Just nu:
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud
08.48 Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Treåringsduell: Belker vs Bythebook på Solvalla

De var oskiljaktiga i Uppfödningslöpning – på onsdag möts de igen. Bythebook gör årsdebut och ställs mot Belker på Solvalla.

När tvååringarnas största uppgift Uppfödningslöpning avgjordes i höstas slutade det i dött lopp om segern. Belker och Bythebook möttes på linjen. Kommande onsdag möts de igen. Det när 100 000 kronor ska delas ut till vinnaren i Pamir Broddes lopp för treåringarna på Solvalla.

Medan det för Bythebook, som vunnit fyra av sina sex lopp i karriären, rör sig om årsdebut är det för Belker ingalunda det samma. Sten O Janssons kullkung har fortsatt att tävla vidare under vinter och kommer till onsdagens möte med fyra raka segrar i raden.

Elitlopps-finalister på Jägersro

Även på Jägersro samma kväll sker ett spännande möte. I Vårpokalen, som betalar 75 000 kronor till vinnaren, gör Johan Untersteiners succéhäst Pastore Bob årsdebut. Fjolårets säsong innehöll bland annat seger i Finlandia-Ajo och finalplats i Elitloppet. Det här blir första starten sedan äventyret i USA och deltagande i VM-loppet i oktober. I ett litet fält om fem hästar möter han en annan Elitlopps-häst – danska hoppet Takethem.

Här är startlistorna:

Solvalla, 2140 volt

1 Maiken Tooma – Jevgeni Ivanov
2 Master of Trix – Mattias Djuse
3 Marvellous Tooma – Oskar J Andersson
2160 volt
4 Bythebook – Erik Adielsson
5 Belker – Torbjörn Jansson

Jägersro, 2140 auto

1 Pastore Bob – Johan Untersteiner
2 Takethem – Thomas Uhrberg
3 Deuxieme Picsous – Jeppe Juel
4 Iron Steel – Victor Gentz
5 Ferrari Kievitshof – Peter Untersteiner

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 12:10, 16 juli

Aubrion du Gers död efter olycka

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Readly Express från innern i Critérium de Vitesse

Readly Express från innern i Critérium de Vitesse

I den ena ringhörnan Bold Eagle, i den andra Readly Express. Efter sin seger i Prix de France fortsätter den svenske vikingen sin jakt på guld i söndagen Critérium de Vitesse.

Anrika franska sprinterslaget Critérium de Vitesse brukar vara ett av trav-Europas tidiga vårtecken. När loppet avgörs nu på söndag i Cagnes-sur-Mer blir det med ett stort svenskt intresse riktat mot Readly Express. Startlistan är nu klar och spåren lottade – blott nio hästar finns med bakom bilen.

För Readly Express handlar det här alltså om debut över sprinterdistans. Efter att i vinter varit trea i Prix d’Amérique och sedan tagit en högst övertygande seger i Prix de France, väntar här en intressant start i matchningen mot Elitloppet. Det är som i tidigare Frankrike-starter Björn Goop som tar plats i sulkyn och ekipaget inleder loppet från innerspåret. För Björn Goop är Critérium de Vitesse knappast något nytt – han har tidigare vunnit loppet tre år i följd med Timoko.

Bold Eagle titelförsvarare

Huvudutmanaren till den svenske stjärnan är Bold Eagle. Den franske supertravaren hade senast de möttes i Prix de France ingen chans att utmana Readly Express, men är nu såklart ute efter revansch. Bold Eagle och Franck Nivard, som vann loppet i fjol på rekordtiden 1.08,9, börjar dock från ett sämre läge – bricka sju.

Readly Express är dock inte den enda svenska hästen i söndagens batalj. Jörgen Westholm-tränade Unique Juni ställer också upp och begåvas med Eric Raffin i vagnen. Nämnas bör också snabba stoet Uza Josselyn som haft en stark vinter, senast silver i Prix de France, och som har förhoppningar på att återkomma till de nordiska storloppen i sommar.

Förstapriset i Critérium de Vitesse är 76 500 euro. Loppet körs över en engelsk mil och banans längd är 1300 meter. Bakom bilen ryms åtta hästar i det främre ledet.

Här är startlistan:

1609 auto

1 Readly Express – Björn Goop
2 Cavalleria – Nicolas Ensch
3 Bahia Quesnot – Junior Guelpa
4 Uza Josselyn – Gabriele Gelormini
5 Dijon – Romain Derieux
6 Unique Juni – Eric Raffin
7 Bold Eagle – Franck Nivard
8 Billie de Montfort – David Thomain
9 Comète Darche – Jean-Christophe Sorel

Senaste vinnarna:

2018: Bold Eagle – Franck Nivard
2017: Timoko – Björn Goop
2016: Timoko – Björn Goop
2015: Timoko – Björn Goop
2014: Univers de Pan – Philippe Daugeard

Läs även: Readly Express redo – sprinterdebut på Rivieran

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Villiam med Prix d'Amérique som stora målet
Nästa nyhet
Villiam med Prix d’Amérique som stora målet

Villiam med Prix d’Amérique som stora målet

Världsrekord som treåring och avslutade fjolårets med monsterinsats i Europaderbyt. Nu är Villiam fem år – och hoppas gå i Readly Express hovspår.

Muscle Hill-sonen Villiam framstod som treåring som sin kulls klarast lysande stjärna, särskilt efter sin monumentala seger på världsrekord i Kriteriet. Förra årets säsong blev inte fullt lika lyckad men mot slutet klev Villiam fram och visade sitt rätta jag igen – i Frankrike vann han Grand Prix de l’UET efter en nära osannolikt stark prestation.

– Han känns jättefin och har tränat på som planerat hela vintern. Han har mest gått styrketräning som han brukar göra och är pigg och glad. Efter Europaderbyt var han först några veckor på Menhammar stuteri där man frös in sperma. Sedan har han tränat hela tiden med tryckvagn, berättar tränaren Timo Nurmos för Kanal 75 om dagsläget.

Men någon snar comeback blir det inte tal om för Villiam, han har fortfarande arbete att utföra som avelshingst, i fjol betäckte han 115 ston. En start någon gång i juni, förutspår tränaren som menar att Jubileumspokalen i augusti är sommarens mål för femåringen. Men det långsiktiga målet ligger länge fram i tiden – tanken är att ”göra en Readly Express”.

– Självklart har vi jättestora förhoppningar. Det finns massor av lopp att välja på, både i Sverige och Frankrike. Jubileums-pokalen på Solvalla är ett av de första stora målen. Sedan siktar vi på Frankrike till vintern och Prix d’Amérique, säger Nurmos till Kanal 75.

Villiam har ännu i sin karriär bara gjort tolv starter, sju av dem har slutat med seger. På segerkontot har hästen strax över sex miljoner kronor.

(Foton: ALN)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Finska toppstoet till avel - väljer Readly Express
Nästa nyhet
Finska toppstoet till avel – väljer Readly Express

Finska toppstoet till avel – väljer Readly Express

Efter en lång och famgångsrik karriär lägger finska toppstoet Ranch Kelly bort tävlingsskorna inom kort. Hennes första möte i avelsboxen blir Readly Express.

Med 33 segrar tagna på 120 starter och cirka fem miljoner kronor intjänat har finska stoet Ranch Kelly (e. Tsar d’Inverne) en lång tävlingskarriär att snart se tillbaka på. Fjolåret var särskilt framgångsrikt med seger i bland annat Suur-Hollola. Men snart är det dags att verka som avelssto och hennes första partner är bestämd – till Readly Express. Det skriver Ravinetti.

Elvaåriga Ranch Kelly, som fortsatt får tävla i Finland, är tänkt att göra ytterligare några starter under våren där Seinäjoki-Race och Finlandia-Ajo kan vara alternativ.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nya Zeeland skickar ny representant i Kusk-VM
Nästa nyhet
Nya Zeeland skickar ny representant i Kusk-VM

Nya Zeeland skickar ny representant i Kusk-VM

Nya Zeeland byter representant i Kusk-VM som ska avgöras i Sverige i slutet av maj. Matthew Williamson ersätter Blair Orange.

I förra veckan meddelades vilka tolv kuskar som skulle tävla i Kusk-VM, ett mästerskap som avgörs i Sverige under 24-31 maj, med start under Elitlopps-helgen. Nya Zeeland skulle representeras av Blair Orange men han ersätts nu av Matthew Williamson. Det skriver Harnesslink.

– Det är klart, att få representera sitt land är en stor sak för vem som helst, så jag är verkligen stolt över det här, säger Williamson till Harnesslink.

Enligt sajten har Blair Orange dragit sig ur Kusk-VM för att stanna hemma i Nya Zeeland och koncentrera sig på sin egen rörelse. Samtidigt har kusken delgivits misstanke för inblandning i uppgjorda lopp under förra året. Något som Travronden skrivit om tidigare.

Läs även: Kusk-VM avgörs i Sverige – nu är startfältet klart

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ringostarr Treb i Sverige - ska försvara titlarna

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson