Just nu:
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz
00.14 Bélina slutar på topp
13.41 Face Time Bourbon i fokus
13.24 Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!
11.28 Elitloppshästen mot comeback – efter snart tre år
10.41 Ustinof du Vivier trivs i belgisk konkurrens
08.58 Amatör-VM: Guld till Belgien – Svedin åtta
08.51 Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Tips Tingsryd 18 augusti: Det blir åka av för Dragster

Söndagens spenderas i Småland och milebanan i Tingsryd. Jag har hittat ett par intressanta vinnarspel och mest spännande blir det att se eftermiddagens huvudlopp där jag tror att Roger Malmqvists Dragster har fina möjligheter att få segerdefilera.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Tingsryd – Spelstopp 14.58

Spetsstriden:

2 Hennesy Boko lär ladda för ledningen men kan få svårt stå emot mycket snabbe 6 It’s Time. Utifrån är det tänkbart att 8 Taiga Woodland sänds framåt.


Loppanalys:

Ett mycket svårlöst lopp där jag ändå tycker att 6 It’s Time är det mest intressanta spelet. Hästen har gjort flera bra insatser på sistone utan att vinna, senast avslutade han snabbt och var nära att hinna fram. It’s Time är kolossalt snabb när han laddas iväg och han är favorit på ledningen här. Från den positionen borde han bli svår att fånga in.

2 Hennesy Boko är första motbudet, både i loppet och spetsstriden. Hade fyra raka vinster i vintras och har nu fått ett lopp i kroppen; där avslutade han fullt okej utan att kunna ta något i en snabb avslutning. Lugauer lär ladda för att hålla ledningen och lyckas det är det här i stället hästen att slå.

3 Derby Simoni kvalade in till final i Kungapokalen vilket vittnar om att han har goda kvaliteter. Har gjort två bra lopp efter galopper och är en tidig kandidat här. Det samma gäller för 5 Victoria Lane som är van rikstotomotstånd och har en intressant uppgift nu. 11 Vertigo N.P. måste också räknas; hästen har 10 segrar på 22 starter och mycket kunnande. Avgjorde via en tung avslutning senast. 12 Jopi hade varit tipset med ett framspår, hästen är i toppform men mycket missgynnad av läget. 1 Nordmann har läget och formen, men har inte visat den riktiga segergnistan.


Spelförslaget:

Tipset bygger på att 6 It’s Time tar ledningen och är därmed loppets bästa spel. Vinnare till oddset 8.25 hos Unibet.

5 Tingsryd – Spelstopp 15.20

Spetsstriden:

Om 4 Galant Sisu öppnar lika snabbt som senast, är spetsstriden avgjord.


Loppanalys:

4 Galant Sisu plockade två segrar i våras och visade kapacitet för att klättra en bit i klasserna. Insatsen senast skvallrade om att formen nu är på plats igen; då öppnade stoet mycket fort mot spets, men fick press och släppte. Avslutningen till tredjepriset var klart godkänd. Det ser inte ut att vara några andra startkatapulter med i loppet och det borde vara mycket bra chans att nå ledning igen och sedan leda hela vägen mot ett inte alltför skräckinjagande motstånd.

5 Durello är nog hästen att slå i så fall. Har varit bra vid varje start i vintras och visat farter som duger mycket långt i det här fältet. Har dock blivit valack sedan senast och inte startat på ett halvår, vilket givetvis minskar chanserna betänkligt.

Svårt att hitta några riktiga motbud, jag tror Galant Sisu spårar runt om, men 12 Coram d’Inverne är värd att bevaka. Vann på bra sätt senast i Tingsryd och kan en hel del, men har ju ett klart sämre läge.


Spelförslaget:

Spets och slut för 4 Galant Sisu är min idé. Vinnare till oddset 4.35 hos Unibet.

6 Tingsryd – Spelstopp 15.42

Spetsstriden:

Inga startblixtar bakom bilen, men 4 Thriller N.P. är hygglig ut och ledningen känns vigd åt honom här.


Loppanalys:

Stayerlopp där man kör två varv över Tingsryds milebana, där 4 Thriller N.P. ser ut att få bära favoritskapet. Sjuåringen gick väldigt starkt i vintras för att senare tappa formen lite, men senast visade han fina takter igen. Tappade då mycket på en startgalopp men återkom på bra sätt och visade 14,3 sista 2900 meterna. Det känns som att formen är på väg igen, med andra ord. I det här lilla fältet lär det bli ledningen direkt och det kan bli så enkelt att Thriller N.P. leder runt om.

Men jag provar att gå emot, för jag tycker 6 Zio Tom Jet känns mer spännande som spel. Hästen har gjort flera bra lopp mot tufft motstånd den senaste tiden och senast på Jägersro under Åbergs-kvällen avslutade han riktigt fint i skymundan med 10,6 sista 700. Hästen gav ett starkt intryck då. Distansen bör han klara bra, vann över den senast han provade, och med rätt lopp blir han giftig till slut.

7 Breidabliks Cognac är självklart också en segerkandidat. En rejäl travare som lär komma till sin rätt över distans och på banan. Fick ett dumt lopp senast men visat form före. Rysaren kan vara 3 Dekadent K. som gjorde ett klart bra lopp mot tuffa djur i Malmö Stads Pris senast.


Spelförslaget:

6 Zio Tom Jet såg riktigt pigg ut senast och blir mitt spel här. Vinnare till oddset 4.75 hos Unibet.

7 Tingsryd – Spelstopp 16.04

Spetsstriden:

1 Glowbull Fusion har öppnat riktigt kvickt tidigare och är troligt ledaren från det här spåret, utmanas främst av 5 Corelone D.K.


Loppanalys:

Ganska jämnt lopp där jag fastnar mest för 3 Leica Håleryd som har gjort flera goda insatser den senaste tiden. Särskilt segern för tre starter sedan var övertygande, då han avgjorde via en giftig spurt i vida spår och avslutningen senast gick heller inte av för hackor. Det är ingen spetshäst utan har sin bästa bit till slut, från ett bra läge tror jag Untersteiner hittar slagläget för att avgöra på upploppet.

1 Glowbull Fusion kan vara tuffast emot från det fina innerspåret. Hästen har gått iväg väldigt snabbt utifrån tidigare och borde ha en bra möjlighet att hålla upp ledningen här. Har fått två lopp i kroppen nu och insatsen senast var positiv, då han var nära att fånga Corelone D.K. Får han hållas i ledningen kan det bli svårpasserat.

5 Corelone D.K. har gjort tre starter för Heiskanen och varit vass varje gång. Övertog ledningen tidigt senast och höll till mål efter 1.11 sista 500. Lär nog köras framåt tidigt här och har visat sådan kapacitet att han kan avgöra detta även från dödens.

Andra att tänka på är 4 Jesper Trot som hade en stark vår och kan blanda sig i striden om han visar samma fasoner nu. 10 Speedy Jay Vicane var kanonfin senast då han vann på 1.11,5 från spets, men har ju klart sämre läge nu.


Spelförslaget:

3 Leica Håleryd känns som den bästa chansen, varför vi provar vinnare till oddset 5.50 hos Unibet.

8 Tingsryd – Spelstopp 16.26

Spetsstriden:

4 Spring Alone är snabbast ut och spetsfavoriten, men kommer att bjudas upp till dans av 5 Verona Brodda och 7 Veravia As som lär laddas utifrån.


Loppanalys:

3 Miss Pastis var ute mot övermakten i kvalet till Stochampionatet för tre starter sedan men har därefter plockat två raka och det på väldigt fint och rejält sätt. Näst senast unnade hon sig en galopp från start men hann ändå dit till slut efter en riktigt rökare. Ska såklart ha goda förutsättningar även här och är den logiska favoriten.

Jag har dock ett litet drag i 11 Mahranee Star som kapacitetsmässigt inte är sämre än någon annan här och gav ett starkt formbesked senast då hon spurtade riktigt bra som trea på Åby. Gick strax över 1.11 sista 800 meterna då och tog på ledaren hela vägen. Maharanee Star blir en aning bortglömd här med tanke på läget, men jag tror det kan bli hyggligt tempo på loppet och då lär hon komma till slut igen.

4 Spring Alone är också ett bud, särskilt från ledningen där hon gör sina bästa lopp. Sexåringen är mycket kvick ut och lär fronta och kostar det inte för mycket kommer hon leda länge. 7 Veravia As lär nog vilja utmana från början, men kan vinna från andra lägen också. En stark avslutare som gjort flera bra insatser på sistone. 1 Googla In har årets seger från Karlshamn, bra då, men kan mycket mer än hon visat på sistone och läget nu går inte att hacka på.


Spelförslaget:

Jag hoppas på tempo, då kommer 11 Maharanee Star över upploppet. Vinnare till oddset 8.25 hos Unibet.

9 Tingsryd – Spelstopp 16.46

Spetsstriden:

Många startsnabba där 1 He’s A Diffacolt lär prova att hålla ut i första hand 3 Dragster och i andra hand 5 Poet Broline.


Loppanalys:

Eftermiddagens höjdpunkt och det är trots allt ett vasst lopp man fått ihop på Tingsryd, det finns förutsättningar för en riktigt låg segertid. Mitt spel här blir 3 Dragster som jag tycker sett väldigt bra ut på sistone. För tre starter sedan bombade han i spets och kom i mål på 10,1 vilket var banrekord i Visby. Efter det har Dragster varit ute i två stayerlopp, där han senast var centimetern från att hinna fram i Malmö Stads Pris. Nu är det kort distans igen, vilket ändå bör vara hästens bästa och Dragster bör passa utmärkt på milebanan. Sjuåringen är snabb ut och en spetskandidat men även från ett annat läge lär han kunna ha en bra chans i slutstriden.

6 Speedy Foxy Vicane lär vara med på målfotot. Den tioåriga järnmärren har mött eliten under våren och var senast tillbaka direkt i fin stil efter ett uppehåll. Spurtade då i 09-tempo sista 700 som tvåa bakom Double Exposure och ska ha klivit framåt rejält med det loppet lagt till arkivet.

1 He’s A Diffacolt är hästen som sitter på leken då han är vansinnigt kvick ut och från innerspåret får gälla som spetsfavorit – om man vill köra där. Har en småtrist rad men är nog i bättre form än vad den antyder, kan leda runt om.

I övrigt märks 2 Food Money som är tillbaka i gott slag och har ett prima läge för en god resa nu. 5 Poet Broline som också är blixtrande snabb ut, men kanske inte riktigt visat toppslag på sistone. 8 Classichap skrällde senast mot bra motstånd, men är väldigt utlämnad från det här läget. 9 Ferrari River möter mer meriterat motstånd än han är van vid, men det är å andra sidan en häst med hög potential – och läget behöver inte vara så dumt. 12 Monark Newmen visade gott gry senast vid seger efter ett par sämre insatser, men det lär krävas duktigt överpace för att runda fältet härifrån.


Spelförslaget:

3 Dragster är i toppform och bör passa bra på milebanan. Bra segerchans, vinnare till oddset 4.50 hos Unibet.

10 Tingsryd – Spelstopp 17.06

Spetsstriden:

1 Sphinx d’Inverne lär nog prova men får tufft att stå emot snabbe 6 Everton. Också 7 M.T. Mighty Winner öppnar bra.


Loppanalys:

5 Illuminati hade haft en kvarts miljon kronor mer på kontot om han inte snöpligt hade rullat över i galopp på mållinjen i Malmö Stads Pris senast, men är å andra sidan kvar i Bronsdivisionen. Insatsen då, vilket dessutom var efter ett uppehåll, var mycket vass och lever han upp till samma nu lär det räcka långt. Illuminati är tuff nog att avgöra det här på kraft, men kort distans är å andra sidan inte hans bästa.

Peter Untersteiner har två med, båda ska tas på allvar. 6 Everton känns som den bästa chansen med tanke på hästens startsnabbhet; den är den troliga ledaren i loppet. Avgjorde på bra sätt över open stretchen senast och kommer med form. 7 M.T. Mighty Winner gör bra lopp hela tiden utan att räcka till seger, men formen går inte att klaga på. Valacken är rapp från start och som jag läser loppet är det goda förutsättningar för att krypa ned i rygg ledande Everton här. Därifrån är platschansen bra.

2 Niky Flax är också tidig. Var klart positiv senast med sista varvet i dödens och slagen precis på linjen. Perfekt läge här. Glöm heller inte 10 Cobbys Olifant som inte har någon rolig rad, men den är inte rättvis; hästen har gjort flera bra lopp hela tiden på rikstoton. Kan slå till med rätt resa.


Spelförslaget:

Jag provar en liten rövare med plats till 4.857 M.T. Mighty Winner som jag tror når rygg ledaren. För säkerhets skull också en liten peng vinnare till fina 25.00 hos Unibet.

  • 7 m.t. mighty winner, vinnare & Plats

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Travtips
torsdag 15.38, 27 februari
Ett vintrigt Boden och isbana väntar på oss i kväll. Jag har inte så många spetsvinnare i kväll men på isen brukar täthästarna lättare stumna till och jag är inte överdrivet orolig. Boden brukar bjuda på mycket öppna lopp men jag tycker det ser lite mer oj...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 15.35, 25 februari

Jägersro 25 februari: Vi spelar en riktig springare i årsdebut

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 25 februari

Lunch-draget Bergsåker: Klockrent drag i går – Visst älskar vi ett nytt jättebra spel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 09.59, 24 februari

Halmstad 24 februari: Ludde får chansen i kväll

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson