Just nu:
15.42 Solvalla 12 november: Nobel Amok har bra chans i spets
09.37 Nurmos i tränartoppen
08.36 Gimpanzee tar sikte mot ny titel
15.48 Halmstad 11 november: Den småfräcke lirar Ecce
12.53 Ringostarr Treb slutar – efter PdA
10.23 Anmält till Prix de Bretagne
09.55 Axel Jensens nästa för Zarenne Fas
09.32 Justice Ås besegrade VM-tvåan
08.53 Lätt när Earl Simon tog tredje raka
08.25 Ny succé för Cokstile – vann Kommunloppet

Tips Visby 18 juni: Sjöström jagar nya segrar på ön

Tävlingar på sommarfagra Visby och där gillar Claes Sjöström att härja. Claes har som vanligt välladdat inför tävlingarna på ön och det är stora möljligheter att vi får se Sjöströms glada leende efter ett par lopp ikväll. Roger Malmqvist har förmodligen inget emot att besöka sina gamla jaktmarker han heller och Rogers Dragster heter ett av mina vinnarlir ikväll.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Visby – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

3 Blue Star Cantab bör ha utmärkt chans att komma till spets. Bra läge med säker kusk som han har. Kan öppna snabbt och det vimlar inte av startsnabba motbud direkt.


Loppanalys:

 Ett sprinterlopp och ledningen på Visby är inte att förakta. Däremot kan det även bli tuff körning på flera händer ibland och loppen på Visby kan ofta köras på lite speciellt sätt. Bra chans att nå ledningen har 3 Blue Star Cantab och utan tokpress så har han hygglig chans att spåra hem loppet. Han är rätt ny i sin nya regi och är betydligt bättre än vad raden ger sken av. Biter ifrån sig fint från spets. Sjöström kan greja Visby-seger här. Det gillar han.

En häst som duger klart bra i detta gäng är 9 Barbaresco V.W.. Han såg formstark ut med krafter kvar senast i rygg på Captain Simcoe som är en bra spetshäst. Blir det lite hjälp med tempot så ökar chansen markant men han bör kunna strida oavsett. Spår nio är ok. Bra kusk dessutom och givet bud.

4 Helios K. svarade för en styrkemässigt mycket bra insats senast då han hängde i spåren loppet igenom. Tävlade då barfota runt om och tanken är att köra så igen. Farlig med lite vettigare resa.

2 One Relation visar god inställning och vann knappt från utvändigt ledaren senast. Prima form och dito läge.

7 Ävja Palema var positiv efter galopp näst senast. Gästar ön i angeläget ärende men är lite ojämn.


Spelförslaget:

9 Barbaresco V.W. hade sparat i mål senast. Bra i grunden och lämpligt emot. Jag lirar vinnare.  Oddset är 2.90.

5 Visby – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

3 Nicegift C.C. har vettig chans att komma till ledningen. Favoriten 5 Sebastian Hall kan tänkas få överta.


Loppanalys:

Montélopp och stor favorit blir Sjöströms  5 Sebastian Hall. Detta kan jag inte ha något emot då Sjöströms häst har en perfekt uppgift. Med Leo som sitter upp. Oddset är superlågt i 1.33 och jag söker mig ett platsspel. Näst senast vann Sebastian Hall på bra sätt och han var fortsatt duktig senast och inget tyder på sämre insats nu.

3 Nicegift C.C. brukar kunna avsluta bra och kan dessutom sno åt sig ledningen. Bör få tufft mot favoriten men är mycket tidig bakom denne och greja en framskjuten placering.

9 Sean Banan är en gedigen montéhäst och med Sofias benägna hjälp så bör det kunna bli en fin placering.

2 Kosmopolit du Gull och 8 Digital Extreme är två kapabla hästar som är lite svårbedömda i monté.


Spelförslaget:

Jag spelar plats på 3 Nicegift C.C. som bör hävda sig fint här. Plats till 2.05.

6 Visby – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

2 Lisa Will laddas för tät och har bra chans att komma dit.


Loppanalys:

3 Rebel Yell Face och 10 Enjoy´s Topnotch kommer båda från övertygande segrar och det är troligt att vinnaren finns bland dessa två. Båda hästarna vann i överlägsen stil och visade gott formintryck. Jag håller Rebel Yell Face som den som har högst kapacitet men det finns även en och annan galopp i bagaget. Felfri bör det vara fin chans. Enjoy´s Topnotch vann från spets och det blir givietvis svårare att komma dit denna gång från sitt stängda läge.  Segrarna är tagan från tätkänning. Form och fart duger dock fint.

2 Lisa Will var positiv vid segern senast och kan leda detta runt om. 6 Jaguar Zon och 12 Digital Wave räknas också.


Spelförslaget:

Jag spelar på att 3 Rebell Yell Face visar sig bäst på nytt. Vinnare till 3.75. Det sjönk direkt vid publicering av oddsen men får duga.

7 Visby – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

6 Västerboonthenews är riktigt snabb men här finns inget dukat bord. Invändigt finns nämligen 2 Dragster där hemmasonen Roger lär vara grymt påställd samt 1 Xlnt Chili Tripel. Troligt att Roger hukar och sänder  till spets.


Loppanalys:

6 Västerboonthenews kördes tidigt till ledningen på Lunden senast. Han är hästen i gänget men är lite utelämnad från sitt läge bakom bilen men startsnabba hästar invändigt. Hemmasonen Malmqvist lär inte vara intresserad att släppa någon spets om han kommer dit. Här vill Roger med garanti vinka och segerdefilera inför släkt och vänner. 2 Dragster är effektiv då han håller sig någorlunda lugn i tät och Roger lär inte ge bort något gratis till Västerboonthenews.

En fara för Roger är speedracehästen 1 Xlnt Chili Tripel som har spåret invändigt och öppnar mycket vasst. Tror dock att en påställd Roger kommer till tät.

8 Dupree och 7 Donatello Sisu är inga dussindjur alls och de kommer in i machen vid tuff körning.


Spelförslaget:

2 Dragster från spets lär kuta snabbt över distansen och bli svår att fånga in. Vinnare till 2.25.

8 Visby – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

Rätt så oviss spetsstrid. Finns hygglig chans att 5 Önas Nelly kan sno åt sig den åträvärda positionen.


Loppanalys:

1 Ottilia Fri har inlett travlivet på bästa sätt med tre segrar av tre. Det är fortfarande rätt svårbedömt hur bra hon är men hon gär allting rätt och visar fin inställning. Kan givetvis fortsätta vinna men möjligt att det blir lite tuffare nu.

5 Önas Nelly kan ge Sjöström en kuskseger. Hon var nämligen riktigt fin vid lätt seger från utvändigt ledaren senast. Kan komma till spets och vinna. Bör sälja sig dyrt.

2 Edrica och 7 Hasty Helene var båda positiva vid sina segrar nyligen och de räknas tidigt också. 8 Evoque räknas med Tobbe. Hon har löpt helt ok på slutet.


Spelförslaget:

5 Önas Nelly visade prima form senast och Sjöström är het på ön. Spelar vinnare  till oddset 4.15.

9 Visby – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:

2 Kiara Sånna och 5 Metoria är båda snabba ut. De kan vara släppaktuella och 6 Forever Newport kan tänkas få överta.


Loppanalys:

Ett damlopp men en viss Claes Sjöström vill ändå ha segerintresse. Han har här 7 Vine Vision till start och Emilia Leo får förtroendet. Sjöströms häst har varit klart bra och utan alltför mycket vingel på vägen så är det stor chans. Läget gillar jag ändå inte och till lågt odds så hoppar jag.

6 Forever Newport får ett platslir. Han avslutade bra senast och kan en del. Det finns viss chans på spets men hästen fungerar fint även med ryggresa och jag tror han grejar en fin placering.

3 Mr Southwind kommer från seger och har ett bättre utgångsläge. 10 Vespertilio Jet dras med bakspår men löper bra utan att vinna så ofta.


Spelförslaget:

Spelar plats på 6 Forever Newport till oddset 2.65.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 12 november: Nobel Amok har bra chans i spets

Travtips
tisdag 15.42, 12 november
Solvalla bjuder på trav denna gråa och småregniga tisdag. Jag blandar en del rätt hårt betrodda hästar och en del något mindre betrodda hästar i min spelgryta och hoppas kunna få in någon träff till hyggligt glatt odds. Första spelförsöket är ett intressan...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.48, 11 november

Halmstad 11 november: Den småfräcke lirar Ecce

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 10.03, 10 november

Eskilstuna 10 november: Nu är det dags, ”Rödluvan”!

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.53, 8 november

Eskilstuna 9 november: En Fighter i långa loppet!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.51, 8 november

Umåker 8 november: Kusk och häst i form

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.39, 7 november

Bergsåker 7 november: Let’s go, Jimmy H!

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 09:10, 08 november 2019

Jägersro vill hellre satsa på kvalitet än kvantitet

STRÄNGNÄS: Kylan håller i sig över Mälardalen. Kommande helg ser minst sagt lurig ut vädermässigt. Kallt och nederbörd utlovas i väderprognosen. Det kan nog bli ”intressant” balansmässigt när både V75 i dagarna två samt Breeders Crown avgörs på hemmabanan ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson