Just nu:
13.05 Romme 19 oktober: Rocky vinner i sista ronden
09.54 Per Linderoth flyttar tillbaka till Östersund
09.37 Travbanan i Norge läggs ned
08.51 PdA-tvåan Looking Superb i superstayer
15.52 Åby 17 oktober: Marc Elias med fina chanser
11.13 Who’s Who laddas mot Prix d’Amérique
10.43 Defi du Retz rejäl i Grand National du Trot
10.16 Marc Elias jagar klassisk seger – i Wien
09.47 Åbys vd lämnar: ”Problem med vikande publiksiffror”
08.39 Fint besked från Conrads Rödluva

Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret

Solvalla heter kvällens bana och jag friskar på med ett gäng vinnarspel. The Bald Eagle heter en av hästarna som får min röst och denne kommer från en övertygande seger senast. Alla mina spel har för övrigt visat fin form och det är ofta en värdefull detalj i jakten på vinstgivande lir.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Solvalla – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

1 Urban Kronos öppnar bra men utifrån kommer 5 Don’t Mind Me och 6 Ural snabbt. Don´t Mind Me startgalopperade från start senast och Ural som har härlig spetsstatistik kan nog klämma sig förbi.


Loppanalys:

6 Ural är hårt betrodd och han är också riktigt bra. Trivs utmärkt i ledningen där han har många segrar och han öppnar bra. Senast avslutade han klart bra men han har varit struken för hovböld efter det. Ingen allvarlig grej men inget plus och avsaknad av lopp. Bör ändå vinna om det blir spets. Richter låter nöjd och spår fem är bra.

5 Don’t Mind Me har gjort bort sig med galopp på slutet men känns inte överdrivet osäker. Skulle det bli spets så ökar chanserna.

3 Zeus Bi är inte borta. Fin häst som var positiv för tre starter sedan bakom Evaluate. Sparat i mål näst senast och tung resa senast. Har ett vettigt läge och kan vara med och hugga. Kevin lyckades bra med Linder-träning igår då Zeta Wise As vann och det kan bli repris här. Ska dock köras snällt ikväll och jag står över den.

1 Urban Kronos har skrälläget men har ofta problem med aktionen.


Spelförslaget:

Jag står över 6 Ural till 1.65

5 Solvalla – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

Bood är lite orolig då det är voltstart med 3 Veritas Grif. Träffar Laursen någorlunda så är det vettig spetchans med 7 Twist Lane.


Loppanalys:

Ett rätt så öppet amatörlopp. Fartmässigt hävdar sig 12 Caipirinha Razz mycket bra och senast blev det helt överlägsen seger. Då från spets men även om hästen har en speciell stil så har det gått bra även bakifrån tidigare. Rutinerad och säker kusk och det är värdefullt. Kan runda allt.

8 Nika är stark och bra. Har inte lika säker kusk och har varit struken efter senast. Småklurigt läge dessutom men hästen duger mycket bra. Olga kör dock lite väl passivt ofta.

André Bood har förklaringar till galopperna på 3 Veritas Grif. Vann utan att norsken drogs för tre starter och där har den en extraväxel. Kan vara missgynnad av voltstart men det blir ändå mest troligt bike. Och barfota runt om. Räknas tidigt felfri.

7 Twist Lane blir farlig om det blir spets. Nu med lopp i sig. 10 Ara och 9 Kahnawake är också dugliga.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på formstarke och fartfyllde  12 Caipirinha Razz till oddset 4.75.

6 Solvalla – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

1 Zelig Bi är svårbedömt startsnabb. Snabb är dock 3 Simb Murdoch och det borde kunna bli spets för att släppa till 4 Burning Man.


Loppanalys:

1 Zelig Bi är nog bästa häsen och näst senast blev det överlägsen seger sedan Gocciadoro kört till spets mitt i loppet. En sedvanlig Gocciadoro-seger med andra ord. Senast blev det däremot omotiverad galopp och det är också något vi är van att se med gul kusk. Svårbedömt var hästen hamnar från spår ett och något svårbedömd status.

4 Burning Man kan också vara lite skum i stilen men kunnandet är gott. Vann från spets senast och jag är inne på spets även här. Bör sedan strida bara han fungerar. Petri är i alla fortsatt nöjd med sin häst.

8 Winner Bac hade sparat näst senast och höll bra senast. Svårt läge men Björn upp. 2 Estelle Brodda har fint läge. 12 Global Upfront kommer från formstall. Galopp med sparat senast.


Spelförslaget:

Jag tror att 4 Burning Man når spets och spelar vinnare till oddset 1.95.

7 Solvalla – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

Orutinerade treåriga djur bakom bilen gör spetsstriden mer oviss. 3 Remain in Light bör i alla fall ha vettig spetschans.


Loppanalys:

Orutinerade hästar som sagt. 5 The Bald Eagle var rejäl vid segern från femtepar utvändigt senast då han kämpade på berömvärt hela vägen hem. En sådan insats räcker långt även här och det ser ut som hygglig chans.

3 Remain in Light har skaplig chans på spets och det gynnar. Ser lite småtung ut men löper bra. Har segrarna från spets och verkar trivas där.

1 Västerbo Lexington avslutade bra senast. Goopen upp. 8 Expensive gillas men läget är tufft. Den här blir nog bra. Alla startande har viss chans här men jag tror mest på The Bald Eagle.


Spelförslaget:

Jag lirar 5 The Bald Eagle som var rejäl senast. Vinnare till 3.15.

8 Solvalla – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

1 Elise Andover har galopperat en del. 2 Selma Töll trivs utmärkt i spets. Kan nog bli 3 Olivia Cheri mot tät.


Loppanalys:

Ett stolopp där jag tror det är dags för 4 Hot Chocolate. Kuskbytet är häftigt där och det betyder att Wallin är nöjd med sin häst. Det kan jag också förstå med tanke på insatsen senast då hon avslutade vasst. Calle upp och kanske helstängt huvudlag låter mycket bra och jag tror hon är vassast.

3 Olivia Cheri är hårt betrodd och räknas tidigt från sitt spetsläge. 2 Selma Töll  trivs alldeles utmärkt i spets och vann därifrån senast. Dock tuffare nu och svårare spetsa.

1 Elise Andover kan absolut duga felfri. Bra stallform men hon måste också sköta sig. 10 Waffle Cone är ruggigt snabb och kan runda alla.


Spelförslaget:

Jag spelar på 4 Hot Chocolate som avslutade bra senast. Nu med Calle. Vinnaroddset vi får är 4.75.

9 Solvalla – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:

Lurig strid. 7 Lass Revenue kanske är vassast med ryggresa men här kan det bli spets trots spår långt ut.


Loppanalys:

Hästarna med sämsta spåren är bäst (spårtrappa) och det öppnar upp loppet. Bäst är nog 15 Visa As som övertygat men senast stämde det inte och att spela Gocciadoro från detta läge till lågt odds är inget som lockar.

14 Cameron Dream vann senast men nu är spåret betydligt sämre. Senast var det tätkänning. 13 Kövras So Far löper också bra och kommer också från seger.

Det gör även 12 Global Undecided som får mitt spel. Nurmos pålle var rejäl senast och kan skaffa sig försprång mot de värsta motståndarna här. Täta starter bör fungera bra och jag räknar med en ny bra insats.

7 Lass Revenue har bättre läge mne vinner inte så ofta. 9 All Star kan duga. 6 Rigel Face är grundkapabel och har Celle men formen är tveksam.


Spelförslaget:

Spelar vinnare på rejäla  12 Global Undecided till oddset 4.75. Duktig senast.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Romme 19 oktober: Rocky vinner i sista ronden

Travtips
fredag 13.05, 18 oktober
Inga framgångar på liret, och lite talande för min kväll var när Timo Nurmos, som jag sågade stallformen för, vann med fem av sex hästar - men brände alltså med en och det var den jag rekade! Det var Cab Lane som kom till spets och favoriten Missle Hill kö...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
torsdag 15.52, 17 oktober

Åby 17 oktober: Marc Elias med fina chanser

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.09, 16 oktober

Bergsåker/Solvalla 16 oktober: Kolgjini med dubbelchans

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.37, 15 oktober

Axevalla 15 oktober: Peter och Johan i het spetsstrid

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.38, 14 oktober

Färjestad 14 oktober: Wingait vinnare efter uppehåll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.31, 11 oktober

Åby 12 oktober: Guldet till Sorbet!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
tisdag 10:57, 15 oktober 2019

Herregud, vilka lungor hans hästar har

STRÄNGNÄS: Vätan fortsätter att hålla Mälardalen i sitt grepp. Det gör det lite vanskligt att träna hästarna på ett hyggligt sätt. Lika för alla vill jag tro, i alla fall för oss som håller till i mellan-Sverige. Varenne-hästarna – Vilka lungor de har Oj, ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson