Just nu:
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud
08.48 Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs
08.14 Magiskt, Who’s Who
13.37 Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz
13.29 Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs
10.13 Familjen Eggen avvecklar stallet
09.04 Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”
08.08 Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Tips Kalmar 23 juni: Pastore Bob leder runt om

Midsommarhelgen avslutas på Kalmar och där har jag vaskat fram sex vinnarspel. Ledningen är alltid en bra position och framför allt sommartid och tre av vinnarliren sker på den tilltänkta spetshästen. Bland annat då på Pastore Bob i högsta klassen.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Kalmar – Spelstopp 16.18

Spetsstriden:

1 Sevilla gör Lövgren vad han kan med från start men det borde bli alltför svårt att försvara innerspåret till någon ledning. 3 Final Dream är snabb men mest påställd borde Uhrberg vara med 4 Cobbys Olifant. 5 Pastor Power kan också öppna bra.


Loppanalys:

1 Sevilla är bra och det kan bli barfota runt om. Innerspåret ser jag dock som ett häxläge då det borde bli svårt att spetsa och sedan kan det strula.

Viss strulrisk även för 7 Sir Henry P.Hill som svarade för en mycket kraftfull insats näst senast. Svarade då för en toppbra insats efter galopp men det är också ofta lättare att löpa bra efter galoppinslag. Senast höll han farten bra efter jobbig resa. Nu kan det blir svårt att hitta ner i vettigt läge och då blir det värre.

Spets däremot är en bra position i de flesta sammanhang och på de flesta banor. Jag tror att 4 Cobbys Olifant är den lycklige och sedan ska han slås. Han blev diskad för trängning senast men visade ändå mycket god form och från spets blir han klart farlig.

5 Pastor Power duger fint och kan öppna bra men det borde vara upptaget i spets. Tufft om han får göra grovjobbet själv.

2 Radagast har löpt bra och har fint läge men hästen var sämre senast och svårbedömd.


Spelförslaget:

4 Cobbys Olifant från spets bör ha prima chans och jag spelar vinnare. Oddset är 2.90.

6 Kalmar – Spelstopp 16.39

Spetsstriden:

4 Maple Hill´s Eto´o öppnar bra och nådde tidig spets läge. Fint läge för spets här och det blir full sula från start. Dock många som kan öppna snabt här och det luktar körning. 5 Alicia Bore ex. är lite rusartyp.


Loppanalys:

4 Maple Hill´s Eto´O har mycket fint läge för att komma till spets och där trivs han fint. Senast nådde han spets efter en bit och då var loppet över. Bör ha hygglig chans från ledningen då formen är så pass god. Det luktar dock körning och det kan nog bli spaghettiben.

6 Beyblade har fått ett par lopp i kroppen hos Fleming och blir stadigt bättre. Avslutade fint senast och känslan är att Flemmings häst är bäst här. Mycket bra chans bara han hitter ner i läge och det förmodade tuffa tempot gynnar. Jag lirar.

3 Red Rock Canyon Ås är farlig om han får sin resa i draget och det kan han mycket väl få från bricka tre.

10 Blue Mustache är kusligt snabb men tätkänning vore hans likör. Tuffare nu härifrån.

1 Cobaca Banana kan bli giftig från sitt fina läge.


Spelförslaget:

Jag tror 6 Beyblade är bäst och spelar vinnare till 4.65.

7 Kalmar – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

1 Policy of Truth är inte oäven från start och får nytt huvudlag. 2 Slide so Easy kördes tufft I spets senast och det kostade på. 4 Pastore Bob är mycket startsnabb och trolig spetsare.


Loppanalys:

Gulddivisionen och rätt öppet. 4 Pastore Bob öppnar mycket vasst och över kort distans kan det mycket väl hålla hela vägen hem. Det är inte givet att detta Gulddivisionslopp blir alltför blodigt. Formen är väl inte dokumenterat bra men jag spelar på att det räcker från spets.

3 Coktail Fortuna bör hävda sig fint med rätt resa och kan fälla allt och allt till slut. Calle upp är alltid spännande.

2 Slide so Easy blev det för tufft för senast och nu är det fint läge för ett snällare upplägg. Bör få en vettig resa.

1 Policy of Truth har ett spännande läge men frågan är hur det står till med geisten. Ändå svår att räkna bort och det har blivit ett par lopp i kroppen nu. Skulle kunna snabbstarta och vinna från tät.

5 Disco Volante borde få svårt att spetsa nu och det försämrar det hela.


Spelförslaget:

Jag provar en slant på att 4 Pastore Bob står hem från spets. Vinnare till 2.85.

8 Kalmar – Spelstopp 17.24

Spetsstriden:

5 Gambit Brodde öppnar bra och trivs utmärkt i ledningen.  Bra chans på spets. 6 Royal T.N. kan utmana.


Loppanalys:

9 Velten Versailles är ett råämne och mycket oöm. En bra häst helt enkelt. Det har mest blivit segrar med tätkänning och nu är det bakspår men det som oroar mest är avsaknaden av lopp. Det handlar om årsdebut så här vid midsommar. Lågt odds får vi och jag försöker fälla. Även om häste med största sannolikhet är i ordning då de gör resan hit.

Luagauer är i härligt flow och här kör Elias deras 5 Gambit Brodde. Senast blev det seger via open stretch men nu är tanken är att försöka leda runt om. Lugauer vann fyra lopp härom dagen och hans hästar är inte svåra att tycka om. De är fina. Mycket spännande från spets.

1 Eppur Si Muove är ett skrällbud. Mycket snabb häst i form men det kan strula från innerspåret.

10 Delicious Ice och 11 Carotene kan överraska.

6 Royal T.N. är i fin form och kan öppna bra. Spets vore mumma. 2 Jesper Trot är också i fin form och har läget.


Spelförslaget:

Jag tror vi får 5 Gambit Brodde till spets och sedan kan det hålla. Jag spelar på det. Vinnare till 5.25.

9 Kalmar – Spelstopp 17.48

Spetsstriden:

1 Secret Mission är snabb och sida vid sida bör hon ha fin chans att svara ut 2 Dokonjo och 4 Uppohoppa och därmed spetsa.


Loppanalys:

12 Ragazzo da Sopra är bra och och intrycket senast vid seger var gott. Nu är läget som det är och allt positivt behöver inte betyda att Goops pålle vinner.

1 Secret Mission tror jag svarar ut 2 Dokonjo från start och det betyder nog spets. Han har två segrar i följd just från spets och krigar fint därifrån. Tror det kan hålla hela vägen på nytt om min vinnare kommer på vingel.

4 Uppohoppa är rejäl och har fått några nyttiga lopp i kroppen. Gynnas av hårt tempo då han håller farten mycket bra. Slipper han utvändigt ledaren så är det prima chans men det kan gå vägen även från den positionen.

5 Partizan Face och 6 Wingait C.H. och även 3 Just Wait And See har alla fin kapacitet.


Spelförslaget:

Jag tror 4 Uppohoppa är bäst och spelar på det. Vinnare till 4.50.

10 Kalmar – Spelstopp 18.18

Spetsstriden:

1 New Life Wheels öppnar bra och från spår ett ser det ut som spets bara Mika får till tajmingen.


Loppanalys:

1 New Life Wheels öppnade bra till ledningen senast och stred sedan tappert upploppet ner i strid med ärrade Bret Boko. Ett fint intryck och jag tror på spets även här. Lite svårt att sätta in finnen i detta sammanhang men nog bör han vara med och hugga.

3 Zefiro dei Cedri vann i överlägsen stil senast och den dryga distansen verkar fungera fint. Bra läge och ett segerbud. Känslan är att hästen duger mycket bra här och jag lirar.

Bästa hästen är 14 Platon Face men insatsen var inte bra. Man skyller på vätskebrist och en Platon i  normal form duger gott. Det kan dessutom bli barfota runt om nu.

9 Flash Hammering och 8 Smevikens Cruiser duger men de behöver lite hjälp på vägen.


Spelförslaget:

3 Zefiro dei Cedri var mycket fin senast och jag spelar vinnare. Oddset vi får är 6.50.

11 Kalmar – Spelstopp 18.40

Spetsstriden:

2 Shadow Gar kan nog spetsa även om 3 Ultra Bright är snabb. 1 Ginny Weasley är också tänkbar om hon laddas för fullt. 6 In Toto Sund riskerar utvändigt ledaren.


Loppanalys:

Stoeliten och ett par som sticker ut. Bäst chans bör 6 In Toto Sund ha som vann från utvändigt ledaren senast. Det var efter lite uppehåll och en bra insats även om motståndet var halvljummet. Nu med tätare starten bör formen vara klart bra och medeldistans gynnar henne jämfört med flera konkurrenter. Hon riskerar dock få göra grovjobbet. Hon tål det men är hårt spelad och något sårbar.

2 Shadow Gar får med stor sannoliket en fin resa. Spets eller rygg ledaren. Kan vara lite klen över full väg och inget jag vill spela.

3 Ultra Bright är spännande om det blir spets. Perssons stallform har väl varit ljummen men nu är det hemmaplan och han har säkert siktat hit.

1 Ginny Weasley blixtrar till ibland och har spännande läge. Var inte kurant senast och svårbedömd. 9 Mulligan smyger med och är beroende av vad som sker.


Spelförslaget:

Jag står över spel.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Travtips
torsdag 15.53, 18 juli
Bergsåker heter aftonens bana med Norrlands Grand Prix som huvudnummer. Här får vi säkert njuta av Båths topphäst Attraversiamo med betoning på njuta. Spela gör vi inte då oddset är väldigt lågt. Spela kan vi emellertid göra i flera andra lopp och jag har ...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.26, 12 juli

Tips Axevalla 12 juli: Lucky number eleven

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 14:12, 10 juli 2019

Lord Skarplöth – Ytterst skicklig hypnotisör

STOCKHOLM: Det nalkas semester. Förvisso kanske vädret kunde vara en smula varmare. Dock verkar hästarna där hemma mycket nöjda med temperaturen för dagen. Inga bitska bromsar så långt ögat når. Mycket skönt det tycker både jag och hästarna. Efterdyningar ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson