den regerande mästaren i Elitloppet är tillbaka i träning efter att ha spenderat vintern i avelsarbetet. Nioåringen gick under onsdagen ett tillfredsställande jobb, rapporterar italienska Galoppo&Trotto.

Ringostarr Treb har inte startat sedan International Trot i USA i mitten av oktober. Enligt sajten är starter i Gran Premio della Lotteria och sedan Elitloppet tänkbara i år, men något tävlingsschema är ännu inte satt för den italienska stjärnan. Ringostarr Treb har också i egenskap av fjolårsvinnare en plats i Olympiatravet given.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Östersund: "Berglund tillbaka i hetluften"
Nästa nyhet
Tips Östersund: ”Berglund tillbaka i hetluften”

Tips Östersund: ”Berglund tillbaka i hetluften”

Tips och analyser Östersund.

Bollnäs. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 1 Cobourg Hanover är riktigt rask första biten och det blir väldigt svårt för någon här att lugga honom på ledningen. Alltför svårt. Stallkompisen 2 Etosha Boko kan också lägga iväg rejält och här borde grundplanen vara att komma ner i rygg bakom ledaren Cobourg Hanover.

Loppanalysen:  Oscar Berglund visade framfötterna rejält ifjol som tränare med friska 32 i segerprocent. Han har dock haft en lång motig period med sjuka hästar och inte startat någonting över vintern. Nu är han på gång igen och här har han 1 Cobourg Hanover i comeback. Gissa om Oscar längtat!! Det låter väldigt bra från Oscar (brukar det göra i och för sig) och hästen är bra förberedd. Kom ut efter långt upephåll i årdebuten i fjol och vann då direkt. Han är mycket startsnabb och trivs mycket bra i ledningen där han grejat många segrar. Bra chans leda runt om men oddsen är därefter och det är alltid lite läskigt efter långt uppehåll. Och finns skallen kvar efter dessa sviter?

Stallkompisen 2 Etosha Boko återkommer också och är bra förberedd. Lär nog sikta in sig på rygg ledaren och greja en framskjuten placering.

9 Jeppas Picasso avslutade bra senast och kan överraska.

4 Love de Villeneuve gästar från Norge och i full form. Avslutade bra vid seger för tre starter sedan och hann ikapp Tempura strax före mål. Gott om luft ner till övriga. Näst senast kämpade han på bra utvändigt ledaren som var den duktige spetshästen Always on Time och senast avslutade han klart bra i tufft gäng. Global Undecided vann före Perfect Dynamite. Den här hästen avslutar bra och bör kunna greja en plats.

Spelförslaget: Jag gillar inställningen på 4 Love de Villeneuve och räknar med att han spurtar in på plats. Oddset är 1,75 och det känns ändå lite tunt. Jag hoppar. Vi letar vidare.

Bollnäs. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: 6 Järvsö Irene har ensamt springspår och Rikard och kan spetsa även om hästen inte är så snabb. Borde kunna få överta. 2 Minessa kan vara spetshotet.

Loppanalysen: Ett öppet kallblodslopp och här kan det lätt hända saker. 2 Minessa gick mycket bra senast och vann trots galopp. Ett mycket bra formbesked men hästen är inte att lita på och kan göra bort sig.

13 Järvsö Aron är Perssons vapen. Gjorde bort sig i årsdebuten senast. Kan absolut runda till seger men ändå långt ifrån givet. Intrycket senast var sådär. 10 Tinas Odin är stark och har Ohlsson men är också mycket osäker.

6 Järvsö Irene med Rikard från springen kan vara draget. Ingen pjåkig häst alls. Får ny balans och nytt huvudlag enligt Holm som är nöjd med sin häst. Ändringarna verkar ha fallit väl ut av jobben att döma. Dock inte vässad men vi kan väl inte få allt. Det kan bli spets med bra kusk och bra spår och då har hon en passande uppgift. Då det låter hyggligt från tränaren så provar jag en slant.

Speförslaget: Jag spelar vinnare på 6 Järvsö Irene som jag hoppas och tror ska nå spets för att sedan duga fint. Oddset  4,75 är ok utan att vara något höjdarodds. Det finns fart i hästen och flera farliga konkurrenter är struliga av sig. Jag provar.

Bollnäs. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden: 1 Broximus Zet riskerar bli över första biten. 8 Lady Rubinstein öpnar bra men står illa till. Jag tror 3 Secret of Joy med biken på spetsar.

Loppanalysen: 1 Broximus Zet såg mycket formstark ut före tävlingarna senast och vann också på bra sätt. Gör ett småtrögt intryck men stretar på bra. Nu riskerar hästen bli över från start och sedan måste han ha klaff. Det kanske Rikard kan ordna men det är inget jag vill gå på.

8 Lady Rubinstein gör debut för Oscar och det är intressant. Han låter nöjd och hans häst är säkert bra i ordning. Det är ändå svårt att drastiskt förbättra en Nurmoshäst och detta är ingen sort jag gillar även om hon kämpar och gör det bra. Hon kan öppna bra men spåret är inte roligt.

Min idé i loppet är 3 Secret of Joy. Ett sto som avslutat bra i flera starter men senast med bike var det extra bra och ett mycket gott intryck. Hon borde vara riktigt snabb iväg med bike och från spets ska hon sedan besegras. Jag tror övriga får det tufft över den korta distansen.

11 Staro in Fact satt fast näst senast och kan vara ett skrällbud.

Spelförslaget:  Vinnarspel på 3 Secret of Joy. Ledning runt om tack och vi får oddset 3,00.

Bollnäs. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:  Bara tre hästar på startvolten. 2 Timetobecool borde man ha intresset med och felfri köra till spets. Hästen är dock inte lätt och kan galoppera. 1 Absolut Big Red i så fall till tät. En felfri 7 Plaeaure for Cash körs nog tidigt till tät. Oskar är ofta offensiv och kan också vara ute efter tidig tät. Med 9 Solitary Champ.

Loppanalysen: 7 Pleasure for Cash möter mest sig själv. En mycket bra häst för klassen men det är inte alltid han fungerar. Senast satt han fast med mycket sparat och var ursäktad då i alla fall. Felfri så är det troligt att Dunder (även om han ofta är försiktig) tidigt kör till spets och ha toppchans men det är ett snävt startspår. Jag litar inte helt på hästen även om det borde gå bra. Inget jag vill lira vinnare på till lågt odds.

9 Solitary Champ har en mer offensiv kusk och Oskar kan vara ute efter tidig tät. Kan räcka länge i så fall. Vann knappt senast.

5 Lyckans Star är rätt bra men har haft problem och det kan nog saknas lite form.

Jag söker ett platsspel bakom och väljer 12 Unfaithful. Hon avslutade bra senast och var nära segern. Brukar kunna gå en truddelutt med rätt resa och Rikard är vass. Bör kunna greja en bra placering. Jag tror på en bra insats.

Spelförslaget. Vi provar med plats på 12 Unfaithful som gärna får komma längst ut i banan och spurta bra. Oddset är 5,75.

Bollnäs lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:  Per lär träffa bättre från springen än vad Emma gör och det ser ut som 6 Vertigo Knekten till spets. Problemet är sedan att Åsebö vill se sin häst i ryggar då han fungerar bättre där och det bli 6 Zitor till spets efter en bit. Kanske 12 Bellfaks som är mycket snabbare än övriga sänds till tät efter ett tag. Känslan är att hästen fungerar som bäst där.

Loppanalysen: 12 Bellfaks vinner nog om han sköter sig och Persson har höga tankar om sin häst. Bellfaks fungerar dock inte varje gång och senast blev det galopp i spets. Banan på innerspåret var tungt och konstigt och Rikard borde nog inte ha gasat till spets men så blev det. Nu får Bellfaks attackera bakifrån och är då mer känslig. Kanske att Persson sänder mot tidig spets men det är inget givet scenario. Vinner nog felfritt men,,,Det finns men,,,

Det finns gott om skrällar bakom. 7 Vertigo Knekten är snabb men humörbetonad. Tappade en sko senast och det blev galopp. Allt verkar bra säger Åsebö som vill se sin häst i ryggar. Annars ledsnar hästen. Helst vill han köra barfota fram då hästen är mycket bättre så. Det ska dock bli kallt ikväll så det är ovisst med balansen.

6 Zitor höll riktigt bra från spets över full väg senast. Ett formbesked. Kort väg nu är betydligt bättre och det kan bli tidig spets även om springspår för orutinerade Emma är tufft.. Bör streta emot länge i så fall.

2 El Viktor har åter Ohlsson och 13 Hallsta Vinnex är kapabel men osäker.

Spelförslaget: 12 Bellfaks vågar jag inte lita på till lågt odds. 6 Zitor visade form senast. Rätt distans nu och jag spelar plats till oddset 2,00.

Bollnäs lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:  Finns snabba hästar i listan men 1 Queen of Moorlands med bike och helstängt rasslar nog  iväg mot spets. Snabb häst. Öppnade snabbt till spets bakom bilen näst senast. 5 Frida Taxam kan utmana.

Loppanalysen: 1 Queen of Moorlands har en spännande uppgift för att leda runt om. Som näst senast då hon var riktigt fin. Var inte lika fin senast och det är inte bra så klart. Nu är det läge för spets och dessutom maxas det snudd med balans och utrustning. Helstängt huivudlag och bike låter mumma och då blir nog Oskars häst riktigt snabb. Bra chans från spets.

3 Lyckans Cash duger bra men det gäller att hon håller sig lugn. 5 Frida Taxam höll bra från spets senast och skulle det bli spets så kan det räcka. Djuse är en friskus. En duktig friskus.

15 Zooropa och 13 Desideria de Soze räknas trots jobbiga lägen.

Spelförslaget: Jag räknar med spets och slut på 1 Queen of Moorlands. Som näst senast då hästen var fin. Nu med häftiga ändringar. Vi får vinnaroddset 5,25 och det känns bra.

Mina samtliga spelförslag:
Östersund lopp 5:
Vinnare 6 Järvsö Irene till oddset 4,75.
Östersund lopp
6: Vinnare 3 Secret of Joy till oddset 3,00.
Östersund lopp 7:
Plats 12 Unfaithful till oddset 5,75.
Östersund lopp 8:
Plats 6 Zitor till oddset 2,00.
Östersund lopp 9:
Vinnare 1 Queen of Moorlands till oddset 5,25.

Avstå spel på:
Östersund lopp 6 – 8 Lady Rubinstein.
Östersund lopp 7 – 5 Lyckans Star.
Östersund lopp 9 – 3 Lyckans Cash.

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tidigare final i Elitloppet - inga förmiddagslopp
Nästa nyhet
Tidigare final i Elitloppet – inga förmiddagslopp

Tidigare final i Elitloppet – inga förmiddagslopp

Tidigarelagd final av Elitloppet, samma starttid alla dagar – och inga lopp under förmiddagen på söndagen. Det är nyheterna när Solvalla stuvar om sitt flaggskepp.

Hålltiderna för Elitlopps-helgen ändras något. Den största förändringen är att det i år inte blir några lopp under för-middagen på söndagen. Något som redan för två år sedan försvann från lördagens schema.

– Vi försöker varje år att lyssna på vår fantastiska publik och hitta förbättring-sområden för arrangemang-et. Sammantaget känns det här som positiva förändringar för Elitlopps-publiken, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i en pressrelease på elitloppet.se.

Dessutom kommer Elitloppets final att köras tjugo minuter tidigare än vad som varit fallet de senaste åren, ny beräknad starttid för helgens huvudakt blir 17.20. I tillägg meddelar Solvalla att starttiden för samtliga tre tävlingsdagar (fredag-söndag) blir den samma: 12.40. Entréerna kommer öppna klockan 10.00 alla dagar – och invigningen av Elitloppet på söndagen är lagd till klockan 12.00.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Prix de Sélection: supermöte på Vincennes väntar
Nästa nyhet
Prix de Sélection: supermöte på Vincennes väntar

Prix de Sélection: supermöte på Vincennes väntar

Vincennes dukar upp inför ett supermöte på lördag när Davidson du Pont tar sig an Face Time Bourbon i Prix de Sélection. Och bakom lurar Earl Simon i vassen.

Den här lördagens höjdpunkt på Vincennes stavas Prix de Sélection som ger motsvarande cirka en miljon kronor till vinnaren. Loppet är öppet för fyra-, fem- och sexåriga hingstar och ston men med förutsättningarna att fyraåring-arna har 25 meter till godo på sina äldre motståndare. Årets upplaga håller yppersta klass.

Faktum är att ingen häst lyckats vinna Prix de Sélection två år i följd sedan 1984 då Mon Tourbillon följde upp med att vinna som sexåring. En som har chans att lösa den svåra rebusen i år är emellertid Davidson du Pont. Jean-Michel Bazire-stjärnan som slutade fyra i Prix d’Amérique vann just det här loppet i fjol (på vassa 10,8) och har efter galoppen i Prix de France haft siktet ställt mot titelförsvar.

Goop bakom jättelöftet

Motståndet är dock svårbetvingat. Framför allt ska tillägg tas in på fyraårige Face Time Bourbon, tränad av Sébastien Guarato, som hålls som Frankrikes nästa stora stjärna. Ready Cash-sonen har vunnit 10 av sina 12 lopp hittills i karriären och körs på lördag liksom i sina flesta tidigare starter av Björn Goop. Duons största seger så här långt kom i Critérium des 3 Ans i december.

En annan tuffing som lär vilja ha med utgången att göra är femårige Earl Simon, kulltoppen tränas av Jarmo Niskanen och slutade trea i årsdebuten senast. Andra konkurrenter som kan utmana är Falcao de Laurma som visat toppform på sistone och Enino du Pommereux som bland annat segrade i Critérium des 4 Ans i fjol.

Här är startlistan:

2175 volt

1 Fighter Smart – Mathieu Mottier
2 Fanina des Racques – Franck Nivard
3 Falcao de Laurma – Anthony Barrier
4 Fric du Chêne – Gabriele Gelormini
5 Fend la Bise – Franck Anne
6 Face Time Bourbon – Björn Goop
7 Feeling Cash – Eric Raffin
220 meter
8 Eléa Madrik – William Bigeon
9 Estola – Yoann Lebourgeois
10 Enino du Pommereux – Matthieu Abrivard
11 Earl Simon – Franck Ouvrie
12 Davidson du Pont – Jean-Michel Bazire

Senaste vinnarna:

2018: Davidson du Pont – Jean-Michel Bazire
2017: Discours Joyeux – Damien Bonne
2016: Boléro Love – Franck Nivard
2015: Bold Eagle – Franck Nivard
2014: Aladin d’Ecajeul – Eric Raffin

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Cash Crowe mot comeback: "Har inte bråttom"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson