Just nu:
15.46 Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar
10.55 Inför: Prix d’Amérique
09.06 Electrical Storm imponerade
13.27 Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”
11.15 Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år
11.06 Lunch-draget Skellefteå: Klart bästa hästen ger 4.25
16.55 Bold Eagle vill till Elitloppet
15.41 Axevalla 21 januari: Fiore får blomster
11.02 Lunch-draget Gävle: Vi inleder med hederlig spetsvinnare
10.16 Kallbloden som slåss om Paris-biljetter

Tips Solvalla 9 juli: Tangen Haap i angeläget ärende

Solvalla bjuder upp till trav-dans och vi har flera fina hästar med i listan. Bland annat Tangen Haap som vann årets Elitkamp. Bör vinna igen men nu är oddset inte så hett längre. Mina vinnarlir ikväll har alla möjligheten att nå spets för att vinna. Så är det tänkt.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Solvalla – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

1 Hazard Boko har haft spår ett bakom bilen två gånger och spetsat båda. Ingen visad toppform på den kanten och vi får se hur offensivt det blir. Jorma är gärna offensiv och 2 Von Wise As kan nog laddas för tät. 4 Esprit Sisu kan öppna bra.


Loppanalys:

Ett rätt så jämnt lopp. 2 Von Wise As var fullt bra bakom Who´s Who senast från rygg ledaren och kan nog vara vinnaren. Nu med lopp i kroppen och läge för spets med Jorma. Ändå något svårbedömd här men känslan är att det blir tidig spets och seger.

5 Uppohoppa var något blöt om nosen i slutstriden senast men kan bättre och normalt är han rejäl till slut. Kan vara tuffast sista biten.

3 Västerbo Hard Cash får nu Björn upp och det är plus. Så klart. 4 Esprit Sisu sköt till rätt bra sista biten senast och det finns chans på spets.

1 Hazard Boko har läget men blev avhängd senast. 9 Zoko Lane kan mycket men har varit ifrån länge.


Spelförslaget:

Jag spelar 2 Von Wise As vinnare till 3.00.

5 Solvalla – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

1 Click Bait har öppnat riktigt bra på slutet och kan bli svår att lugga på spets här. 8 Ecurie D. är snabb och gynnas kraftigt  av styrkningarna. Kan nog öppna riktigt snabbt.


Loppanalys:

Ett treåringslopp med ett par lovande hästar. Bland annat då Hamres 8 Ecurie D. som gjort allting rätt vid tre segrar av tre. Ett riktigt löfte helt enkelt och det kan mycket väl bli ny seger. Han kan öppna bra men vi får se hur upplägget blir från detta läge. Litet fält och en vettig position bör det bli. Invändiga strykningar underlättar krftigt och det kan bli laddning för spets. Bör vinna om det lyckas.

Bra läge har 1 Click Bait som öppnar bra. Click Bait har löpt starkt och får han dämpa lite i spets så kan han bli svår att fånga in. Tvåa bakom Admiral As senast som fortsatte att tjusa oss i går och knapp seger senast.

Dessa två hästar höjer sig. Bakom lurar ex. 3 Mr Alabama som satt fast senast och 2 Mr Wild N Crazy W.F. som har två segar i följd. Dock tuffare nu.


Spelförslaget:

Jag står över spel i det lilla fältet.

6 Solvalla – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

5 Hossianna Boko öppnar snabbt och brukar kunna spetsa från öppna spår. Senast blev det släppa spets men nu tror jag man siktar på att leda runt om.


Loppanalys:

Ett stolopp där 9 Lady Zappa har löpt jämnt och bra. Tidig spets från tillägg senast och inte borta från att vinna och duktig före det. Här kan hon få en vettig resa i draget för att vinna men bakspår över kort distans gör ändå att hästen är lite utlämnad till vad som händer och sker.

5 Hossianna Boko släppte spets senast för att sedan få fritt och avgöra knappt. Hon öppnar snabbt och brukar göra bra inatser från tätkänning. Hör blir det spets och hon bör leda länge över den korta distansen. Möjligt att det blir hela vägen.

2 Elsa Mearas höll bra från utvändigt ledaren senast och läget går inte att klaga alltför mycket på.

7 Carisma Sisu avslutade bra senast och har svarat för flera fina insatser. Svårt läge. Även 8 Quite Nice har jobbigt läge. En gedigen häst som inte vinner så ofta.


Spelförslaget:

5 Hossianna Boko bör greja en bra placering från ledningen. Vinnaroddset vi får är 2.50.

7 Solvalla – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

4 Adriatic Kronos utrustas med helstängt huvudlag och kan nog lägga iväg rejält bakom bilen. 1 Harper Seabrook och 7 Destination Zet är bra iväg.

 


Loppanalys:

4 Adriatic Kronsos inledde travlivet med att vinna hur lätt som helst från ledningen. Båth gillar sin travare men det har krånglat i två starter därefter men kunnandet är det inga större fel på. Ikväll blir det helstängt huvudlag på och det är intressant. Jag tror vi därmed även får se en startsnabb Adriatic Kronos och blir det spets så ska det vara god chans.

Lurigt lopp med orutinerade tråringar. 11 Cruise vann debuten från utvändigt ledaren och var bra. Tufft läge nu. Fin häst som kan visa sig bäst på nytt.

3 Eagle Hall var överlägsen senast och verkar uppåt. 1 Harper Seabrook har läget. Nära segern från spets näst senast. 7 Destination Zet fick sparat i mål senast. Calle upp.


Spelförslaget:

Jag tror vi får se en 4 Adriatic Kronos som fungerar förbättrat i kväll och spelar vinnare till oddset 3.00.

8 Solvalla – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

3 Tangen Haap öppnar snabbt och laddas mot tät. 4 Finnskog Sjefen är mycket kvick men  bråkar nog inte så mycket. Det är ju full väg.


Loppanalys:

Kallblod för högsta klassen på Solvalla. 3 Tangen Haap fick en fin resa i Elitkampen näst senast och tackade för det och vann. Senast i storloppet i Finland blev det inte lika lyckar med resan. Tangen Haap blev kvar ute i spåren i ett lopp där det kördes i de flesta spår. Hästen höll helstrongt och det är ingen fara med formen. Tangen Haap tar stora kliv i sin utveckling för dagen och blir fortsatt skoj att följa. Nu har han ett prima startspår och bör nå spets och det är toppchans.Bara han inte förivrar sig från start.

11 Smedheim Solan spurtade förbi Tangen Haap i Finland senast men fick också en bättre resa. Ett gott formintryck fick vi se i alla fall men Solan vinner inte så ofta och har ett betydligt sämre läge än Tangen Haap nu.

9 Art Kjarvald satt fast i Finland och avslutade bra senast. 5 Tand Kraft är också i fin form.


Spelförslaget:

3 Tangen Haap mot spets och seger. Vinnare till 1.55 lockar dock inte så mycket och jag står över.

9 Solvalla – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:

Jontes 2 Stand By Ken mot spets.


Loppanalys:

9 Muscle Hustle bör kunna runda till seger men jag tycker inte att hästen ritkgit presterar det han kan och jag vill gå emot.

8 King Sir Kir är kapabel och gör comeback. Svensson har kört ett 16-jobb men vill vara snäll nu direkt och köra lugnt och fint. Kan bli långt fram till min vinnare.

Jag spelar på att 2 Stand By Ken leder runt om. Fin form och spets är bra. Han kan grilla bort konkurrenterna I tät och jag går på det. Formen är bra.

11 Order to Fly kan ju väldigt mycket men har kanske inte gnistan längre för att runda fält.


Spelförslaget:

2 Stand By Ken liras från spets. Vinnare till 7.00.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar

Travtips
torsdag 15.46, 23 januari
Då var det torsdagskväll och Åby. Där provar jag med fem vinnarspel. Jag inleder i lopp fyra där jag hoppas att Peter Zadel kan servera sin häst Anemone Du Bon Air fin invändig resa för att sedan ha chans att avgöra. Vi har ju dubbla open stretch på Åby. H...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.27, 22 januari

Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 11.06, 22 januari

Lunch-draget Skellefteå: Klart bästa hästen ger 4.25

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 15.41, 21 januari

Axevalla 21 januari: Fiore får blomster

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 21 januari

Lunch-draget Gävle: Vi inleder med hederlig spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.02, 20 januari

Färjestad 20 januari: Inga gränser för deras fräckhet

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:15, 22 januari 2020

Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år

STRÄNGNÄS: Årets ”vinterväder” fortsätter. Dock med betydligt mindre nederbörd de sista veckorna, vilket är skönt. Också skönt att vi går mot ljusare tider.   Förra bloggen Har fått en del synpunkter både positiva och negativa sådana via mail. Jag ber...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson