Travnet
ANNONS
(137948) Billie de Montfort upplopp (1)

Välmeriterade franska stoet Billie de Montfort kommer till Paralympiatravet. Foto: Martin Langels, ALN

Trio till Paralympiatravet

Skribent

Publicerad kl 21.58, 14 april 2020

av Daniel Olsson

En trio hästar har blivit klara för Paralympiatravet. Franska toppstoet Billie de Montfort har liksom svensktränade Gareth Boko och Velvet Gio tilldelats wild card av Åbytravet.

I förra veckan fick norske, av Jean-Michel Bazire tränade, Looking Superb en inbjudan till Paralympiatravet. På tisdagen stod det klart att han från franskt håll också får sällskap av Billie de Montfort. Det sedan Åbytravet delat ut hela tre nya wild card.

Välmeriterad fransyska

Den välmeriterade nioåriga fransyskan som tränas av Sébastien Guarato har haft en toppsäsong med bland annat seger i Prix de Bourgogne, starter i både Prix d’Amérique och Prix de France och senast en tredjeplats från Grand Critérium de Vitesse. Enligt ett pressmeddelande från Åbytravet ska Björn Goop köra fransyskan.

De övriga två platserna går till Conrad Lugauer-tränade Gareth Boko, som ska köras av Marc Elias samt Velvet Gio som tränas av Magnus Dahlén och får Carl Johan Jepson i sulkyn. Gareth Boko har tagit tre segrar i Gulddivisionen i år medan Velvet Gio närmast kommer från andraplatsen bakom Cyber Lane i den andra deltävlingen.

Tre platser återstår

- Gareth Boko och Velvet Gio är två starka och rejäla hästar som imponerat på mig under vintern. Billie de Montfort gjorde ett topplopp i Grand Critérium de Vitesse och blir kul att se på Åby för första gången, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.

Paralympiatravets final körs den 25 april. En av de tre återstående platserna går till lördagens vinnare av den sista deltävlingen på Umåker. Ytterligare en plats är vigd åt fjolårsvinnaren Propulsion om man önskar att vara med.

Klara för Paralympiatravet är:

Billie de Montfort (wild card) Cyber Lane (inkvalad) Disco Volante (inkvalad) Elian Web (inkvalad) Gareth Boko (wild card) Looking Superb (wild card) Velvet Gio (wild card)
Billie de MontfortGareth BokoVelvet GioParalympiatravet
ANNONS
Nästa artikel