Just nu:
13.27 Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!
12.02 Årgångstoppar möts i Paris
11.18 Toppkusken i karantän – för att få köra i Kanada
10.40 Trio svenskar utmanar Polara
08.18 ”Rödluvan” toppar inför Sto-EM
15.36 Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast
14.59 Empire mot Derby-kval
11.01 Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident
10.06 Racing Mange gästar Tingsryd
09.27 Dubbel glädje för Svanstedt

Tips Visby 10 juli: Pihlström med två vinnare

Dags för årets höjdpunkt på Visbytravet och det är några riktigt fina hästar som ska visa upp sig under kvällen på Skrubbs. Perfect Spirit går ut i huvudloppet Gotlandslöpningen – men jag har ett motbud. Killen att ha koll på i kväll är Bergsåkers Markus Pihlström, som kommer med flera bra vinstchanser.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

3 Visby – Spelstopp 19.18

Spetsstriden:

Samtliga de tre innersta är mycket snabba från start men det lutar åt att 3 Arras Cando är den mest troliga ledaren. 8 Alegra B. är också väldigt kvick, men från bricka åtta känns det svårt att spetsa.


Loppanalys:

Bra race med flera fina hästar i fältet. Jag väljer 3 Arras Cando som mitt spel. Svante Båths fyraåring inledde året med två raka spetssegrar i fin stil och har efter det varit ute i hårdare konkurrens. Insatsen senast lämnade förvisso inga plus i kanten med det loppet i kroppen bör han ha gått framåt. Över kort distans är ledningen guld värd här och även om de båda invändiga hästarna är kvicka ut tror jag man heller ville ha rygg än toksvara. Min kalkyl är därför att 3 Arras Cando tar täten och det är receptet för seger.

8 Alegra B. är nog fältets bästa häst, det finns väldigt mycket kapacitet i det här stoet och Lugauer har hästarna i toppskick. Segern för två starter sedan togs på väldigt fint sätt från dödens och jag gissar att det är den positionen som gäller nu också, Conrad lär inte backa direkt. Är bra nog att vinna ändå.

1 Maverick Dream står lite tufft inne i loppet men har ett delikat läge. Hästen är startsnabb och borde ha fint läge för vinnarhålet här. Toppformen bekräftades senast då han spurtade som ett jehu i spåren.

9 Yieldson kan vara budet för den som tror på för hård körning från början. Han har gjort fina insatser i tuffare omgivning på slutet och Claes Sjöström vet hur man vinner på Visby. En luring med klaff.


Spelförslaget:

Till ledningen och sedan stanna där för 3 Arras Cando är tanken. Spelar vinnare till oddset 4.85 hos Unibet.

4 Visby – Spelstopp 19.41

Spetsstriden:

1 Marjons Djinni står ensam på start och spetsar såklart initialt men kan kanske vara intresserad av att släppa tidigt. Då bör 3 Ottilia Fri, eller möjligen 4 Blue Star Cantab som är kvick, vara först på tur. Kanske kör Örjan till tidigt med 6 Fleet Admiral.


Loppanalys:

Fyraåringslopp över flera volter där Visbypubliken får se en av kullens allra bästa, nämligen 7 Global Welcome som här gör årsdebut. Hästen har inte startat sedan segern i Breeders Crown i november och det är självklart så att toppformen knappast finns där redan (den ska väl infinna sig till Derbyt). Global Welcome, som dessutom står med 60 meters tillägg, kan givetvis vinna det här direkt, men jag tycker att spelet i loppet är ett annat.

Nämligen 6 Fleet Admiral som verkar vara en riktigt vass sort. Han har vunnit 3 av 5 starter för Redén men stod kanske för sin vassast insats senast i Klass 1-finalen i Eskilstuna. Då lade han bort mängder från start men kom tillbaka mycket bra i skymundan och visade 1.11 sista 1800 efter galoppen. Örjan Kihlström vill förstås skaffa sig övertaget mot Global Welcome tidigt och det kommer bli knivigt för den senare att ta 20 meter på Fleet Admiral.

3 Ottilia Fri är intressant då hon ör obesegrad i fyra starter på Visby så här långt i karriären. Det rör sig med andra ord om en lovande variant, men kvällens motstånd är avsevärt tuffare än tidigare.


Spelförslaget:

6 Fleet Admiral kommer bli svår att ta 20 meter på för Global Welcome. Vinnarspel till oddset 1.60 hos Unibet känns godkänt.

5 Visby – Spelstopp 20.03

Spetsstriden:

1 Lovely Bro spetsade från innern i volt i debuten och gäller som knapp spetsfavorit. Utmanas av 2 Appassionata och 4 Steppa Jons i första hand.


Loppanalys:

Ett stolopp för låg klass som inte är helt lätt att nysta upp. Svante Båth kommer med 1 Lovely Bro som gissningsvis kommer på favorittrycket på sig. Hon har gjort två starter och vann på ett bra sätt senast, från rygg ledaren. Från innerspåret kan hon mycket väl hålla spets och då blir det här nog hästen att slå, men det är inte någon given utgång.

Jag tycker det är betydligt mer intressant att lägga pengarna på 2 Appassionata. En häst som visat en del galopper hittills i karriären men också mycket kunnande. Det är ett ”ägg” i raden senast på henne, men det förtäljer inte alls hela historien. Appassionata inledde då med en stor startgalopp, men ledde ändå anfallet i tredjespår på sista bortre. Att mjölksyran kom på upploppet är inget att säga något om. Från ett perfekt läge är hon garanterad ett bra lopp och ledningen är inte utesluten. Mitt val i loppet.

9 Paris by Cash ser ut som en riktig klippare men har inte visat det i loppen än. I debuten gick hon bra långt bakom fältet efter galopp och farten finns där definitivt. Har Lugauer fått ordning på hästen till nu kan hon visa sig hur bra som helst.

7 B.B.S. Lezzy är också tänkbar om man hittar en bra position från sjundespåret. Vann senast i just Visby och ser ut att ha en hel del kapacitet i sig.


Spelförslaget:

Har mycket feeling för 2 Appassionata här. Bra chans om felfri – vi kör vinnare till oddset 5.15 hos Unibet.

6 Visby – Spelstopp 20.24

Spetsstriden:

2 Perfect Spirit är väldigt snabb och vill säkert till spets, men 3 Pastore Bob är nästan omöjlig att stå emot då han laddas. 5 Västerboonthenews lär också testas rejält.


Loppanalys:

Gotlandslöpningen anno 2019 håller som vanligt förhållandevis god klass och det bli intressant att se 2 Perfect Spirit. Under normala omständigheter är det här fältets givet bästa häst, men det är inte utan att det oroar att det blivit galopper i de två senaste starterna. I träningen rapporteras Perfect Spirit dock bra. Från spår två lär det bli full laddning för att hålla spets, men oavsett position ska det vara en mycket bra chans.

Jag är dock inte särskilt lockad att spela Perfect Spirit till låga odds, varför jag i stället funderar på 3 Pastore Bob. Untersteiner-hästen är som bekant blixtrande snabb ut och jag har lite svårt att se varför han inte skulle laddas för fullt för att nå sin favoritposition här. Abret är förstås också Pastore Bob kommer från en svagare insats; han tröttnade väl mycket från spets senast i Kalmar. I normal författning duger han dock väldigt bra i det här gänget, särskilt från spets. Jag går på idén att den förra insatsen var en tillfällig plump i protokollet – och att han gasar förbi Perfect Spirit från start.

1 Lucifer Lane kämpar på godkänt mot de bästa hästarna hela tiden, utan att riktigt få till det. Här har han emellertid en spännande uppgift från innerspåret. Ledningen blir det knappast, men vinnarhålet i rygg på någon av de två tidigare nämnda kan vara vägen mot framgång.

7 Antonio Tabac gör comeback efter en gaffelbandsskada och blir spännande att se. Fast det är förstås inte troligt att han är i närheten av toppformen ännu och det känns mycket begärt att tro på större segerchans här. Men med det sagt, Antonio Tabac har överraskat oss förut.


Spelförslaget:

Frågetecken på flera i loppet, men sett till oddsen tycker jag 3 Pastore Bob är det mest intressanta spelet i loppet. Vinnare till oddset 6.50 hos Unibet.

7 Visby – Spelstopp 20.44

Spetsstriden:

1 Jenny Countach har gjort flera lopp i spets, 5 Caddie No More och 6 Mistelns Zudersand kan båda öppna kvickt och utifrån lär 8 Mellby Hope laddas. Den senare till spets trots åttonde?


Loppanalys:

Ett försök till Diamantstoet där jag vågar påstå att 8 Mellby Hope är hästen med mest kapacitet i fältet. Treåringen började karriären med trea raka segrar men på sistone har det gått lite grus i maskineriet. I senaste starten såg hon fortsatt fin ut i ledningen, men tappade travet med en galopp som följd i sista sväng. Mellby Hope är riktigt snabb ut och jag har svårt att inte tro att Erik Adielsson laddar framåt direkt, trots åttondespåret är det inte otänkbart att hon sitter i ledningen in i första sväng. Vid ett sådant scenario är det här nog hästen att slå, men galopperna på slutet oroar mig en smula, varför jag i stället lägger pengarna på…

3 Global Worthy som ser ut att vara av rätt modell. Båda segrarna är tagna från spets och det ska inte vara uteslutet ändå att hon kan hitta dit igen. Oavsett vilket borde hon från det här läget få ett fint lopp. I senaste starten såg hon riktigt laddad ut med mycket krafter kvar, precis redo för attack när hon slog över i en olycklig galopp. Kanske var det segern som rök där. Jag tycker det här är loppets bästa spel.

10 Magic Heart har visat fart och kapacitet som räcker långt i det här sällskapet och läget här behöver inte var så pjåkigt ändå. Senast gjorde hon en okej insats efter ett uppehåll och med det loppet i kroppen lär hon klivit framåt till nu.

2 Önas Nelly tävlar i Visby och ställs kanske inför ett något svårare motstånd i kväll, men hon har sett riktigt fin ut, särskilt vid dödens-segern för två starter sedan. Läget går inte att klaga på och hon ska ses som en outsider.


Spelförslaget:

Bra läge, bra uppgift och lite frågetecken kring favoriten gör att jag spelar 3 Global Worthy vinnare till oddset 4.00 hos Unibet.

8 Visby – Spelstopp 21.04

Spetsstriden:

Svårbedömt men 1 Llama Tooma får gälla som spetsfavorit, kan utmanas av 4 Matilda Cash.


Loppanalys:

Ska bli intressant att se 1 Llama Tooma som har en riktigt prydlig rad. Han hade staplat några segrar i Estland före han dök upp i Visby senast och då visade att han absolut duger i svensk konkurrens också. Llama Tooma avslutade väldigt starkt via fjärdespår genom sista sväng för att vinna komfortabelt. Med Örjan Kihlström i jollen och innerspår bakom bilen ser det såklart väldigt positivt ut nu, men jag är ändå inte helt säker på att man håller ledningen och då kan det här vara en favorit i fara.

Jag väljer i stället att gå på 9 Booze of Mine som var kraftigt förbättrad senast med lättare balans. Hästen klev tidigt fram i dödens och avgjorde helt oberörd över upploppet. Det såg riktigt fint ut, treåringen visade sin rätta kapacitet och att han inte är blyg för att göra jobbet själv. Det var förvisso kanske inte världshistoriens tuffaste lopp, men det är å andra sidan inte det här heller. Bästa spelet.

4 Matilda Cash är definitivt också en segeraspirant. Lugauer-hästen inledde med två raka galopper men senast i Vaggeryd stämde travet och stoet höll spets från innern och vann sedan överlägset. Det finns mycket kapacitet här och kan Matilda komma före Llama Tooma i kampen om spets, kan hon visa sig övermäktig här.


Spelförslaget:

9 Booze of Mine såg jättefin ut senast och är för lågt spelad här. Vi provar vinnare till oddset 5.00 hos Unibet.

9 Visby – Spelstopp 21.24

Spetsstriden:

1 Forever Newport spetsade från bricka åtta bakom bilen i en 06-öppning senast och tar högst trolig täten här också. Sedan är frågan om man vill överlämna till 3 Admirer efter en bit?


Loppanalys:

Stayerlopp som inte är helt lätt att lösa, men jag känner mest för 10 Rafiki Fri som visat toppform en längre tid. Valacken är van att möta de bästa över distansen och visade senast i Kalmar riktigt fin stil då han fortfarande var sist i fältet 300 kvar men spurtade strålande till tredjepriset. Formen går inte att klaga på med andra ord och med lite klaff på loppet så att han får spara krutet torrt till slut, tror jag han sveper alla.

12 Dragster vann på nya banrekordet 1.10,1 över kort distans på Visby senast. Hästen rusade då i spets och höll strålande bra. Nu är det precis ombytta förutsättningar, men Dragster funkar också över lång distans. Det gäller att han får disponerat sina krafter, då kan han använda sin speed till slut. Livsfarlig i ett sådant fall.

3 Admirer känns vassast på startvolten. Såg jättefin ut när han drog i täten på Jägersro näst senast och gången efter det var han ute mot kullens tuffast i Prix Readly Express; galopperade då med krafter kvar på sista bortre. Lugauer brukar vara offensiv och det kan vara så enkelt att han kör till och leder hela vägen.

1 Forever Newport ledde hela vägen senast och höll mycket bra efter en jätteöppning. Är snabb ut och här är det spets eller vinnarhålet som gäller. 7 Grammofon är en pålitlig långskubbare men har varit struken sedan senast och står dessutom tråkigt inne i loppet. 13 Importedfromdetroit duger långt i klassen och har lopp i kroppen nu, en av många luringar. 14 Arn Hammering vinner inte så ofta längre och har många hästar att runda, men gjorde ett positivt lopp som tvåa bakom 9 Lady Youline senast. Den senare var riktigt fin då och båda är fidusbud här.


Spelförslaget:

10 Rafiki Fri kommer med absolut toppform. Min vinnare till oddset 5.75 hos Unibet.

10 Visby – Spelstopp 21.44

Spetsstriden:

3 Digital Wave är snabbast men det lutar åt att man släpper, varför 7 Shadow har mycket goda chanser att nå ledningen.


Loppanalys:

Klass 2-försök och som sig bör mängder av formstarka djur. Mitt tips är 7 Shadow som kommer från två raka spetssegrar där han satt väldigt fin ut. Senast gick han underkant 1.12/800 i täten och höll knappt men säkert undan. Shadow är mycket kvick ut och absolut mest effektiv i spets och jag tror det trots sjundespåret är bra chans att Ulf Ohlsson hittar dit. Stämmer den analysen tror jag han stannar där till mål.

8 Carotene är tuffaste motståndaren sett till kapacitet. Sett riktigt fin ut vid årets två segrar, men senast blev det dubbla galopper och det med det tråkiga utgångsläget adderat, gör att jag står över. Hästen är dock bra nog att reda ut det här den tunga vägen om han har en bra dag.

5 Messiah är också en av fältets bättre. Även om det inte blivit någon seger i år, tre andrapris däremot, är han van tuffare gäng. Har pausat lite för det här och därmed lite svårbedömd.

2 Lord of Tooma är en annan häst i toppslag. Såg kanonfin ut när han smällde fram först i tredjespår för att enkelt avgöra till seger på Bergsåker senast. Har ett perfekt läge för ett bra lopp här och tas med tidigt i beräkningarna.

Andra bud kan vara 1 Ara som var överlägsen i ett amatörlopp senast, men är utelämnad från det här spåret nu. 3 Digital Wave som är rask ut och kan välja att gå i ledningen om man vill, men som troligen jobbar från vinnarhålet här. 9 Enjoy’s Topnotch som såg jättefin ut vid helt överlägsen seger från spets på Visby för två starter sedan, bortglömd nu.


Spelförslaget:

Enligt min analys spetsar 7 Shadow här och är därmed bästa chansen. Vinnare till oddset 5.25 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!

Travtips
onsdag 13.27, 12 augusti
Inga framgångar i lördags och det är sällan enkelt att spela V75-dagar på Åby. Nu blev det otrolig körning i loppen och häftiga lopp minst sagt! Jag trodde nog att Örjan satt på leken med min vinnare Who’s Who men Moni Viking var för snabb/bra för dagen oc...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.36, 11 augusti

Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 11 augusti

Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 10 augusti

Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.06, 10 augusti

Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.35, 7 augusti

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson