Just nu:
07.40 Gimpanzee förlängde segerraden
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud

V4 Solvalla 21/6

Omgången: Solvalla kör för ovanlighetens skull en lunch-V4:a och jag tycker att det ser halvlurigt ut med flera intressanta finska gäster. Jag spelar utan spik men har ett mycket roligt lås i den avslutande avdelningen och lämnar in systemförslaget fem gånger.

Roliga låset

12 Tango Lavec & 13 Alfa Light (V4-4)

V4-förslag
5,6,7,8 (2-1)
1,2,3,4,6,7 (5-9)
4,13 (9-14)
12,13 (11-7)

4x6x2x2= 96 rader/ 192 kronor x 5 system= 960 kronor

LD-förslag

1,2,7 – 4,13  150 kronor

Totalt 900 kr

Loppanalys V4-1:

Ranking: A: 5-8-7-6. B: 2-1-9-3-4. C: -.

Spetsanalysen: Orutinerade treåringar gör det svårt men kanske kan springspårets Gustavo Boko sno åt sig ledningen?

Loppanalysen: Fina treåringar och given tipsetta till 5 Antonio Trot som jag tycker har gått klart bra i alla karriärens tre starter. Utgångsläget är dock knepigt och det finns risk för galopp men sköter han sig blir jag inte förvånad om han avgör den tunga vägen.

Jag litar dock inte på att han sköter sig utan streckar tre hästar till. Jag gillar intrycket på 8 Merit som näst senast avslutade fullt godkänt och som senast var helt överlägsen. Visst fick hon ett fint lopp men intrycket när hon lämnade övriga över upploppet var riktigt bra.

7 Dartagnan Sisu verkar knepig men näst senast skötte han sig och gav ett rejält intryck vid enkel seger. Intressant utgångsläge och skulle Djuse komma till ledningen blir ekipaget mycket svårslaget.

Det kan nog vara upptaget i spets för om 6 Gustavo Boko hittar dit hoppas jag att Kjelle Brandt testar. Zola Boko-sonen ger ett småskönt intryck och slutar nog långt framme med en fin resa.

Loppanalys V4-2:

Ranking: A: -. B: 7-2-1-6-3-4-5-9. C: 12-11-8-10.

Spetsanalys: Happy Ours är snabb ut och bör hålla ut Laurentius Cash In, Walle West och Noel Palema som utmanar.

Loppanalys: Ett ganska dåligt lopp över 1640 meter och jag streckar sex hästar. Tipset till finskan 7 Kiss My Turku som avslutade rejält senast. Utgångsläget är sådär för hon känns inte särskilt startsnabb och det är risk för en dryg inledning. Löser det sig och hon presterar lika bra som senast blir hon däremot svår att stå emot till slut.

2 Happy Ours är loppets troliga ledare och därifrån kan det hålla hela vägen även om femåringen inte är någon stjärna. 1 Tweet Hanover var näst senast ute i ett kval till Drottningen Silvias Pokal. Då blev det fel men Cantab Hall-dottern var inte tom i mål. Senast höll hon mest farten till slut men har dessförinnan varit klart bra och från ett fint utgångsläge är stoet ett tidigt streck för mig.

6 Avatar Accelerator är också en bra häst men distans och spår kan nog ställa till det. Räknas om ekipaget kommer till. 3 Laurentius Cash In är rätt startsnabb och kommer nog få ett fint lopp. 4 Walle West har gjort det klart godkänt på slutet och får sista strecket.

Jag står över betrodda 9 Brosa Am som jag tycker har helt fel förutsättningar den här gången då hon är stänkrädd och dessutom pausat i drygt tre månader.

Loppanalys V4-3:

Ranking: A: 4-13. B: 9-14-8-12-5. C: 10-6-3-2-11-7-1.

Spetsanalys: First Love Boko öppnade helt okej senast och jag tror hon blir släppt till tät av Scoccans Finest.

Loppanalys: Ett stolopp där 9 Ma Running blir hårt betrodd. Jag har dock inte blivit imponerad av henne och senast borde hon ha hållit undan för att få överbetyg. Visst, hon hade inte startat på en dryg månad och kanske är bättre nu men jag tycker ändå att det finns två hästar som är bättre och väljer att stå över.

Tipset till 13 Pastell Tilly som jag är helt övertygad om är loppets bästa häst. Peter G hade tagit över träningen inför den senast starten och det såg ut att bli en bra debut för honom men hästen tappade travet över upploppet och galopperade 50 kvar. Märren var sedan anmäld till ett lopp under Elitloppshelgen men blev då struken för en halsinfektion. Det oroar såklart lite grann men kapaciteten är så pass hög att jag tror hon vinner ändå bara hon fungerar hela vägen.

Jag väljer dock att dubbla med 4 First Love Boko som jag hoppas hittar till tät och då leder Muscle Yankee-dottern länge. Fyraåringen har gjort två starter för Westholm och i den första fick hon aldrig chansen och såg rätt fin ut. Senast fick hon luckan sent och avslutade bra. Har varit struken för en sårskada inför detta men Westholm brukar alltid ha hästarna i ordning så det oroar faktiskt inte.

Loppanalys V4-4:

Ranking: A: 12-13. B: 11-7-10-8-6-5-1-9. C: 2-3-4.

Spetsanalys: Red är snabb ut och tar hand om ledningen initialt. Sedan är frågan om Skoglund vill testa där i debuten för honom?

Loppanalys: En spårtrappa över lång distans avslutar och här blir den finska gästen 11 Shadow of Brisbane favorit. Hästen har vunnit hälften av sina 24 starter och bara missat plats fyra gånger vilket såklart är imponerande. Jag har dock inte blivit helt såld på honom. Senast tog han över ledningen 400 kvar i ett överpacat lopp och gick sedan undan säkert för lite drivning. Jag hade drygt 15 sista rundan den gången och före det vann han från tät i lite flegmatisk stil. Lång distans ska inte vara några problem, hästen var ute över den distansen för fem starter sedan och avslutade då 11,5 sista 500 ute i tredjespår. Visst har han en vettig chans men jag tycker att han möter två hästar som är minst lika bra men som är mycket mindre spelade och chansar därför bort den klara favoriten.

Givna tipset till 12 Tango Lavec som har gjort två starter efter lång frånvaro. I comebacken på Linde strulade det på slutrundan men han avslutade godkänt i skymundan. Senast galopperade han i den första svängen, det såg lite trångt ut då, men jag tycker sedan att han såg fin ut i skymundan. Distansen har han vunnit på tidigare och jag blir inte förvånad om han bara visar sig vara bäst här.

Jag dubblar ändå med 13 Alfa Light  som såg klart bra ut senast som fastlåst. Hästen är rejäl och distansen är absolut inget problem. Reijo låter också ovanligt nöjd med sin springare i jobben och hästen kommer nog att svara för en riktigt bra insats.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 14:23, 18 juli

Mellby Free får lämna återbud

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
E3-försök: Makethemark går i pappas fotspår

E3-försök: Makethemark går i pappas fotspår

Makethemark kommer till E3-finalen nästa helg som favorit. Petri Salmelas kullkung är fortsatt obesegrad –   i sex starter i år.

2008 vann Maharajah den långa E3-finalen. Åtta år senare hoppas sonen Makethemark att gå i sin framgångsrika fars hovspår.

Den Petri Salmela-tränade ”Marre”-sonen framstår allt mer som den treåriga kullens främsta talang. När uttagningarna till långa E3 avgjordes på Bergsåker under måndagskvällen, tog hästen sin sjätte seger på lika många försök i år.

Salmela och Ohlsson. Foto: ALN

Och Makethemark avgjorde återigen på det rejäla sättet. Med ett drygt varv kvar klev han fram i dödens, kopplade greppet in mot upploppet och höll säkert undan för en pilsnabbt avslutande Urchin. 1.13,4a över 2140 meter blev vinnartiden.

– Det kändes som att det fanns krafter kvar också och inte slutsålt i mål, berättade kusken Ulf Ohlsson efter segern, enligt Kanal 75.

Dixi Sisu vinner. Foto: ALN

Bland stona tillhör Dixi Sisu en av de främsta. Den högst lovande Ready Cash-dottern tog hem sitt försök enkelt och vann för sin tränare Per Nordström sin 6:e seger i 9:e starten.

Av de totalt tio E3-uttagningar som avgjordes på Bergsåker var det Policy of Truth som noterades kvällens snabbaste vinnartid: 1.12,7a full distans. Det var Reijo Liljendahl-talangens 4:e seger i 5:e starten.

Louie Brodde, en av Båths finalister. Foto: ALN

Svante Båth har genom året skördat stora framgångar i just E3. Han har det bra förspänt även inför de stundande finalerna då han kvalade in totalt fyra hästar; två till varje final.

De långa E3-finalerna körs på Sundbhyolm den 2 juli och då väntar förstapris på en miljon kronor. Så här blev startlistorna efter lottning och spårval:

E3, hingstar och valacker, 2140 auto (häst-tränare):

1 Louie Brodde – Svante Båth
2 Makethemark – Petri Salmela
3 Policy of Truth – Reijo Liljendahl
4 Algot Zonett – Robert Bergh
5 Urchin – Svante Båth
6 Overtimeosåfin – Lars-Göran Söderberg
7 Super Nice – Sten O Jansson
8 Mindyourwalue W.F. – Robert Bergh
9 M.T. Le Bron – Åke Lindblom
10 Ferrari River – Conrad Lugauer
11 Bean Coktail – Tuomas Korvenoja
12 Borups Powerful – Tomas Malmqvist

E3, ston, 2140 auto (häst-tränare):

1 Gorgeous Boko – Markku Nieminen
2 Dixi Sisu – Per Nordström
3 Undine – Catarina Lundström
4 Rhyme Broline – Svante Båth
5 Unstirred Drink – Svante Båth
6 Under the Counter – Jörgen Westholm
7 Unique Juni – Hans R Strömberg
8 Looks LikeaQueen – Åke Lindblom
9 Zahara Goj – Sten O Jansson
10 Uncertain Age – Tomas Malmqvist
11 Fantasy River – Ola Samuelsson
12 Dream on Honey – Jim Oscarsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inbjudning: Spartan Kronos till Hugo Åbergs
Nästa nyhet
Inbjudning: Spartan Kronos till Hugo Åbergs

Inbjudning: Spartan Kronos till Hugo Åbergs

En andra häst har blivit klar för Hugo Åbergs. Det är hemmatränaren Conrad Lugauer som tackat ja att medverka med Spartan Kronos.

Femårige Spartan Kronos har dykt upp som ett nytt stjärnskott i trav-eliten i år. Trots bara 22 starter hittills i karriären har han visat oanade fartresurser.

Lugauer till Åbergs. Foto: ALN

Något som manifesterats i tvåa raka segrar på Vincennes i juni; den senaste i fredags då hästen travade 2100 meter efter snabba 1.10,6a.

Den prestationen imponerade på Jägersro som nu erbjudit Spartan Kronos en plats i Hugo Åbergs Memorial som avgörs den 26 juli.

– Jag har alltid haft höga tankar om den hästen. Därför känns det extra spännande att han nu visat sin stora kapacitet och jag tror att det blir en attraktion, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist i ett pressmeddelande.

Spartan Kronos är den andra hästen att bli klar för Jägersros superlopp. Sedan tidigare har franska Elitlopps-trean Un Mec d’Héripré fått en inbjudan.

Läs även: Mäktig Spartan Kronos – gick 1.10,6 på Vincennes

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Jeppe Juel slog mot häst - stängdes av
Nästa nyhet
Jeppe Juel slog mot häst – stängdes av

Jeppe Juel slog mot häst – stängdes av

Danske profilkusken Jeppe Juel har fått böter och avstängning. Det efter att han delat ut slag mot en häst i ett lopp på banan i Århus under söndagen.

En dramatisk händelse utspelade sig i slutet av det andra loppet i Århus på söndagen. Jeppe Juel bakom Springsteen slog mot bakomvarande Faust Boko (Steen Juul) med knytnäven upprepade gånger.

– Som jag ser det slår Jeppe Juel bakåt mot hästen tre gånger. Jag skulle vilja kalla det våld mot häst, säger Århus domarbas Aksel Möller till Ekstrabladet.

Jeppe menar att han handlade i självförsvar. Foto: ALN

Jeppe Juel själv menar att han handlade i självförsvar och gjorde det för att undvika att en olycka inträffade.

– Min häst stannade till för en kort stund och samtidigt kom den andra hästen upp bakom mig, jag fruktade att jag skulle falla ur sulkyn och därför försöker jag fösa bort den, säger han till Ekstrabladet.

Under måndagen har det danska travförbundet DTC meddelat dom efter händelsen. Juel får sex dagars avstängning (10-15 juli) samt 2000 danska kronor i böter, med rubriceringen ”obehärskat uppförande mot konkurrent”.

– Vi önskar med denna dom att sända en signal om att det här är något som vi inte vill se någon mer gång i ett travlopp i Danmark, säger DTC:s generalsekreterare Klaus Storm i ett pressmeddelande.

Du kan se loppet här (händelsen utspelar sig i början på upploppet).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Franck Nivard dök aldrig upp - blev avstängd
Nästa nyhet
Franck Nivard dök aldrig upp – blev avstängd

Franck Nivard dök aldrig upp – blev avstängd

Franske toppkusken Franck Nivard riskerar en avstängning – det efter att han uteblivit från fredagens tävlingar på Vincennes.

Den fyrfaldiga Prix d’Amérique-vinnaren Franck Nivard hade sex uppsittningar på Vincennes när banan tävlade i fredags kväll – men kusken dök aldrig upp för att köra.

Stannade hemma. Foto: ALN

Det föranledde det franska travförbundet att stänga av stjärnkusken med omedelbar verkan i väntan på vidare, eventuella, åtgärder.

Till franska travkanalen Equidia säger Nivard att han hade meddelat sin frånvaro med ett läkarintyg, men att han inte har för avsikt att överklaga förbundets beslut.

Kusken är avstängd till och med tisdag då han i ett möte med förbundet ska reda ut vad som orsakat frånvaro. Därefter tas beslut om avstängningen förlängs.

Franck Nivard är ordinarie kusk på superstjärnan Bold Eagle, som förväntas starta i storloppet Prix René Balliére som körs på Vincennes den 26 juni.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Full pott på Vernon Downs för Åke Svanstedt

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson