Just nu:
11.35 I topp efter halva 2020
11.19 Lunch-draget Gävle: Jag provar ett skrällspel
09.39 Stenhårt när Empire vann årsdebuten
09.19 Cleangame påbörjar ny segerrad?
08.23 VM-loppet ställs in
23.53 Starkt startfält i Cutler Memorial
23.33 Missle Hill var tuffast
13.15 Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!
12.41 Efter 141 starter – nu slutar den danske kämpen
12.15 Propulsion-utredning klar tidigast i augusti

Tips Solvalla 14 augusti: Toppkväll - med ett coolt spel

Okej, om det var stolpe ut i onsdags så var det mer snedspark ett par meter över mål i lördags, men då det blir fyra favoritsegrar och tre andra hårt betrodda är jag sällan rätt på det. Jag brukar tycka illa om tävlingar då det vräker ner regn och banan blir konstig för det blir mer slumpmässigt och konstiga prestationer, och betydligt svårare att räkna på loppen. Vi kan ju konstatera att det var tufft att springa på innerspår där de flesta blev väääääldigt trötta. Jag är lite less på att tränare tycker banorna är ”helt okej efter omständigheterna…” Vad innerbär det, är det bra eller dåligt? Ibland körs en halv tävlingsdag och man riktigt ser hur hästarna dör i spets, men då kuskarna frågas om banan så svarar de, det är inga problem med banan… Lite mer kritik och högre förväntningar/krav borde ställas från aktiva.

Vi går igenom loppen, och vad var det för prestation vi fick se av Global Undecided? Jisses vad bra han var och antingen älskade han den hårda banan annars har helt enkelt poletten trillat ner nu för han bara sprang! 11,9 full väg, med första varvet i spåren och sedan dödens - för att dundra undan med 50 meter!
Min vinnare Staro Leonardo öppnade sämre, galopperade i första sväng men gick riktigt starkt som fyra i skymundan och passas noga nästa start! Det ska även Final Dream göra som har knallform, och gick bra då han kom loss på upploppet. Han vinner med spetsläge i vanligt lopp nästa gång.

Favoritseger även i nästa lopp där Velten Versailles kördes till ledningen, och var av få som stod hem sedan. Normalt kanske han vinner med 30 meter som det blev kört, men nu fick han kämpa och visade att han kan det med. Tapper var min vinnare Istanbul Boko som fick knalla i dödens hela loppet och var med länge i striden som trea.

Sedan blev det rafflande med tre hästar på linje och Ragazzo da Sopra hade turen att vara först (trots att han som vanligt slutade springa 100 kvar…) men då hade min vinnare Hazard Boko för längesen galopperat bort sig. Min platsidé Comanche Moon fick ledarryggen, och borde varit aktuell men han var stendöd på upploppet, efter att ha gått på innerspår. Men banan var inget problem med, eller hur var det?

Ny favoritseger i Short In Cash, kördes till spets efter 500 meter från bakspår och var bara bäst sedan. Där fintade Björn upp de flesta på läktaren med att vara låg i Björnkollen - men då starten gick var det bara framåt som gällde och den var rent klar. Jag trodde mest på Zizou som hamnade långt bak och var chanslös ute i vida spår sista 700.
Vinnaren är ruskigt kapabel och inget konstigt att han vann, men förutom honom - vad var det för galet bra intryck på Twigs Ceasar?! Gå in och kolla i arkivet om du missade det!

Jag trodde sedan på Patent Leather, men här hade inte ”Gocca” klockan med sig för han körde på väl fort i dödens med Zlatan och båda var rökta i tid, och Patent Leather var inte rolig över upploppet. Nu vann Tae Kwon Deo och det var mäktigt vis han klev förbi dem på, och Adrian kör med allt större kyla i loppen då han aldrig såg ut att gasa med hästen som snyggt avgjorde kort före mål med gott om krafter kvar!

Helt överlägsen var Baron Gift i nästa lopp, och det var den jag ångrar att jag inte ”rekade" då jag inte köpte Coktail Fortuna efter att han gått in helt i väggen starten före. Jag borde räknat ut att Baron Gift skulle vara klart bäst i det gänget och det fanns ändå +4 i odds.

Avslutningen blev rivig och de körde loppet åt Propulsion som lekte sig förbi. Han var otroligt läcker på nytt ”Proppen” och gjorde sin plikt. Ändå lite konstig taktik av Ulf Eriksson som inte tycker rygg på Carat Williams var aktuellt efter den stenhårda öppningen för spets och 11,9 första varvet. Då det var två varv kvar när Gelormini ställde frågan.

Nu är det Jubileumspokalen som gäller och det är en riktig höjdarkväll med topphästar på löpande band. Huvudloppet är mycket öppet, och även om Who’s Who är ”luggig” som Chico brukade säga så är det inte bara att runda dem från bakspår till 2.40!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Solvalla – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

Någon av de båda mer betrodda kommer få överta ledningen, jag tror det blir 7 Ultimaluna Grif som sitter där – men finns chans att Peter är före med 2 Stonewashhd Diamant – sedan får vi se om han i så fall kör där.


Loppanalys:

Tyvärr strök tränaren 3 Wild Love under tisdagen sedan hon gjort sig illa i boxen och det var min vinnare. Nu blir 7 Ultimaluna Grif klar favorit, och hon radade segrar i Sverige på snyggt vis och visade bra skalle. Kördes på chans senast som konstigt hårt spelad mot bra hästar, och släppte ner Vaprio och fick inte chansen. Det var inte tomt, men inte mängder kvar heller. Nu är det andra hästar, inte alls lika tufft och med två strykningar innanför tror jag att hon körs till ledningen innan 500-passeringen och har toppchans.

2 Stonewashhd Diamant är betrodd och hon kan mycket. Var bra som tvåa från ledningen i våras då en grym Lesperanza var för bra. Nu har hon inte startat på 1,5 månader och är knappast på topp. Öppnar bara okej, och jag tror det blir lopp i andraspår. Viss chans, men inget värde i henne.

Då tror jag mer på 10 Amalia Cash som hamnade sist senast, inte helt oväntat då hon stod med dubbla tillägg men det fanns aldrig chans att attackera under loppet. Hon var gott gående i sista kurvan sedan hon fått bra draghjälp, men verkade inte klara att vara ute och runda korvkiosken utan det blev galopp. Nu borde hon kunna köras fram i dödens mitt i loppet på 2640 med hästar som inte vill göra allt jobb och där strider hon ofta som en tiger. Har favoriten sämre dag kan hon vara starkare! Kul spel!


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 10 Amalia Cash till oddset 7.00 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 19.51

Spetsstriden:

2 Rus Can eller 4 Granetta tror jag är ledare av loppet, de andra på start borde vilja smyga. Jag håller på Granetta och att hon kan överta i första kurvan.


Loppanalys:

Vilket spellopp med 15 kallblod på flera volter, så här ska det se ut! Jag måste testa att få betalt på 4 Granetta som är en jäkla läcker nordismärr! Hon har matchats snyggt av Affe Jonsson och grabben Jimmy och kommer växa in i eliten framöver. Hon har sett helfin ut vid segrarna, och senast gick hon mycket bra efter galopp mot de bästa i norden. Nu står hon 20 meter före, och klarar hon bara spåret borde hon kunna köras mot ledningen tidigt och sedan får grabbarna 20 meter bakom något att bita i! Jag har hoppats på mer än de 3.90 Unibet bjuder, men spelar ändå då det är okej.

Favorit är 8 Troll Solen som har bra kapacitet och han har mött de bästa hemma i Norge på sistone. Tog tre raka segrar, och var fullgod trea senast där Odd Herakles vann och han själv kom i spåren sista 700. Klart han kan vinna.

Stona 20 meter före är ändå mer intressanta, och även 3 Rus Can är tidig. Borde ta ledningen efter en bit, sedan kan man välja om det körs där eller släpper om Granetta kommer. Hon sprang ganska jämnt med Månprinsen i våras och har mött hästar som givit hårdhet. Haft problem med brunst men ska vara bättre nu igen.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 4 Granetta till oddset 3.90 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 20.13

Spetsstriden:

2 Uza Josselyn har visat blixtrande startsnabbhet och de här kan knappast vara med henne första biten. 1 Shadow Gar är nog mer än nöjd med att kunna hålla rygg på Uza.


Loppanalys:

European Championship for Mares, eller Sto EM kort och gott är ett kanonlopp, som sig bör med 900.000 till vinnaren. 2 Uza Josselyn är favorit, och inget konstigt med det då hon stångats mot världseliten hela sommaren. Var femma i sitt Elitloppsförsök och missade finalen precis, men fick till sist full utdelning i Årjängs stora sprinterlopp där Erik Adielsson kryes till spets, öppnade första varvet på under 1.10 men stack ändå undan på ruggigt bra vis. Var med i Åbergs senast, tog sig fobi Ringostarr Treb i våldsam öppning som kosta mer än det smakade med 06 första 500. Hon var slagen 200 kvar, men höll tappert som femma. Ändå var det rejäl tömning och frågan är hur hon stod upp efter det? Formen peakade kanske i Årjäng ändå? Nu slipper hon Propulsion, Ringostarr Treb och grabbarna och vann lottningen med perfekt spår 2. Givetvis mycket bra chans att hon körs till ledningen, får bestämma i 500 meter och sticker undan. 2.40 är oddset, det är ganska korrekt och jag står över.

Jag är mycket svag för 6 Mellby Free som imponerat stort och fortsatt utvecklas efter sin otroliga fyraåringssäsong. Hon har lekt hem segrarna och enda som oroar är att hon varit feberstruken efter senaste loppet. Ingen bra uppladdning det. Hon fick dessutom spår utanför favoriten och kommer få försöka slå Uza utvändigt sista varvet. En Mellby Free i toppform kan greja det om Uza är lite på väg nedåt då jag tror distansen talar mer för BG än om det varit 1600 meter. Ändå inget jag vill spela till 3.00.

5 Gina Schermer segade sig förbi över långa upploppet på Enghien senast, och visade skalle. Nu blir det barfota och bike och då är hon rappare, men det är upp en nivå för henne mot dessa ston.

4 Bahia Questnot har mot världseliten under året, och var grymt bra i Bjerke för tre starter sedan. Mycket bättre distans nu än senast då hon inte hinner med dem över 1600 meter. Hon har chans.


Spelförslaget: Jag står över spel.

9 Solvalla – Spelstopp 20.37

Spetsstriden:

1 Bear Bahareh har inte haft vettigt framspår på flera år, men är ganska rapp om hon travar. Det är galopprisk, men felfri tror jag på spets. 3 Fixi Mearas är nog den som kommer utmana i första hand.


Loppanalys:

1 Bear Bahareh har seglat upp som klar favorit i ett öppet lopp. Sköter hon sig bakom bilen och håller upp ledningen så blir hon inte lätt att slå då hon hittat storformen. Spetsade hem V75-lopp över 2640 meter senast och flög verkligen fram mellan hästar starten före det. Nu verkar det kunna bli jänkarvagn (vanlig med volt två senaste) och skulle hon hålla spets borde hon vinna. Nu är det en strulig häst i grunden, och spår 1 kan bli stressigt och galopprisken finns där.

3 Fixi Mearas har inte startat sedan Breeders-finalen i höstas, men då ”Jonke” plockar ut henne direkt denna tävlingsdag så anar jag att hon inte tränat dåligt i varje fall. Pinar bra och gör favoriten bort sig kan det bli spets och det är en fin häst det här.

Jag tycker ändå att speldraget är 7 Princess S.W. som visade hg kapacitet vid segrarna, innan det tog stopp och hon har tre raka galopplopp bakom sig. Nu verkar hon träna förbättrat efter vila, och Peter Untersteiner låter mycket nöjd med banjobb och det ska bli helstängt huvudlag för första gången. Jag tror vi får se mycket fin insats och hon kan mycket väl bara vara bäst!

Formhästen är 5 Quarcia som ser otroligt bra ut! Flög fram i vida spår senast och var nära att spurta hem finalplats i StoChampionatet före det. Tränaren varnar för att brunst är på gång, det vore inte bra med en häst i samma form som på sistone duger bra.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 7 Princess S.W. till oddset 6.75 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.01

Spetsstriden:

2 Upset Face eller 4 Ecurie D. kommer vara ledare av loppet om inte båda skulle galoppera bort sig. Mycket svårt att gissa på Ecurie D. och voltstart från spår 4, och känslan säger att ”Ludde-pojken” kan hålla sig före med Upset Face.


Loppanalys:

Big Noon-pokalen är frän i år med två riktiga ultratalanger på start som fyraåringarna ska försöka plocka 20 meter på över 1600 meter. 4 Ecurie D. är något alldeles extra, han kan vara en av de största talanger som kommit fram senare år och verkar ha allt! Det är Dubois som fött upp hästen och Hamre har förvaltat det rätt bra måste man säga. Hästen såldes inför senaste starten, och det vore kul att veta beloppet men jag gissar på minst sex nollor…

Nåja, hästen hade lekstuga senast då Björn Goop från ledningen kontrollerade allt och lät hästen sträcka ut första sista 100. Nu är det spår 4 i volt och det är första gången med voltstart i tävling, och spår 4 för stor häst över stressiga 1600 meter – ja då kanske det blir för mycket? Sköter han sig är det ändå dödensrisk på bra häst och jag spelar inte även om jag blivit mycket förtjust i hästen!

2 Upset Face är en talang även han. Senast sprang han mest och sov i ledningen men gick undan då Ludde visslade igång honom. Han hyllas obegränsat och har mer rutin av voltstart så med spår innanför kan han hålla sig före och springer säkert snabbt från spets. Även om 1600 meter nog inte är bästa grenen.

Dessa båda är inte enkelt att ta tillägg på, men det kan bli tok med volt och jag har jäkla bra känsla för att 7 Even’s Cool Boy ska svara för ett kanonlopp! Han visade höga toppar förra året, och med ett lopp i kroppen flög han fram senast i vida spår och var inte jättelångt efter Attraversiamo som tvåa. Nu får jan Kihlström chansen, spåret är perfekt med spår 2 på tillägg och bara fem hästar på start där säkert fyra av dem vill till sargen. Han har annan hårdhet och fart ännu än de båda treåringarna, och kan sitta nära inför sista 500. Då finns chans att han kan växla ner dem och jag lirar till glatt odds. Sunt är kanske att spela platsen som han har toppchans att greja men jag gillar inte spel till under dubbla pengarna. 1.90 plats finns annars för den som vill ha mindre risk.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 7 Even’s Cool Boy till oddset 9.50 på Unibet.

11 Solvalla – Spelstopp 21.25

Spetsstriden:

2 Gretzky B.R. är snabb ut och bör tar sig fobi den innanför, och kretsen menar att det är ledningen som gäller. Jag tror ändå att man släpper om 4 Villiam eller 6 Milliondollarrhyme kommer och testar, i varje fall till den förste av dessa och han kan överta Villiam.


Loppanalys:

Jubileumspokalen och oddsen har varit ute sedan i tisdags, men det är ett lurigt lopp att spela i, inget snack om det. Visst kan det vara så att favoriten 9 Who’s Who bara är bäst och vinner, men att spela honom till 2.40 från bakspår mot dessa hästar är inget jag vill reka. Han var otroligt bra denna period förra året och smått magisk vid segern i Derbyt. Han har matchats fr detta lopp, och såg sjukt bra ut vid segern senast då han från dödens bombade undan via 09 sista varvet och det var fulla linor och grymt tryck i steget över mål. Han missgynnas inte så mycket av bakspåret då han inte är snabb nog att spetsa och sitter i andraspår direkt och han kan skett stöta ut någon framför under slutvarvet, för inte kör han till dödens? Bra chans, men som sagt inget värde kvar i honom då jag tycker han ska ligga kring 2.50 i Jubileumspokalen.

4 Villiam är en gissa-häst för han startar ”aldrig” och blandar och ger. Han har skyhög kapacitet och vann Kriteriet på världsrekord som treåring. Han fungerade egentligen bara ett lopp förra året, men var då otroligt bra som vann Europaderbyt då han spurtade ner alla från kön på lilla banan på Vincennes – vilket normalt inte går att göra. Skallen är vass på Villiam. Men efter lång vila var han mest seg i comebacken i vanligt lopp som trea, och har pausat lite igen. Siktet har varit mot Jubileumspokalen och Nurmos borde inte starta hästen bara för att vara med denna dag, mycket prestige i det här! Nu verkar bli jänkarvagn för första gången och skorna åker av. Skulle hästen pina bättre med bike så finns att han kan köras till ledningen i andravågen, och då lär även Who’s Who få jobba! Det är svårt att säga att man bör spela Villiam bara på gissning till 5 ggr, men jag vill och tror på bra insats och att det kan bli spets med första bike – så det får bli lillspel på Villiam trots allt.

6 Milliondollarrhyme har utvecklats enormt under året och var femma i Elitloppet. Han har gått mycket bra lopp mot eliten efter det och vann senast silverlopp via bra avslutning. Han har bara siktat mot Jubileumspokalen med haten, och det är nu han ska vara i form. Det är en lugnare häst detta år, förra året kunde han inte ens vara med i defileringen utan han var för hetsig. Med tanke på det tror jag det är dags att trycka av rejält från start och då finns chans att han kan sitta från ledningen i första kurvan. Han är mycket snabb vid laddning Milliondollarrhyme och blir han sedan inte för het kan han helt klart stå till mål. Han har faktiskt aldrig vunnit från spets på fyra försök, men var mycket tapper i våras som tvåa så det funkar. Laddar inte Freddan ökar spetschansen för Villiam och han har varit mycket för att ha hästen lugn Larsson.

Jag tror inte att 2 Gretzky B.R. körs från ledningen till varje pris, även om kretsen ”hotar” med det. Han har mött äldre eliten under sommaren och gjort det bra, och visst finns risken/chansen att man kör i spets för dit tror jag man kommer. Det är ändå bra ryggar Gundersen kan få i 4 eller 6, om nu ens någon av dem testar vill säga. Annars kanske han kan leda länge Gretzky som vann Derbyt hemma i Norge från spets.

Det vimlar av kanoner, 8 Perfect Spirit var fin igen senast efter att det strulat under året då han inte varit i ordning. Nu låter man riktigt nöjda med honom, men Jepson måste nog lära sig trolla för att greja det från spår 8. Kanske chansar han och trycker av då de andra inte gör det?

1 Norton Commander känns det tufft för mot dessa, men han har läget och är obesegrad från spets. Jag tror inte han kan svara norsken, och han är bara skräll.

10 Hachiko du Veluwe är det första Björn på och det ska bli bike och hästen vinner hela tiden… Galopperade bort tätplats i sista kurvan senast och han kan kanske hitta rygg på Who’s Who och går den först sista varvet så blir det bra draghjälp och till plats kan han hänga med.


Spelförslaget

Jag spelar vinnare på 5 Villiam till oddset 5.00 hos Unibet.

12 Solvalla – Spelstopp 21.50

Spetsstriden:

1 Captain Morgan var bra ut fr tre starter sedan och han kan hålla ut dem. Viss chans att han körs i spets sedan. 2 Gideon H.Renka var rätt bra med senast, men då från spår 1 och det är svårare spår att vara snabb med nu. 6 Global Unspoked har bra springspår med Adielsson och är hyggligt kvick. Bara haft ett framspår i volt, det redan 2016 men har spetschans.


Loppanalys:

Stayerlopp och förhandsfavoriten 4 Macelleria blev struken vid lunchtid.

Jag har feeling för att 2 Gideon H.Renka kommer göra bra lopp nu. Han visade sig för bra för klassen vid segrarna i våras, men sedan var han sjuk i V75-finalen under Elitloppet och gick ner i källaren. Nu har han två lopp i kroppen, och hängde med vettigt senast i finalen av Sommartravet som tvåa en bit bakom vinnande Royal Navy Neo. Formen ska peka brant uppåt och han kan visa sig starkast! Chansspel till högt odds.

10 Sobel Conway är såld till Lähdekorpi och har övertygat vid två segrar i Finland och senast slog han bra hästar på starkt vis. Aktuell igen nu med Olli i vagnen.

Det finns många aktuella, 1 Captain Morgan får fint lopp från innerspår och det kan bli spets eller ledarryggen och han är bra på att hålla farten. Nu vässas lite med utrustningen då det verkar kunna bli jänkarvagn vilket han inte tävlat med på sistone.

Hedershästen 12 On Track Piraten har som vanligt svårare på sommaren, men han gick positivt i spåren senast som trea och fäller många igen om det klaffar lite. Men 3.90 kändes inte lockande.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 2 Gideon H.Renka till oddset 12.50 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Lunch-draget Gävle: Jag provar ett skrällspel

Travtips
torsdag 11.19, 02 juli
Torsdag Gävle Lopp: 2 Kallblodsloppet på Gävle ser öppet ut och det vore kul att ha något drag till glatt odds just där. Och det har vi. 5 Månfröken är inte att lita på men fart och form finns det gott om. Senast blev det galopp och sedan en stark upphämtn...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.15, 1 juli

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.35, 30 juni

Solvalla 30 juni: Mycket trevlig sport och ledningen är bra

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 30 juni

Lunch-draget Axevalla: Tack så Micke för den 27-oddsaren

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 29 juni

Mantorp 29 juni: Nu Intar Kontio Arenan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.01, 29 juni

Lunch-draget Årjäng: Många plus på mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:39, 24 juni 2020

Snart kommer beslut om Propulsions Elitloppsseger

STRÄNGNÄS: Tropisk värme i Mälardalen för stunden. Tufft för människor på landet som bor i täta trähus. Tufft för hästarna som just nu bland annat får tävla (i alla fall vid lunchtrav) när solen står i zenit. Proppen-gate Snart har det gått 30 dagar sedan ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson