Toppklass i Turin

Det är fin klass när Gran Premio Costa Azzurra avgörs på söndag. Flera möjliga Elitlopps-hästar hittas i fältet. Dit inkluderas Grand Critérium de Vitesse-vinnaren Vivid Wise As.

Under påskdagen avgörs Gran Premio Costa Azzurra på Vinovo-banan i Turin. Italienarnas storlopp, som belönar vinnaren med 64 124 euro, har samlat ett mycket fint startfält. Favoritskapet lär ligga hos Alessandro Gocciadoro-tränade Vivid Wise As som senast segrade i franska sprinterklassikern Grand Critérium de Vitesse och som har en ny start i Elitloppet i sikte.

Meriterade fransyskor på besök

Just Gocciadoro är rikligt representerad i loppet med ytterligare fem hästar; dit räknas Vitruvio och fjortonårige Arazi Boko som nyligen årsdebuterade med seger. I övrigt kan nämnas svenskfödde Deimos Racing som i februari vann Gran Premio Locatelli, fjolårets Elitlopps-häst Chief Orlando i årets första start, samt ett spännande franskt lag. Från trikolorens land hämtas PdA-femman Bahia Quesnot och ständigt storloppsaktuella Bille de Monfort.

Gran Premio Costa Azzurra, 1600 auto:

1 Chief Orlando – Vincenzo Gallo
2 Bahia Quesnot – Junior Guelpa
3 Deimos Racing – Roberto Andreghetti
4 Elsa de Belfonds – Nicholas Ensch
5 Billie de Montfort – Gabriele Gelormini
6 Arazi Boko – Santo Mollo
7 Vivid Wise As – Alessandro Gocciadoro
8 Zaccaria Bar – Roberto Vecchione
9 Tyl Etoile – Filippo Monti
10 Virginia Grif – Massimiliano Castaldo
11 Amon You Sm – Antonio Greppi
12 Zip A Dee Doo – Davide di Stefano
13 Vitruvio – Federico Esposito
14 Vaprio – Rene’ Legati


Senaste vinnarna Gran Premio Costa Azzurra:

2020: Cokstile – Antonio di Nardo
2019: Arazi Boko – Alessandro Gocciadoro
2018: Tamure Roc – Santo Mollo
2017: Un Mec d’Héripré – Jos Verbeeck
2016: Pascia’ Lest – Pietro Gubellini

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Le Gros Bill första hästen till Finlandia-Ajo

Le Gros Bill första hästen till Finlandia-Ajo

Säsongen har börjat med två raka segrar. Nu är hemmahoppet klart för storloppet. Le Gros Bill blir det första namnet till årets Finlandia-Ajo.

Det är den 9 maj som Finlandia-Ajo avgörs på Vermo. Det finska storloppet har fått sitt första klara namn. Det handlar om sjuårige Le Gros Bill (e. Pilgrims Taj) som hämtat ut första biljetten. Le Gros Bill, som tränas av Ari Viander, var i fjol fyra i Suur-Hollola och senare trea i just Finlandia-Ajo. Efter att ha börjat året med två raka segrar i finska Gulddivisionen, får han en ny chans.

En given häst i Finlandia-Ajo

– Le Gros Bill har tagit sin plats i finska eliten och har börjat året mycket lovande. Han har visat att han är en given häst i Finlandia-Ajo, säger Vermos sportchef Miika Lähdeniemi i ett pressmeddelande.

Tio hästar får plats i årets Finlandia-Ajo den 9 maj. Förstapriset är 110 000 euro. Liksom de senaste åren är vinnaren av loppet direktkvalificerad till Elitloppet, tre veckor senare.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Who's Who på Romme
Nästa nyhet
Who’s Who på Romme

Who’s Who på Romme

Who’s Who är tillbaka i tävlingsselen. I Rommeheatet på påskdagen gör han comeback och möter blad andra Coin Perdu, Selmer I.H. och Elian Web.

2018 års suveräne Derby-vinnare Who’s Who gör comeback. Den sker i Rommeheatet när Dalabanan enligt tradition bjuder in till fin sport under påskdagen. Who’s Who vann i fjol Malmö Stads Pris och slutade senare tvåa i Åby Stora Pris. Det här blir för den åttafaldige miljonären första starten sedan Svenskt Mästerskap i oktober.

Möter tuffa motståndare

Självklart väntar meriterat motstånd på Romme. Den tidigare unghästgiganten Coin Perdu har på fint vis tagit sig tillbaka och kommer med två raka segrar. Selmer I.H. imponerade på Umåker senast och är klar för Seinäjoki-Race efter detta. Två andra tuffingar med erfarenheter från Elitloppet är finske stjärnan Elian Web och Nadal Broline. Dessutom hittar vi 13-årige On Track Piraten i startlistan igen.

Rommeheatet, 2640 auto:

1 Order to Fly – Per Lennartsson
2 Remarkable Feet – Jörgen Westholm
3 Elian Web – Jorma Kontio
4 Vagabond Bi – Ulf Ohlsson
5 Nadal Broline – Björn Goop
6 Västerbo Grosbois – Rauno Pöllänen
7 Selmer I.H. – Mika Forss
8 Sir Henry P. Hill – Rikard N Skoglund
9 Who’s Who – Örjan Kihlström
10 Coin Perdu – Erik Adielsson
11 On Track Piraten – Magnus A Djuse
12 Hawk Cliff – Claes Sjöström

Läs även: Påsktrav: Don Fanucci-dags

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gelati Cut klar för Paralympiatravet
Nästa nyhet
Gelati Cut klar för Paralympiatravet

Gelati Cut klar för Paralympiatravet

Första hästen är klar för Paralympiatravet. Det är spännande fransmannen Gelati Cut som fått klartecken för Åbys storlopp, efter helgens seger på Vincennes.

Gelati Cut (e. Coktail Jet) tillhör de bästa femåringarna i Frankrike och har klivit fram under vintern på Vincennes. Kretsen kring hästen, med tränaren Romain Larue i spetsen, har uttryckt intresse för en resa till nordligare breddgrader och på söndagen kunde Åbytravet bekräfta att Gelati Cut också fått den första inbjudan till Paralympiatravet.

Hästen imponerar mer och mer

– Det är en riktig topphäst som jag är väldigt glad över att vi kommer se på Åby den 8 maj. Vi har haft en dialog under en längre period med kretsen kring hästen och han imponerar mer och mer på mig, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.

Efter segern i Prix Ovide Moulinet i början av februari blev det ny fullträff för Gelati Cut i lördags då han besegrade bland andra Prix d’Amérique-trean Gu d’Héripré i Prix Robert Auvray. För Paris-Turf berättade tränaren att man nu siktar mot Prix Henri Levesque den 17 april före resan till Sverige.

Gelati Cut är därmed den första hästen till Paralympiatravet vars final körs den 8 maj. Vinnarna i deltävlingarna på Jägersro (10 april), Bergsåker (17 april) och Halmstad (24 april) är skyldiga att delta i finalen. Platser erbjuds även i finalen till vinnaren i deltävlingen i Örebro (1 maj) samt till fjolårsvinnaren Elian Web.

Läs även: Rätt besked från Gelati Cut

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Briljant Disco Volante
Nästa nyhet
Briljant Disco Volante

Briljant Disco Volante

Det kräver sin häst att lura Disco Volante på ledningen. Blixten från Stefan Melanders stall bjöd upp till dans – men hade ingen danspartner. Segern i ”Cetes” togs i högst övertygande stil.

Det fanns spekulationer kring hur Gulddivisionens final, också C The Ericssons Memorial, skulle köras men snacket var över redan efter femtio meter. Ulf Ohlsson gav Disco Volante full gas så fort bilen fällt in vingarna – och hade avgjort spetsstriden på några få steg. Och från ledningen är det inte många som kan rucka på en Disco Volante i toppform.

Pang till spets – sedan var det avgjort

Disco höll sin vana trogen farten uppe med taktpinnen i sin ägo. 09,1 första 500 förvandlades till 11,7 över första varvet. Handsome Brad blev den som fick föra anfallet i tredjespår med 800 kvar, men lyckades aldrig ta sig i någon farlig närhet. Antonio Trot, som gått med i rygg, avslutade starkt ännu en gång och grejade andrapriset före Hazard Boko som spurtade vilt långt ute i banan. Fast mot ledaren var det inget att göra; Ohlsson ryckte tussarna mitt i sista sväng och då var loppet avgjort. 1.11,7a/2140 var segertiden och bankkontot bättrades på med ytterligare 300 000 kronor.

Härlige kämpen On Track Piraten sköt till fint invändigt till slut för att bli fyra, placerad före Handsome Brad och Sorbet. Den senare fick en tung inledning med tredjespår första 700 meterna före man nådde utvändigt ledaren.


Ingen passerade Dear Friend från spets

Dear Friend (e. Orlando Vici) ser riktigt läcker ut för dagen. Efter sin imponerande seger på Jägersro senast följde hon, tillsammans med sin tränare Johan Untersteiner, upp med seger även i Pixies lopp för stoeliten. Dear Friend letade sig snabbt till ledningen, fick varva på 14,3 och utmanades till slut av Dixie Brick som svarade för en stark insats från dödens. Ledarinnan försvarade sig dock till en enkel seger, klockad till 1.12,5a/1640. Conrads Rödluva gjorde årsdebut i loppet, bjöds en tripp andra ytter, men kunde inte vara med i striden och kom i mål som femma.


Spets – sedan hela vägen för Pere Ubu

Peter Untersteiner satsade för fullt mot spets med Pere Ubu (e. Pastor Stephen) och det bar frukt. Valacken såg till att anföra Klass 1-finalen hela vägen. Timo Lane synade snabbt dödens, men när denne föll över i galopp 400 från mål var det skrällen Cash Cowboy som var den som skulle utmana. Ledande Pere Ubu såg dock till försvara sig säkert – till seger på 1.12,7a/2140.


Mandela Zon vassast över upploppet

Häftig upplösning i Klass 2-finalen. Pacific Kingdom hade anfört hela vägen och var med greppet ännu in på upploppet. Men Janne Korpi hade kunnat ge Mandela Zon (e. Maharajah) en perfekt resa i andra utvändigt och kunde dröja till upploppets början före man skred till verket i fjärdespår. Precis före mål fick Mandela Zon greppet, där mellan hästar Condior galopperade med topplacering på gaffeln. 1.13,6a över 2140 var segertiden.


Teton Sweet Lindy hade krafter sparade

Georgia Am i spets, Call Me Brodda stenhårt pressande i dödens. Det såg ut att bli en tvåhästarsduell när duon drog undan i sista sväng, men formtränaren Markus B Svedberg hade inte gett upp. När stegen blev allt kortare på täthästarna fick Teton Sweet Lindy (e. Caballion) upp farten ordentligt på och vann till slut hur enkelt som helst. Andra raka för femåringen som i Diamanstoets final noterade 1.13,5a/2140.


Favoritgalopp – då avgjorde Undecided

Ubiquarian Face höll enligt programmet ledningen i Silverdivisionens final och såg också ut att gå mot den väntade segern – då kom galoppen vid utgången av sista sväng. Snöpligt för favoriten men ingen skugga behöver falla för Timo Nurmos-tränade Global Undecieded som gjort hela jobbet i dödens. Nu blev det en mycket enkel seger i händerna på Claes Sjöström. 1.12,1a/2140 travade valacken.


Ingen kan rubba Sweetman från spets

Det har varit fina månader för Lars I Nilssons elegante Sweetman (e. Gift Kronos). I februari blev det finalseger i Klass 1 – nu gjorde femåringen repris i Bronsdivisionens dito. Erik Adielsson var hjälpen i sulkyn även här och segerreceptet blev det beprövade spets och slut. Sweetman höll säkert upp från sitt innerspår och även om Oxidizer kämpade storstilat utvändigt, var förlusten aldrig i fara. 1.12,1a på 2140 var en fin segertid.

Läs även: Manny Muscle aldrig hotad

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Manny Muscle aldrig hotad

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson