Just nu:
23.16 Ramona Hill gjorde det
19.15 Mäktigt, Moni Viking!
15.35 Tredje raka för Svanstedts löfte
15.18 Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie
11.23 Hästägarbristen som störst i Skåne?
14.59 Kan Odd Herakles hota världsrekordet?
14.35 Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!
14.34 Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse
08.23 Gotland tillbaka som vinnare
07.45 Inför: Hambletonian

Tips Vaggeryd 12 juni - Untersteiners val är också mitt val

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

Småländska Vaggeryd är värd för kvällens tävlingar och det är åtta öppna och klart svårspelade lopp vi bjuds på. På Vaggeryd brukar det vara svårt att hinna fram från kön på slutvarvet trots att upploppet inte är överdrivet kort och jag nöjer mig mest med platsspel med tanke på att mina speldrag i flera fall har bakspår. Det ska regna en del under dagen enligt Smhi, men upphöra under eftermiddagen och stämmer det så bör de hinna få till ett vettigt banunderlag till kvällen. Lopp tre drar igång klockan 19.20.

3 Vaggeryd – Spelstopp 19.18

Spetsstriden:

7 Legacy H.H. har spetsat från springspår tidigare och med Jepson från dessa lägen blir det oftast snabba starter. Knapp spetsfavorit, men det gäller att pricka perfekt för invändigt är 3 Morotai Degato riktigt kvick efter de första lite trevande stegen och han vill nog gärna till täten. 1 Jas och 6 Jasmine Band öppnar också vettigt och kan blanda sig i körningen om ledningen. Tror på Jepson till spets.


Loppanalys:

Fyraåringslopp där den mest meriterade, 11 Stoletheshow, står 40 meter efter i starten vilket alltid är tufft mot jämnåriga och han har inte heller startat sedan februari. Det är positiva rapporter från stallet, men känslan är att det här knappast är säsongens viktigaste lopp och han körs säkert lite avvaktande i kön fram till 7-800 kvar. Inte givet att han hinner runt alla sedan och ingen stark favorit i mina ögon.

Jag tror inte att 10 Mellby Glader är så mycket sämre än favoriten, men där är formen svårbedömd efter enbart sporadiska starter i år. Han fick det för tufft i ledningen mot superlöftet Campo Bahia näst senast och galopperade direkt från start senast. Bergh låter i alla fall nöjd med hur hästen känns för dagen och då är han bra nog att vinna detta. Givet segerbud.

9 Il Boscaiolo gick bra senast och har fin styrka och ska också räknas rätt tidigt trots att han står lite tufft inne på pengar här.

Bättre inmatchad är 8 I’m Sailing som är jämn och säker utan att vinna så ofta. Lite enklare motstånd nu än vanligt och med rätt klaff från det här läget (är nog bäst med tätkänning) så kan hon duga.

På startvolten kan 1 Jas bättre än vad han har visat i år och från det här läget lär han få en bra löpning och då vara långt framme till slut. Kontio har vunnit med honom tidigare.

3 Morotai Degato har inte visat något på länge, men är ganska snabb ut efter en bit och har vunnit två av två i ledningen. Kommer han till spets och de bättre hästarna underpresterar kanske han kan skrälla.

Risken är dock att 7 Legacy H.H. öppnar snabbare med Jepson och tar hand om täten. Han släpper sedan knappast till någon av hästarna på start och får stoet bestämma tempot i täten kanske det kan hålla hela vägen. Normalt sett är dock de mer härdade hästarna på tillägg för tuffa sista biten.


Spelförslaget:

10 Mellby Glader är bra i grunden och i alla fall inte sämre än någon annan här. Jag har en känsla av att formen också är bättre än vad han har fått visa på slutet och testar ett vinnarspel till godkända oddset 5.25.

4 Vaggeryd – Spelstopp 19.41

Spetsstriden:

7 Cinnamon Spitfire är nog snabbast från start och kan spetsa trots spår långt ut på vingen. Kanske föredrar hon en rygg över den här distansen sedan och då kanske
5 Västerbo Daytrip kan köra sig till täten i andravågen. 6 Rut K. är också bra bakom bilen, men knappast en rygg som Cinnamon Spitfire är så sugen på. Öppet vem som leder loppet efter 500 m.


Loppanalys:

Stolopp med spårtrappa och ett mycket öppet och svårlöst lopp. Robert Berghs
5 Västerbo Daytrip blir trots sin orutin hårt betrodd, men hon har sett lite småseg ut så här långt och jag är inte jätteimponerad. Hon har dessutom blivit struken efter senast när hon var oregerlig före start och det känns ju inte heller helt tillförlitligt. Hon är nog gynnad om hon får överta ledningen och tuffa på i eget tempo, men att spela henne som favorit känns inte så aktuellt.

3 Ottens Flamma är en trevligt stammad fux som inte heller har glänst så här långt. Hon gav sig lite för enkelt i ledningen senast, men har nu i alla fall två lopp i kroppen och ska dessutom gå med jänkarvagn för första gången. Ger det rätt effekt kan hon säkert vinna detta lopp, men jag vill nog se det först.

10 Morran höll bra som tvåa bakom en bra häst senast och var positiv i jänkarvagnsdebuten då. Sämre läge nu men bör duga bra här ändå.

11 Ivy League tycker jag har sett klart bra ut på slutet. Fast med sparat mot mycket bättre hästar näst senast och enkel seger från ledningen senast. Givet skrällbud.

1 Amelia ser ut som en ganska fin typ och hon vann enkelt från rygg ledaren senast. Ger Jepson henne samma upplägg den här gången kan hon säkert duga bra igen.

Hemmahästen 14 Olga Utca vann överlägset senast och är nog bästa hästen i loppet, men kusken är inte bäst i fältet och läget trassligt. Kan runda allt, men det får inte strula för mycket på vägen. Exakt samma sak gäller 15 Beauty Leg som avslutade starkt bakom en bra häst även hon senast.

Vidöppet lopp som sagt och jag ramlar inte av stolen i chock precis om det blir skräll.


Spelförslaget:

Ett mycket svårspelat lopp och någon vinnare vill jag inte spela på. Testar i stället en högoddsare på plats och 10 Morran gjorde ett bra lopp bakom en för bra häst (Global U.S.A.) senast. Ingen av den kalibern med nu och med lite klaff så kan nog formstarke Westholm hugga en tätplacering här också. Odds: 4.25.

5 Vaggeryd – Spelstopp 20.03

Spetsstriden:

1 Stephanie Divine är snabb ut, men kanske allra snabbast med startspår en bit ut på vingen och tränaren låter också inne på att hon passar bäst med ett rygglopp.
3 Fabulous Journey öppnar vasst och är en bra rygg att ha så även om Stephanie Divine kanske kan svara så kan det nog bli släpp sedan. 5 Othella Marke är också snabb och Micke J gillar spets, men hon bör ändå få svårt att ta en längd på de invändiga. Fabulous Journey spetsfavorit.


Loppanalys:

Ett sprinterlopp för ston med en bra favorit i 3 Fabulous Journey som tog sin första seger senast efter flera bra insatser innan det. Hon var då överlägsen från ledningen och visade även bra fart gången innan när hon var tvåa trots galopp i första sväng. Tror att Kontio kör henne till täten även här och sedan bör hon bli svårfångad över den korta distansen.

Värsta hotet lär sitta i rygg och om 1 Stephanie Divine får chansen i tid så är hon vass på speed. Hon visade helt okej form när hon löpte dött lopp från ledningen senast och formen bör vara bättre med det loppet i kroppen. Inte omöjligt att Christoffer kör i spets som han kan hålla upp den, men hästen känns vassare på speed och rygg ledaren känns som den mest troliga positionen.

7 Glamour Dancing vann direkt i debuten för Peter Untersteiner senast och han fortsätter att presentera fina nyförvärv från lite mindre travländer i Europa. Det här stoet är från Österrike och även om insatser på milebanan Tingsryd är lite svårare att sätta in på 1000-metersbanor så verkar det här vara rätt sort. Dessutom jänkarvagn den här gången och hon duger säkert bra med rätt lopp.

10 Dessert är snabb, men osäker, kan duga i felfritt lopp.


Spelförslaget:

Tror att favoriten vinner detta från ledningen, men oddset på det är ändå för dåligt. Vi får samma odds på att 1 Stephanie Divine ska vara bland de tre främsta i mål och det bör hon klara från antingen ledningen eller mer troligt rygg ledaren. Odds: 1.80.

6 Vaggeryd – Spelstopp 20.24

Spetsstriden:

3 Vikens Dome bör tidigt kunna sitta i ledningen, men med bara tre hästar på start är hästarna från tillägg snabbt i kapp och jag har svårt att se de låta starthästarna sitta i fred där framme. 7 Enzo Am är nog först fram, men han vill troligen helst ha ett rygglopp så då kan nog 6 My Dream Art få överta om han är snabbare iväg än 4 Thriller N.P.


Loppanalys:

Ett lopp över 3640 meter och alltså ska dryga 3,5 varv avverkas på Vaggeryds oval. I fjol vann 10 Elliot Coger detta lopp, men han står 20 meter sämre till den här gången. Annars är uppgiften passande då han brukar stånka på bra till slut när övriga tröttnar och han har ju också gått bra i guld under vintern och säkert härdats av det. Han startade i torsdags och gick okej som trea då, men den riktiga toppformen kanske inte sitter där ändå?

Toppform visade däremot 9 Explosive Merlot i sin senaste start och han har också blivit klar favorit i loppet. Han vann då lätt från dödens på Whisky Akema och såg riktigt fin ut igen. Han gick också mycket bra till slut över tre varv för tre starter sedan och har inga problem med distansen. Bra segerchans.

4 Thriller N.P. är kapabel och fick inte chansen till slut i comebacken efter uppehåll senast. Han såg fin ut, men jag gillar inte att han ska gå med skor runt om den här gången. Han var lite sämre så i V75-finalen näst senast och även om han har vunnit med skor tidigare så hade jag velat se honom barfota runt om för att spela här.

6 My Dream Art vann på bra sätt från ledningen senast och stall Westholm fortsätter att gå på högvarv. Om Jörgen kan köra sig till ledningen efter en bit är det här hästen att slå sedan.

7 Enzo Am har visat att han är vass till slut i de här loppen om han får rätt resor, men han är humörbetonad och kräver rygg i det längsta. Måste alltså köras lite på chans och då krävs det att det löser sig sista halvvarvet. Tänkbar med klaff.


Spelförslaget:

Här tror jag mest på Explosive Merlot som såg formstark ut senast, men jag hade velat ha minst 2.75 för att spela. Vi får 2.30 nu och det duger inte. Spelar i stället plats på
10 Elliot Coger som kanske får lite för långt fram till seger, men att han spurtar in bland de tre känns klart troligt. Odds: 1.75.

7 Vaggeryd – Spelstopp 20.44

Spetsstriden:

Rejäl körning att vänta med många snabba bakom vingen. 2 Iago Zon är mycket snabb första biten och jag tror ändå att han kan ta en längd på 1 Bijou Bourbon H.M. trots att även hon är snabb. 6 Whisky Akema ska gå med goggles och blir nog ännu snabbare då och 7 Ebony Boko är sylvass fram till första sväng. Sätter ändå Iago Zon som knapp spetsfavorit om kusken vill ha ledningen.


Loppanalys:

Ett sprinterlopp där det lär gå undan första biten och med ett humörbetonat och lite ålderstiget startfält är det svårt att se vem som gynnas mest av det.

3 Dokonjo tror jag inte kommer att vara med i den värsta rusningen bakom bilen och han gör jämna och bra insatser för det mesta. När han maxas i utrustningen är han ganska bra för klassen och kan vinna, men det är ändå inget ekipage jag lockas av att spela till låga odds.

Knapp spetsfavorit är 2 Iago Zon som gjorde debut i ny regi senast och då gick okej som fyra i samma lopp som Dokonjo var trea i. Bättre distans nu och har han gått framåt med loppet i kroppen och visar rätt inställning så kan han leda runt om. Det här är en bra sprinter i ljusa stunder, men han har varit väldigt ojämn av sig och är nog inte helt att lita helt på än.

4 Wollafur storskrällde senast efter en perfekt smygresa med lucka på upploppet. Svårt att säga om det var en tillfällighet och en frukt av att motståndet var klent (Whisky Akema blek i spets) eller om vi kan vänta oss en vass insats här. Han brukar dock kunna avsluta bra med ett rygglopp och tuff körning mellan övriga gynnas Wollafur av. Kanske kan vinna, men känns inte så het att gå på som betrodd.

6 Whisky Akema gav sig för enkelt näst senast, men kanske behövde loppet i kroppen då. Senast höll han okej i spets bakom Explosive Merlot över opassande distans. Sprint är hans bästa gren och nu blir det goggles på vilket haft riktigt bra effekt vid något tidigare tillfälle och lite mindre effekt vid ett annat. Farlig om han hinner till ledningen, men risk för svar invändigt och i så fall blir det tuffare att vinna.

10 Rache H.B.D. har gjort två starter för Paal och sett ganska seg ut. Det var dock mot Heart of Steel senast och det är ju lättare motstånd nu. Han har å andra sidan inte start på en månad nu och det krävs nog rejält överpace om han ska komma in i matchen. Ett svårläst och svårspelat lopp det här.


Spelförslaget:

Det här loppet känns svårläst både från start och till slut och jag hittar inget odds som lockar speciellt. Står över spelförslag.

8 Vaggeryd – Spelstopp 21.04

Spetsstriden:

3 Valnes Isidor är snabb och har spetsat bakom bilen varje gång och om formen sitter där efter uppehåll kan han göra det igen. 7 Mythical Fairytale är nog den som kan utmana hårdast, men släpper säkert sedan om han hinner förbi.


Loppanalys:

Ett rätt lågklassigt lopp där 3 Valnes Isidor är favorit trots att han inte har startat sedan oktober. Han visade fin uppfattning då i höstas och vann tre av fem starter, samtliga från ledningen. Svårbedömd dagsform nu såklart, men det låter som att Partanen har trimmat på ganska bra ändå med 1.17/2000 meter som snabbast och när det är trolig ledning för favoriten är han hästen att slå sedan.

Färskare form och ungefär liknande uppfattning som favoriten har 4 Jesper Trot visat. Han hade krafter kvar bakom en bra häst näst senast och vann lätt efter att ha övertagit ledningen senast. Kommer knappast förbi favoriten från start och Zackrisson ska vänta med skoryck till V75 på hemmaplan om elva dagar. Lär ändå duga bra i detta gäng och har segerchans om han slipper göra jobbet utvändigt om favoriten hela vägen.

Av övriga tycker jag att 10 Fireman Am ser bra nog ut att kunna vinna detta trots bakspåret och 12 Cambria har också visat rätt bra fartresurser även om han är osäker. Båda dessa kan nog tänkas få offensiva upplägg om det krävs och är givna segerbud om inte favoriten är för bra i spets.

8 Lexus Håleryd har inte vunnit lopp än, men följde med bra som tvåa bakom Zlatan Knick senast och verkar lite på gång. Behöver klaff från läget, men inte helt borta ändå.


Spelförslaget:

Valnes Isidor (risk för ringrost) och Jesper Trot (risk för dödens) vill jag inte spela till låga odds och föreslår i stället ett platsspel på 10 Fireman Am som har sett uppåt ut på slutet och verkar ganska stark för klassen. Odds: 2.65.

9 Vaggeryd – Spelstopp 21.42

Spetsstriden:

1 Albert G. laddas det som går och vill gå i spets, men han har öppnat sämre med spår längst in och kan få problem att hålla ut 2 Adde S.H. som är riktigt kvick vid full laddning. Frågan är om kusken vågar efter galopperna bakom bilen på slutet? 5 Red Rock Canyon Ås är också snabb och vill säkert till plankan för att släppa ledningen sedan. 7 Global Warrior spetsade i V75 senast, men möter snabbare hästar nu och tar knappast ledningen av egen kraft. Tror på en felfri Adde S.H. till tät.


Loppanalys:

Ett ganska bra lopp över lång distans och Unibets klare oddsfavorit 2 Adde S.H. gör sin första start över 2640 meter. Känslan är inte att det ska bli något problem, men däremot måste han klara av starten bättre än på slutet. Han har galopperat i två av tre starter på slutet och slog ihop senast när Untersteiner begärde lite för mycket. Han har varit stabil tidigare och då öppnat bra och sköter han sig bör det bli rätt tidig ledning ändå.

Form och kapacitet har fyraåringen som duger bra här, det visade han näst senast som duktig sexa i skymundan i kval till Kungapokalen och senast gick han mycket starkt efter galoppen. Bra chans felfri, men jag kan inte säga att de 2.25 som Unibet erbjuder är särskilt lockande ändå tyvärr.

3 Kennedy har nog lika hög kapacitet som favoriten, men han har inte startat på ett tag och är inte heller helt pålitlig. Lång distans är dock rejält gynnsamt och felfri så duger han troligen bra direkt.

7 Global Warrior vann säkert från ledningen näst senast och var duktig tvåa i V75 senast. Motståndet här känns ändå lite tuffare nu och han ska dessutom gå med skor och riskerar att bli hängande från start. Nja.

10 Winner Bac kommer från ett formstall och han såg riktigt bra ut som fastlåst med gott om krafter kvar mot betydligt hårdare hästar senast. Barfota runt om såg ut att passa perfekt på den här Love You-sonen (första gången) och går han likadant i kväll, som det är tänkt, kan han överraska.


Spelförslaget:

Bra chans för en felfri Adde S.H. men även här erbjuder Unibet ett för snålt odds på favoritseger och jag står över. Spelar i stället plats på 10 Winner Bac som såg mycket stark ut på barfotabalans senast och formen på Svedbergs stall är bra för dagen.
Odds: 2.10.

10 Vaggeryd – Spelstopp 21.24

Spetsstriden:

1 Marcello Wibb öppnade bra från spår två på Momarken för fem starter sedan och lär laddas för ledningen, men jag är inte säker på att han kan hålla ut 2 Chapuy den första biten. Körning mellan dessa två i första hand är att vänta och jag säger knapp favorit Chapuy.


Loppanalys:

Ett försök till klass 1 där 1 Marcello Wibb är stor favorit från innerspår bakom startbilen. Han hittade en växel till barfota runt om i de två senaste starterna och var mäktig vid segern näst senast där han gynnades av det hårda tempot i täten. Det blev passande hård körning även i V75-finalen senast, men då var han kanske lite segare till slut även om han tidsmässigt givetvis var mer än godkänd. Kan han hålla upp ledningen är nog mycket vunnet här, men risken finns att han blir av med tät och då vill jag inte spela till lågt odds.

Minst lika bra är 8 Sato som inte riktigt fick chansen i samma V75-final som favoriten senast. Han såg fortsatt mycket fin ut och var ju väldigt stark vid segern från dödens näst senast. Kan absolut vinna detta, men risk för ett tungt lopp och kusken är ingen jag vill riskera så mycket slantar på till relativt lågt odds.

En som såg kraftigt förbättrad ut senast är 6 Silent Hill som visade 1.09,5 sista 400 m utvändigt ledaren utan att se särskilt plågad ut. Det var betydligt bättre tryck i honom än tidigare och Untersteiner tror att hästen haft magproblem förut. Att Peter väljer honom före kapable 10 Randemar R.D. känns ganska starkt och strykningen innanför är klart positiv.

7 Exit Angot är en rejäl sort som inte fick fritt i tid från rygg ledaren senast. Han är jämn och säker och tål en del grovjobb, men läget är småtrassligt och oklart var han hamnar kort efter start. Kan vinna med ett vettigt lopp.

De tre hästarna med bakspår är inte heller dåliga för klassen och kan alla tänkas om loppet blir tokigt kört i täten.

2 Chapuy tror jag kan ta ledningen och den positionen brukar vara mycket värd på Vaggeryd. Får han bestämma tempot ett halvvarv så är det inte omöjligt att han kan hinna undan till slut också.

Lurigt lopp där jag inte litar på att favoriten löser det hela problemfritt.


Spelförslaget:

Jag gillade verkligen intrycket på 6 Silent Hill senast och kanske är han på väg att löpa upp till de högt ställda förväntningar Peter Untersteiner har haft på honom tidigare. Bra platsspel till oddset 2.65.

Spel från unibet

Tidigare travtips

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Travtips
fredag 14.35, 07 augusti
Bästa vinnaren var så klar som jag trodde i onsdags och Fredric Palema satt tidigt i ledningen och vann enkelt. Vaken insats av Micke både från start och sista 500 då han körde mot den bakom och i spets är han vass Micke. Bra platsspel var Inti Boko som...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 14.11, 5 augusti

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson