Just nu:
13.05 Romme 19 oktober: Rocky vinner i sista ronden
09.54 Per Linderoth flyttar tillbaka till Östersund
09.37 Travbanan i Norge läggs ned
08.51 PdA-tvåan Looking Superb i superstayer
15.52 Åby 17 oktober: Marc Elias med fina chanser
11.13 Who’s Who laddas mot Prix d’Amérique
10.43 Defi du Retz rejäl i Grand National du Trot
10.16 Marc Elias jagar klassisk seger – i Wien
09.47 Åbys vd lämnar: ”Problem med vikande publiksiffror”
08.39 Fint besked från Conrads Rödluva

Tips Örebro 11 juli: Ingen oväntad vinnare

Örebro med sitt erkänt korta upplopp rattar tävlingarna ikväll torsdag och visst har jag ett par spetsvinnare. Jag provar med fyra vinnarspel där två av dessa förmodas glida undan från ledningen. Sommar och spets på Örebro är bra.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Örebro – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

1 Super Photo Bood har läget. 3 Forecast har löpt bra de få gånger han nått ledningen. Troligt ändå att ingen orkar bråka med 7 Ural som är tuff att stå emot.


Loppanalys:

7 Ural har mycket god chans. Trots spår långt ut. Senast fick han harva utvändigt ledaren och vinnaren Don´t Mind Me. Han stred mycket fint och var tapper och det är troligt att en liknande resa och liknande insats räcker för att vinna här. Troligt dessutom att Ural bli släppt till ledningen så sammanfattningsvis har favoriten klart bra chans. Ural är tuff och bra.

Kapabel är även  8 Minnestads El Paso som är bra varje gång och även detta är en tuffing. Avslutade fullt bra senast men här är läget ännu sämre.

3 Forecast vinner inte så ofta men han har blixtrat till någon gång från ledningen. Vi får se hur upplägget blir men att han ska få husera fritt i spets är inte så troligt och han är inte så morsk till slut.

1 Super Photo Bood har spännande läge och kan en del. 4 Bålsta Palema fick ett uppävssande extremsprintlopp i kroppen senast men där blev det galopp.


Spelförslaget:

1.50 på 7 Ural gör att jag står över spel. Det är för tunt.

5 Örebro – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

1 Easy Creation spetsade lätt senast och jag ser ingen som ska ta sig förbi här. Möjligt att 4 Bay View är ett spetshot.


Loppanalys:

Goopens 1 Easy Creation stumnade helt från spets senast och har varit ifrån därefter. Kommer nu ut igen och lär vara fint i ordning och förutsättningarna kunde inte bli mycket bättre. Det bör bli spets och en klart vassare prestation denna gång. Bortsett från plumpen senast är hästen obesegrad från spets. Två segrar av två har det blivit. Jag tror att hon vinner från spets. Björn släpper ogärna någon förbi sig från tät även om hästen inte tål öppna allttför tufft.

4 Bay View är snabb men är mest van kort distans. 6 Bon Ego kan rätt mycket och är inte alls borta från ett tätplats.

10 Undazzled Eyes kommer från Westholms formstall och räknas. Höll bra näst senast. 11 Twigs Florikash agerade trögt senast och är nog bäst med tätkänning. Har segrarna därifrån.


Spelförslaget:

Spets och slut på 1 Easy Creation är tanken. Vinnare till unibet-oddset 3.00.

6 Örebro – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

5 Fort Knox öppnar mycket bra och här lär Björn fyra av mot spets för att sedan få bestämma tempot.


Loppanalys:

5 Fort Knox har toppchans att leda från start till mål. Hästen har mycket hög kapacitet och öppnar snabbt. Trivs fint i tät och väl där bör Björn få bestämma tempot efter behag. Hästen höll mycket bra som tvåa utvändigt ledaren och vinnaren Bythebook i E3-försöket senast. Man upptäckte en del småskavanker på hästen därefter och kom inte till start i finalen. Aikio låter inte orolig över formen och denna uppgift ser minst sagt bra ut.

6 Alien Kronos är van tuffa gäng och gör det bra. Duktig i E3-finalen senast och Svante är helnöjd med sin häst.

7 The Bald Eagle övertygar. Toppform på den kanten och senast visade han startsnabbhet också. Dock tuffare nu och spår långt ut.


Spelförslaget:

Vi får härliga 1.35 på 7 Fort Knox. Spelar givetvis inte på det och inget annat heller.

7 Örebro – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

Fem hästar på startvolten. Det kan nog bli 4 Mellby Gin till tät efter en bit.


Loppanalys:

Ett stayerlopp. Bäst på startvolten bör 1 Mooney och 4 Mellby Gin vara. Det finns dock frågetecken på denna duo. Mooney har inte visat någon sprudlande form och Mellby Gin har mest visat galopp. Båda gör debut över lång distans och det är ovisst hur det passar. Mellby Gin gick i alla fall  godkänt efter tidig galopp senast och kan nå spets här. Mooney är inte så rask första biten.

Bergh har 6 Höwings Unbeatable till start och den är tidig om Kim krånglar sig ut från sitt innerspår i tid. Hästen fick en dryg inledning för att sedan nå spets senast och var hygglig. Tidigt bud i ett ojämnt lopp.

9 Castleman vann i överlägsen stil för fyra starter sedan för att sedan sitta fast i två starter. Visade inget extra från spets senast men duger fint om formen sitter där. Var lite väl pigg si tät senast och läget kan passa fint nu.

Min idé i loppet är emellertid 8 Unexpected. Denne är rätt bra i grunden och har nu fått några lopp i kroppen efter lång frånvaro. Kördes offensivt fram utvändigt ledaren senast. Kusken körde inte som den 80-oddsare det var. Han hade också täckning för sin styrning då hästen höll mycket fint. Nu bör toppformen sitta där och med rätt resa serverad Erik så lär Unexpected spurta vasst. Jag tror det är dags för seger nu och spelar.


Spelförslaget:

8 Unexpected är ingen oväntad vinnare för mig. Vinnroddset vi får är 4.25 och det duger gott.

8 Örebro – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

4 Dream Cash öppnar bra. Kan vara lite blöt till slut och kanske bäst med ryggresa. Få se hur upplägget blir.


Loppanalys:

Mycket öppet lopp där alla deltar. Många om budet alltså. Spets är bra och 4 Dream Cash är snabb. Brukar kunna agera lite tveksamt till slut och känslan är att ryggresa kan passa bäst.

1 Global Wise Guy är kapabel och har fått några lopp i sig. Har dock varit lite seg men är nog på gång.

6 Intense Boko avslutade bra efter sen lucka senast och är intressant. 2 Iglesias Boshoeve har läget med Björn. 8 Riptide R.D. är vass.

5 Happy Confess och 12 Versailles är båda kapabla.

Icke nämnd är  10 Exclusive Fire som är värd några egna rader. Jag har ju sett denne  i Tyskland och gillat vad jag sett. En stark sak med rejält klipp i steget. Näst senast var han i och för sog inte som bäst men de snäva kurvorna ska vara orsaken enligt Gentz. Senast var det Sverige-debut och Gentz hyllade sin häst som klart kapabel. Det blev också ordentligt tryck på toton. Gentz med häst blev då kvar ute i spåren från svårt startspår och körde till resolut mot spets. Såg sedan farlig ut innan hästen tappade stilen och galopperade 350 m kvar. Man hann i alla fall se att kunnandet finns där och han får en chans till. Tål att göra en hel del själv och kan mycket väl vara bäst här bara han travar. Gentz vill inte vara alltför offensiv ikväll och tror att hästen fungerar bättre så. Kan bli långt fram men 700-800 kvar lär väl den gode Victor bli sugen trots allt. Han låter inte superoptimistisk men jag provar.


Spelförslaget:

Jag ger 10 Exclusive Fire en chans till då jag gillar vad jag sett. Vinnare till 12.50.

9 Örebro – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:

1 On Track He’s Black öppnade snabbt från samma spår näst senast och spetsade lätt. Bra chans till repris.


Loppanalys:

4 Waikiki Silvio höll klart bra senast som tvåa bakom Pinto Bob. Gav då denne en tryckare på vägen och hästen fick ingen buslätt resa. Har en vettig uppgift här och kan absolut vara vinnaren. Läget är bra.

Jag spelar dock på spets och väljer 1 On Track He’s Black som spelobjekt. Denne öppnade klart bra från innerspåret näst senast och spetsade lätt. Vann sedan i ohotad stil och hästen har tre segrar av fyra från tät. Senast satt han långt bak mot bra hästar och var fullt godkänd. Från spets över Örebros korta upplopp bör det räcka långt.

8 Bo C. är bra. Galopp efter en dryg resa senast och då var det en tätplats som rök. Duger mycket bra men läget är risigt.

3 Fairplay Pellini stånkar på. Gynnas om det blir tuff körning. 10 Mellby Fantom och 12 Porthos Race har rätt jobbiga lägen.


Spelförslaget:

1 On Track He’s Black liras på spets. Vinnare till 3.35.

  • 1 ON TRACK HE’S BLACK, VINNARE

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Romme 19 oktober: Rocky vinner i sista ronden

Travtips
fredag 13.05, 18 oktober
Inga framgångar på liret, och lite talande för min kväll var när Timo Nurmos, som jag sågade stallformen för, vann med fem av sex hästar - men brände alltså med en och det var den jag rekade! Det var Cab Lane som kom till spets och favoriten Missle Hill kö...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
torsdag 15.52, 17 oktober

Åby 17 oktober: Marc Elias med fina chanser

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.09, 16 oktober

Bergsåker/Solvalla 16 oktober: Kolgjini med dubbelchans

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.37, 15 oktober

Axevalla 15 oktober: Peter och Johan i het spetsstrid

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.38, 14 oktober

Färjestad 14 oktober: Wingait vinnare efter uppehåll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.31, 11 oktober

Åby 12 oktober: Guldet till Sorbet!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
tisdag 10:57, 15 oktober 2019

Herregud, vilka lungor hans hästar har

STRÄNGNÄS: Vätan fortsätter att hålla Mälardalen i sitt grepp. Det gör det lite vanskligt att träna hästarna på ett hyggligt sätt. Lika för alla vill jag tro, i alla fall för oss som håller till i mellan-Sverige. Varenne-hästarna – Vilka lungor de har Oj, ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson