Omgången:
Det har snöat friskt under morgonen och förmiddagen i Boden och banan riskerar att bli kladdig och grisig, därför svårbedömt om det går att tävla utan skor. Banan kan ställa till det för en del ekipage, och det kan vara viktigt att kolla balansinformationen innan inlämning. Spelmässigt ser det som alltid i Boden lurigt ut, men vi gör ett försök med ett starkt singelstreck som jag jagat en tid och tänkte ta betalt på idag.

Bästa spiken:
8 Flora Tooma (V4-3)

Bästa låset:
1 Gate Probio (V4-1) & 2 Don Duke (V4-1)

V4-förslag:
V4-1: 1,2 (13-4)
V4-2: 1,2,3,4,6,11,12,15 (8-7)
V4-3: 8 Flora Tooma (4-1)
V4-4: 1,3,6,7,11,12,14,15 (9-2)
2x8x1x8 (x3) = 768 kronor.

Dubbeltipset:

Spelförslag 1:
LD-1: 4 Huuko Boss, 15 Keen Kemp
LD-2: 8 Floora Tooma
2 rader x 300 kronor.

Spelförslag 2:
LD-1: 1,2,3,6,11,12
LD-2: 8 Flora Tooma
6 rader x 50 kronor.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman

V4-1:
Starkt lås.

RANKING: A: 1-2 B: 13-4-14-7-6-11-8 C: 5-3-9-10

Spetsanalysen:
2 Don Duke är stabil och startsnabb, och given spetsfavorit från vettigt utgångsläge.

Loppanalysen:
Jag var länge inne på att lämna 1 Gate Probio ensam på lappen då det är en häst som tidigare visat gott kunnande och som det är väldigt bra rapporter på inför den här starten, men då risken finns att han blir över från start väljer jag att dubbla lappen. Jag dubblar lappen med spetsfavoriten 2 Don Duke som rapporteras träna fint inför den här starten med 1.21/1600 meter som snabbast och tränare och körsven Kari Alapekkala är helt inne på segermelodi spets och slut. Gate Probio står bra inne i loppet och den tror jag bara vinner, om innerspåret inte ställer till det allt för mycket. Han är dock inte helt enkel från start och kan hamna i maskin, löser Söderholm den biffen ska han på tidigare visad kapacitet och vassa rapporter bli svårslagen.

Bägge mina hästar som ingår i låset återkommer efter uppehåll, det tror jag dock inte gör så mycket då bägge rapporteras komma väl förberedda och i ärlighetens namn tycker jag inte att det är mycket till motstånd. De bättre hästarna står på tillägg och bör få svårt att plocka 20 meter på Gate Probio och Don Duke, även om bägge dessa har en bit till toppformen.

V4-2:
Leder loppet länge.

RANKING: A: 4-15 B: 1-2-11-12-3-6 C: 8-7-5-9-13-14

Spetsanalysen:
Tipset bygger helt och hållet på att 4 Huuko Boss är den som är kvickast den första biten, vilket jag efter loppkoll tycker det ska vara god chans till.

Loppanalysen:
Bästa hästen är utan tvekan 15 Keen Kemp och klaffar det någorlunda för henne under vägen blir hon svår att stå emot, hon är stark och tuff och tål att gå i spåren under slutrundan. Jag tycker dock det finns anledning att gå emot henne den här gången, i varje fall gardera. Det är många hästar att runda och på en kladdig och grisig bana kan det vara allt annat än enkelt, att runda ”sämre” hästar i spåren till slut. Blir också klar favorit, och därför bra värde bakom henne.

Jag väljer att ge tipset till en annan i loppet, nämligen min spetsfavorit 4 Huuko Boos som har gått bra en längre tid och jag tycker han står intressant inne i det här loppet. Jag har efter loppkoll fått upp känslan för tidig ledning och löper han som han gjort i de senaste starterna blir han inte lätt att plocka ned. Given förstahäst.

Spetsfavoriten och bästa hästen, det räcker normalt långt i ett sådant här typ av lopp. Bakom den här duon, som jag spelar med på dubbeltipset, är dock loppet både öppet och lurigt och jag garderar därför vidare. På startvolten kan samtliga vinna, då jag inte tycker att dom är mycket sämre än dom som står 20 bakom och dom är givna vid gardering. På tillägg ska inte 6 Powell, 11 Chicago Aron och 12 De Leone Ås nonchaleras. Totalt streckar jag åtta, av 14 ekipage.

V4-3:
Är det dags nu?

RANKING: A: 8 B: 4-1-2-15-6-7-3-5 C: 10-9-11-13-12-14

Spetsanalysen:
1 Quieten kan öppna bra och är given spetsfavorit.

Loppanalysen:
Jag väljer att ta ställning för 8 Flora Tooma som jag har bra känsla för idag, jag tror det är dags för seger. Petter Lundbergs travare har haft problem med sjukdomar så här långt den här säsongen och därför inte kunnat gjort sig själv rättvisa, nu ska dock dom problemen vara ur världen och då tycker jag att hon kapacitetmässigt ska vara bäst i det här gänget. Jag gillar henne sedan tidigare, och tycker att motståndet idag är lämpligt. Kliver hon iväg felfri från start, från ett snävt femtespår, är feelingen att hon bara vinner och då stoet är både stark och tuff så ska hon tåla de flesta upplägg.

Värst emot mitt spikförslag är stallkompisen 4 Malgomaj B. som inte är så mycket sämre än Flora Tooma, samt spetsfavoriten Quieten som leder länge.

V4-4:
Öppet bakom.

RANKING: A: 7-14 B: 15-3-6-12-11-1 C: 9-2-8-5-10-4

Spetsanalysen:
3 Patricia Bishop ska ses med god chans på tidig ledning.

Loppanalysen:
Den betrodda duon 7 Handsome Fayline och 14 Valiant Kemp ska normalt ses med god chans att göra upp om segern i den avslutande V4-avdelningen, men jag tycker det finns anledning att gardera dessa två. Dels smäller det högt om dom lägger, och det finns dessutom en del frågetecken. Handsome Fayline är normalt bästa hästen, men han ska tävla med skor runt om idag och har haft en hovböld i veckan. Enligt körsven Ove A Lindqvist ska hovbölden inte påverka honom, men det är i varje fall inte optimalt så här tätt inpå start för en klar favorit. Valiant Kemp är en kämpe och trivs över aktuell distans, men han är inte helt enkel och dagens banunderlag känns knappast optimalt för honom.

Jag tycker loppet känns både öppet och lurigt, och spelar för skräll. Spetsfavoriten 3 Patricia Bishop ska inte nonchaleras och 15 Skogans Victor kan få en bra rygg i Valiant Kemp att gå i under slutrundan och är på inget sätt chanslös. Det finns dock intressanta lågprocentare i loppet som känns kittlande och totalt streckar jag åtta av 14 ekipage.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Boden: ”Jag tror vi är långt fram”

V4 Boden: ”Jag tror vi är långt fram”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Han galopperade senast när jag vred på med honom i fel läge, hästen kändes annars fin och gjorde det bra även i starten före det och han är inte så tokig den här hästen. Kort distans ska knappast vara någon nackdel för honom och jag tror vi är långt fram, säger Petter Lundberg om Foolish Beat i V4-2.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Boden. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1, V4-1

2 Don Duke – Jag tror att vi har bra chans att kunna vinna idag. Han är snabb från start och dessutom känns han fin i träningen. Uppgiften ser klart bra ut. Skor runt om, säger Kari Alapekkala.

4 Beachrider – Han har inte startat på länge men han har tränat på rejält och dessutom varit med i ett provlopp där tiden landade i trakterna av 1.21. Det här är en duglig häst som är stor av sig och han kommer säkert behöva det här loppet eller två i kroppen. Skor runt om, säger Jaakko Alamäki.

13 Buy The Law – Han var ute i ett jättetufft lopp senast och gick bra, han gick bra även i starten före det och formen är det inga fel på. Den här gången såg jag att han var rankad etta i programmet och det är väl lite väl tufft, tycker jag. Det är enklare emot idag men det är ingen häst som bara vinner och jag tycker det är platschans i första hand, säger Ove A Lindqvist.

14 Vilgot Palema – Han gör debut för mig idag och är givetvis svårbedömd, det här blir som ett test för att se vart han står någonstans och han får rankas på gamla meriter. Han känns pigg och fin i träningen och det är bra styrka i honom, jag har kört sex jobb med honom sedan han kom med 1.25 full väg som snabbast och det fanns ingenting att anmärka på i de jobben. Skor runt om samt halvstängt huvudlag som han tävlat med tidigare och jag både tror och hoppas på en bra insats, men utgångsläget blev iskallt, säger Enar Gustafsson.

Lopp 2, V4-2

7 Åsalina Hornline – Hon var inte alls bra senast och har dessutom haft stolpe ut i jobben sedan dess med en del småskavanker. Jag ligger lågt nu och ser loppet mest som en genomkörare. Skor runt om, säger Sören Lennartson.

8 Foolish Beat – Han galopperade senast när jag vred på med honom i fel läge, hästen kändes annars fin och gjorde det bra även i starten före det och han är inte så tokig den här hästen. Kort distans ska knappast vara någon nackdel för honom och jag tror vi är långt fram, säger Petter Lundberg.

11 Chicago Aron – Han hade otur senast och kom aldrig riktigt in i loppet, det var inga fel på hästen men det gick fort sista 500 och det gick inte att ta någonting. Han var jättefin vid seger näst senast och känns precis lika fin inför den här starten, som han gjorde då. Det är en lite speciell häst som helst ska gå vid sargen, stämmer det för honom under vägen så tycker jag att han har kunnandet för att slåss i den främre träffen. Inga ändringar, säger Petra Persson.

Lopp 3, V4-3

2 Here To Rule F. – Hon är väldigt osäker och orutinerad och hon tävlar lite mot sig själv, i första hand måste hon sköta sig och det finns inga garantier på att hon gör det. Sköter hon sig tycker jag att hon har fart för att slåss i den främre träffen, även om det kanske bli svårt för henne att räcka hela vägen till seger. Inga ändringar, säger Lisa Wahlberg.

4 Malgomaj B. – Hon känns som hon ska göra i jobb inför den här starten och allting är väl med henne, jag tyckte det inte såg så tufft ut idag och hon ska räknas bland dom tre främsta. Vi siktar på barfota runt om, säger Petter Lundberg.

5 Digital Insight – Hon har gjort två starter för oss och kommer mer och mer för varje lopp, jag tycker hon känns för dagen och faktiskt rätt rejäl. Hon gick bra under sadel senast och vid gardering av loppet tycker jag inte att man ska nonchalera henne. Inga ändringar, säger Roger Nilsson.

7 Yes I Will – Hon är en fin travare men har tendenser att bli het. Från det här spåret är det galopprisk och jag kommer köra snällt för att få henen felfri. Jag tror inte att hon är någon het vinnarkandidat. Barfota bak, säger Sören Lennartson.

8 Flora Tooma – Hon var sjuk senast och inte som bäst, därför den sämre insatsen. Allting är väl med henne inför den här starten och jag tycker allting tyder på en bra insats. Sköter hon sig ska hon vara med långt fram och jag tycker det är jämnt mellan mina hästar i loppet. Inga ändringar, säger Petter Lundberg.

10 La Grande – Hon var väl godkänd senast på Solvalla men strå lite byngligt med springspår på tillägg. Det blir inte lätt att vinna och dessutom har hon varit aningen brunstig i veckan. Jag ligger lågt och vi kör barfota bak, säger Lars Marklund.

Lopp 4, V4-4

7 Handsome Fayline – Det verkar ok med honom och han håller nog likvärdig form som senast. Han har inga problem med distansen och bör sluta bland de tre främsta. Han tävlade barfota runt om senast och blir lite bättre i kurvorna då men det är marginell skillnad på honom. Det har varit kallt i natt och vi kör med skor nu. Spar barfota till V75 på Boden. Denna gång får han en murphy på ena sidan, säger Ola Johansson.

10 Big Boy Laday – Han kom aldrig in i matchen på Solvalla senast men visade fin form innan det vid två fina avslutningar på hemmaplan. Distansen är ingen nackdel den här gången men loppet såg jämnt ut på förhand. Helt borta är han inte men vi behöver flyt. Barfota runt om, säger Lars Marklund.

11 Göstaville Håleryd – Han har faktiskt gjort det bra i de senaste starterna och jag tycker han är bättre än vad raden visar. Handsome Fayline är bra, men bakom den tycker jag inte att vi ska nonchaleras, säger Petter Lundberg.

12 Oregon Trail – Han har faktiskt gjort det bra i de senaste starterna och jag tycker han är bättre än vad raden visar. Handsome Fayline är bra, men bakom den tycker jag inte att vi ska nonchaleras, säger Petter Lundberg.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Formula Ones magiska årsdebut
Nästa nyhet
Formula Ones magiska årsdebut

Formula Ones magiska årsdebut

En bättre årsdebut får man leta länge efter. Formula One visades upp i lysande skick då han vann Dartster F:s lopp på 1.10,4 och tog ett rejält kliv mot Elitloppet.

Dartster F:s lopp, strategiskt placerat lite mindre än fyra veckor kvar till Elitloppet, brukar i regel bjuda på minst en kandidat till det just nämnda loppet.

Årets upplaga som avverkades på Solvalla under onsdagskvällen var långtifrån något undantag. Formula One återkom, inte bara efter nästa elva månaders frånvaro utan även i en omtalad första start i regi Reijo Liljendahl – och stod för en alltigenom femstjärnig insats.

Och det var heller inget direkt snack om vem som skulle bestämma på plan. Formula One var raskast redan från början och höll upp ledningen från innerspåret med Örjan Kihlström i vagnen.

Spelfavoriten Friction kom snart fram i dödens och ”Tarzan” Melander lät inte den ledande årsdebutanten vila något. Första halvvarvet gick efter 08,2 och när kilometern passerades efter 09,6 förstod man att det gick undan värre.

Men Formula One var inte den som skulle låta sig fällas av Friction enträgna uppvaktning. Tvärtom. Ur sista sväng stegade ledaren bara undan och medan Friction fick ge slaget förlorat försvann Formula One undan i en stil av sällan skådat fint slag.

Klockorna stannade på 1.10,4a över 1640 meter, en tid som var en sänkning av det personliga rekordet med en halv sekund – trots att hästen varit borta från tävling sedan början av juni i fjol.

– Jag visste att det skulle bli en riktig värdemätare och därför hade jag förberett honom väl Jag är väldigt glad att det lyckades. Det är skönt för ägaren som har trott på mig och det är skönt att konceptet har fungerat. Jag är jättetacksam, sa tränaren Reijo Liljendahl efter loppet enligt kanal75.

Förutsatt att Formula One tar loppet på rätt sätt är det ingen högoddsare att Reijo om mindre än fyra veckor har en häst i Elitloppet som tränare – om han vill.

Förstapriset var för övrigt 100 000 kronor. Bakom avslutade Caddie Comet fint till andrapriset och noterade 10,6. En tiondel långsammare blev det för Friction som, ska det sägas, höll berömvärt efter att ha pressat i dödens. Hard Livin gjorde årsdebut och noterades för 10,9.

En riktigt tragisk händelse utspelade sig tyvärr också i loppet. 09,9-travaren Southern Rocketop, körd av Ulf Ohlsson vinglade ut på innerplan vid utgången av sista sväng och gick omkull. Hästen låg på så kraftigt att han kvävde sig. Southern Rocketop konstaterades död kort senare.

Den sjuåriga valacken, tränad i Norge av Trond Skofsrud, vann 24 av sina 47 lopp och travade in drygt fem miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Chelsea Boko missar Kungapokalskval
Nästa nyhet
Chelsea Boko missar Kungapokalskval

Chelsea Boko missar Kungapokalskval

Fjolårets Kriterievinnare missar årets första stora årgångsmatch. Chelsea Boko kommer inte till start i Kungapokalskvalen.

Fyraåringseliten styr kosan till Åbytravet under torsdagen för att kvala in till finalerna av Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal som körs på samma bana den 16 maj.

Fjolårets kulletta bland hingstarna och valackerna, Kriterievinnaren Chelsea Boko kommer dock tyvärr inte till start. Han får vänta på sin årsdebut.

Timo Nurmos har tvingats stryka honom samt även stallkamraten Castor Boko. För båda är strykningsorsaken dåliga blodvärden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Statistik: V86 - Solvalla
Nästa nyhet
Statistik: V86 – Solvalla

Statistik: V86 – Solvalla

Jens Sjödén, författare till Statistikbibeln V75, bjuder här på en genomgång av dagens V86-omgång på Solvalla.

Efter tisdagen var det omsatt 2 049 641 kr (varav 4 303 kr som V8). Det är drygt 60% mer än normalt, men det beror sannolikt på de speciella omständigheterna, det är ju röd dag idag.

Liksom förra veckan får man en indikation om att det kanske körs lite för många travlopp, hästarna räcker helt enkelt inte till. Inte mer än hälften av loppen blev fyllda den här gången heller. För spelarna leder det till ojämna, mer lättlösta lopp. Fler ”chanslösa” får plats i loppen. Just V86 är dock spelformen som tål detta, det skulle bli alltför svårt med åtta hyperjämna lopp. Som det är nu blir det gång efter annan båda lätt och hög utdelning!

V86-1: Autostart, medeldistans, 10-hästarslopp [sidan 25]
Stefan Melander har flera gånger blivit jättefavorit just i V86-1 den sista tiden. Förra veckan höll Digital Ink, spelad till 10 för 10, undan från spets med huvud för enprocentaren 3 Kalle Quivivra. Två veckor tidigare föll 10 Digital Darling från ledningen som 13-för-10-favorit. Och innan det, svarade New York US för ett av de tyngsta favoritfallen genom tiderna då han var chanslös som 10-för-10-favorit.
Prestationerna har inte varit usla, men det är tydligt att hästarna presterat under spelarnas förväntningar. Och just detta är intressant ur spelperspektiv.

Här anses 10 Digital Darling vara bästa hästen, och 4 Johnny B Kemp spetshästen. Då ska det vara fördel den senare med proportionerna 4-3 ungefär.

Statistiken visar på jämna chanser mellan favoriten och andrahandaren, båda segrar till 27%. Övriga lopp vinns av hästar rankade 3-7, med jämna chanser dessa sinsemellan. Spår 5 är överlägset bäst.

Annars kan man tycka att loppet ser upplagt ut för 2 Middle East. Länge sedan han mötte så här billigt motstånd, och då vann han ju lätt.

V86-2: Autostart, kort distans, 10-hästarslopp [sidan 8]
Bästa hästen mot spetshästen igen, men här råder mer delade meningar om vilka dessa är. 3 Abborren och 8 Pay Attention slåss om den första titeln, 1 Ginala och 5 Digital Media om den senare. De här är också de mest spelade, spelarna ”tänker rätt”.
Det är svårt att spets från innern, och innerspårshästar är generellt överspelade. Trots detta får 1 Ginala tipsettan på att hon har viss spetschans, och att chansen väl i ledningen är mycket stor, över 50/50 då.

Statistiken visar att spår inte betyder så mycket i sådana här ojämna tiohästarslopp. Både 8 och 10 visar rätt fina resultat, så man behöver inte dissa de fina hästar som råkat lottas till dessa lägen. I den här aktuella klassen, har hittills ingen favorit lyckats infria efter 11 körda lopp.

Tränaren till 3 Abborren är alltid optimistisk, men det kan ändå vara värt att citera vad Nurmos säger om fältets bästa (?) häst på sin hemsida: ”Jag tycker att hon är i livets form… så fin som hästen känns måste jag vara optimist och tro på bra chans igen.”

V86-3: Autostart, medeldistans, låg mellanklass [sidan 35]
Statistiken är tydlig: Favoriten segrar i sådana här lopp 3 gånger av 10. Rank 2-5 segrar 6 gånger av 10. En gång på 20 vinner den 6:e-rankade, och en gång på 20 vinner också någon rankad 7-12. De senare har alltså så små chanser att man kan försumma dem.

Spår spelar ingen större roll i sådana här lopp, det är jämna resultat över hela linjen. Det kan leda till att de spår som generellt anses dåliga av spelarna blir underspelade.

Spetshästen håller till mål i 38% av loppen. 2 Prince Alf är loppets spetsfavorit och på det ska han också ha den tydligt bästa chansen.

V86-4: Lopp med ett tillägg, lång distans, hög klass [sid 95-96]
Streckfavoriterna vinner ofta i sådana här lopp, 50/50. Det är jämna chanser mellan start-och tilläggsvolter.

Loppet ligger som V86-4, trioloppet, och ATG har varit duktigt på att placera omgångens öppnaste lopp här. Förra veckan vann faktiskt streckfavoriten i fjärde avdelningen, men det var första gången i år.

När favoriten inte vinner, är det jämna chanser mellan de som rankas 2-7. Spetshästen håller till mål i 42% av loppen. Många tänker tvärtom, men det är viktigare med ledningen (och resor på innerspår) då distansen är lång som nu. Spetshästarna segrar märkbart oftare i långlopp än i kortlopp, där det inte är fullt lika slitsamt att trava i andraspår. 6 Kentucky Love kommer från två raka galopper så man kan förstå att han inte blir favorit, men han kommer från stall i toppslag och har den viktiga spetschansen – tippas på det!

V86-5: Autostart, medeldistans, 10-hästarslopp. Struken: 5. [sid 26]
3-åriga och riktigt låg klass, maxgränsen är satt vid 50’. Inte ens på Solvalla har så här svaga lopp varit vanliga. Man finner 17 observationer sedan år 2000. Av dessa har 13 st, 76%, vunnits av streckfavoriten. Spelmässigt trista historier alltså.

3 Rolling Stones ser ut att bli omgångens största favorit, och favoriterna vinner alltså sådana här lopp oavsett styrka. Han bör med marginal ha omgångens bästa segerchans.

V86-6: Autostart, medeldistans, 12-hästarslopp för lärlingar [sid 44-45]
Låg klass och ston är det också, så det finns flera statistikfaktorer att väga samman. En sak man behöver tänka mer på än annars, är kuskfaktorn. Här finns kuskar som bara kört ensiffrigt antal lopp och aldrig lyckats ta en plats, men också kuskar som kört hundratals lopp och vunnit dussintals. Stor skillnad i rutin ger utslag i loppen.

Favoritens grundchans är annars 24%. Rank 1-5 vinner 76%. Var fjärde gång blir det alltså en större skräll och då kan den vara svårfunnen, det finns inga chanslösa i sådana här lopp.

V86-7: Autostart, kort distans, 10-hästarslopp [sidan 8]
Som V86-2, men med två tydliga skillnader: Här är det hög klass, i princip som Guld på V75, och här är det fullt fällt. ”Max 10 startande” stod redan i propositionen.

1 Formula One har aldrig förlorat i ledningen, 12 segrar på 12 försök. Innerspåret är inte det enklaste att spetsa från, men hästen är startsnabb samtidigt som det saknas startraketer bland motståndarna. Reijo Liljendahl har med all sannolikhet hundra i segerprocent även efter det här loppet. Omgångens näst säkraste vinnare!

V86-8: Klass II, autostart, lång distans [sid 59-60]
Favoriterna vinner 40% av de här loppen och spetshästen vinner 41%. När dessa är två olika hästar har man alltså ett starkt lås. Här är det en och samma, och då har man en stark spik. Favoriten 5 Alfaz del Pi har dessutom haft maxtur i spårlottningen, femtespåret är överlägset. 2/3 av favoriterna infriar, oavsett styrka.

Med starka favoritspikar i avd 5, 7 och 8 finns risk för låg utdelning. Men V86 är ett superspel, det behövs inte mycket i de fem resterande loppen för att utdelningen ska bli bra ändå – trots 25 öres radpris. Lycka till på spelet!

/Jens Sjödén
Mejl: mailajens@yahoo.se 
Jens Sjödén
 ger ut Statistikbibeln V75, samt även Solvallabibeln V86

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Raja Mirchi kommer till Oslo Grand Prix

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson