Just nu:
17.37 Dubbelt Redén i STL Open
17.34 Ecurie D. utan problem
11.02 Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!
10.44 Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren
09.55 Venerate vass vinnare i Mohawk Million
19.09 Brambling Kriterie-kung
18.03 Knall av Eagle Eye
16.10 Omöjligt stoppa Mascate Match
15.48 Gimpanzee slog till
15.24 Sleipnerdagen: SM-guld på rekordtid för Don Viking

Tredje raka för Svanstedts löfte

Tre starter – tre segrar. Åke Svanstedts stora tvååringslöfte Southwind Tyrion fortsatte sin fläckfria framfart när han på Meadowlands med lätthet plockade hem Garden State.

Åke Svanstedts tvååring Southwind Tyrion (e. Muscle Hill) har fått en flygande start på karriären. Hästen är alltjämt obesegrad efter sina tre första starter, sedan han på Meadowlands under fredagen infriat det stora favoritskapet i Garden State för tvååriga hingstar och valacker. En vinst värd cirka 30 000 dollar.

”Svanen” tog det lugnt från början, inledde som fjärde häst, men började arbeta sig framåt mot täten genom den sista svängen och när upploppet nalkades syntes tydligt att Southwind Tyrion travade betydligt fortare än sina konkurrenter. Löftet kopplade säkert greppet och såg närmast okörd ut när han passerade mål på 1.11,2a/1609.

Fler framgångar för Svanstedt

Det var inte den enda framgången för Åke Svanstedt under fredagens övningar i New Jersey. Redan tidigare hade han vunnit en av avdelningarna i Garden State för tvååriga ston. Yannick Gingras skötte tömmarna bakom Presto (e. Trixton) som vann på 1.12,3a. Den andra avdelningen tillföll Lindys Dollywood (e. Muscle Hill), tränade av George Ducharme och av Scott Zeron körd till vinst på fina 1.10,9a/1609.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
söndag 17:37, 27 september

Dubbelt Redén i STL Open

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 17:34, 27 september

Ecurie D. utan problem

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 10:44, 27 september

Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 09:55, 27 september

Venerate vass vinnare i Mohawk Million

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 19:09, 26 september

Brambling Kriterie-kung

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:03, 26 september

Knall av Eagle Eye

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 16:10, 26 september

Omöjligt stoppa Mascate Match

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie

Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie

Mer än två och ett halvt år hade gått sedan Alfie fått njuta segerns sötma. Men i Norrländska Elitstoet på Umåker slog Lars-Erik Karlssons härliga sto till – efter en riktigt rykande avslutning.

Det var Ove A Lindqvist som satt upp i sulkyn bakom Alfie när hon under fredagskvällen på Umåker deltog i Norrländska Elitstoet med 100 000 kronor till vinnaren. Ekipaget valde först en invändig resa men letade sig ut i andraspår 800 från mål och en stund senare blev det attack via tredje. Och då gick det undan värre. Alfie svepte runt fältet genom sista sväng, kopplade greppet och vann säkert.

En efterlängtad viktoria på 1.24,5/2200 meter; det här var tioåringens första fullträff sedan i januari 2018. Karlängs Lill tvåa, före Torpa Olea. Loppets favorit Granetta, ägnade sig åt upprepade galopper.

Mel Odin vann i comebacken

På tal om efterlängtade segrar slog också Mel Odin till lite tidigare under kvällen för sin tränare Micael Melander. Den numera fjortonårige dubbelmiljonären gjorde efter skada första starten på drygt ett år – men vann på direkten. Trots en kort galopp ur första kurvan återkom Mel Odin, följde i ryggar fram till upploppets början och avgjorde före en invändigt kvickt spurtande Galileo. 1.24,1/1680 var vinnartiden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kan Odd Herakles hota världsrekordet?
Nästa nyhet
Kan Odd Herakles hota världsrekordet?

Kan Odd Herakles hota världsrekordet?

Det har gått mer än femton år sedan som Järvsöfaks slog sitt historiska världsrekord. Ännu har inget annat kallblod travat under 1.18. På Bollnästravet ges i vilket fall förutsättningarna – Odd Herakles är en av deltagarna.

Odd Herakles har varit outstanding i år, är världens bästa kallblodstravare för närvarande och står med elva raka segrar. Kommande torsdag jagar norrmannen sin tolfte raka när han gör en intressant start i Bollnästravets Elitsprint. Förstapriset är 125 000 kronor men en bonus på ytterligare 50 000 kronor kan bärgas – om Järvsöfaks världsrekord på 1.17,9 från 2005 slås.

Har slagit det norska rekordet

Odd Herakles, som den här gången får stifta bekantskap med Jorma Kontio i sulkyn, har i år redan blivit den snabbaste i Norge genom tiderna efter sin 1.18,6-seger på Bjerke. Han har dessutom satt svenskt rekord i voltstart över medeldistans när han klockades till 1.20,2/2180 på Bergsåker i juni.

Nu handlar torsdagens lopp kanske inte enbart om Odd Herakles eventuella kamp mot klockan. Med i fältet finns också bland andra Tangen Haap och Åsrud Vilja – stoet som haft en strålande säsong hittills.

Bollnästravets Elitsprint, 1640 auto:

1 Odd Herakles – Jorma Kontio
2 Pave Faks – Magnus A Djuse
3 Tangen Haap – Björn Karlsson
4 Pydin – Ove A Lindqvist
5 Bellfaks – Mats E Djuse
6 Kleppe Fanden – Rikard N Skoglund
7 Åsrud Vilja – Örjan Kihlström
8 Ådne Odin – Veronika Bugge

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gotland tillbaka som vinnare
Nästa nyhet
Gotland tillbaka som vinnare

Gotland tillbaka som vinnare

Philippe Allaires fyraåringsstjärna Gotland kunde återvända till vinnarcirkeln sedan han avgjort via en vass avslutning i Grupp 3-loppet Prix de Genève på Enghien.

Gotland (e. Ready Cash) inledde sin karriär på mycket starkt sätt med nio segrar på sina elva första starter men i år som fyraåring hade segrarna uteblivit – fram till torsdagens tävlingar på Enghien. Gotland gav ett formbesked inför stundande Critérium des 4 Ans som körs i slutet av september, när han segrade i Grupp 3-loppet Prix de Genève.

Favoriten felade i ledningen

Gotland, som alltid körd av Eric Raffin, spetsade med lämnade över till stoet Goldy Mary som i sin tur släppte storfavoriten Go On Boy till front efter ett varv. Goldy Mary valde sedermera att kliva ut till dödens och när Go On Boy snöpligt galopperade vid upploppets början blev det fritt fram för Gotland. Efter en kvick avslutning fångade Gotland säkert in tappra Goldy Mary till segern värd 31 500 euro.

Båda de först placerade hästarna klockades till 1.13,0/2875 meter. Tredjepriset till Girolamo (13,3) medan Jean-Michel Bazire-tränade Galilea Money (13,8) var fyra på avstånd.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför: Hambletonian
Nästa nyhet
Inför: Hambletonian

Inför: Hambletonian

Amerikansk travsports största tävlingsdag väntar på lördag när Hambletonian Day körs på Meadowlands. En dag som mycket väl kan sluta i en stor blågul succé. Här är din guide till festen.

En fullspäckad kväll med mycket prestige och många dollarmiljoner på spel väntar. På lördag körs Hambletonian på Meadowlands i New Jersey. De svenska tränarna som är verksamma i USA är rikligt representerade under tävlingsdagen där såväl Åke Svanstedt som Nancy Takter och Marcus Melander har chansen till en seger i Hambletonian. Men kvällen innehåller många andra godbitar. Här är din guide till de viktigaste loppen under den fartfyllda tillställningen.

Följ tävlingarna via: Meadowlands hemsida här. Eller ATG.se här.
Första start (svensk tid): Kl. 18.00. Hambletonian: Kl. 22.35
Banprogram: Kan du ladda ned här.


Hambletonian, 1609 auto:

Total prissumma: 1 miljon dollar. Tid: 22.35

1 Ready For Moni – Yannick Gingras (Nancy Takter)
2 Back of the Neck – Scott Zeron (Åke Svanstedt)
3 Hollywood Story – Tim Tetrick (Marcus Melander)
4 Big Oil – Andy Miller (Julie Miller)
5 Ramona Hill – Andrew McCarthy (Tony Alagna)
6 Threefiftytwo – Daniel Dube (Luc Blais)
7 Capricornus – Tim Tetrick (Marcus Melander)
8 Rome Pays Off – Mattias Melander (Marcus Melander)
9 Sister Sledge – Brian Sears (Ron Burke)
10 Amigo Hall – Dexter Dunn (Nifty Norman)

Fem av de tio finalisterna är från svensktränare och både Åke Svanstedt och Nancy Takter har bra chanser till en Hambo-seger. Ready For Moni (Takter) vann ohotad i sin uttagning och Back of the Neck (Svanstedt) har övertygat i år. Den senare fick dock ge sig för Ramona Hill i uttagningen där hon hann fram efter en ruskig avslutning. Det har gjort stoet Ramona Hill till favoriten i årets upplaga och hon siktar mot att göra om Atlantas bedrift från två år sedan att slå killarna. Noterbart är att det är två ston med i årets Hambletonian – Sister Sledge är en av fältets outsiders.

Tips: 5-1-2-6


Hambletonian Oaks, 1609 auto:

Total prissumma: 600 000 dollar. Tid: 21.30

1 Crucial – David Miller (Ron Burke)
2 Next Level Stuff – Tim Tetrick (Jim Campbell)
3 Reba Blue Chip – Verlin Yoder (Verlin Yoder)
4 May Baby – James Yoder (James Yoder)
5 Tricky Sister – Corey Callahan (Andrew Harris)
6 Whose Blues – Daniel Dube (Luc Blais)
7 Sorella – Yannick Gingras (Nancy Takter)
8 Fortune Starlet – Andrew McCarthy (George Ducharme)
9 Solsbury Hill – Scott Zeron (Rick Zeron)
10 Ab’sattitudexpress – Joe Bongiorno (Lucas Wallin)
11 Panem – Dexter Dunn (Nancy Takter)
12 Hypnotic Am – Brian Sears (Marcus Melander)

Hambo Oaks kan bli en ren blågul uppgörelse. Marcus Melanders Hypnotic Am började året på strålande vis och var aktuell för att matchas i Hambletonian men valde sto-versionen där hon ju slipper Ramona Hill. Har fått ett bakspår nu, men måste oavsett vad gälla som hästen att slå. Nancy Takter har de båda tuffaste konkurrenterna. Sorella hade tre raka före hon fick ge sig mot Ramona Hill som vann Delvin Miller på 1.08,7. Stallkamraten Panem gick starkt till slut i samma lopp och båda utmanar Hypnotic Am om segern liksom Sebastian K-dottern Next Level Stuff.

Tips: 12-7-2-11


Peter Haughton Memorial, 1609 auto:

Total prissumma: 319 000 dollar. Tid: 21.00

1 Plumville Prince – Scott Zeron (Rick Zeron)
2 Venerate – Andy Miller (Julie Miller)
3 Zenith Stride – Brian Sears (Mark Harder)
4 Type A – Yannick Gingras (Nancy Takter)
5 Locatelli – Dexter Dunn (Nancy Takter)
6 Caruso – David Miller (Joe Holloway)
7 Moonstone – Tim Tetrick (Marcus Melander)
8 Incentive – Mark MacDonald (Marcus Melander)
9 Spy Booth – Joe Bongiorno (Per Engblom)
10 Media Mogul – Andrew McCarthy (George Ducharme)

Det kan mycket väl bli storslam för Nancy Takter som också i tvååringarna Peter Haughton har två av favoriterna. Locatelli direktkvalificerade till final liksom stallkamraten, den i två starter obesegrade Type A. De utmanas i en oviss upplaga kanske i första hand av Plumville Prince som vann uttagningen efter en vass speed. Marcus Melander har två bidrag och Moonstone är en outsider efter den fina spurten i uttagningen.

Tips: 5-1-4-7


Jim Doherty Memorial, 1609 auto:

Total prissumma: 350 300 dollar. Tid: 19.55

1 May Karp – Dexter Dunn (Lucas Wallin)
2 Sel’s Choice – Mark MacDonald (Harry Landy)
3 Hot as Hill – Joe Bongiorno (Ron Burke)
4 Material Girl – Tim Tetrick (Per Engblom)
5 Darlene Hanover – Andrew McCarthy (Brett Bittle)
6 Mazzarati – Scott Zeron (Lucas Wallin)
7 Avenir – Yannick Gingras (Ron Burke)
8 Ixia Maculata – Mattias Melander (Marcus Melander)
9 Ineffable – Brian Sears (Marcus Melander)
10 Altar – David Miller (Per Engblom)

Även Jim Doherty som körs för tvååriga ston har det upplagt för svenskt jubel och här är det kanske Per Engblom som sitter med trumf på hand. Han har både Altar, som visat fina fartresurser men som galopperade i uttagningen senast, och Material Girl som båda rankas högt. En utmanare är den Lucas Wallin-tränade Mazzarati som vann sitt försök. En tuff motståndare blir Darlene Hanover som vann den andra uttagningen efter en sylvass avslutning.

Tips: 5-10-6-4


John Cashman Memorial, 1609 auto:

Total prissumma: 291 350 dollar. Tid: 22.00

1 Marseille – Åke Svanstedt (Åke Svanstedt)
2 Atlanta – Yannick Gingras (Ron Burke)
3 Marion Marauder – Scott Zeron (Paula Wellwood)
4 Guardian Angel Ås – Tim Tetrick (Anette Lorentzon)
5 Soul Strong – Dexter Dunn (Åke Svanstedt)
6 Lindy the Great – Andy Miller (Julie Miller)
7 Gimpanzee – Brian Sears (Marcus Melander)
8 Don’t Let’Em – Jimmy Takter (Nancy Takter)
9 Run Director – David Miller (Andrew Harris)
10 Forbidden Trade – struken
11 Crystal Fashion – Jordan Stratton (Jim Campbell)

Den äldre elitens stora batalj är John Cashman som ser ett intressant möte mellan kungen och drottningen i Nordamerika. Marcus Melanders Gimpanzee har krossat sina motståndare i fyra raka i år och hoppas följa upp Hambletonian Maturity med en ny storseger här. Han kommer bli svår att stoppa, men monsterstoet Atlanta (som vann Hambletonian 2018) är kusligt snabb och lär göra ett allvarligt försök. Bakom lurar Anette Lorentzons Guardian Angel Ås i vassen.

Tips: 7-2-4-3


John R. Steele Memorial, 1609 auto:

Total prissumma: 166 500 dollar. Tid: 18.45

1 Princess Deo – Andrew McCarthy (Noel Daley)
2 Plunge Blue Chip – Åke Svanstedt (Åke Svanstedt)
3 When Dovescry – David Miller (Brett Pelling)
4 Felicity Shagwell – Andy Miller (Åke Svanstedt)
5 Manchego – Dexter Dunn (Nancy Takter)
6 Kenziesky Hanover – Corey Callahan (Jeff Cullipher)

John Steele Memorial är den äldre stoelitens möte och ser bara sex hästar i fältet. Nancy Takter-tränade Manchego har haft sina duster mot Atlanta under säsongen men när hon nu slipper möta sin ärkerival kommer hon blir mycket svårslagen, frågan är hur fort hon kommer trava? Åke Svanstedt har Plunge Blue Chip och svenskfödda Felicity Shagwell som bidrag.

Tips: 5-2-3


Senaste vinnarna Hambletonian:

2019: Forbidden Trade (e. Kadabra) – Bob McClure (Luc Blais) 1.09,0
2018: Atlanta (e. Chapter Seven) – Scott Zeron (Rick Zeron) 1.08,9
2017: Perfect Spirit (e. Andover Hall) – Åke Svanstedt 1.10,0
2016: Marion Marauder (e. Muscle Hill) – Scott Zeron (P. Wellwood) 1.09,5
2015: Pinkman (e. Explosive Matter) – Brian Sears (Jimmy Takter) 1.09,0
2014: Trixton (e. Muscle Hill) – Jimmy Takter 1.08,7
2013: Royalty For Life (e. RC’s Royalty) – Brian Sears (G. Ducharme) 1.09,7
2012: Market Share (e. Revenue) – Tim Tetrick (Linda Toscano) 1.09,7
2011: Broad Bahn (e. Broadway Hall) – George Brennan (N. Daley) 1.10,2
2010: Muscle Massive (e. Muscles Yankee) – Ron Pierce (J.Takter) 1.09,0

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Antonio Tabac tillbaka i Boden

Travtips

Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!

Travtips
söndag 11.02, 27 september
Efter en lördag med Kriteriet och Oaks öppnar Solvalla portarna för en ny toppklassig tävlingsdag den här söndagen där STL Open-finalen utgör det sötaste russinet i kakan. Loppet ser mycket ut att handla om två stjärnor från Daniel Redéns stall – jag välje...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.15, 25 september

Solvalla 26 september: Barbro krossar dem i Oaks!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.14, 25 september

Bergsåker 25 september: Välkommen tillbaka, Ängsborken

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.38, 25 september

Lunch-draget Åmål: Positiva tongångar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.03, 24 september

Boden 24 september: En finsk flirt som är svår att stå emot

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.01, 24 september

Lunch-draget Hagmyren: Här snackar vi nytändning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:18, 17 september 2020

”Bergharn” gillar grabbar mest

STRÄNGNÄS: Fint väder förvisso denna torsdagmorgon, men ack så kalla nordliga vindar som sveper in mot oss. Hösten är definitivt här. Bergh gillar grabbar mest. Tarzan uppskattar tjejerna. Roade mig att titta på de 10 vinstrikaste tränarna i Sverige detta ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson