Just nu:
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud
08.48 Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs
08.14 Magiskt, Who’s Who
13.37 Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz
13.29 Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs
10.13 Familjen Eggen avvecklar stallet
09.04 Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”
08.08 Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Tips Romme 17 maj: "Henke har vår roliga idé"

Fredagsmyset fixar vi på Romme och vinner vår roliga idé i lopp sju så blir mysfaktorn extra hög. Jag spelar med tre vinnarspel i omgången och kryddar även med ett par spel på plats.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Romme – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

2 Oh Lord med Calle med få hästar på startvolten bör kunna sno åt sig ledningen. Westerholms 1 Racine P.Hill försöker ta emot.


Loppanalys:

12 Papidoux är en rätt bra häst i grunden och man har väntat lite på islossning hos Westerholm. Det har inte släppt riktigt än men hästen verkar på gång och duger mycket bra här. Läget med bakspår på tillägg över kort distans gör man inte vågen över och det kan lätt bli trafikstrul och långt fram på snabb bana.

Långt fram kan det bli till 2 Oh Lord som återkommer. Hästen har tränat fint men är rätt storvuxen och det kan säkert behövas en genomkörare eller två. Jepson/Wallin kan dock greja nya framgångar här. Har sin seger från spets och ledningen vore bra. Ingen toppform men ändå mycket tidig från spets.

Ute efter ledningen är även 1 Racine P.Hill som Westholm är nöjd med och de räknas. Calle är vass från start med sin Oh Lord men Westholm bör ändå få en fin resa och greja en tätplats.

7 Mr Southwind vann direkt från spets i årsdebuten och lär inte vara sämre nu. Bör dyka i striden och känns mycket tidig. 11 Earp Boko avslutar bra men läget är jobbigt. Duger fint med minsta klaff.


Spelförslaget:

Svårt med vinnarspel men ett platsspel ska vi hitta. 7 Mr Southwind med lopp i kroppen är tidig och plats till får det bli.3.10.

5 Romme – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

5 Avena Jet är snabb och här är det utmärkt chans på spets.


Loppanalys:

Tietz har ett mycket fint sto i 5 Avena Jet och ekipaget har stor chans att vinna detta lopp. Från spets mest troligt. Hästen inledde på klart bra sätt med ett par segrar innan den mötte topphästen Mascate Match. Denne gick inte att rubba. Senast gick Avena Jet med sparat och det är ingen fara med formen som det ser ut. Från spets blir hon mycket svår att nå.

2 Sunettan Palema har inlett med två segrar av två och gör att vi får ett hyggligt odds på vår vinnare. Sunettan Palema ska absolut inte sågas och verkar ha fin inställning men jag tror det blir för tufft mot Avena Jet.

1 Global Amazone höll farten positivt senast och läget talar för en fin resa. Bör greja en bra placering.


Spelförslaget:

5 Avena Jet är en flott modell som är snabb och bra. Mot spets och seger. Spelar vinnare till 2.60.

6 Romme – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

1 Orvar Mollyn är allt annat än startsnabb men här bör det ändå bli tidig spets.


Loppanalys:

Kallblodslopp och 1 Orvar Mollyn är klar favorit. Det kan man förstå då hästen radar fina insatser och står härligt till i loppet. Orvar Mollyn har tre av tre i år men senast såg det kanske inte så märvärdigt ut. Hästen är mer stark och vara nära att bli nedspeedad. Han är inte bra första biten men lär ändå vara tidigt i spets och sedan blir det grillning. Han blir inte lätt att fånga in.

5 Rasmus Karma visade fin form senast och tuffade på rejält. Kan vara lite speciell av sig men det finns mycket fart i hästen.

9 Finnskog Nox tävlar bra och har ett mycket fint läge på tillägg. Bör mata fram till en fin position och sedan vara med och hugga i främre träffen.

11 Höstbo Elis har haft en del sparat i mål på slutet och får inte nonchaleras. 12 Aston är snabb men svår och 13 El Viktor är också rätt fartfylld.


Spelförslaget:

1 Orvar Mollyn har mycket bra chans. Oddset är lågt och vi står över spel.

7 Romme – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

2 Mellby Fantom vann från spets på bra sätt för tre starter sedan och har läge för spets på nytt. Mycket bra spetschans.


Loppanalys:

Ett bra lopp och många med chans. Dessutom har vi en rolig spelidé i loppet. Spets är alltid värdefullt och klar spetsfavorit är 2 Mellby Fantom som vann på bra sätt från ledningen för tre starter sedan. Uffe vässade då upp hästen bra i provstart och man fick bra feeling inför loppet. Därefter har det strulat men nu är det upplagt för spets igen. Dock längre distans nu och bra emot.

10 Moveslikejagger gästar från Norge i prima form. Körspö nu är säkert plus men läget är lite småtufft. Kan vinna med klaff.

7 Global Unlimited har visat mycket fin form och höll bra senast. 3 Actual Star är lite småknölig men har fin styrka. 1 Scarpia lever kanske inte på styrkan men läget är smaskigt.

Mitt spel i loppet är 4 Global Thunder som verkligen inte haft någon röta på slutet. Det får duktige Anders Eriksson ändra på nu. Hästen avslutade 10/800 m för tre starter sedan och var riktigt vass. Galopp med vinstchans därefter och fast med sparat efter galopp senast. Det lyser form om hästen och med rätt resa måste han vara intressant här till fint odds.


Spelförslaget:

4 Global Thunder får vi 8.50 på i odds och det är taget. Spelar vinnare.

8 Romme – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

Hästarna 2-5 kan alla öppna bra och det kan bli rivig inledning. Alla övriga ska ta sig förbi 2 Undazzled Eyes första biten och det kan nog bli tufft.


Loppanalys:

Många snabba och lurig spetsstrid. Skulle 2 Undazzled Eyes hålla ut övriga så blir den spännande och jag går på det. Westholms häst har chans även från annan position men visst vore det trevligt med spets. Hästen har två segrar av två från spets. Formen är dessutom bra och senast höll hon farten bra efter tung resa. Hon har haft mycket tråkiga utgångslägen mest varje gång och harvat i kön och från detta läge borde hon springa i ren glädje nu.

3 Bear Victory är minst lika bra men galoppen senast var skum och det finns frågetecken.

9 Fruska Am var duktig senast och gynnas om det blir tufft tempo i täten. 8 Virunga kan en del men läget är tufft. 4 True Vision öppnar snabbt. Sparat senast.


Spelförslaget:

Äntligen bra läge för 2 Undazzled Eyes och jag tror det kan vara dags. Spelar vinnare till 5.25.

9 Romme – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:

5 Thought Hanover öppnar bra. Lång distans och troligt att 4 Knifetown Lover övertar.


Loppanalys:

Här är 4 Knifetown Lover klar favorit och det ska han vara. Han har en mycket fin uppgift och det ser ut som tidig spets och sedan ska det inte behöva hända så mycket. Han har körts tidigt till spets vid segrarna på slutet och fungerar bra där. Distansen passar också fint och det är bra chans till lågt odds.

Vid favoritstrul så kommer 5 Thought Hanover in i matchen. Var ute i tufft gäng senast där Campo Bahia vann och var fullt godkänd från spets före det. Har fått dessa lopp i kroppen och öppnar bra. Bör spetsa eller troligtvis sedan få rygg på favoriten och greja en framskjuten placering.

10 Nouvelle Avenue kan bättre än visat på slutet och 11 U.Bergs Svante kan också en hel del. De räknas vid favoritfall. 3 Global Trader avslutade bra senast.


Spelförslaget:

Här spelar jag plats på 5 Thought Hanover som bör få en fin resa. Plats till oddset 1.70.

Spel från unibet

Tidigare travtips

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Travtips
torsdag 15.53, 18 juli
Bergsåker heter aftonens bana med Norrlands Grand Prix som huvudnummer. Här får vi säkert njuta av Båths topphäst Attraversiamo med betoning på njuta. Spela gör vi inte då oddset är väldigt lågt. Spela kan vi emellertid göra i flera andra lopp och jag har ...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.26, 12 juli

Tips Axevalla 12 juli: Lucky number eleven

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 14:12, 10 juli 2019

Lord Skarplöth – Ytterst skicklig hypnotisör

STOCKHOLM: Det nalkas semester. Förvisso kanske vädret kunde vara en smula varmare. Dock verkar hästarna där hemma mycket nöjda med temperaturen för dagen. Inga bitska bromsar så långt ögat når. Mycket skönt det tycker både jag och hästarna. Efterdyningar ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson