Just nu:
14.05 Power övertygar – vann på svenskt rekord
15.52 Tips Bergsåker 24 augusti: Track Angle bästa spelet
15.41 Tips Bergsåker 23 augusti: Vi tror på Dreammoko
15.39 Francais du Gull tackar för sig
08.59 Hypnotic Am förlängde segerraden
08.24 Lionel vinnare igen – efter virvlande spurt
14.47 Vill vi ha demokrati eller diktatur?
12.43 Halmstads förslag: Fiore kör utan körspö
10.43 Skrällar i uttagningarna till finska Derbyt
09.31 Bythebook möter Fort Knox på Solvalla

Tips Mantorp 20 maj: "Det låter bra på Zinco Jet"

Petri Salmela-tränade Zinco Jet är ett starkt spel på Mantorp i kväll. Och så kanske Carl Johan Jepson tar sin 1000:e seger?

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Mantorp – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

3 It’s Time brukar spetsa från öppna startspår bakom bilen och Perssons styrning har bra chans att svara ut 4 Prinsen One


Loppanalys:

3 It’s Time har fina förutsättningar för att spåra hem detta lopp från start till mål. Spetsfavorit som han är. Senst spetsade han och såg ut att gå mot seger men det blev lite stumt sista biten och han blev snuvad. Näst senast såg det liknande ut vid knapp förlust. Han har fått lite press på sig i ledningen i dessa två lopp och det har gjort honom något mör sista stegen.

En som verkligen har sin bästa sida den sista biten in mot mål är 8 Zinco Jet. En härlig spurtare helt enkelt som dock inte är helt ren i gången. Zinco Jet håller hög standard och det ska bli kul att följa honom i år. Det är nu lite av comeback från jobbigt utgångsläge så visst finns det saker som talar emot honom här. Detta är inte årets viktigaste lopp. Han är dock så pass bra och jag inbillar mig att han har mått bra av en träningsperiod.. Han har varit inne på Valla och gått banjobb i 16-fart och jag tror på en bra insats direkt. Svåra förutsättningar som sagt men Salmelas häst är bra. Hästen har haft en bra period efter en liten sjukdomsbild och är fint förberedd. Ska absolut räknas direkt, säger skötaren. Det räcker för mig.

6 Vespertilio Jet var fin vid segern senast då han avslutade bra och han kan duga på nytt.

4 Prinsen One hade sparat i mål senast. Kan öppna bra men har startsnabb häst invändigt.

12 Tahiti Journey har fint kunnande men dåliga förutsättningar.


Spelförslaget:

Jag spelar på att Kontio hittar ner i vettigt läge med bästa hästen 8 Zinco Jet och spelar vinnare. Unibet bjuder på glada 3.60  i odds. De började på 3.90 men det sänktes på någon sekund.

5 Mantorp – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

4 Jack Marke kan öppna bra. Pettersson kan vara spetssugen ofta men annars är det troligt att 6 Elche når tidig tät.


Loppanalys:

Jag tragglar vidare med spår åtta. 8 Accolade är nämligen klart bra för ett lopp som detta och felfri bör det vara mycket bra chans. Det finns dock inga garantier på det och senast blev det startgalopp. Han är inte lätt från start. Upphämtningen var dock vass bakom storfavoriten Ibra Boko och kunnandet är det inga större fel. Nu är Martinsson inne på att prova med någon form av helstängt huvudlag (mest troligt) och det kan nog vara rätt melodi. Felfri är det bra chans i denna omgivning.

2 Lionel Brodde vann väldigt lätt näst senast men var mest trög senast. Har en lite säregen stil men läget är bra och det kan bli en vettig resa i draget. Lite svårbedömd ändå.

6 Elche löper rätt bra och kan komma till ledningen i ett tidig skede. Har då hygglig chans.

10 Fredric Palema gick rätt bra efter galopp senast och ses som en outsider.


Spelförslaget:

8 Accolade är bra för ett lopp som detta och jag lirar vinnare trots spåret längst ut. Vinnare till 2.70.

6 Mantorp – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

Sprinterlopp och flera som kan öppan riktigt bra. Kontio är vass bakom bilen och det kan bli Kontio och 6 Callmesally till spets. 2 Orkidee Skift och även innerns 1 Kiss Me Tooma kan öppna.


Loppanalys:

Ett sprinterlopp och flera snabba. Det kan bli en rivig inledning och det gynnar 4 Ritz Guiness som är bra mest varje gång. Hästen visar härlig inställning till sitt jobb. Senast återkom hon efter paus och var fullt bra. Hon lär ha gått framåt i form ytterligare till denna start och med rätt resa blir hon svår att stå emot. Det kan mycket väl bli bra fart första  biten här och det är bara ett plus.

5 Olivia Cheri vann säkert via open stretch näst senast. Kan öppna bra men i fjol räckte hon inte riktigt från spets mot Ritz Guiness då de möttes.

6 Callemesally öppnar snabbt och från spets kan det hålla. Var långt efter Olivia Cheri senast.

7 Cessna S.S. gör det bra och kan överraska. 1 Kiss Me Tooma har läget. Kan öppna bra.  Det gäller även 2 Orkidee Skift som kan duga från tät.


Spelförslaget:

Bra chans att 4 Ritz Guiness växlar detta gäng. Nu med lopp i kroppen. Spelar vinnare till 3.00.

7 Mantorp – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

3 Perfect Broline är starsnabb och svår att lugga på spets här. Johansson lär prova med 6 Rocky Bear. De är spetsbuden.


Loppanalys:

3 Perfect Broline vann från spets senast och gjorde det lätt. Nu är det medeldistans och han kan bli lite pigg i ledningen men vid sunda vätskor så är de hygglig chans att han håller undan. Fyra av fem segrar är tagna över medeldistans. Gav ett så pass bra formintryck senast och spetschansen är stor. Benzon med sin bike är också plusfaktorer.

6 Rocky Bear släppte ledningen senast för att sedan få chansen och avgöra. En snabb häst och skulle Johansson kunna nå ledningen så vore det värdefullt. Bra chans då.

Blur det bra fart på loppet så gynnas 7 Shutter Island. Denne avslutade fint till seger senast och Jepson gör inte många misstag.

11 Straight Flush avslutade bra senast och är uppåt. Om det blir fart på loppet så kan det räcka en bra bit.


Spelförslaget:

Nu för det vara dags för en hederlig spets och slut-vinnare. Spelar vinnare på 3 Perfect Broline. Oddset är 2.35.

8 Mantorp – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

1 Cat’s Klondike kan spetsa från sitt innerspår. 6 Nonstop Cheri kan lägga iväg rätt bra bakom bilen och kan vara den tidiga spetshästen.


Loppanalys:

Här blir Nurmos 7 Jaques Noir klar favorit. Hästen har gjort det bra i tuffa gäng på slutet och avslutningen som tvåa bakom Coogan senast är svår att klaga på. Han kämpar på bra och möter mycket lämpligt motstånd här. Det är ingen häst jag är riktigt förtjust i och spår sju är inte helt optimalt. Ingen jag vill lira på till lågt odds i alla fall.

Jag var inne på ett platsspel på 4 Ad Hoc men oddset 1.50 blev för tunt. Han är bra i grunden men har inte riktigt räckt till mot bra hästar den senaste tiden. Senast var det något lämpligare emot och han gick bra som tvåa bakom Toodler som spetsvann. Ad Hoc sprang lite på tvären sista biten och jag är inte helt hundra på att kämpaglöden finns kvar och jag nöjer mig ett spel på plats. Calle är säker och kan hästen och kör därefter.

6 Nonstop Cheri kan nå ledningen för att sedan vara med och hugga. Har fyra segrar från just ledningen och kan bita ifrån sig bra.

5 Digger Lord gör det hyggligt och kan greja en framskjuten placering.


Spelförslaget: Står över spel i detta lopp.

9 Mantorp – Spelstopp 21.13

Spetsstriden; Det lutar åt rivning öppning. 1 Barista Oak verkar hygglig ut och jag blir inte helt förvånad om det blir tät. Flera hot utfrån. Bland annat 7 Mister Zaxis. 6 Perfect Blackout också snabb.


Loppanalys:

1 Barista Oak har varit mycket fin på slutet och utan strul så är det bra chans till ny seger. Läget är lite chansartat men jag blir inte förvåand om han hller ut. Det ser hur som helst ut att bli bra öppning och Christoffer har nog en plan. Ingen känsla att de ska sitta fast och jag spelar.

10 Neo Sånna hade sparat senast och har två lopp i kroppen. 9 African Coast vann från spets senast och gjorde det lätt. Annan uppgift nu.

3 Nisse Sånna är trög och jag är inte så begeistrad trots bra läge med Calle.

13 Choco Garline var positiv vid segern för tre starter sedan men det har inte stämt därefter. Känns svårbedömd härifrån.


Spelförslaget:  Jag tror det löser sig för 1 Barista Oak och tror därmed på bra chans. Vinnare till 2.85.

Spel från unibet

Tidigare travtips

Tips Bergsåker 24 augusti: Track Angle bästa spelet

Travtips
fredag 15.52, 23 augusti
Derbykvalen var häftiga som vanligt, det är verkligen en höjdare. Jag måste säga att jag trodde min bästa vinnare Staro McMillan skulle ha toppchans att bara vara bäst, men det blev fel kan vi konstatera. Det var nära att Erik hittade ner i andraspår kort ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.41, 23 augusti

Tips Bergsåker 23 augusti: Vi tror på Dreammoko

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.23, 21 augusti

Tips Jägersro 21 augusti: Staro McMillan kvällens bästa vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.41, 20 augusti

Tips Solvalla 20 augusti: Minnestads Ecuador spelas i comeback

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.53, 19 augusti

Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 18 augusti

Tips Tingsryd 18 augusti: Det blir åka av för Dragster

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 14:47, 22 augusti 2019

Vill vi ha demokrati eller diktatur?

VALLÅKRA: Det blev en mycket trevlig kväll på Jägersro igår. Derbyuttagningar i både öppen klass samt för enbart för ston fanns på agendan. Campo Bahia Skåningarnas nya kelgris Campo Bahia imponerade stort. Han verkar inte behöva några lopp i kroppen för a...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson