Just nu:
07.40 Gimpanzee förlängde segerraden
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud

V4 Romme 24/5

Omgången: En ganska intressant V4-omgång på Rommetravet där jag spikar Jakobssons kapabla Porthos Race i den avslutande avdelningen. Jag vet att hästen är väldigt osäker och att läget är dåligt men samtidigt är det nog bästa tänkbara för felfri avgång. Det ser även ut att bli relativt jämnspelat med Blytung Am och då känns det givet att ta chansen att spela på att Porthos Race sköter sig för då tror jag att han rundar hela fältet.

Spiken

15 Porthos Race (V4-4) Knepig men troligtvis överlägsen om han sköter sig hela vägen.

V4-förslag
6-11-15 (8-7)
2-8 (6-9)
2-3-4-5-6-7-10-12 (9-8)
15 Porthos Race (13-3)

3x2x8x1= 48 rader/ 96 kronor x 10 system= 960 kronor

LD-förslag

2,8 – 2,3,5,6,7,12  50 kronor

2,8– 10  200 kronor

Totalt 1000 kr


Loppanalys V4-1:

Ranking: A: 11-6-15. B: 8-7-9-14-13-1. C: 5-10-3-12-4-2.

Spetsanalysen: Solbacka Pilen kan nog försvara sitt innerspår initialt. Tror sedan att Olsbo Niclas kommer att köras offensivt från 20-tillägg och trycka sig till spets på den första långsidan.

Loppanalysen: Ett skapligt nordislopp inleder och fartmässigt är det inget snack om att favoriten 11 Torpa Nicklas har en bra vinstchans. Senast kördes han mestadels invändigt och höll sedan farten godkänt på avstånd. Gången före bjöds han på en fin resa och avgjorde säkert utan att riktigt imponera. Segerviljan för den norske gästen kan man sätta ett frågetecken för och jag plockar med två hästar till på V4-förslaget.

Skulle 6 Olsbo Niclas köras till ledningen som jag är lite inne på tror jag att han blir svår att plocka ner. Senast var det drag på honom men i loppet presterade han lite sämre än väntat. Det förklarades med att hästen trampade sig i starten och det problem räknar jag med är åtgärdat nu. Jorma upp känns som ett jätteplus och ekipaget är främsta motbudet till favoriten.

Sista strecket till 15 Lome Hero som var riktigt fin vid segern för tre starter sedan. Därefter har han galopperat bort sig i sista sväng två gånger på raken och valacken är inte att lita på. Sköter han sig kan han dock mycket väl runda samtliga.

Loppanalys V4-2:

Ranking: A: 2-8. B: 6-9-7. C: 3-10-5.

Spetsanalys: Stein Daylight öppnar bättre än vad många tror men nu när Fashion Diva har blivit nerstruken två hack tror jag att hon spetsar om hon laddas för fullt.

Loppanalys: Ett fint lopp med flera V75-hästar och här var jag först inne på att spika 2 Stein Daylight. Hingsten har kanske inte varit som allra bäst på slutet men Witasp rapporterar att hästen tränar bra och från ett andraspår hade jag haft svårt att se hästen lägga detta. Nu är han dock nerstruken till innerspår och det är risk att han blir överflyglad vilket gör att jag dubblar med den som troligen snuvar honom på täten.

Nämligen 8 Fashion Diva. Hedersmärren har pausat två månader efter den tveksamma insatsen på Solvalla då hon vek ihop sig totalt från ledningen. Jag räknar med att Erlandssons kommer att visa upp sin ögonsten i ett mycket bättre skick den här gången och lyckas man ta sig till ledningen blir hon normalt väldigt svårslagen. Det ser inte ut att vara någon i fältet som kommer att trycka upp tempot och då bör en Fashion Diva i någorlunda form rinna undan till slut. Ett vettigt tvåhästarslås.

Vill man ändå gardera vidare är det först och främst med Peter G Normans duo 6 Verymuchkiss Karsk och 9 Mystery Love. Jag tycker dock inte att den förstnämnda såg särskilt kul ut senast och Mystery Love måste få det serverat för att kunna vinna.

Loppanalys V4-3:

Ranking: A: 4-10-2. B: 12-7-3-5-6. C: 9-8-11-1.

Spetsanalys: Al’s Orlando Boy öppnade mycket snabbt för fyra starter sedan och jag tror ingen tar en längd på denne. Hoppas sedan att Widell testar i front och inte släpper till den stora favoriten Lea Chip som säkert ställer en tidig fråga.

Loppanalys: Här hittar vi omgångens största favorit i 4 Lea Chip som senast gjorde det klart godkänt som fyra i ett V75-lopp på Örebro. Hon har gjort det fullt godkänt i starterna innan också och Partanen har fortsatt form på stallet. Jag tycker dock inte att Adrian Chip-dottern är någon stjärna och jag hoppas på svar och då måste hon vara sårbar. Skulle hon däremot bli släppt till ledningen är det en toppchans men jag spelar på svar och streckar åtta hästar på V4-förslaget.

10 Dominator D.T. avslutade rejält i spåren näst senast via 12,5 sista 700 och senast var han överlägsen från ledningen. Formen är således på topp och nu blir det eventuellt första barfota runt om som såklart är jätteintressant. Given i A-gruppen och där platsar även 2 Al’s Orlando Boy som jag hoppas körs i ledningen den här gången. Hästen visade toppform senast då han spurtade vasst till säker seger och från tät blir han inte lätt att plocka ner.

Streck även för mina fem B-hästar som jag inte tycker är chanslösa bara det strular lite för den stora favoriten.

Loppanalys V4-4:

Ranking: A: 15-13. B: 3-4-9-7-1-6-8-10-12-5. C: 14-2-11.

Spetsanalys: Svårbedömt men Creator Scoop eller Racer of the Night är nog den tidiga ledaren här.

Loppanalys: Som ofta på luncherna avslutar ett lopp ingående i Svensk Travsports Grundserie och här kommer min enda spik i omgången. Jag tror nämligen att favoriten 15 Porthos Race vinner detta bara han sköter sig. Hästen har väldigt bra fart men har galopperat bort sig en hel del. Senast var inget undantag men han avslutade snabbt över mål då efter sen lucka och jag hade 14-sista varvet. Utgångsläget är normalt iskallt men jag ser det mer som att det ökar möjligheterna för felfri avgång och sedan tror jag att Zola Boko-sonen rundar allt. Jag tycker att det borde skilja mer på spelprocenten mot värsta motbudet 13 Blytung Am och då känns det givet att ta ställning och spika Jakobssons löfte.

Den som vill ”fega” streckar också nämnde Blytung Am. Denne har gjort två starter för Rikard Lindh och i den första avslutade han bra som tvåa. Senast blev det helt fel och han fastnade i en trött rygg. Kommer Jorma iväg bra från springbandet kan det bli långt fram för min spik men det kan lika gärna bli en dryg inledning om han missar lite. Oavsett känns Porthos Race som en mycket bättre häst och jag hoppas och tror att han sköter sig.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 14:23, 18 juli

Mellby Free får lämna återbud

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Romme: Gjorde en bra comeback senast”

V4 Romme: Gjorde en bra comeback senast”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han gjorde en bra comeback senast och jag var klart nöjd med honom. Jag tycker att han tagit loppet på Mantorp på helt rätt sätt och jag tycker att utgångsläget är bra denna gång. Han behöver rätt resa för kunna utnyttja sin speed och med klaff är han tidig. Skor runt om, säger Peter G Norman om Mystery Love (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Romme. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 SOLBACKA PILEN – Han gör första starten för mig och känns svårbedömd. Han har gått 1.33 som snabbast i ett provlopp inför detta men på förhand känns det som att jag är nöjd om får ett lopp i kroppen och går felfritt. Skor runt om, säger Tobias Modigh.

8 ANNEROS KARL – Han mötte stenhårt motstånd senast och samtidigt var han inte helt hundra fräsch den dagen. Nu har vi tränat på och jag är inte orolig för formen. Han har haft en del missflyt i loppen och är inte alls borta här. Spåret ska vi greja och det blir skor runt om, säger Dagfinn Aarum.

11 TORPA NICKLAS -Han hade en del positionsproblem i V75 senast men avslutade bra. Han håller fin form och resan nu på morgonen går bra. Han är mycket startsnabb men femtespåret är väl det sämsta. Han är dock stabil och med rätt resa bör han segerstrida och jag tror på vettig chans. Åter skor runt om och körspö är ett litet plus men ingen stor fördel, säger Odd-Arne Sagholen.

15 LOME HERO – Senast fann han aldrig rytmen riktigt och det var inga fel på honom. Han har tränat på och verkar fin och han gillar att attackera bakifrån. Han har chans och är banan fin så blir det barfota fram idag, säger Nina Dalgaard-Nielsen.

Lopp 2, V4-2

2 STEIN DAYLIGHT – Han verkar i ordning nu och håller jag spets så kör jag där. Strykningen var dock inget vidare och det är ingen häst man vässar upp så mycket då han kan bli het. Åter skor runt om och senast hade vi ändrat med huvudlaget och det föll väl ut, säger Leif Witasp.

5 BLUE STAR MIRACLE – Få se om vi kan få en liten slant med henne. Det vore bra. Inga ändringar, säger Leif Witasp.

6 VERYMUCHKISS KARSK – Han gjorde det helt okej senast men behövde det loppet. Han sprang en fin tid över distansen och känns bra i träningen efter det. Nu tror jag kanske inte att formen är på topp ännu men han ska ändå kunna duga en bit. Dock ser jag Mystery Love som en bättre chans. Skor runt om, säger Peter G Norman.

9 MYSTERY LOVE – Han gjorde en bra comeback senast och jag var klart nöjd med honom. Jag tycker att han tagit loppet på Mantorp på helt rätt sätt och jag tycker att utgångsläget är bra denna gång. Han behöver rätt resa för kunna utnyttja sin speed och med klaff är han tidig. Skor runt om, säger Peter G Norman.

Lopp 3, V4-3

6 PUSH’N SHOVE – Han var duktig senast men var struken därefter då värdena inte var hundra. Det var ingen större fara och han känns uppåt men spåret är inte så bra. Han är inte så snabb ut. Inga ändringar, säger Kajsa Frick.

10 DOMINATOR D.T. – Han vann helt överlägset senast och äntligen börjar han förstå vad det här går ut på. Han har mest sprungit och sovit i loppen tidigare men känns alltså allt bättre på de flesta fronter. Nu har vi ett lurigt utgångsläge men med formen på topp kan jag ändå vara lite optimistisk. Eventuellt testar vi barfota runt om för första gången, säger Rikard Lindh.

Lopp 4, V4-4

3 CREATOR SCCOP – Han vann näst senast men kändes ändå mycket bättre senast som fastlåst. Han verkar uppåt och är snabb ut och det är en halvchans. Skor runt om och allt ska vara normalt med hästen, säger Dagfinn Aarum.

8 TOBLEONE – Hon hade problem med en hov nyligen och var struken men annars känns hon uppåt. Nu blir det skor runt om och vi smyger med och behöver tur, säger Kajsa Frick.

13 BLYTUNG AM – Han fick ett helt omöjligt lopp senast och lade ju en 10-speed för att komma fram. Sen fick vi inte överta utan smög ner vilket i slutänden inbar att vi kom bort helt. Hästen känns i alla fall lika fin som vanligt och han är kvick iväg så idag kan det bli ett offensivt upplägg. Jag tror på chans och vi kommer köra med rycktussar idag. I övrigt blir det samma utrustning och han är en bättre chans än Dominator D.T. tycker jag, säger Rikard Lindh.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Örjan om Elitlopps-valet: "Var ett tungt beslut"
Nästa nyhet
Örjan om Elitlopps-valet: ”Var ett tungt beslut”

Örjan om Elitlopps-valet: ”Var ett tungt beslut”

Startlistan till Elitloppet är klar. Örjan Kihlström tar plats i sulkyn bakom Nuncio. Ett beslut som fattades sent.

På söndag smäller det på Solvalla. Inför Elitloppet håller de flesta fjolårets heroiska trea Nuncio som favorit. Femåringen kommer för första gången i Sverige att köra av en annan kusk än tränaren Stefan Melander. En stor nyhet i Elitlopps-snacket.

Örjan efter Elitloppet i fjol. Foto: ALN

– Jag hamnade i lite bryderier. Det förstår alla att det inte var lätt, det var ett tungt beslut, säger Örjan Kihlström i programmet Sista Sväng.

För Örjan Kihlström handlade det om ett tufft beslut att göra. Han kan ju bara köra en häst i varje försök. Till slut valde han att avstå Magic Tonight – det vill säga loppets titelförsvarare.

Nuncio. Foto: ALN

Erik Adielsson får nu i stället chansen bakom Roger Walmann-tränade Magic Tonight. Örjan Kihlström kör, förutom Nuncio, även Propulsion som kommer från imponerande seger i Finlandia-Ajo.

– Det var inget lätt beslut att ta att hoppa att köra Magic Tonight. Men samtidigt så är det svårt att tacka nej till att köra en sådan häst som Nuncio. Det var faktiskt först i dag (söndag) som det blev klart att jag skulle köra, säger Örjan till Sista Sväng.

Läs även: Allt inför Elitloppet – så här avgörs travfesten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Björn Goop och Timone Ek vann i Milano
Nästa nyhet
Björn Goop och Timone Ek vann i Milano

Björn Goop och Timone Ek vann i Milano

Björn Goop gjorde en lyckad visit i Milano på söndagen. Med Timone Ek som segervapen tog han enkelt hem Gran Premio d’Europa.

Björn Goop dök upp på Milano-banan La Maura på söndagen. Det i angeläget ärende. Den svenske kusken körde Timone Ek åt Fabrice Souloy i det stora fyraåringsloppet Gran Premio d’Europa.

Fabrice fortsätter vinna. Foto: ALN

Det slutade i succé. Mr Vic-sonen kunde ta en enkel seger värd 74 290 euro. Det efter att ha kört sig till ledningen.

Goop och Timone Ek inledde i andra par utvändigt, fick så småningom dödens och övertog täten med varvet kvar. Ur sista sväng kom rycket och motståndet kunde aldrig komma i närkamp. Björn kunde till och med unna sig en segergest på väg mot mål.

Segertiden stannade vid 1.11,3a över 2250 meter. En halv sekund före tvåan Totoo del Ronco. Trea slutade Testimonial Ok på 11,9. Favoritspelade Traders galopperade in på upploppet men var då slagen.

För Björn Goop var det här första segern i Gran Premio d’Europa. Men pappa Olle vann faktiskt loppet redan 1984 – med Lass Quick.

Du kan se loppet här. 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Elitlopps-lördag: Hästarna i Sweden Cup
Nästa nyhet
Elitlopps-lördag: Hästarna i Sweden Cup

Elitlopps-lördag: Hästarna i Sweden Cup

Fullt i gottepåsen för alla travfantaster på Solvalla i helgen. Sweden Cup är verkligen inget undantag. Här är hästarna.

Sweden Cup, eller ”lilla Elitloppet” som det ofta brukar kallas, avgörs på lördag. Årets upplägg är ändrat till tre försök med sju startande från vilka de tre främsta avancerar till final, som därmed avgörs med nio hästar.

Quid Pro Quo. Foto: ALN

Försöken håller hög klass. I det första möts bland andra Lotteria-femma Probo Op och franska kulltoppen Brillantissime, samt danska Copenhagen Cup-fyran Gigant Slugger och Peter Untersteiners snabbe Nothing But Class, senast fyra i Finlandia-Ajo.

I andra heatet drabbar Åke Svanstedts bidrag Opulent Yankee samman med forne Elitlopps-finalisten Pascia’ Lest (senast fyra i Lotterian) och Global Money.

Quick Fix. Foto: ALN

Det sista försöket ser ett maffigt möte mellan fjolårsvinnaren Ringostarr Treb, Olympiatravs-trean Anna Mix, Elitlopps-aktuelle Tycoon Conway Hall samt storloppsetablerade Quid Pro Quo och Quick Fix.

Förstaprisen i försöken är 100 000 kronor och i finalen en halv miljon kronor. Finalen avgörs som lopp 10 under lördagen med beräknad starttid 16.25.

Här är startlistorna:

Sweden Cup, försök 1, 1609 auto

1 Probo Op – Eduardo Moni
2 Brillantissime – Jos Verbeeck
3 Dante Boko – Lutfi Kolgjini
4 Gigant Slugger – Jeppe Juel
5 Tano Bork – Christian Lindhardt
6 Boys Going In – Johan Untersteiner
7 Nothing But Class – Peter Untersteiner

Sweden Cup, försök 2, 1609 auto

1 Luckycharm Hanover – Örjan Kihlström
2 Opulent Yankee – Åke Svanstedt
3 Rosemary Gar – Mario Minopoli Jr
4 Reven d’Amour – Yannick Gingras
5 Magiccarpetride U.S. – Erik Adielsson
6 Pascia’ Lest – Björn Goop
7 Global Money – Robert Bergh

Sweden Cup, försök 3, 1609 auto

1 As Dore – Robert Bergh
2 Quid Pro Quo – Erik Adielsson
3 Quick Fix – Adrian Kolgjini
4 Anna Mix – Pierre Vercruysse
5 Royal Ice – Torbjörn Jansson
6 Ringostarr Treb – Wim Paal
7 Tycoon Conway Hall – Steen Juul

Senaste vinnarna Sweden Cup:

2015: Ringostarr Treb – Wim Paal  
2014: Mosaique Face – Lutfi Kolgjini
2013: Owen’s Club – Pietro Gubellini
2012: Neo Holmsminde – Steen Juul  
2011: Local Conch – Flemming Jensen

Läs även: Allt inför Elitloppet  – så här avgörs travfesten
Läs även: Elitlopps-lördag: Toppupplaga av Harper Hanovers
Läs även: Supermötet: Pinkman möter Uncle Lasse

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Elitlopps-lördag: Toppupplaga av Harpers

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson