Just nu:
15.41 Tips Solvalla 20 augusti: Minnestads Ecuador spelas i comeback
11.38 Eld Rask redo för norska Derby-kvalen
11.02 Gimpanzee en av sju till Yonkers Trot
10.01 Fortsatta problem – Steen Juul står över Derbyn
09.27 Uhrberg och Untersteiner i danska Derbyt
08.31 Six Pack till Frankrike – och Prix d’Amérique?
15.53 Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.
15.38 Diamanten i comeback – möter Antonio Tabac
14.26 Dubbelmiljonären går till Paw Mahony
14.06 Avstängd fyra veckor för den fula drivningen

Torsdag: V64-tips till Bollnäs

Bollnäs V64

Omgången:  Bollnäs rattar kvällens V64-drabbningar och jag spelar med ett singelstreck. En häst som verkligen står på tur för seger. Vidare använder jag mig av ett tvåhästarslås samt tre utgångshästar där minst en måste vinna om vi ska få anledning att göra vågen. Med detta upplägg ska vi vara bra med i matchen i jakten på alla rätt. Förhoppningsvis. Vi spelar enbart för alla rätt.

Spiken: 4 M.T.Master Don i V64-5.

Låset: 3 Nygårds Inez och 9 Edbest i V64-2.

Utgångarna: 11 Walkie Talkie i V64-3 samt 5 Harry Växus och 6 Järvsö Tor i V64-4.

V64-förslag: Enbart för alla rätt och minst en a-häst måste vinna om vi ska lyckas med det.
4,7,8,10,12 (5-6)
3,9 (4-6)
A: 11 B: 1,2,7,8,9,12,13 (3-5)
A: 5,6 B: 1,2,3,4,7,8,15 (13-10)
4 M.T.Master Don (2-5)
1,2,3,4,6,7,8,11,12 (10-5)

5x2x1x7x1x9 = 630 rader
5x2x8x2x1x9 = 1440 rader

DD-förslag: 4 – 1,4,7 x 200 kr 4 – 2,6 x 150 kr

Loppanalyser

Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 7-8-12 B: 4-10-5-6-1-9-11 C: 2-3

Spetsanalys: Star’s Fighter öppnar bra bakom bilen och även om spåret kunde ha varit bättre så är det hygglig spetschans om Pettersson sänder. Irrawaddy har bättre läge och är ett spetshot.

Loppanalys: Ett stayerlopp inleder det hela och jag streckar några stycken. Tipset får 7 Star’s Fighter som visat fin form. Han vann från ledningen för tre starter sedan men fick sedan ta höst/vinterpaus. Återkom näst senast med att åter spetsvinna och sedan blev han trea från rygg ledaren utan att ha så mycket sparat. Han öpnar snabbt och från spets kan det räcka hela vägen hem. Är lite flegmatisk till slut och något säkert kort är det inte. Långt ifrån.

Bättre häst är nog 8 I am Sober men den är också knepig av sig. Vann tre lopp i fjol och två av dessa var den tunga vägen så läget behöver inte fälla honom även om det är risk för tufft lopp. Given felfri.

12 Jonathan Trot har visat fin form men är fortfarande segerlös. Tufft läge men bör dyka upp i striden.

4 Irrawaddy kan leda runt om och får sista strecket tillsamamns med 10 Skytrain med lopp i kroppen. Skytrain har svårt med travet men styrkan finns där.

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 9-3 B: 4-6-1-10-8-11-5 C: 7-2

Spetsanalys: Mycket svåranalyserad spetsstrid med hästar som aldrig startat bakom bilen. Som t.ex. favoriten Ivarslegend och startsnabbheten där är oviss. Det är inte en helt stabil sak och det kan nog finnas galopprisk. Annars är den snabb.  Nygårds Inez kan nog få överta. Även hon är oprövad bakom bilen och igår testade henne bakom en lastbil och det fungerade helt ok. Då har ni även omgångens lastbilstestsinfo!!

Loppanalys: Ett kallblodslopp och grötigt sådant för många. Klar favorit då det är ettor i raden på Persson-tränat är 4 Ivarslegend. Näst senast var det delad seger och inget direkt övertygande och senast blev det lättare. Bra form har hästen men han brukar vara spänd och knepig och inget att lita på. Ingen JOP-stjärna heller och den ska vi försöka fälla. Tufft att gå emot JOP-favorit då det brukar snabbt straffa sig men jag står över streck.

3 Nygårds Inez tappade stilen senast och det blev galopp på väg mot seger. Fin form även där och det kan nog bli spets. Vann från spets näst senast och kan göra om det men jag ogillar tapptravet senast. Och även den här är oprövad bakom bilen. Testade bakom en lastbil igår och det fungerade ok. Lär prova bilen ikväll. Kiropraktorn har tittat till henne efter senast och allt ser bra ut. Duger. Extra bra är hon från spets och hon streckas.

Min etta är dock 9 Edbest som gillas. En häst som visat fint kunnande men fick problem med bakkärran och fick behandlas på flera ställen. Fick vintervila och hade ett 33-jobb i kroppen som snabbast inför senast. Hade då inte tempot riktigt men bör vara klart vassare nu. Och apropå vass. Rikard på kallblod är starka papper. Tidigare fick hästen känningar efter varje start men nu verkar han fin enligt amatören. Jag tror Edbest kan vara tuffast och det kan bli en del galopper med hästar där framme som är ovan bilen.

Jag nöjer mig med två streck.

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 11 B: 1-2-7-13-9-8-12-3-5-4 C: 6-10

Spetsanalys: Unqiue Gel har haft spår ett en gång och spetsade då. Är kvick iväg och har bra spetschans. Björk är lite osäker på formen men det är nog svårt att hitta någon vettig häst på startvolten att släppa till. Skulle väl vara om favoriten Walkie Talkie tidigt kommer farande från sitt springspår på tillägg.

Loppanalys: Här blir Linderoths 11 Walkie Talkie klar favorit och visst är det bra chans då motståndet ser så pass överkomligt ut. Senast avslutade Pers häst bra ute i spåren som tvåa och det var långt ner till nästa häst. Just det faktumet att det ofta blir andra och tredjeplaceringar gör mig något tveksam på den här tufft spelade hästen. Läget på tilägg är bra och det finns viss chans på tidig spets även om hon inte är helt hundra stabil med voltstart. En hel del 1×2 med andra ord och jag spelar utgång.

1 Unique Gel agerade trögt senast och formen är något oviss. Har annars läge för att leda länge och kanske hela vägen. 2 Rock the Knight var också lite trög senast och det blev galopp. Har annars löpt rätt bra och streckas. 7 Sheherazade Face hyllar Pihlström jobben på men han tror att Linderoths är för bra.

13 Miranda I.S. kommer från seger och 9 Livi Mistress blixtrar till ibland. 8 Chicago Tindra besegrade favoriten näst senast. 12 Fire on Fire satt fast senast. Dessa streckas.

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 5-6 B: 2-15-7-1-3-4-8-13-10 C: 9-12-11

Spetsanalys: Ett par snabba hästar på startvolten men då spets-krutröken lagt sig så bör vi kunna få se Fanny Tabac i spets.

Loppanalys: JOP plockar ut 5 Harry Växus och 6 Järvsö Tor i årsdebut och han låter nöjd med båda. Harry Växus har Ohlsson och har inte haft så långt uppehåll och han tippas. Ohlsson får bra fart på den småtröga hästen. Järvsö Tor har högt kunnande man har varit borta länge på grund av skada ( inte startat sedan 2017). Tränar nu fint och JOP har rent allmänt haft en bra vinter för att trimma hästar. Bra chans att någon ur hans duo vinner och det blir min utgångsgrupp.

2 Fanny Tabac löper bra och har läge för tidig spets. Stretar emot länge och det kan hålla. Satt fast senast och morskade upp sig.

15 Thess Prinsen hakade på godkänt senast. Har hygglig fart och Kaj är vass. 7 Felix Tabac har toppkusk i Tobbe och hästen är jämn och säker. 1 Hönn Blesa har skrälläget.

Jag spelar med JOP-duon som utgång samt med sju hästar bakom.

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 4 B: 2-5-10-1-11-12-7-6-3-8-9

Spetsanalys: Gloria di Quattro och Gobo’s Flyover kan båda öppna rätt bra och någon ur duon bör nå spets. Fördel Gloria di Quattro med spår invändigt.

Loppanalys:  Ett rätt så öppet lopp för spelarna där jag tar ställning och spikar 4 M.T.Master Don. Djuses häst har visat mycket bra form och nu tror jag det är dags för seger. Näst senast blev han dragen bakåt på innerspår och då Djuse sent omsider snirklat sig loss så levererade hans häst en klart vass spurt.

Även senast avslutade M.T.Master Don riktigt bra och då ute i banan. Har fått dessa två lopp efter uppehåll och bör vara riktigt vass i kväll. Bör dessutom få en fin resa i draget och jag tror han avgör. Spik. Djuse är mycket nöjd med sin travare som enligt honom bör vinna lopp snart. Så då är vi åtminstone två som tänker så.

2 Gloria di Quattro och 5 Gobo’s Flyover öppnar båda bra och är tidiga då de kan en del. 10 Global Tuxedo visar prima form och får inte glömmas vid gardering.

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 3 B: 7-1-4-6-2-8-12-11 C: 10-5-9

Spetsanalys: Leader Brodde öppnar bra och Djuse är säkert ute efter spets. Tanya Gel är lite av en rusartyp och kan ta sig förbi. Björk är i så fall inne på att inte släppa till favoriten. Det finns även fler här som kan öppna bra.

Loppanalys: 3 Leader Brodde blir väldigt stor favorit här i sista avdelningen. Man ska alltid vara kritisk mot stora favoriter men framför allt här i sista avdelningen. Leader Brodde har en mycket fin uppgift och det ser ut som tidig spets och slut. Det finns dock spetshot och framför allt så är Leader Brodde ingen som så gärna vinner lopp. Jag tippar honom ensam a-häst men vill fälla honom och få härlig rens. På DD går jag emot till låga odds.

Öppet bakom och jag streckar nio hästar. 7 Orlando Triss fick en fin resa vid skrällsegern senast men visade också fin form. Nu från detta läge är det tuffare att få en sådan behaglig resa men han rankas tvåa ändå. 1 Alan Wadd vann knappt näst senast men visade inget extra senast. Läge för en fin smygare nu.

4 Hot Pride satt fast senast och kan ha nytta av det upplägget nu. Även  6 Tanya Gel satt fast senast och visade form. Björk vill till spetsa för att ta emot favoriten. Vore ett trevligt upplägg.

2 Staro Kickback gick rätt bra senast och har fint läge. 8 Calle Laday har bra kusk och avslutade bra senast men läget är kallt. 12 Sangrita Ås har också en Ulf i vagnen samt svårt läge. Kan avsluta vasst men det måste bli klaff. 11 The Perfect Lindy har Tobbe. Nio streck totalt.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
måndag 14:26, 19 augusti

Dubbelmiljonären går till Paw Mahony

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 14:06, 19 augusti

Avstängd fyra veckor för den fula drivningen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:40, 19 augusti

Championat-kollen: Untersteiner i Tingsryd

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:12, 19 augusti

Segersviten förlängdes – 51 raka för Trebol

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:24, 19 augusti

⏱️Twitter-svepet

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
måndag 09:24, 19 augusti

Svanstedts Plunge Blue Chip – på 1.09,0

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:57, 19 augusti

Mästarmötet i Sundsvall Open Trot

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Angle of Attack övertygade stort på Vincennes

Angle of Attack övertygade stort på Vincennes

Robert Bergh-tränade Angle of Attack gjorde andra starten på Vincennes och noterades för första segern sedan han övertygat rejält på kolstybben.

Flera svenskhästar gick ut i onsdagens quinté-lopp på Vincennes och det var Björn Goop som satt bakom favoriten Bryssel. Denne fick dock en dryg inledning i tredjespår innan man kunde ta sig fram för att överta ledningen efter lite mer än halva distansen avverkad.

Som tredje häst i andraspår hade Gabriele Gelormini lotsat ut Angle of Attack och den av Robert Bergh tränade sjuåringen skred nu till verket. Angle of Attack kastade loss, kom raskt fram utvändigt och hade kort senare också gasat till spets. Bryssel gjorde ett starkt race efter sin tuffa öppning, men var utan chans när Angle of Attack brisade undan i förträfflig stil över upploppet. Segertiden stannade vid 1.11,7a över 2100 meter och förstapriset var värt 21 600 euro. I samma lopp slutade Berghs andra häst Mellby Drake på en fjärdeplats.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Olympiatravs-vinnaren får plats i Elitloppet
Nästa nyhet
Olympiatravs-vinnaren får plats i Elitloppet

Olympiatravs-vinnaren får plats i Elitloppet

Ringostarr Treb segrade i Olympiatravet i fjol – och gick sedan ut och vann även Elitloppet. I år är vinnaren av Åbytravets upptakt av storloppsäsongen garanterad en plats även på Solvalla.

Hästen som vinner Olympiatravet brukar i allmänhet också få en invitation till Elitloppet som körs en månad efteråt, den senaste i raden var ju till exempel förra årets segerherre Ringostarr Treb. Från i år får officiellt också Olympiatravets segerhäst en given plats bland de sexton i Elitloppet. Något som Solvalla skriver i ett pressmeddelande.

– Olympiatravet samlar världseliten år efter år och det är ett naturligt steg att den som vinner där även blir inbjuden till Elitloppet, säger Anders Malmrot, Solvallas sportchef.

Olympiatravets final, som betalar 1,5 miljoner kronor till vinnaren, avgörs i år den 27 april. Elitloppet körs den 26 maj. Olympiatravet blir därmed ett av tre lopp vars vinnare direktkvalificerar för Elitloppet, tillsammans med Finlandia-Ajo (4 maj) och HKH Prins Daniels lopp (18 maj).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Takter-stjärnan Manchego fortsätter tävla i år
Nästa nyhet
Takter-stjärnan Manchego fortsätter tävla i år

Takter-stjärnan Manchego fortsätter tävla i år

En möjlig Elitlopps-bubblare kanske? Det av Jimmy Takter tidigare tränade toppstoet Manchego kommer fortsätta att tävla även den här säsongen.

I samband med att Jimmy Takter lämnade in sin proffslicens i slutet av förra året, avslutade flera av tränarens dåvarande hästar karriären. En av dem var superstoet Manchego som dominerat stort i sin kull som två- och treåring. Men nu kommer nya besked. Manchego ska fortsätta tävla även under 2019 för Nancy och Marcus Johansson. Det skriver sulkysport.se.

Manchego gick obesegrad genom säsongen som tvååring och har in sin karriär hittills vunnit 19 av 26 lopp, samt tjänat 1,6 miljoner dollar. Den i dag fyraåriga hästen har på sin digra meritlista bland annat segrar i Jim Doherty Memorial, Hambletonian Oaks samt seger i Breeders Crown som tvååring. Till Johanssons stall ansluter även treåriga The Ice Dutchess som i Jimmy Takters regi i fjol också vann Jim Doherty Memorial.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Definitivt beslut: Färdigtävlat för Bird Parker
Nästa nyhet
Definitivt beslut: Färdigtävlat för Bird Parker

Definitivt beslut: Färdigtävlat för Bird Parker

Det antyddes redan direkt efter Prix d’Amérique, men nu är det definitivt. Bird Parker har gjort sin sista start och fransmannen fortsätter nu med avel på heltid.

Efter att ha vunnit Prix de Belgique gjorde Bird Parker sin fjärde raka start i Prix d’Amérique. Något som slutade i en åttondeplats. Nu är det också avgjort att det blev den åttaårige hingstens sista start i karriären, skriver Le Trot. Ready Cash-sonen kan sammanfatta sitt tävlande med 21 segrar på 80 starter och drygt 21,5 miljoner kronor intjänat.

Bird Parker som genom hela sin karriär tränats av Philippe Allaire fortsätter nu som avelshingst på heltid. Bland frans-mannens största framgångar får nämnas segrarna i Critérium des 4 Ans, Prix de Vincennes, Prix des Ducs de Normandie, Prix de Paris samt en räcka av framskjutna placeringar i de största franska loppen. Bird Parker gjorde en start på svensk mark – segern i Harper Hanovers lopp 2016 (som du kan se här).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför Hästgalan: Här är alla som kan vinna priser

Travtips

Tips Solvalla 20 augusti: Minnestads Ecuador spelas i comeback

Travtips
tisdag 15.41, 20 augusti
Solvalla tävlar vidare med tisdagstrav och i kväll får vi se flera fina hästar komma till start. Spelmässigt var det kämpigt at hitta vettiga objekt till lite roligare odds men vi gör ett försök med fyra spel. Tre vinnarlir samt ett platslir. Mest spänd är...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.53, 19 augusti

Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 18 augusti

Tips Tingsryd 18 augusti: Det blir åka av för Dragster

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.55, 16 augusti

Tips Örebro 17 augusti: En riktigt het vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.54, 16 augusti

Tips Örebro 16 augusti: Smokey Herman spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 15 augusti

Tips Bergsåker 15 augusti: Laxfaks i comeback!

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 13:07, 16 augusti 2019

Publiken har övergivit våra storbanor

VÄDERSTAD: Det blev en tur till Väderstad på fredagsmorgonen. Snart på väg hem igen. Publiksiffror Storbanorna har allvarliga problem med att locka publik till sina större travarrangemang. Åby kom upp till 4 000 personer under sitt ”Åby Stora Pris”. Den sä...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson