Just nu:
14.05 Power övertygar – vann på svenskt rekord
15.52 Tips Bergsåker 24 augusti: Track Angle bästa spelet
15.41 Tips Bergsåker 23 augusti: Vi tror på Dreammoko
15.39 Francais du Gull tackar för sig
08.59 Hypnotic Am förlängde segerraden
08.24 Lionel vinnare igen – efter virvlande spurt
14.47 Vill vi ha demokrati eller diktatur?
12.43 Halmstads förslag: Fiore kör utan körspö
10.43 Skrällar i uttagningarna till finska Derbyt
09.31 Bythebook möter Fort Knox på Solvalla

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Veckans första spelattack sker på Skellefteå och där har vi faktiskt ett open stretch-spår att ta hänsyn till. J-O Persson gästar med två favoritspelade hästar och jag provar med ett vinn och ett försvinn på hans duo. B.W.Sture heter JOP:s häst som vi ska jobba in. Bästa vinnaren heter nog Dante Godiva och startar i lopp sju. Sex vinnarspel får det bli denna måndagkväll.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Skellefteå – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

4 Eikfaksen öppnar snabbt men brukar släppa spets med honom. Det har i och för sig varit i annan regi men upplägget borde bli samma. Vi har ju dessutom open stretch på banan. Släppa till vem? 8 B.W.Sture står placerad långt ut men lär laddas. Han har sju segrar av sju på svensk mark då han varit placerad i spets varvet från mål. 7 Polar Northug kan också vara med.


Loppanalys:

8 B.W.Sture var fin vid segern i årsdebuten näst senast även om han låg på lite väl mycket. Senast i tufft gäng var han inte lika vass men då var det också lång distans som inte borde vara så passande för Perssons häst. JOP anmäler igen och då borde han vara nöjd  med sin häst och motståndet ser klart lämpligt ut. Dessutom  ”bara” medeldistans nu. Trots spåret så räknar jag med tidig spets och sedan bra chans. Open stretch gör att chansen till tidig spets är ännu större och där trivs han  ju. Sju segrar av sju från spets i Sverige har det blivit.

7 Polar Northug är i prima slag och höll bra senast. Bör sluta i främre träffen även här men det är tunt med segrar. Kan möjligtivs nå ledningen men borde vara nöjd med rygg på Perssons pålle.

11 Guli Storm var med i samma lopp som Polar Northug senast och skötte sig också fullt godkänt. Har fint kunnande.

4 Eikfaksen kan spetsa initialt. Kan en del men har inte visat så mycket i formväg.


Spelförslaget:

8 B.W.Sture mot spets och seger. Vinnare till oddset 2.00.

5 Skellefteå – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

Oprövade hästar bakom bilen så ovisst. 7 La Norna och8 You Only Live Once har båda löpt bra i ledningen och borde vara intresserade men de står placerade långt ut. Ändå troligt att någon ur duon tidigt är i tät. La Norna har aldrig haft framspår bil och You Only Live Once har öppnat bra till spets tidigare. Tufft spetsa från spåret men det kan gå. Invändig strykning som det är gynnar båda.


Loppanalys:

7 La Norna vann smått överlägset från spets senast och har nu lopp i kroppen. Gynnas av tätkänning.

8 You Only Live Once galopperade bakifrån senast men har annars löpt bra i spets. Vann därifrån på mycket bra tid för tre starter sedan. De står illa till men kan ändå vara aktuella för spets där de trivs fint. La Norna är svårbedömt startsnabb samtidigt som You Only Live Once visat fin startsnabbhet. Dessutom med offensiv kusk i Mika. Båda kan nog öppna bra är känslan. Håll helst koll på La Norna då de testar bilen före tävlingarna i kväll. Invändig strykning gynnar.

3 Josselin W.F. gör debut med framspår bil. Har ett bättre läge än de två ovannämnda och visar hygglig fart. Inte borta.

12 Gasolina stred bra vd seger senast. Jobbigt läge. 11 Facebook Am avslutade bra senast och 10 Mellby Green kan bättre än visat på slutet.


Spelförslaget:

Spelar 7 La Norna trots jobbigt läge. Hoppas på spets. Vinnare till unibet-oddset 3.65.

6 Skellefteå – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

1 B.W.L.Ruthless har bra chans att hålla ut de övriga från sitt innerspår.


Loppanalys:

1 B.W.L.Ruthless har tävlat i betydligt tuffare sällskap än detta och insatsen senast i hårt gäng var positiv. Nu ser uppgiften betydligt vettigare ut och dessutom ser det ut som spets. Hästen kan bli lite vass vid full laddning men det är nog ingen större fara. Det blir optimal balans med barfota och Antero i stallet påpekar att detta är en bra chans i kväll. Bra chans att Ruthless leder runt om och i värsta fall får det väl bli seger via open stretch.

9 Beach Lover har också varit ute i rätt tuffa lopp men här är läget sämre även om det kan bli en vettig resa i draget.

7 Caraway är halvrejäl och 12 Bear Briar vann på topptid näst senast. Fick då en perfekt resa och lär inte få någon rygg ledare från detta läge.

2 Barbed Wire Bronco är inte borta från fint läge.


Spelförslaget:

Runt om på 1 B.W.L.Ruthless är tanken och jag spelar vinnare till oddset 2.75.

7 Skellefteå – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

6 Chic Summer är kvick i fötterna och har bästa springspåret. 5 Dante Godiva var bra med från spår fem i debuten och kan tänkas få överta spets. 7 Dee Dee Dancer kan också vara med.


Loppanalys:

5 Dante Godiva har gjort ett trevligt intryck i sina två inledande starter och bör ha vettig chans här. Övertog ledningen tidigt i debuten näst senast och vann sedan mycket lätt. Hade då spår fem som nu. Senast var det till stor till en resa utvändigt ledaren coh hästen stred bra som tvåa. Fin sort som åter kan tänkas nå spets. Duger fint även med annan resa och spelas. Nu med Mika.

4 Gun de Chanlecy vann i överlägsen stil från spets senast och är också bra. Varit struken och ifrån därefter och något svårbedömd formmässigt. Hannah ligger lite lågt.

10 So Chic  har löpt ok men tillägg gör uppgiften värre. Orutinerade hästar och det kan bli en del galopper och det underlättar för So Chic.

3 Crazy Honey var positiv näst senast. Trög senast. 6 Chic Summer är rätt snabb och har läget.


Spelförslaget:

5 Dante Godiva har inlett fint och bör duga gott även här. Vinnaroddset vi får är 1.95.

8 Skellefteå – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

5 Orkide C.D. är kvick ur groparna och har bra spetschans. Rygg ledaren kan också bli bra hävdar tränaren men taktiken avgör Söderholm. 3 Antonio America trivs i tät och kan laddas.


Loppanalys:

Ett rätt så lurigt lopp. 8 Jazza Håleryd är formkortet i loppet och insatsen senast var riktigt fin med en rejäl svepning inblandad. Nu är läget som det är och det måste nog klaffa.

9 Rally Funny duger gott. Hästen har fått jobbiga löpningar på slutet och nu vill Bertilsson ha ett snällare upplägg. Kan bli så från bricka nio och hästen duger.

3 Antonio America gör debut i ny regi och är småspännande. Kan öppna bra och trivs i tät. 10 Desuper Filius är bättre än vad raden ger sken av och 1 Explosive River avslutade bra senast men lär inte öppna så snabbt.

Min lilla idé i loppet får bli 5 Orkide C.D. Jag tror hon spetsar och sedan kan Krister välja om det blir spets eller köra med tanke på open stretch. Hästen har varit ifrån något då hon hade könningar i en hov men tränaren var nöjd med förra måndagens jobb och hästen har tidigare gått bra efter uppehåll. Kan en del och har ju skrällvunnit på Solvalla tidigare. Från rygg ledaren. Barfota fram är tanken och från spets eller rygg ledaren kan det bli spännande.Till glatt odds.


Spelförslaget:

Jag chansspelar intressanta och startsnabba 5 Orkide C.D. som vinnare. Oddset vi får är 20.00.

9 Skellefteå – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:

1 Järvsö Fux har haft spår ett två gånger och spetsat i båda.3 Ålia Rännil är en tuff spetsutmanare. Bra spetshäst det.


Loppanalys:

JOP med 1 Järvsö Fux är klara favoriter. Senast skulle de vinna Hallsta Lotus lopp (det ville nog JOP) men det blev galopp. Hästen har alltid haft svårt med aktionen och är inget att lita på. Passande lopp här och det kan bli spets. Två av två spets från spår ett har det blivit. Jag litar dock inte alls på den här favoriten och jag lirar istället 3 Ålia Rännil som var fin vid seger efter tidig spets senast. Var rapp första biten senast och kan köra förbi favoriten från start. Eller köra den i galopp. Båda sakerna skulle underlätta mycket. Ålia Rännil har många segrar från spets och slappnar nog av bättre där. Mycket intressant från spets här och den liras. Har faktiskt aldrig torskat felfri från spets.

12 Adelinn är inte oäven och rankas därefter. 7 Vårvind är snabb och gillar distansen. Ojämnt lopp detta men ändå lite lurigt då hästarna ett och tre inte är helt stabila.


Spelförslaget:

3 Ålia Rännil blir spännnade från spets. Vinnare till 3.75.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Tips Bergsåker 24 augusti: Track Angle bästa spelet

Travtips
fredag 15.52, 23 augusti
Derbykvalen var häftiga som vanligt, det är verkligen en höjdare. Jag måste säga att jag trodde min bästa vinnare Staro McMillan skulle ha toppchans att bara vara bäst, men det blev fel kan vi konstatera. Det var nära att Erik hittade ner i andraspår kort ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.41, 23 augusti

Tips Bergsåker 23 augusti: Vi tror på Dreammoko

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.23, 21 augusti

Tips Jägersro 21 augusti: Staro McMillan kvällens bästa vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.41, 20 augusti

Tips Solvalla 20 augusti: Minnestads Ecuador spelas i comeback

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.53, 19 augusti

Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 18 augusti

Tips Tingsryd 18 augusti: Det blir åka av för Dragster

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 14:47, 22 augusti 2019

Vill vi ha demokrati eller diktatur?

VALLÅKRA: Det blev en mycket trevlig kväll på Jägersro igår. Derbyuttagningar i både öppen klass samt för enbart för ston fanns på agendan. Campo Bahia Skåningarnas nya kelgris Campo Bahia imponerade stort. Han verkar inte behöva några lopp i kroppen för a...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson