Just nu:
23.16 Ramona Hill gjorde det
19.15 Mäktigt, Moni Viking!
15.35 Tredje raka för Svanstedts löfte
15.18 Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie
11.23 Hästägarbristen som störst i Skåne?
14.59 Kan Odd Herakles hota världsrekordet?
14.35 Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!
14.34 Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse
08.23 Gotland tillbaka som vinnare
07.45 Inför: Hambletonian

Toppmöte på Romme

Kampen i den tredje deltävlingen till Paralympiatravet kommer bli stenhård. Makethemark och Sorbet tar sig bland annat an Milliondollarryhme i årsdebut den här söndagen på Romme.

Det är på påskdagen, när Romme är värd för helgens STL-tävlingar, som den tredje deltävlingen till Paralympiatravet, även Rommeheatet, ska avgöras – och det är också ett lopp att verkligen se fram emot. Sorbet gjorde i förra veckan spektakulär årsdebut då han i Eskilstuna länsade runt banan på 1.09,8, med Örjan Kihlström vid spakarna är han nu också ute efter Paralympiatravs-biljetten.

Nitlott för Makethemark

Medan Sorbet drog framspår, blev det värre lägen för några av de tuffaste konkurrenterna. Elitlopps-trean Makethemark får börja med nummer tolv på vojlocken. Hästen kommer också han från säker seger i sin årsdebut. En häst som här ska göra sin första start för året – är Milliondollarryhme. Fredrik B Larssons succétravare avslutade fjolåret med bland annat ett SM-guld och är nu redo för strid igen.

Fler topptravare finns med i leken, eller vad sägs om Milligan’s School som är tillbaka sedan han fått en liten pust efter sitt Frankrike-äventyr i vintras. Finska hoppet Elian Web är ett annan namn, liksom Esprit Sisu som kommer från finalseger i Silverdivisionen och nu får ett verkligt elddop.

Här är startlistan:

Rommeheatet, 2140 auto:

1 Bucks to Burn – Kenneth Haugstad
2 Reckless – Björn Goop
3 Usain Henna – Oskar J Andersson
4 Esprit Sisu – Erik Adielsson
5 Sorbet – Örjan Kihlström
6 Baron Gift – Rickard Svanstedt
7 Elian Web – Jorma Kontio
8 Super Nice – Torbjörn Jansson
9 Milliondollarryhme – Fredrik B Larsson
10 Milligan’s School – Ulf Eriksson
11 Chief Orlando – Rikard N Skoglund
12 Makethemark – Ulf Ohlsson


Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 23:16, 08 augusti

Ramona Hill gjorde det

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 19:15, 08 augusti

Mäktigt, Moni Viking!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:35, 08 augusti

Tredje raka för Svanstedts löfte

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:18, 08 augusti

Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:59, 07 augusti

Kan Odd Herakles hota världsrekordet?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:23, 07 augusti

Gotland tillbaka som vinnare

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:45, 07 augusti

Inför: Hambletonian

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Umåker: Uppvisning av Hail Mary

Umåker: Uppvisning av Hail Mary

Det såg på pappret ut som en straffspark – och Hail Mary förvaltade den möjligheten väl. På Umåker avgjorde Robert Berghs fyraåringslöfte i ett nafs och tog karriärens sjunde seger i åttonde starten.

Efter att ha gjort årsdebut i föregående vecka var Hail Mary åter i hetluften den här söndagen på Umåker. Blott fem motståndare ställde upp i fyraåringsloppet och trots att det av Robert Bergh tränade jättelöftet ensam hade fyrtio meters tillägg – visade det sig bli en mycket enkel uppgift.

Hail Mary hade snart hämtat in försprånget och placerades i andra utvändigt – fram till 700 meter kvar. Efter en kraftig temposkärpning hade storfavoriten avgjort, satt i ledningen in i sista kurvan och bara stack undan. Överlägsen viktoria på 1.14,5/2180. Det här var hästens sjunde seger i sin karriärs åttonde start.

Djuse och Haapakangas-dubbel

Magnus A Djuse tog en dubbel, båda vinnarna hämtades från Mika Haapakangas stall. Mr Golden Quick var tillbaka i toppform och tog ned favoriten Digital Ink trots en tyngre resa. Ledaren varvade på långsamma 15,7 och i samma läge landade Djuse i dödens. Trots det kunde inte Digital Ink värja sig i de sista stegen – Mr Golden Quick var den starke och vann knappt men säkert på 1.14,9/2140.

…Redhot Tap Dancer är en häst som vägrar förlora för dagen – nu kom fjärde raka för grållen. Djuse valde att gå ut i dödens in på slutvarvet och fångade därifrån in den i ledningen hårt dragande Atlas Eagra i säker tid före mål.

Westerholm med två vinnare

Nicklas Westerholm lotsade in egentränade Ontrack He’s Black i långloppet. Efter att inlett loppet sist i kön löste det sig perfekt. Hästen kom fram i tredje utvändigt, följde i ryggar och kunde vänta ända till 200 kvar innan det blev fullt blås i fjärdespår. Sexåringen avgjorde enkelt i spurten.

…En mersmakande årsdebut stod Harper Seabrook för. Nicklas Westerholm körde valacken för Robert Bergh och ekipaget avgjorde trots den tunga vägen. Fyraåringen placerades lugnt i dödens, slog klorna i ledaren vid utgången av sista sväng och segrade ohotad.

Ingen kom Fräcke Prins nära

Ett gäng fina fyraåriga kallblod möttes i Bodbäckspålles Fyraåringsserie och fick se Fräcke Prins ta en imponerande seger. Fjolårets Kriterie-finalist hade förmånen att stå ensam på start och utnyttjade för sin tränare Jan-Olov Persson den chansen på bästa sätt. Bork Odin-sonen drog tufft i ledningen från början och såg till att motståndet aldrig kom i närheten. 1.27,8/2140 visade klockan.

…Eftermiddagens skräll stod Missya Degato och Jill Ivarsson för. Stoet som tränas av Brage Hansen travade i andra utvändigt, skred till verket halvvarvet kvar då ledande favoriten Gorgeous L.A. slog i galopp och tog ned en tapper Flare i sista steget.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Cyber-succé
Nästa nyhet
Cyber-succé

Cyber-succé

Cyber Lane är redo för de största loppen under säsongen – och det börjar med Paralympiatravet. Efter en rykande avslutning fångade han i toktappre Velvet Gio på linjen för seger i L.C. Peterson-Broddas Minne på Jägersro. En årsdebut med eftertryck.

Sju och en halv månad var det sedan vi såg Cyber Lane på tävlingsbanan, men när den forne Derby-vinnaren återkom i sin årsdebut i den andra deltävlingen av Paralympiatravet, var det en högst behaglig uppenbarelse. Johan Untersteiners tiofaldiga miljonär avgjorde till seger direkt i en rafflande uppgörelse.

Norton drog hårt i ledningen

Det var Norton Commander som satte färg på loppet. Fuxen öppnade 1.10 första 500 i ledningen, men blev het på kuppen och varvade på 1.11. I det läget hade Carl Johan Jepson skickat fram Velvet Gio mot dödens och denne kopplade greppet då ledaren kastade handduken in på upploppet. Därmed var dock inte sista ordet sagt – Cyber Lane kom farande i spåren.

Johan Untersteiner hade påbörjat attacken från kön 600 meter från mål och nu närmade sig Cyber Lane meter för meter. Velvet Gio kämpade emot helhjärtat, men precis före målgång sträckte Cyber Lane på halsen för att skära mållinjen som vinnare. Segertiden blev vackra 1.11,5a/2140 meter. Stort plus också för likaledes årsdebuterande Tae Kwon Deo som spurtade starkt till tredjeplatsen.


Upset Face hade full kontroll

Derby Trial såg de båda årsdebuterande toppindividerna Power och Upset Face i varsin ringhörna – men den förväntade duellen uteblev. För Adrian Kolgjini lyckades hålla upp ledningen med Upset Face som efter 14,6 första 500 fick lugna ned farten till 17,7 första varvet. Robert Bergh valde ryggen på sin huvudkonkurrent – och blev kvar där.

Kolgjini junior hade händelserna under full kontroll när fältet nalkades upploppet där Västerbo Lexington täppte till i dödens. Luckan för Power kom allt för sent, Kriterie-vinnaren gick i mål som tvåa med gott om krafter kvar. En förträfflig årsdebut för Upset Face därmed som i finfin stil tog segern värd 150 000 kronor på segertiden 1.15,7a/2640 meter.


Uhrberg har en fin variant

Diamantstoet var en öppen historia på pappret, svaret blev Waiting Hill Hall. Fyraåringen i Thomas Uhrbergs träning har börjat sin gärning på fint vis; det här var sjätte segern i karriärens tionde start. Muscle Hill-dottern lämnade tredje utvändigt 700 från mål, kopplade segergreppet och höll undan för en störtdykande Karamell Hill. 1.14,4/2160 var vinnartiden.


Van Gogh ensam på plan

I Klass 1-försöket fanns det bara en häst på banan. Robert Bergh skickade iväg favoriten Van Gogh Z.S. från början och nådde ledningen i första sväng. I den positionen höll italienaren tempot högt hela vägen, första varvet gick strax över 1.11. Motståndet behövde egentligen aldrig göra sig något besvär – tredje raka segern togs på vassa 1.11,7a/1640.


Fredric från start till mål

Knowledge’Em var stor favorit i Klass 2 men fick en tung inledning mot dödens. Därifrån förmådde han aldrig att utmana Pär Hedberg-tränade Fredric Palema som kört sig till spets ur den första sväng. Femåringen, understödd av Mikael J Andersson, tänjde på stegen över upploppet och gick undan på mycket lätt sätt. 1.13,7a/2140 meter visade vinnaren.


Toppinsats av Prosperous

Prosperous har verkligen hittat stilen i regi Henk Grift. Valacken imponerade stort när han för Björn Goop plockade hem guldet i Silverdivisionen. Ledande Niky Flax fick sänka till 1.20-fart mellan 500 till första varvet men tuffingen Prosperous som klivit fram i dödens gav inte slaget förlorat. Efter ordentlig körning sista varvet kopplade sexåringen enkelt greppet över upploppet och såg inte direkt slutkörd ut när han passerade mållinjen på 1.13,5a/2140.


Segerstaplaren vann igen

Björn Goops segermaskin Giant Shadow slog till direkt i årsdebuten. Sjuåringen tog i Bronsdivisionen här sin 23:e seger i karriärens 27:e start. Vägen dit blev angenäm; Giant Shadow hittade rygg ledande Neelix som fick ge vika för Nero Maximus press i dödens. Den sistnämnde höll strålande men kunde inte stå emot Giant Shadow när denne fick fritt spelrum på upploppet. Lätt på 1.14,0/2640.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Månprinsen är tillbaka
Nästa nyhet
Månprinsen är tillbaka

Månprinsen är tillbaka

Kungen är tillbaka. Månprinsen A.M. gjorde comeback, fick en dryg inledning i spåren – men vann helt ohotad. Den tionde raka segern kom på Bollnästravet.

Månprinsen A.M. stod med nio raka segrar och skulle ta sig an Elitkampen, när en känning i ett gaffelband satte stopp förra våren. Efter ett uppehåll från tävlingsbanan på närmare elva månader var äntligen hästen som brukar betitlas ”kallblodskungen” tillbaka i tävlingsselen på fredagskvällen. Det gick precis som det brukar.

Fick en dryg inledning

Månprinsen A.M., som gjorts till stor favorit, fick dock ingen enkel inledning. Stjärnan, som alltid körd av sin tränare Gunnar Melander, fick använda fjärde- och tredjespår genom den första kurvan före man kunde ta sig fram och överta ledningen med 1300 meter kvar av loppet. Den tuffa inledningen var inget som rörde ”Prinsen” i ryggen – Melander såg ut att ha en angenäm resa över upploppet medan han häst gick undan till seger med gott om krafter kvar.

Segertiden stannade vid 1.23,7a/2140 meter och ytterligare 35 000 kronor kunde adderas till kontot som redan innehöll drygt nio miljoner kronor. Nästa uppgift för Månprinsen A.M. blir sannolikt Vårbjörken på Umåker om två veckor.

Smedheim Solan, nu tillbaka i Jan-Olov Perssons regi, höll fint från dödens för att ta silvret på en två tiondelar långsammare tid. Björs Frej noterades för tredjepriset från rygg ledaren.

Se loppet här:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Spelpodden Trav: "Norton Commander liras!"
Nästa nyhet
Spelpodden Trav: ”Norton Commander liras!”

Spelpodden Trav: ”Norton Commander liras!”

Spelpodcast med fokus på lördagens travlopp på Jägersro.

Här kan ni spela på loppen!

In och lyssna på idéerna här: SPELPODDEN TRAV

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Påskgodis på Färjestad

Travtips

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Travtips
fredag 14.35, 07 augusti
Bästa vinnaren var så klar som jag trodde i onsdags och Fredric Palema satt tidigt i ledningen och vann enkelt. Vaken insats av Micke både från start och sista 500 då han körde mot den bakom och i spets är han vass Micke. Bra platsspel var Inti Boko som...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 14.11, 5 augusti

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson