Just nu:
19.04 Generaal-skräll
18.33 Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka
16.30 Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web
15.47 Fullträff i Arvika för Baron Gift
15.30 Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix
15.09 Fullt ös på Tylösand
14.53 Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!
14.48 Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika
11.25 Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare
08.38 Missle Hill och Makethemark till Mikkeli

Toppinsats av Cokstile

Det blev onekligen åka av i Elitloppets andra försök. Cokstile svarade allt från dödens – och gick lätt undan till segern. Propulsion stod för en osannolik prestation när han tog sig till final trots hela loppet ute i tredjespår.

Elitloppets andra försök blev en historia för sig. Vinnaren Cokstile imponerade stort, men frågan är om det ändå inte var Propulsion som stod för loppets största hjälte-insats. Daniel Redéns outtröttlige krigare tog sig vidare till finalen – trots att han fick trava hela loppet i tredjespår.

Svarade ut allt från dödens

– Det var lite så som jag hade på känn, att han skulle vara så här bra. Det hade inte kostat så mycket från början så jag ville inte släppa ned Propulsion när vi väl kommit till dödens. Han hade mycket kraft i sig, det är en bra väldigt bra häst det här och vi får hoppas att han gör om det i finalen, sa Christoffer Eriksson i ATG Live om hästen som tränas av Rocco Spagnulo.

Elian Web tog programenligt hand om ledningen, men det betydde inte att det stora finska hoppet fick sitta i fred. Cokstile tog syn i dödens och ute i tredjespår kom Propulsion anstormande. Men ned i banan kom aldrig ”Proppen”, Christoffer Eriksson svarade med Cokstile som såg till att första varvet avverkades efter snabba 09,2. Ledande Elian Web fick kasta handduken för pressen in på upploppet – medan Cokstile i kraftfull stil stegande undan mot seger på 1.09,4a/1609.

Bakom bjöds Racing Mange en perfekt resa, kom fram i rygg ledaren, och avslutade riktigt vasst över upploppet för att överraskande lägga beslag på andrapriset. Propulsion höll alldeles formidabelt sin omöjliga resa till trots, blev trea och höll ut Attraversiamo som tog sista finalplatsen. Makethemark utan chans att blanda sig i tätstriden och blev femma, före Elian Web och Billie de Montfort. Chanserna för Tae Kwon Deo försvann i en olycklig startgalopp.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:04, 04 juli

Generaal-skräll

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:33, 04 juli

Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 16:30, 04 juli

Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:47, 04 juli

Fullträff i Arvika för Baron Gift

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:30, 04 juli

Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:38, 03 juli

Missle Hill och Makethemark till Mikkeli

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 22:51, 02 juli

Kung Don Fanucci

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Perfekt för Earl Simon

Perfekt för Earl Simon

Elitloppets första försök blev kanske inte riktigt vad de flesta hade tänkt sig – men det löste sig alldeles perfekt för Earl Simon. Jarmo Niskanens kejsare fick en högst komfortabel väg mot finalen.

Åttondespåret bakom bilen vart ett orosmoment för fransk-svenske fantomen Earl Simon. Trodde man i vilket fall på förhand. Med facit i hand löste det sig alldeles ypperligt. Jarmo Niskanens kanon kunde vinna försöket med krafter kvar – och har ett jätteläge inför finalen.

Det löste sig helt perfekt

– Det löste sig bra från det där läget. Det kändes bra. Vi får hoppas att han kan upprepa det i finalen, han har ju aldrig gått två heat tidigare, men det såg väl ut som det fanns lite krafter kvar i mål, sa Jarmo Niskanen i ATG Live.

Försöket blev rumphugget då Disco Volante galopperade hejdlöst bakom bilen och aldrig kunde vara med. En stund senare följde också Vivid Wise As exempel och försvann bort i en galopp. Med bara sex hästar kvar i fältet var det Missle Hill som tog täten och öppnade 09,7 första 500. Chief Orlando tog hand om dödens och där bakom, perfekt i andra utvändigt landade Earl Simon.

Därifrån kunde Earl Simon inte förlora, mitt i sist sväng styrde Franck Ouvrie på och greppet om segern kopplades hur enkelt som helst. Vinnaren klockades till 1.09,5a/1609 meter. Missle Hill höll till andrapriset före Sorbet, som hittade loss från ledarryggen. Sista finalplatsen till Milliondollarryhme som gick en godkänd avslutning från tredje utvändigt. Chief Orlando tröttnade från dödspositionen, medan Looking Superb aldrig på allvar kom in i loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Äntligen klaff för Golden Tricks
Nästa nyhet
Äntligen klaff för Golden Tricks

Äntligen klaff för Golden Tricks

Ett av årgångens bästa ston i Nordamerika men hittills hade Golden Tricks inte gjort så mycket väsen av sig i den svenska regin. När Fyraåringseliten för ston avgjordes visade dock Daniel Redén-stoet sitt rätta jag – och vann från dödens.

Fyraåringseliten för ston, även Delicious lopp, blev en galoppfylld historia. Flera kandidater föll bort i fel gångart kort efter start, dit inkluderades spelfavoriten Sashay My Way. En som höll måttet var dock Golden Tricks – här i sin tredje start för Daniel Redén fick den svenska publiken se Trixton-dotterns kapacitet.

Kihlström låg lugn i dödens

Dontlooseallmoney stack iväg som ett spjut till spets från innerspåret, men blev laddad på kuppen. Jim Oscarssons sto öppnade 08,2 första 500 i ledningen och fick varvet från mål Golden Tricks utvändigt om sig. Ledarinnan såg fortsatt pigg ut på bettet när man travade genom sista kurvan, men Örjan Kihlström satt lugn i sulkyn bakom Golden Tricks som i en tät avslutning visade sig vara den starkaste. Klockorna visade upp segertiden 1.11,0a/1640 meter. Tonique gick en fin spurt och var som trea, inte långt efter det båda framförvarande.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hell Bent For Am imponerar
Nästa nyhet
Hell Bent For Am imponerar

Hell Bent For Am imponerar

Hell Bent For Am är onekligen något alldeles extra. Trots den tyngsta resan av samtliga lattjade treåringen enkelt hem segern i Breeders Course-finalen. Segerkontot förstärktes med en miljon.

Svenskfödde Hell Bent For Am (e. Muscle Hill) tävlade i USA i fjol som tvååring, men togs den här säsongen hem till Sverige och Stefan Melanders regi med fokus på Kriteriet i höst. Den manövern har utvecklats till en ren succé så här långt. På tre starter kom nu den tredje segern – när Hell Bent For Am övertygade stort i Breeders Course-finalen, också Treåringseliten.

Avgjorde enkelt från dödens

Betrodda hästar som Kuyt F. Boko och Philosopher föll bort i galopp kort efter start, medan Bolero Gar flög till ledningen för Jorma Kontio. Efter överkant 1.10 första 500 på ledaren tog Örjan Kihlström plats i dödens med Hell Bent For Am. Därifrån skulle favoriten avgöra till miljonsegern. Ledaren såg alltjämt pigg ut när man drog genom sista sväng, men när Hell Bent For Am lade in en högre växel över upploppet avgjorde han med lätthet.

Segertiden skrevs till 1.11,9a/2140 meter, vilket var en tiondel över det svenska rekord som Aetos Kronos klockades till i fjol. Bolero Gar höll starkt till andrapriset, medan Natorp Bo grejade bronset efter en resa i rygg på ledaren.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Magiskt, Ecurie D.
Nästa nyhet
Magiskt, Ecurie D.

Magiskt, Ecurie D.

Var ska det egentligen sluta med Ecurie D? Frode Hamres obesegrade monster slog till med 1.09,2 i Fyraåringseliten – och då såg han inte ens trött ut över mål. Tio segrar på tio starter.

Det fanns de som ville se Ecurie D. med i Elitloppet redan i år och att fyraåringen inte direkt hade gjort bort sig i det största loppet, visade han med besked i Fyraåringseliten, tillika Tommy Hannés lopp.Trots en rekordsnabb öppning svävade den Frode Hamre-tränade supertalangen undan till seger på 1.09,2a/1640 – den i skrivande stund snabbaste segertiden i år.

Full gas framåt mot ledningen

Åttondespåret bakom bilen kunde kanske innebära strul för den stora favoriten tänkte många, men det visade sig inte vara någon fara på taket. Erik Adielsson som den här gången tagit plats bakom Ecurie D. satsade framåt direkt och klämde sig förbi Click Bait till ledningen efter 07,1 första 500. Med 750 kvar sändes Admiral As snabbt framåt från kön, tog sig fram i dödens och gav ledaren en match – men när så upploppet nalkades svarade Ecurie D. och avgjorde mycket enkelt.

Segertiden på 1.09,2a putsade med en tiondel det svenska rekord för utländska fyraåringar som Uncle Lasse satte i Sprintermästaren för fyra år sedan. Förstapriset var en halv miljon kronor. Admiral As galopperade olyckligt kort före mål och gick därmed miste om andrapriset, som nu i stället tillföll Click Bait. Tredjepriset till Ultion Face.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lekstuga för Odd Herakles

Travtips

Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!

Travtips
fredag 14.53, 03 juli
Det började bra i onsdags med fin vinnare i Åke Lindbloms Karat Band som stack till ledningen och sedan bara var överlägsen. Favoriten Iggy B.R. har fortsatta problem med travet och som jag skrev i tipsen var han illa ute på Fornaboda. Jag borde sedan ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.48, 3 juli

Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 3 juli

Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.05, 2 juli

Halmstad 2 juli: Mearas och sedan mera Mearas

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.19, 2 juli

Lunch-draget Gävle: Jag provar ett skrällspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.15, 1 juli

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 15:09, 04 juli 2020

Fullt ös på Tylösand

STRÄNGNÄS: Regnet har stundtals vräkt ner här hemma under lördagen. Den värme som fanns för några dagar sedan är nu enbart ett minne blott. Bettans Bar Det verkar gått hett till på Bettans Bar vid Tylösand i natt. En konsult på Kanal 75 och tillika profess...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson