Just nu:
14.05 Power övertygar – vann på svenskt rekord
15.52 Tips Bergsåker 24 augusti: Track Angle bästa spelet
15.41 Tips Bergsåker 23 augusti: Vi tror på Dreammoko
15.39 Francais du Gull tackar för sig
08.59 Hypnotic Am förlängde segerraden
08.24 Lionel vinnare igen – efter virvlande spurt
14.47 Vill vi ha demokrati eller diktatur?
12.43 Halmstads förslag: Fiore kör utan körspö
10.43 Skrällar i uttagningarna till finska Derbyt
09.31 Bythebook möter Fort Knox på Solvalla

Tips Jägersro 21 maj: "Jörgensen med fin spetsvinnare"

Jägersro rattar kvällens tävlingar och som vanligt har vi alltid något utländskt inslag på Skånebanan. Åtminstone en av dessa tror vi får besöka vinnarcirkeln. Birger Jörgensen styr nämligen vår fina spetsvinnare i lopp sex.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Jägersro – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

3 Comanche Moon kan öppna riktigt snabbt men då han lägger speeden från början så brukar han kunna få problem sista biten. 1 Rushmore Face galopperade senast han hade spår ett bakom bilen. Kan annars öppna rätt bra och bör ha vettig chans att försvara innerspåret till ledning. 4 Offshore Man kan också lägga iväg snabbt.


Loppanalys:

3 Comanche Moon kommer från seger och formen är bra. Det här är en häst som ser något bättre ut än vad han presterar utan att på något sätt vara klen. Han kan dock vara något tveksam i slutstriderna och han är bäst då han inte offrar någon speed tidigt i loppet. Kan öppna snabbt och vi får se hur upplägget blir. Spets i litet fält är ju guld värd. Och på Jägrers.

1 Rushmore Face kan öppna bra och det lär bli full laddning. Även om de blev galopp i startrusningen senast han hade spår ett. Jag är inne på spets och däremd kan det bli rätt lugnt i det lilla fätet. Rushmore Face är kapabel och bör ha bra chans om spetsteorin stämmer.

4 Offshore Man kan också öppan rätt bra och vara med och häxa. 6 Gina Schermer är stark och bra men hon har inte visat den där bländande formen på slutet.

Rysaren kan heta 5 Chock Nock som såg fin ut och avslutade rappt efter en försiktig styrning av Juul senast.


Spelförslaget:

Jag spelar på att Kolgjini försvarar ledningen med 1 Rushmore Face och blir svårtuggad. Vinnare till oddset 4.50.

5 Jägersro – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

1 Deauville står ensam på startvolten och stetar emot. Möjligt att 4 Hector Greenwood kommer tidigt för att överta. Om nu Patricia får någon fart på honom.


Loppanalys:

Ett amatörlopp och Håkan B Johansson brukar hålla sig långt framme i dessa sammanhang. Han kör här en kapabel häst i form av 12 Royal Ice. Denne har dock varit borta länge (två år) men nu börjat röra på sig igen och fått lopp i kroppen. Han avslutade bra från kön näst senast och visade gryende form. Senast var han ute i stenhårt gäng på Lunden där Heart of Steel vann och han fullföljde klart godkänt. Jag räknar med en bra insats ikväll och det bertder vettig chans.

11 Elof Palema har löpt bra med Dante och de bör dyka upp i främtre träffen även här. Formen är bra.

4 Hector Greenwood vann från spets senast. Ny distans och nu kusk nu.

8 Champion Melon och 9 Broadway Surprise är inte några oävna djur och kan vara skrälldugliga.


Spelförslaget:

Nu tror jag 12 Royal Ice är segermogen. Med mycket säker amatörkusk i Håkan B. Spelar vinnare till 3.15.

6 Jägersro – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

Oprövade kort och givetvis svårt att gissa spetsstrid då. 1 Livi Oxford H.M. har i alla fall hunnit med att visa startsnabbhet bakom bilen och har alla segrarna från spets. Bör ha bra spetschans.


Loppanalys:

Ett lopp för treåringar. 5 Gulfstream Am har bara startat en gång och vann då väldigt lätt. Lugauer blev då utsvarad från start och valde rygg ledaren. Allt blev rätt och hästen fick en behaglig upplevelse i sin debut. Inte bara det. Han fick också fritt över upploppet och sköt till väldigt bra till en ohotad seger. En fin häst som nästan alla hos Luaguer. Den här kan vara bra.

3 Becker vann lätt från spets senast och gjorde också ett gott intryck. Tidigt bud.

Min vinnare i loppet är 1 Livi Oxford H.M. som gästar från Danmark. Har tre segrar av fem och alla segrarna är tagna i ohotad stil från spets. Senast var han smått övertygande då han fick utstå rejäl körning mot Juuls storfavorit Explosive Peak. Han kunde ändå gå undan och vinna lätt på spänstiga ben. Bör ha god speschans här och ska sedan besegras. Tror han grejar en ny spetsseger. Birger Jörgensen kör och han brukar inte gästa oss i onödan.


Spelförslaget:

Jag tror att fine 1 Livi Oxford H.M. grejar en nu fin spetsseger. Vinnare till 2.45.

7 Jägersro – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

1 Countdown Fougett kan öppna bra. Snabbast är 8 Blue Mustache och det är troligt med spets där trots spåret längst ut.


Loppanalys:

8 Blue Mustache har vairi riktigt bra i varje start på slutet och trots läget så är det bra chans på tidig spets och seger. Hästen är rejält startsnabb och taktiken lär vara full sula framåt. För tre starter sedan galopperade han bort segern och därefter har han tsgit två övertygande segrar från ledningen. Han kan tros vara lite sprinterbetonad men de flesta segrarna är tagna över medeldistans och han har till och med vunnit över lång distans. Jag tror han bombar till spets och vinner igen.

5 Bonny Boy galopperade senast och fick sedan en dryg resa. Är rätt kapabel och utmanar. Kan vara lite svår från start. 1 Countdown Fougett blandar och ger lite. Kan rätt mycket och kan öppna bra. Bör få en fin resa.

7 Delantero och 4 Edgy Look kan vara skrälldugliga.


Spelförslaget:

Svårt spår men det hindrar nog inte 8 Blue Mustache från att dundra till spets och ha bra chans. Lirar vinnare till 2.00.

8 Jägersro – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

3 Global Voyager bör nå spets.


Loppanalys:

Ett rätt så öppet lopp. Spets är alltid bra och klar spetsfavorit är 3 Global Voyager som vann från den positionen senast. Lopp i kroppen nu och kan leda runt om men det kan även bli stumt sista kliven hem.

10 Hidde Greenwood gästar och det brukar vara påställt från tränarhåll. En stark sak som kan vinna även den tunga vägen men det kan vara i lite märklig stil och jag är inte helt såld.

9 Bridge Jumper är bra men vi har mest sett framgångarna med tätkänning så läget kan ställa till det för Daniels häst.

7 Harry River kan en del men är krånglig och inte helt hundra. En del ändringar på gång nu och  framför allt Takter upp. Det låter uppåt på 6 Typhoon Face också.


Spelförslaget:

Har svårt att jobba fram rätta känslan här och bestämmer mig för att avstå spel.

9 Jägersro – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:

6 Photoboy och 7 True Devotion gör nog upp om spets. Är inne på att 7 True Devotion kan klämma sig förbi.


Loppanalys:

7 True Devotion är ny hos PU och det är en intressant häst. True Devotion är bra. Både stark och kan öppna bra. Har lopp i kroppen (även om det gått en tid) och säker kusk. Kan vinna detta den tunga vägen men jag är inne på spets som ren bonus. Peter berättar att han verkligen gillar sin häst som varit fin i banjobb samt hemma på gården. Barfota runt om blir det.

6 Photoboy kan sätta käppar in PU-hjulet från spets. Galopp senast men bakom bilen nu kan Berghs häst öppna bra. Duger fint om spets men jag tror min etta är tuffare.

2 Aurore d’Inverne småvarnar Paal för. Galopp med sparat senast. Kort distans hade nog varit bättre dock.

1 Floalts Cesna kan få loppet. 8 Mahjong är rätt bra och Dante duger. Jobbigt läge dock. 3 S.H.T.S Piraya kan öppna bra.


Spelförslaget:

7 True Devotion tror jag löser detta och det kan även bli spets som bonus. Vinnare till 2.55.

Spel från unibet

Tidigare travtips

Tips Bergsåker 24 augusti: Track Angle bästa spelet

Travtips
fredag 15.52, 23 augusti
Derbykvalen var häftiga som vanligt, det är verkligen en höjdare. Jag måste säga att jag trodde min bästa vinnare Staro McMillan skulle ha toppchans att bara vara bäst, men det blev fel kan vi konstatera. Det var nära att Erik hittade ner i andraspår kort ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.41, 23 augusti

Tips Bergsåker 23 augusti: Vi tror på Dreammoko

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.23, 21 augusti

Tips Jägersro 21 augusti: Staro McMillan kvällens bästa vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.41, 20 augusti

Tips Solvalla 20 augusti: Minnestads Ecuador spelas i comeback

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.53, 19 augusti

Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 18 augusti

Tips Tingsryd 18 augusti: Det blir åka av för Dragster

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 14:47, 22 augusti 2019

Vill vi ha demokrati eller diktatur?

VALLÅKRA: Det blev en mycket trevlig kväll på Jägersro igår. Derbyuttagningar i både öppen klass samt för enbart för ston fanns på agendan. Campo Bahia Skåningarnas nya kelgris Campo Bahia imponerade stort. Han verkar inte behöva några lopp i kroppen för a...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson