Just nu:
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud
08.48 Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Tredje Elitlopps-biljetten – till franske Dijon

En toppinsats som tvåa bakom Readly Express i söndags. Insatsen föll Solvalla i smaken – nu tar Dijon plats i Elitloppet.

Den tredje biljetten till Elitloppet delades ut på tisdagen – och den gick till en fransman. Sexårige Dijon visade i helgens Critérium de Vitesse, som länge ledande tvåa, kvaliteter som gör honom till en häst för Solvallas sprinter-fest.

– Dijon har aldrig sett bättre ut och var heroisk i söndagens lopp. Han har både den startsnabbhet och hårdhet som krävs för att kunna hävda sig i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot på elitloppet.se.

Dijon, som tränas och körs av Romain Derieux, vann i fjol bland annat EM för femåringar och har i vinter slutat fyra i Prix de France. Så här långt i karriären har fransmannen vunnit 12 av 47 lopp och tjänat cirka åtta miljoner kronor.

– Jag är väldigt glad över att ha blivit inbjuden. Det är en dröm och en stor ära att få vara med i Elitloppet, hälsar Romain Derieux.

Klara för Elitloppet är:

Dijon
Propulsion
Readly Express

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 12:10, 16 juli

Aubrion du Gers död efter olycka

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Beslutet om Bold Eagle: Vila – sedan comeback

Beslutet om Bold Eagle: Vila – sedan comeback

Var starten i söndags den sista för Bold Eagle eller fort-sätter han att tävla? Det lutar åt det senare – men först till sommaren. Nu ska ”Örnen” synas i sömmarna och sedan få vila.

Fransmännen hoppades att Bold Eagle skulle kunna utmana Readly Express i Critérium de Vitesse i söndags, men i stället blev det platt fall. Den franska nationalklenoden var tidigt slagen och liknade en skugga av sitt forna jag. Efteråt höjdes många röster om att det kunde ha varit hästens sista start – inklusive ägaren Pierre Pilarski.

I en intervju med Paris-Turf på tisdagen har helgens lopp sjunkit in hos teamet kring Bold Eagle. Nu har man kommit fram till att man ska låta hästen få en längre vila – och sedan testa en comeback till sommaren, innan man fattar ett slutligt besked om fortsättningen för om åttaåringen med nästa 4,5 miljoner euro intjänat i sin karriär.

Något måste vara fel

– Vi har gått igenom loppet mycket och rådfrågat expertis. Den enkla lösningen hade varit att låta hästen avsluta nu, men hans insats var helt enkelt för dålig för att det inte ska vara något fel på honom. Vad som i alla fall är säkert är att, efter att ha gått igenom en grundlig undersökning, kommer Bold Eagle få vila för att sedan ge honom alla chanser innan vi tar något beslut om pensionering, säger Pierre Pilarski till Paris-Turf.

De planerade starterna i Prix de l’Atlantique (20 april) och Gran Premio della Lotteria (1 maj) är nu avskrivna. I stället hoppas man att Bold Eagle ska kunna göra en comeback i ett lopp på den franska landsorten till sommaren – då med tränaren Sébastien Guarato i sulkyn som ett test. Bold Eagle är inviterad till både Hugo Åbergs och Åby Stora Pris.

Läs även: Beskedet från Readly Express – vann på 1.08,9
Läs även: Tävlingskarriären kan vara över för Bold Eagle

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Borta fem år - nu är det dags för comeback
Nästa nyhet
Borta fem år – nu är det dags för comeback

Borta fem år – nu är det dags för comeback

Efter fem och ett halvt års frånvaro är det dags för comeback. Den tidigare unghäststjärnan Norheim Svenn startar i Gävle på fredag.

Norske Norheim Svenn var en av sin kulls bästa kallblod och vann bland annat det norska Kriteriet som treåring. Men en gaffelbandsskada satte stopp för talangen framfart. Tills nu. Den numera tioårige hingsten sattes i träning hos Jan-Olov Persson i höstas och efter ett lyckat kvallopp i januari är det nu dags för en överraskande comeback.

För Norheim Svenn blir fredagens start på Gävletravet den första sedan oktober 2013. Med Ulf Ohlsson i sulkyn går han ut i ett starkt försök i Dubbelcupen vars final avgörs på Romme under påsken. Förstapriset är 50 000 kronor.

Här är startlistan:

2140 volt

1 Bellfaks – Jan-Olov Persson
2 Sjö Vinn – Per Linderoth
2160 meter
3 Uggla I Mossen – Ulf Eriksson
4 Flex – Nathalie Blom
5 Tangen Haap – Björn Karlsson
6 Sjö Odin – Anders Högberg
7 Järvsö Pegasus – Rikard N Skolgund
8 Eldvin – Jörgen Westholm
9 Pydin – Ove A Lindqvist
10 Titan Tabac – Oskar Kylin-Blom
11 Norheim Svenn – Ulf Ohlsson
2180 meter
12 Art Kjarvald – Martin P Djuse
13 Norheim Faksen – Jan-Ove Olsen

Läs även: Mot en överraskande comeback – efter fem år

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Axevalla: "Nyförvärvet - är bäst i stallet?"
Nästa nyhet
Tips Axevalla: ”Nyförvärvet – är bäst i stallet?”

Tips Axevalla: ”Nyförvärvet – är bäst i stallet?”

Tips och analyser Axevalla.

Axevalla. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: Halme kan lätt vara offensiv och vi får se om hon fyrar av 7 Zizou. Bra chans till det då norsken är struken. 6 Nyhet försöker ta emot.

Loppanalysen: Veijo har ett nyförvärv i 7 Zizou  som löpt bra. Vann och avslutade bra från andrapar utvändigt senast och det det norska huvudlaget behövdes aldrig ryckas. Veijo låter mycket nöjd med sin häst som bör tackla även medeldistans som nu. Svårbedömt startsnabb men behöver ingen spets för att hävda sig. Veijo brukar ha vältrimmat och det här ser ut som en fin typ av häst. Skorna får sitta på säger Veijo som räknar med bra chans ändå. Veijo har inte kunnat använda sandbanan i full utsträckning på slutet men jag tror att den här hästen som har så lite pengar på sig från Italien ändå bör hävda sig mycket bra här.

Bergh har med 6 Nyhet som vann i säker stil från spets senast. Möter tuffa konkurrenter nu men Berghs häst har gjort det bra.

2 Thirsty for More fick ett fint smyglopp i det lilla fältet senast och tackade med att speeda till ohotad seger. Kan få en ny fin smörresa och det är nog det som behövs.

1 Edmund med Calle från fint läge är inte helt borta de heller.

Spelförslaget: Lite svårbedömt men jag tror Veijo trots lite sämre förhållanden har 7 Zizou i bra författning och till oddset 2,65 så provar jag en slant som vinnare. Hästen har visat fina avslutningar i Italien.

Axevalla. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: Vi lär få se 1 Magic Heart i spets.

Loppanalysen: 1 Magic Heart är en mysig häst som senast trummade på i ledningen och vann med hel del sparat. Avslutningen i debuten näst senast var också bra. Här ser det upplagt ut för ledning runt om för Peters sto. Hon är dock grön ännu och Peter har ännu inte den sprudlande stallformen. Oddset är lågt och inget jag vill kliva in på.

11 Evelina C. vann ett lite billigare lopp senast men gjorde det bra och 12 Emmylou avslutade bra senast. De är tidiga bakom.

2 Ventabs Hillevi kommer från seger men det var ett klent lopp.

Spelförslaget: Mycket bra uppgift för lågoddsaren 1 Magic Heart att leda runt om. Jag står över.

Axevalla. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  1 Fanny V.D. leder ett tag. Troligt att 4 Rcky Bear eller 5 Unlimit Lavec tidigt övertar. Lavec-hästen har ett snävt spår att dras med och kan galoppera.

Loppanalysen: Här gör 12 Börge intressant debut för duktiga amatören Lars Järpedal. Börge är en bra häst i grunden med kriterie och derbymeriter från Danmark. Har haft problem med sin hals och det väser fortfarande i halsen ibland berättar Järpedal och det är givetvis inget plus. Hästen är annars rejält förberedd och då Järpedal säger rejält förberedd så menar han rejält förberedd. Hästen har bland gått ett banjobb efter snabba 1,16,5 full väg och då med tyngre balans än i kväll. Börge låg bra i puls efter jobbet och halsen störde honom inte. Detta kan nog vara min bästa häst i stallet berättar Järepdal så det är rätt starka ord. Fungerar hästen som vi tror så ska det vara bra chans direkt.

4 Rocky Bear är annars kapabel och kan nå spets. Lär sälja sig dyrt då. 5 Unlimit Lavec är inte heller någon även sak. Kan också vara aktuell för spets. Föreligger dock galopprisk från detta spår.

13 Bouncing Ball O.O. rundar många med Calle.

Spelförslaget: Det låter onekligen bra på 12 Börge från sansad och duktig tränare och jag tror han rundar till seger. Oddset som vinnare stannar vid 4,35 och jag spelar. Fullt bra odds.

Axevalla. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: Tvedt är inne på att ladda på rejält med 7 Brainy och jag tror han bombar sig till spets. Det är rätt klena hästar invändigt.

Loppanalysen: Tvedt fick stryka den obesegrade favoriten i lopp fyra men det kan ändå bli en Tvedt-seger. Han har här 7 Brainy som hittat stilen på mycket bra sätt efter kastrering. Vann efter att ha övertagit spets näst senast och slutade tvåa efter ett liknande scenario senast. Hästen hade då problem med halsen berättar Tvedt men det ska vara fullt bra nu och hästen är jobbad för att vara lika bra som näst senast. Nu lättas hästen i balansen och det kan bli barfota runt om. Det är 50-50 på barfota hävdar Tvedt. Körspö är ett plus och han provar för tät. Jag tror det kan lyckas och då bör det vara vettig chans.

2 Barista Oak gick bra senast men detta i skum stil. Kan bli svårt att hinna med här. 11 Warpaint är segstark men även här kan det bli svårt att hinna komma in i matchen.

13 Simb Triumph gör det rätt bra men tufft runda alla. Är nog på gång uppåt i alla fall.

Spelförslaget. Jag tror på norskt och 7 Brainy. Fin häst som hittat stilen efter kastrering. Körspö och kanske spets och kanske barfota runt om ikväll. Vinnare till oddset 3,65.

Axevalla lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: 2 Mr Crazed är snabb. 1 Bag’s Simoni med Halme är kanske ännu mer sugen på tät och kan också öppna bra.

Loppanalysen: Här gör då mycket kapable 9 Mack Dragan årsdebut och han får säkert en ny fin säsong. Litet fält nu är det plus och visst kan han börja året med ny seger. Kan ändå behöva loppet för att få spring i benen och det finns motbud. Detta är väl inte årets viktigaste uppgift.

Starthästen 1 Bag’s Simoni får springa barfota runt om ikväll och med bike trots voltstart. Kan spetsa och hålla undan. Kämpade på bra senast men Veijo har ingen superstallform ännu.

2 Mr Crazed är också tidig från fint läge då denne höll bra senast samt dennes stallkompis 6 Viking´s Topline som dock var lite väl seg senast.

Mitt spel blir dock 4 Cantona Mearas. Denne fick en dryg öppning mot spets senast. Släppte spets och fick inte chansen i tid. Ser ut att ha formen där och bör få en fin resa i draget. Duger fint med dylik resa och liras. Vi kan hoppas att favoriten behöver loppet eller blir kvar i kön. Jepson brukar dock inte vilja såsa bort något i onödan. Cantona Mearas kan duga oavsett detta och är klart aktuell med rätt resa.

Spelförslaget: Jag spelar på 4 Cantona Mearas som vinnare. Oddset 4,75.

Axevalla lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: Sprinterlopp och ändå inga riktigt startsnabba hästar. 7 Full Fart kan vissla iväg i full fart och kan nog spets. Troligt att 3  Västerbo Cheers eller 5 Elegant Frost får överta i så fall. Västerbo Cheers har spår invändigt och viss fördel.

Loppanalysen:  Ett öppet sprinterlopp. Min idé är 10 Princess Teemer som var riktigt rejäl och fin vid segern näst senast. Hon travade då utvändigt ledaren under slutvarvet och kusken hade rejält grepp om båda häst och händelser. Bra gjort av hästen och en liknande insats duger bra även om kort distans är till viss nackdel. Senast var hon heller inte lika vass men mest troligt var det då brunst med i bilden. Nu vankas det barfota-körning på min vinnare och det är spännande. Hon har tävlat med barfotabalans enbart en gång tidigare och var då riktigt bra. Sitter bara formen där så borde det vara hygglig chans trots bakspåret.

3 Västerbo Cheers och 5 Elegant Frost är tänkbara för tidig spets och det spetshästen sitter bra till. Båda hästarna är klart dugliga för ett lopp som detta.

9 Right for Glory är ingen vinnartyp men hon är uppåt och kan få en skaplig smygresa. Behöver hjälp på vägen.

Spelförslaget:  En barfotatravandes 10 Princess Teemer är mycket tidig här och till oddset  4,50 deltar jag gärna i vinnarspelet.

Mina samtliga spelförslag:
Axevalla lopp 4 – Vinnare 7 Zizou  till oddset 2,65
Axevalla lopp 6 – Vinnare 12 Börge till oddset 4,35
Axevalla lopp 7 – Vinnare 7 Brainy  till oddset 3,65
Axevalla lopp 8 – Vinnare 4 Cantona Mearas till oddset 4,75
Axevalla lopp 9 – Vinnare 10 Princess Teemer  till oddset 4,50

Avstå spel på:
Axevalla lopp 6 – 5 Unlimit Lavec
Axevalla lopp 7 – 2 Barista Oak
Axevalla lopp 9 – 5 Elegant Frost

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Readly Express inbjuden till Olympiatravet
Nästa nyhet
Readly Express inbjuden till Olympiatravet

Readly Express inbjuden till Olympiatravet

Efter sina framgångar i Frankrike är Readly Express på språng mot Elitloppet. Men blir det en start också i Olympiatravet på vägen dit? Nu är han inbjuden.

Sprinterdebuten hade knappast kunnat gå bättre. Readly Express följde upp utklassningen i Prix de France med att vinna Critérium de Vitesse på snabba 1.08,9 under söndagen. Nu vill förstås alla ha den Timo Nurmos-tränade fantomen i sina storlopp. Nu har Readly Express blivit inbjuden till Olympiatravet.

– Readly Express har fått en officiell inbjudan och jag kommer att prata mer med Timo Nurmos senare i veckan så får vi se hur han lägger upp det. Timo har inte lovar något hundraprocentigt ännu, säger Jon Walter Pedersen, Åbytravets sportchef, till Kanal 75.

Till Kanal 75 säger Pedersen att också Dijon, stark tvåa i Critérium de Vitesse, är aktuell för en start i Olympiatravet och att man såklart hoppas att Propulsion väljer storloppet den 27 april på sin väg mot Elitloppet.

Läs även: Beskedet från Readly Express – vann på 1.08,9

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
PdA-succén Looking Superb - startar på nytt

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson