Just nu:
18.53 ”Inken” slog till i spurten
18.14 Earl Simon borta från Prix Ténor de Baune
16.31 Violetto Jet fällde svenskarna
15.28 Svensk travsport behöver en Jürgen Klopp
13.48 Bergsåker 14 december: Rätt uppgift för Dixie Brick
13.43 Boden 13 december: Läge att följa John – så här gör jag
10.14 Prispengarna sänks – med 43 miljoner
09.05 Cleangame ute efter sjätte raka
08.19 Åby: Ingo avgjorde den tunga vägen
15.45 Åby 12 december: Ingo och Floyd går på knock

Trillingar efter Bold Eagle – säljs på auktion

När stoet Bahama Turbo skulle föla förra våren blev hon mor till inte bara ett föl – utan tre! Nu säljs trillingarna efter Bold Eagle på auktion.

Att ett sto föder tvillingar hör till ovanligheterna, att hon får trillingar är än mer ovanligt. Att samtliga sedan överlever och nu är redo för att gå under klubban på auktion får sägas vara närmast unikt.

Men historien är faktiskt sann. Det var den 2 april (alltså inte den 1 april) förra året som franska stoet Bahama Turbo skulle bli mamma för första gången, men alltså födde trillingar. De två stofölen och deras bror har Bold Eagle som pappa.

Allt tycks också har gått väl efteråt. För nu säljs hela trion på toppauktionen i Argentan de 27 augusti. Något som både Travservice och tidigare Paris-Turf har skrivit om. Trillingarna är namngivna Illico Turbo, Ida Turbo och Ina Turbo.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 18:53, 14 december

”Inken” slog till i spurten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:14, 14 december

Earl Simon borta från Prix Ténor de Baune

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 16:31, 14 december

Violetto Jet fällde svenskarna

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 10:14, 13 december

Prispengarna sänks – med 43 miljoner

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:05, 13 december

Cleangame ute efter sjätte raka

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:19, 13 december

Åby: Ingo avgjorde den tunga vägen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 15:14, 12 december

Jorma till 11 000

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fenomenalt, Odd Herakles

Fenomenalt, Odd Herakles

Vem som är det bästa kallblodet för dagen redde Odd Herakles ut samtliga tvivel om. Norrmannen stod för en ruskig insats när han vann Bollnästravets elitsprint – på 1.19,0.

Lars O Romtveit-tränade nioåringen Odd Herakles har gått fram som en ångvält i sommar och efter en segerrad som bland annat inkluderat Nordic King och det norska mästerskapet svarade Moe Odin-sonen för årets prestation i Bollnäs på onsdagskvällen.

Odd Herakles var lottad till tråkiga bricka tolv bakom bilen i Bollnästravets elitsprint, men det löste Tom Erik Solberg genom att direkt vrida på kranen när bilen släppte. Via fjärdespår i första kurvan öste Odd Herakles framåt för att ta över ledningen med drygt varvet kvar.

Första 500 hade avverkats efter 18,3 men ledaren fick ingen lugn stund. Formstarke Pydin klev fram för att lägga press i dödens och över upploppet ansatte Roli Eld på bred front. Odd Herakles å sin sida vägrade att ge sig – och höll undan hela vägen till seger på årets snabbaste tid för ett kallblod: 1.19,0a över 1640 meter. Hästens femte raka seger var ett faktum och belöningen 175 000 kronor.


Antiklimax för Nordsjö Odin

Dramatiken var rejäl när H.K.H. Prinsessan Madeleines Pokal kom till avgörande. Nordsjö Odin kom till första starten efter utskåpningen i Derbyt och gjordes förstås till storfavorit. Allt såg också ut att gå planenligt för Öystein Tjomsland superfyraåring.

Efter att tidigt synat dödens i det lilla fältet, skaffade sig Nordsjö Odin greppet och ledningen i den sista kurvan och såg bara ut att en defilering mot segerbuketten kvar – när hästen plötsligt slog över i galopp. Nu blev det i stället B.W. Prinsen med sin tränare Jan-Olov Persson som, en aning förvånad, fick göra segergest. Hästens första seger för året togs på 1.22,3a/1640 och förstapriset 175 000 kronor.


Klack Novas spurt var segergivande

Hälsingehambon bjöd på en riktigt tajt slutstrid. Ledande norskan Alfa Betty gjorde ett ryck på sista bortre och såg ut att kanske hålla hela vägen, men stegen blev allt kortare och bakifrån kom Klack Nova med en tung långspurt. För Oskar J Andersson hann den av Joakim Reiser tränade femåringen fram – precis på linjen. 100 000 kronor in efter seger på 1.28,9/2160 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bazire hann fram med Dorgos de Guez
Nästa nyhet
Bazire hann fram med Dorgos de Guez

Bazire hann fram med Dorgos de Guez

Upplösningen av Grand Prix de Henri Desmontils blev exakt i publikens smak – men när målfotot granskades hade Jean-Michel Bazire trots allt hunnit fram med Dorgos de Guez.

Den franska löpningsserien Grand National du Trot avgjorde på onsdagen sin åttonde etapp på banan i Saint-Malo genom Grupp 3-loppet Grand Prix de Henri Desmontils. Ett lopp som såg Jean-Michel Bazire som stor favorit med sexårige valacken Dorgos de Guez.

Dorgos de Guez som stod med tillägg, låg placerad långt bak i kön när Bazire sände fram sin häst för att runda fältet och nå fram i dödens på ledande Elvis Madrik, då man gick in på sista bortre långsidan. När man senare nådde upploppet såg Dorgos de Guez slagen ut, men samtidigt som Calou Rénardière spurtade snabbt invändigt – fick favoriten fart igen.

I en dramatisk slutstrid där trion gick över mål jämsides, slog Calou Rénardière över i galopp och Dorgos de Guez hann precis förbi Elvis Madrik. Segertiden stannade vid 1.14,2/2975 meter och förstapriset var 38 250 euro.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lottat och klart för Sto-EM
Nästa nyhet
Lottat och klart för Sto-EM

Lottat och klart för Sto-EM

Uza Josselyn, Bahia Quesnot och Mellby Free sida vid sida? Sto-EM på Solvalla nästa onsdag bjuder på en högintressant startlista.

Nu är det klart hur European Championship for Mares, eller som vi gärna kallar det, Sto-EM, kommer att avgöras. Startlistan blev lottad och klar på onsdagen. I loppet representerar hästarna vilket land de är födda i och hästar från sju olika nationer preliminäranmäldes. De seedades sedan och den högst rankade från varje nation var garanterad ett framspår.

Den nu färdiga startlistan håller toppklass. I kampen om ett förstapris på 900 000 kronor finner vi Mellby Free som är obesegrad i år och kommer med fem raka. Här finns också René Aebischers internationella stjärna Uza Josselyn som i år vunnit Årjängs Stora Sprinterlopp. Hon lottades till ett perfekt andraspår bakom bilen.

Utmanar starkt gör också franska Bahia Quesnot, i år trea i Olympiatravet och silvermedaljör i Oslo Grand Prix. Från innerspår hittar vi Jerry Riordans kvicka italienska Shadow Gar.

Här är startlistan:

Sto-EM, 2140 auto:

1 Shadow Gar – Pietro Gubellini
2 Uza Josselyn – Erik Adielsson
3 Calina – Frode Hamre
4 Bahia Quesnot – Junior Guelpa
5 Gina Schermer – Rick Ebbinge
6 Mellby Free – Björn Goop
7 Beatriz – Peter Ingves
8 Golda Paris – Olli Koivunen
9 Dear Friend – Johan Untersteiner
10 In Toto Sund – Örjan Kihlström
11 Madelene L.T.C. – Eirik Höitomt
12 Vanesia Ek – Alessandro Gocciadoro


Senaste vinnarna i Sto-EM:

2018: Darling Mearas – Stefan Persson
2017: I Love Paris – Johnny Takter
2016: Anna Mix – Erik Adielsson
2015: Youana – Erik Adielsson
2014: Canaka B.F. – Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Propulsion ohotad topp i Trotting Masters
Nästa nyhet
Propulsion ohotad topp i Trotting Masters

Propulsion ohotad topp i Trotting Masters

Bara fem lopp återstår av den här säsongens Trotting Masters före finalen körs på Vincennes i september. Klart redan nu kan vi nog säga är, att Propulsion kommer att toppa rankningen.

Den åttonde säsongen av UET Trotting Masters lider mot sitt slut. Fem lopp återstår, däribland Åby Stora Pris och Sundsvall Open Trot, innan rankningen kan räknas samman.

Vilka hästar som finns på startlinjen när finalen körs på Vincennes den 7 september återstår förstås att se, men det går att konstatera att Propulsion oavsett kommer att toppa rankingen. Han ligger ohotad som etta med 3100 poäng.

Propulsion följs närmast av Readly Express som ju avslutat sin tävlingskarriär samt den så tragiskt bortgångna Aubrion du Gers. Ned till fyran i listan, Elitlopps-vinnaren Dijon, skiljer det 1500 poäng.

Många svensktränade hästar kommer i vilket fall att ges chansen till en start i den penningstinna finalen. Makethemark och Milligan’s School, som går ut i Åby Stora Pris på lördag, finns båda bland tio i topp. Såväl Handsome Brad som Sorbet ser också ut att ha en plats i det närmaste garanterad.

Bland de hästar som man i dagsläget uttryckt att man tar sikte mot Trotting Masters-finalen med finns Bold Eagle, färsk vinnare av Grand Prix de Wallonie, som tronar som åtta samt italienske Vitruvio som delar femteplaceringen.

Finalen av UET Trotting Masters körs, liksom 2013 och 2017, på Vincennes. Distansen är i år 2700 meter över den stora banan. Den samlade prissumman uppgår till 380 000 euro. Plats i loppet finns för sexton hästar.

Trotting Masters rankning, per den 7 augusti:

1 Propulsion, 3100 poäng
2 Readly Express, 2650
3 Aubrion du Gers, 2250
4 Dijon, 1600
5 Makethemark, 1500
Bélina Josselyn, 1500
Vitruvio, 1500
8 Bold Eagle, 1400
Looking Superb, 1400
10 Milligan’s School, 1350
11 Bel Avis, 1250
12 Handsome Brad, 1150
13 Uza Josselyn, 1100
14 Bahia Quesnot, 1000
15 Next Direction, 900
16 Billie de Montfort, 850
17 Sorbet, 700
Valokaja Hindö, 700
19 Disco Volante, 650
Racing Mange, 650
21 Pastore Bob, 600
22 Deimos Racing, 550
Arazi Boko, 550
Cyber Lane, 550
25 Timone Ek, 500
Ringostarr Treb, 500


Säsongens återstående lopp i Trotting Masters:

10 augusti: Åby Stora Pris, Åby
13 augusti: Prix Jean-Luc Lagardère, Enghien
14 augusti: Sto-EM, Solvalla
24 augusti: Grand Prix du Departement, Cagnes-sur-Mer
24 augusti: Sundsvall Open Trot, Bergsåker

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vitruvio mot Trotting Masters

Travtips

Bergsåker 14 december: Rätt uppgift för Dixie Brick

Travtips
fredag 13.48, 13 december
Det ramlade in hårt betrodda hästar hela kvällen i onsdags och ruskigt surt var det med startgalopp på mitt jättedrag Manuzio Hanover. Jag hade verkligen feeling för den och då nätbolagen med Unibet i spetsen släppte 9.75 på honom kändes det som tidig Jula...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.43, 13 december

Boden 13 december: Läge att följa John – så här gör jag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.45, 12 december

Åby 12 december: Ingo och Floyd går på knock

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.27, 11 december

Jägersro/Solvalla 11 december: Manuzio kvällens spel

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.38, 10 december

Solvalla 10 december: Korpi gästar med en vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.37, 9 december

Halmstad 9 december: Det är dags för Copaca Banana

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 15:28, 14 december 2019

Svensk travsport behöver en Jürgen Klopp

STRÄNGNÄS: Jag trodde inte vädret kunde bli sämre denna höst/vinter. Men ack så fel jag hade. Vill nog tro att under mina 40 år som aktiv inom travet har hösten/vinter-vädret aldrig varit sämre än den är nu. All heder till alla aktiva som kämpar därute. Pr...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson