Just nu:
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz
00.14 Bélina slutar på topp
13.41 Face Time Bourbon i fokus
13.24 Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!
11.28 Elitloppshästen mot comeback – efter snart tre år
10.41 Ustinof du Vivier trivs i belgisk konkurrens
08.58 Amatör-VM: Guld till Belgien – Svedin åtta
08.51 Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Tips Solvalla 20 augusti: Minnestads Ecuador spelas i comeback

Solvalla tävlar vidare med tisdagstrav och i kväll får vi se flera fina hästar komma till start. Spelmässigt var det kämpigt at hitta vettiga objekt till lite roligare odds men vi gör ett försök med fyra spel. Tre vinnarlir samt ett platslir. Mest spänd är jag nog faktiskt på att se Minnestads Ecuador i comeback i ny regi. Där har vi ett av mina vinnarspel denna kväll.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Solvalla – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

1 Eddy West är rätt bra med från start. 4 Gulfstream Am bet det väldigt bra för kort efter start då han hade framspår bil näst senast. Favorit på spets för Connis häst.


Loppanalys:

Treåringslopp med flera fina och lovande hästar. Conrad Lugauers hästar är ofta en fröjd att titta på och hans 4 Gulfstream Am är verkligen inget undantag. En flott sak. Connis hästar är inte bara läckra att titta på de är ofta riktigt bra också och här har Conni ett löfte. Hästen har gjort allting rätt i de få startar han gjort. Senast återkom han efter uppehåll och Conni körde snällt. Fick chansen sista biten och hästen sköt till bra fram till seger. Näst senast öppnade han raskt bakom bilen och spetsvann på härligt sätt. Han gick undan lätt. Nu är det långresa som kan ställa till det men vid sunda vätskor är det bra chans på spets och ny seger. Jag är dock fundersam över stallformen då det inte är samma tryck i Lugauers hästar för dagen.

2 Grevin Sisu avslutade bra i spåren senast och kan nog vara värst emot. 1 Eddy West visade fin inställning vid sin seger och avslutade  bra senast. 6 Kick the Dust Ås fick  sent fritt senast och 8 Eagle Hall är en fin sort med jobbigt läge.

 


Spelförslaget:

Bra chans att 4 Gulfstream Am leder runt om. Nu är oddset lågt och Lugauers stallform inte hundra bra som det verkar. Står över spel.

5 Solvalla – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

Erik har bästa springspåret och kan spetsa med 6 Oui Cherie. 5 Global At Work öppnade bra från spår sex i sin debut senast. Har nu ett sämre spår men kan säkert öppna bra.


Loppanalys:

12 Lady Nadine var helt överlägsen vid sin seger i årsdebuten näst senast. Fick utstå hårt tryck på sig från ledningen senast och orkade inte riktigt. Nu har hon ett knivigt spår fem på tillägg men det är springband och det underlättar och jag tror det ska bli felfri avgång och sedan är det troligt att hon går runt till seger. Oddset blev dock lite väl lågt.

5 Global At Work vann från spets i sin debut senast. Lite svårbedömt om Westholms häst räcker här och hur det går från start men hans hästar fortsätter att prestera på hög nivå. Tidigt bud bör det vara hur som helst. Denne går betydligt bättre odds än Nurmos häst så jag väljer Westholm.

6 Oui Cherie kan spetsa med Erik från bästa springspåret och sedan bli farlig.

11 Ilaria Sidney är inte ofarlig. 7 Iron Ant har springspår med duktig kusk.


Spelförslaget:

Vinnare på 5 Global at Work till oddset 4.25.

6 Solvalla – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

1 Milan Töll kan öppna bra. 5 Minnestads Ecuador har ett vettigt läge bakom bilen och öppnar bra. Är obesegrad från spets och lär laddas.


Loppanalys:

Uttagningslopp till KG Bertmarks Minne och segersugna amatörkuskar. Segersugen brukar även 5 Minnestads Ecuador vara som nu gör comeback. I ny regi. Extra segersugen är nog hästen då han får sträcka ut i ledningen och han har fem segrar av fem från spets. Petersssons häst har varit ifrån länge men hästen ska vara väl förberedd och det låter logiskt då han plockar ut en sådan pålle i ett prestigefyllt lopp som detta. Jag tror på spets och att den fina spetsstatistiken håller i sig. Stefan berättar at hästen gått 1.15/1600 meter som snabbast med rask avslutning. Han är rejält jobbad och borde presera fint direkt. Jag tycker det låter bra.

2 Zaragoza svarade för en strong insats från utvändigt ledaren senast och är tidig från sitt fina läge. 7 Porthos Race duger gott. 4 Wind Knight ska tävla barfota runt om och med bike och tränar fint.

10 Harvey har kunnande för att strida och 6 U.R.Amazing har visat fin form.


Spelförslaget:

Jag spelar på att 5 Minnestads Ecuador grejar en ny spetsseger. Vinnare till 5.75.

7 Solvalla – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

4 Easy Cash har spetsat båda gångerna bakom bilen och från utsökt startspår bör det bli spets.


Loppanalys:

4 Easy Cash har inlett tralivet mycket lovande och varit klart bra i alla tre starterna. Två segrar tagna efter ryggresa och från spets. Senast slutade han ”bara” tvåa men det var bakom storlöftet Galileo Am. Westholms häst travade i ledningen och var fortsatt mycket fin. Nu ser det ut som spets på nytt och det låter mycket bra från stallhåll. Väl i spets är det toppchans att det blir ”Easy Cash” för Easy Cash.Slipper möta en kanonhäst nu.Oddset 1.65 är dock inget att hålla på med.

Mycket öppet om favoriten förlorar. Nämner 3 Gargamel Sisu som gjort det bra och har fint läge. 6 Gardner Shaw avslutade bra bakom Easy Cash senast. 2 Acclamation är inte oäven om aktionen stämmer. 1 Upside Face har läget. 11 Joy Frances Boko är snabb.


Spelförslaget:

Mycket bra chans för 4 Easy Cash. 1.65. är dock inget för mig.

8 Solvalla – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

1 Virginia Grif får Örjan upp och har vettig spetschans. 3 Aron Palema kan tänkas häxa för favoriten.


Loppanalys:

1 Virginia Grif är van tuffare motstånd än detta och förstärks med Örjan. Från ledningen blir Gocciadoros häst mycket svår att nå och oddset är lågt. Det kan häxa från start och senast från innern gick det inte att vara med ordentligt första biten. Örjan löser säkert problematiken men det är inget jag vill spela på.

3 Aron Palema verkar tillbaka på rätt bra nivå. Avslutade bra näst senast och gick i mål med sparat senast. Har ett bra läge och kan tänkas nå ledningen. Intressant i så fall.

9 Dartganan Sisu gör intressant debut i ny regi Strömberg. Har låter nöjd med sin häst som är bra trimmad men knappast segermogen direkt tror tränaren. Jag har respekt för vad Strömberg kan åstadkomma och räknar med en rätt bra insats. Hästen har tidigare visat fint kunnande. Besegrade ex. Handsome Brad tidigare även om det var länge sedan.

5 Elliot Coger avslutade bra senast och nämns därefter.


Spelförslaget:

Jag spelar plats på 9 Dartagnan Sisu till oddset 1.90.

9 Solvalla – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:

Bra chans att Erik tidigt är i spets med 5 Exclusive Fire. Det borde kunna bli släpp till denne. Bara det blir felfri avgång.


Loppanalys:

Jag tror att 5 Exclusive Fire eller 14 Wingmaster vinner detta lopp och velar en del vem som ska få mina pengar. Det låter klokast att lägga slantarna på 5 Exclusive Fire som blir mycket förstärkt med Erik och har läge för att tidigt överta ledningen vid felfri avgång. Jag gör givetvis helt annorlunda och väljer 14 Wingmaster. Denne är rejäl och bra samtidigt som Eriks styrning inte är helt lätt. Jag spelar på att Wingmaster avgör till seger. Avslutningen senast i spåren var klart positiv och formen är riktigt god. Borde vara dags för seger nu.

15 Ricke gillas och det är Örjan upp men jag tycker inte formen verkar så spudlande. 12 Liam Dana är inte borta om det serveras rätt resa i ryggar.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 14 Wingmaster.  Vinnare till oddset 2.25.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Travtips
torsdag 15.38, 27 februari
Ett vintrigt Boden och isbana väntar på oss i kväll. Jag har inte så många spetsvinnare i kväll men på isen brukar täthästarna lättare stumna till och jag är inte överdrivet orolig. Boden brukar bjuda på mycket öppna lopp men jag tycker det ser lite mer oj...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 15.35, 25 februari

Jägersro 25 februari: Vi spelar en riktig springare i årsdebut

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 25 februari

Lunch-draget Bergsåker: Klockrent drag i går – Visst älskar vi ett nytt jättebra spel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 09.59, 24 februari

Halmstad 24 februari: Ludde får chansen i kväll

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson