Just nu:
19.21 Bergh-seger på Vincennes
19.00 PdA speltips: Davidson hetaste namnet
18.41 STL: Dubbelt Melander med Disco Volante i topp
16.02 Skräll i Prix Du Luxembourg
08.32 Antonio Tabac byter tränare
15.45 Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen
13.52 Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!
11.18 Lunchdraget Östersund – Svärdan vann ! Svärdan vann !
10.47 Flera andra godbitar på Vincennes
08.33 Bråk på Bergsåker

Toppkväll för Djuse – tog fyrling i Boden

Kusktalangen Magnus A Djuse plockar för sig allt mer. Torsdagen på Bodentravet blev synnerligen lyckad – 19-åringen lämnade banan med en fyrling i bagaget.

Magnus A Djuse hade ett strålande år i sulkyn redan förra året – fast årets resultat överglänser vida fjolårets. På 73 segrar tagna i år har lärlingen kört in strax över 4,9 miljoner kronor. 19-åringen ligger med fyra månader kvar av året på elfte plats i den allsvenska kuskligan.

Den senaste bedriften kom på Bodentravet under torsdagen. Djuse hade sex uppsittningar – och segrade med fyra. Vinnarkvartetten bestod av, i tur och ordning, Kahlua Bishop (Maria Bodin), Deweykidumnhowe (Carina Hezekielsson), Mr Golden Quick (Mika Haapakangas) samt Pleasure For Cash (Robert Dunder).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:21, 25 januari

Bergh-seger på Vincennes

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
lördag 18:41, 25 januari

STL: Dubbelt Melander med Disco Volante i topp

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
lördag 16:02, 25 januari

Skräll i Prix Du Luxembourg

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
lördag 08:32, 25 januari

Antonio Tabac byter tränare

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 10:47, 24 januari

Flera andra godbitar på Vincennes

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 08:33, 24 januari

Bråk på Bergsåker

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
torsdag 10:55, 23 januari

Inför: Prix d’Amérique

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Kanada-fullträff för Nancy Johansson

Kanada-fullträff för Nancy Johansson

Nancy Johansson noterades för en fin seger i Kanada på torsdagen då tvååriga stoet Panem passade på att ta karriärens första seger i en division av Champlain Stakes.

Panem (e. Father Patrick) var med i finalen av Jim Doherty, men vid torsdagen utflykt till Kanada och Woodbine Mohawk Park kunde Nancy Johansson-adepten också ta karriärens första fullträff.

Den kom i en division av Champlain Stakes för tvååriga ston, där Dexter Dunn körde till ledningen inför andra halvan av loppet och via ett litet ryck genom slutsvängen i säker stil kunde gå mot segern. Klockorna stannade vid 1.12,0a/1609 och förstapriset var strax under 50 000 kanadensiska dollar.

Nyzeeländaren Dexter Dunn hade för övrigt en trevlig afton på Toronto-banan, då han vann också den andra divisionen av Champlain Stakes. Här var segervapnet ”Nifty” Norman-tränade Spoiled Princess (e. Trixton) som travade milen på 1.11,7a.

Här kan du se Panems seger ⬇️

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Läget inför Trotting Masters
Nästa nyhet
Läget inför Trotting Masters

Läget inför Trotting Masters

Propulsion tog hem ranknings-segern i UET Trotting Masters – överlägset. Nu är frågan om han också försvarar de svenska färgerna i finalen på Vincennes. Anmälningarna stänger på måndag.

Det närmar sig den åttonde finalen av UET Trotting Masters. Det är tredje gången som finalen avgörs på Vincennes. Ett förstapris på lite över 1,8 miljoner kronor väntar på vinnaren när loppet körs nästa lördag, den 7 september.

Platserna tilldelas efter hur hästarna placerat sig i rankningen under året, den gjorde bokslut i och med förra helgens tävlande. Självklar topp i listan blev Propulsion som med 3100 poäng sedan tidigare haft en ointaglig ledning.

Efter hästens senaste seger i Åby Stora Pris har planer funnits på att bege sig mot Paris för att köra om miljonerna i finalen. Det skulle i så fall bli hästens tionde start på kolstybben; han har ju tidigare varit med i bland annat tre Prix d’Amérique. Vid en start kan Propulsion också bli den förste att försvara en Trotting Masters-titel – han vann som bekant i fjol i Östersund.

En annan svensktränad häst som har en klar plats i finalen är Makethemark som haft en framgångsrik säsong och slutade på bronsplats i rankningen. Handsome Brad, Milligan’s School och Ringostarr Treb är en annan trio som redan nu kan börja göra resplaner mot Frankrike, om man så önskar.

Bland de hästar från vilka man uttalat att Trotting Masters är en trolig matchning, finns Bold Eagle (10:a) som senast vann Grand Prix de Wallonie. Här finns även Italienske Oslo Grand Prix-vinnaren Vitruvio (5:a) och kanske också Sto-EM-mästarinnan Uza Josselyn (4:a), som också kan bli aktuell för VM-loppet.

Hästar som av naturliga skäl inte är aktuella är Readly Express, som ju lade tävlings-skorna på hyllan efter Elitloppet, den tragiskt förolyckade Aubrion du Gers samt Bélina Josselyn som fokuserar på att komma tillbaka för att försvara sin PdA-titel i vinter.

Årets Trotting Masters-final körs med samma upplägg som Prix d’Amérique, det vill säga över 2700 meter på Vincennes stora bana och med fransk voltstart. Maximalt sexton hästar får plats i loppet. Anmälningarna stänger på måndag, den 1 september och den definitiva startlistan blir klar på torsdag den 4 september.

Slutställning Trotting Masters:

1 Propulsion, 3100 poäng
2 Readly Express, 2300
3 Makethemark, 1800
4 Uza Josselyn, 1600
5 Aubrion du Gers, 1500
Bélina Josselyn, 1500
Vitruvio, 1500
8 Dijon, 1450
Bahia Quesnot, 1450
10 Bold Eagle, 1400
Looking Superb, 1400
12 Bel Avis, 1250
13 Handsome Brad, 1200
14 Milligan’s School, 1050
15 Ringostarr Treb, 1000
16 Valokaja Hindö, 975
17 Next Direction, 900
18 Billie de Montfort, 800
19 Cyber Lane, 650
Disco Volante, 650
Racing Mange, 650
22 Sorbet, 600
23 Deimos Racing, 550
Arazi Boko, 550
30 Pastore Bob, 400
33 Nadal Broline, 350
Queer Fish, 350
39 Antonio Tabac, 250
Eelis, 250


Alla vinnare av Trotting Masters-finalen:

2012 (Solvalla): Sebastian K – Åke Svanstedt
2013 (Vincennes): Ready Cash – Franck Nivard
2014 (Charlottenlund): Ed You – Torbjörn Jansson
2015 (Mons): Mosaique Face – Lutfi Kolgjini
2016 (Bjerke): Nuncio – Örjan Kihlström
2017 (Vincennes): Aubrion du Gers – Jean-Michel Bazire
2018 (Östersund): Propulsion – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stoletheshow läcker i norska Derby-kvalen
Nästa nyhet
Stoletheshow läcker i norska Derby-kvalen

Stoletheshow läcker i norska Derby-kvalen

Förra året tog Marcus Lindgren-tränade Stoletheshow en överraskande seger i norska Kriteriet – i år kan det bli repris i Derbyt. Hästen såg läcker ut vid segern i uttagningen på Bjerke.

Ulf Ohlsson tog turen till Oslo på onsdagen för att sköta sulkyarbetet bakom Marcus Lindgren-tränade Stoletheshow i uttagningen till Norskt Travderby. Ett uppdrag som fick en lyckad utgång. Fyraåringen motsvarade favoritförväntningarna – och har chansen att följa upp fjolårets Kriterie-seger med en i Derbyt.

Stoletheshow gjorde processen relativt kort. Ohlsson körde till ledningen med två varv kvar av loppet och behövde efter det aldrig oroa sig. Dream Vacation-sonen såg spänstig ut när han passerade mål på 1.14,9a/2600 meter.

I finalen står framför allt stall Gundersen som utmanare – med två försöksvinnare. Jarlsberg Grand Prix-vinnaren Max Brady (15,0) vann det sista och dessförinnan hade redan Noble Superb vunnit på snabbaste 1.13,8a. Det återstående kvalet av de fyra, gick till Eye of the Tiger (14,3) där favoriten Catherine’s Chevy föll och missade finalplats.

Ingen kan stoppa Hillary B.R.

Geir Vegard och Magnus Teien Gundersen var också killarna i fokus när försöken till Stoderbyt kördes. Stallets gigant Hillary B.R. inledde kvällen och hade i vanlig stil lekstuga med konkurrenterna. Loppet avgjordes redan på sista bortre lång när Hillary B.R. lämnade fältet med många längder. Hon kommer till finalen som obesegrad i 14(!) starter, efter seger på 1.13,9a/2100.

Samma stall segrade senare med favoriten Blueridge Sun (13,7) medan Frode Hamre lotsade in Rebella Matters (13,3) i det avslutande försöket.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mellby Free återupptog segerraden
Nästa nyhet
Mellby Free återupptog segerraden

Mellby Free återupptog segerraden

Mellby Free fick sträcka vapen i Sto-EM senast men på Åbytravet återupptog Björn Goops toppsto segerraden på nytt. Femåringen var smått överlägsen i Henning Kraffts Minne.

Mellby Free, Stochampionats-vinnare i fjol, påbörjade säsongen som femåring med tre raka segrar, föll sedan i Sto-EM på Solvalla men var på onsdagskvällen åter i segertagen då hon intog Åby. 125 000 kronor stod på spel i Henning Kraffts Minne, pengar som Muscle Hill-stoet enkelt lade beslag på – och samtidigt förde henne över sju miljoner totalt i karriären.

Vägen mot segern var bekymmerslös. Mellby Free höll enkelt ledningen från innerspåret och kunde i det lilla fältet säkert styra och ställa. Efter att ha avslutat sista 500 efter snabba 08,2 klev hon över mål på 1.11,1a/1640 meter.

Kanonkväll för Goop

Björn Goop hade i övrigt en kanonkväll som tränare. Fyra segrar togs på Åby – dessutom ytterligare två på Solvalla samtidigt. En av Åby-vinnaren var Cruise som tog hem Count’s Pride-Pokalen för treåringar på banrekordet 1.12,9a/2140. Segern blev enkel sedan Ultion Face galopperat i striden med 200 meter kvar.

Adrian Kolgjini hade då redan vunnit Quick Pay-Pokalen för treåriga ston med fina Sashay My Way. Muscle Massive-dottern imponerade då hon övertog ledningen efter 500 meter, ökade på sista bortre och lämnade motståndet att kivas om andrapriset. 1.12,7a/2140 var segertiden – även det banrekord.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Arlington Dream - för tredje året i följd

Travtips

PdA speltips: Davidson hetaste namnet

Travtips
lördag 19.00, 25 januari
Söndag, Vincennes, Prix d’Amérique Prix d’Amérique avgörs under söndagen och det med Face Time Bourbon som favoriten. Femåringen har sett helt lysande ut under hela karriären och kommer förstås inte bli lätt att tas med när den stora uppgiften nu vän...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.45, 24 januari

Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 13.52, 24 januari

Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.18, 24 januari

Lunchdraget Östersund – Svärdan vann ! Svärdan vann !

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 23 januari

Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.27, 22 januari

Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:15, 22 januari 2020

Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år

STRÄNGNÄS: Årets ”vinterväder” fortsätter. Dock med betydligt mindre nederbörd de sista veckorna, vilket är skönt. Också skönt att vi går mot ljusare tider.   Förra bloggen Har fått en del synpunkter både positiva och negativa sådana via mail. Jag ber...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson