Just nu:
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz
00.14 Bélina slutar på topp
13.41 Face Time Bourbon i fokus
13.24 Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!
11.28 Elitloppshästen mot comeback – efter snart tre år
10.41 Ustinof du Vivier trivs i belgisk konkurrens
08.58 Amatör-VM: Guld till Belgien – Svedin åtta
08.51 Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Tips Jägersro 21 augusti: Staro McMillan kvällens bästa vinnare!

Det blev inga större sensationer i lördags, bästa vinnaren Burning Man var ensam på banan efter att planenligt ha körts till ledningen. Där fick vi bra odds med 3.15 (1.80 hos ATG). Electrical Storm gick mycket bra efter galopp som fyra och den platsen kunde vi fått med oss, och i båda E3-finalerna var storfavoriterna överlägsna. Mascate Match och Aetos Kronos är båda sjukt läckra hästar och de har växt fram som kullettor och det är svårt att se annat än att vägen mot stjärnorna fortsätter för båda.

Jag trodde Vainqueur R.P. var ”klar” som också höll upp ledningen, och även om Emilia Leo körde onödigt (och konstigt) tufft i dödens med Charrua Forlan så var det ändå lite trist intryck på Björns häst. Vi kanske kan konstatera att hästen är fortsatt ojämn, eller är det lite luftslott över den? Nu kunde Volnik du Kras plocka ner honom och visst var den mycket rejäl i vida spår. Det var sedan inte ens nära att min vinnare Inspector gick iväg ur volten (galopperade även i omstarter). Han var i galopp på ”två” som det kändes, men vasst av ”BG” att få ner honom i trav snabbt och frågan är om han inte nyper ledande The Real Face utan ny galopp mitt på upploppet? Så var min känsla, men samtidigt travade han illa hela loppet och Björn chansade och kastade åt honom linorna. Sådant gillas ändå, do or die! Avslutningen till Very Kronos som skötte sig och höll undan efter att ha öppnat bra till ledningen. Han var tung i steget och inte alls på topp, men han har otroligt hög kapacitet och vann detta på rutin. Mitt drag Perfect Dynamite fick dödens och det gick inte.

Härliga derbykval stundar och det finns ett par bra speldrag då jag hoppas att alla favoriter inte ska trilla in. Bästa vinnaren? Den kommer i avslutande loppet!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Jägersro – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

2640 meter och ingen svarar 8 Campo Bahia i derbykval. De är inte snabba på bästa spåren, och jag tror det är bra chans att 6 Run Brodde Run tar ledningen och släpper.


Loppanalys:

8 Campo Bahia är en fantastisk häst, han verkar vara lika bra som han är snygg – dessa blänkare brukar annars ofta vara just blänkare. Han har varit otroligt bra i alla sina starter, utom Kriteriet förra året då han var aningen blekare men ändå blev tvåa. En normal Bahia vinner det, då flera andra underpresterade.

Han var galet bra i Kungakannan då Conrad Lugauer körde oväntat vaket. Jag trodde inte att han skulle vara före Attraversiamo i loppet och gick hårt på denne, men Lugauer överraskade genom att styra på direkt då Adielsson inte agerade och körde till ledningen. Sedan blev det en fantastisk duell, men Campo Bahia bara svarade. Han har inte startat sedan dess, vilket jag normalt inte alls gillar, men kanske vet han vad han gör ”Conni”. Det kändes som han var sliten i Kriteriet, och nu har han inte fått några lopp innan kvalet men istället ett tuffare banjobb där han såg mycket bra ut. Detta är en enkel uppgift, läget tror jag passar bra då ingen är i vägen och han kan köra till ledningen när han önskar. Jättechans och är han inte sjuk eller galopperar så vinner han. Ja, han vinner även med galopp bara han inte blir diskad…

11 Viking Brodde visade fart för kulltoppen i våras, var läcker vid finalsegern under Elitloppet då han bara flög ifrån dem och urtapper i spets då han var för het och chanslös mot Attraversiamo – men slog alla andra på topptid. Nu kommer han från en blek insats i försök till Sprintermästaren och är knappast på topp. Kommer sitta efter favoriten i loppet och då finns inte att han slår den.

Ett bra platsspel är 6 Run Brodde Run i ett ganska ihåligt lopp. Han är rätt bra och på väg att hitta toppformen tror jag, och stämmer min uträkning är det han som får ledarryggen på favoriten. Då bör han vara tvåa-trea till glatt platsodds!


Spelförslaget:

Jag spelar plats på 6 Run Brodde Run till oddset 4.25 hos Unibet.

6 Jägersro – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

2 Ad Hoc öppnar snabbt och bland mindre snabba hästar ser jag honom som ganska klar spetsfavorit. 5 Night Brodde är den som kommer utmana, han öppnar som bäst med spår mitt på vingen.


Loppanalys:

10 Betting Gangster är klart bäst, om han vore i form men här är det gissningar som gäller. Jag tror att årsdebuten då Steffe pressade honom och han sprang 10,4 blev för tuff. Han var inte bra i starten efter, och såg än mindre bra ut senast. Kändes heller inte bra menade Björn. Jag har stor respekt för Riordan, och detta har varit målet för året, bara sikta mot Derbyt men har han verkligen fått hästen i ordning? Med bra genrep hade han varit storfavorit, nu är han inte det och då Unibet kom oväntat högt på honom så är det läge för att chansa på honom!

Jag som många andra går igång på första rycktussar, första blinkers-huvudlag och första barfota (aldrig gått varken barfota fram eller bak i lopp) på 2 Ad Hoc! Lägg till att det borde bli ledningen och Jepson kör så blir det inte mindre hett. Hästen har segrat fyra senaste spetsloppen och är bra på att svara på häst. Jag blev ändå besviken på oddset 2.45…

9 Hurricane River fick de släpa av banan senast (typ…) då han försökte svara Staro McMillan och han galopperade uppgivet. Han kan ganska mycket och är väl lite spelad då han nu kan spara krafterna från start. Han kan skrälla då det är jämnt bakom de mest spelade, och varning även för 7 That’s Art som ska gå barfota för andra gången. Första gången var han smällfin men hoppade bort segern. Då menar jag verkligen hoppade bort då han galopperade då han hoppade över skugga/vattenpöl i stor ledning in på upploppet.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 10 Betting Gangster till oddset 4.50 hos Unibet.

7 Jägersro – Spelstopp 20.13

Spetsstriden:

2 Gambit Brodde bör vara först till plankan, och sedan kommer 5 Global Welcome fram och övertar.


Loppanalys:

5 Global Welcome är nästa favorit, och den här favoriten tror jag vinner. Han tillhör de bästa i kullen och visade härlig styrka och inställning då han spurtade hem Breeders’-finalen i höstas. Han var sedan borta från tävlingsbanan i åtta månader innan han vann comebacken i Visby. Det var prov utan värde då enda konkurrenten galopperade. Senast fick han inte chansen då han blev över från innerspåret. Han borde vara i form nu och även om han kanske inte såg helt 100 ut i svängarna senast så blir det knappast så mycket till lopp av detta. Han ska kunna forceras till ledningen och från spets har han aldrig förlorat på åtta försök! Toppchans i normala fall. De 1.65 som bjuds hos Unibet är verkligen inte i överkant, men jag spelar ändå.

10 My Tambourine Man är en högkapabel häst som tyvärr inte alls fått till det under mer än ett års tid. Han var strålande då han vann under Elitloppshelgen förra året, och sprang 13,0 full väg. Sedan floppade han och galopperade då han gick ut mot Kriteriet. Han fungerade i Boden nu i sommar då han toppspurtade bakom Zephyr Kronos, men senast dummade han sig igen och galopperade. Nu är han kastrerad och det borde vara positivt så han kan få bättre fokus på tävling, och skulle han vara i riktig form är han bra nog för derbyt, men det känns som han inte kommer vara där nu.

8 Alone är bra, även om jag blivit lite besviken på inställningen någon gång. Han duger bra om favoriten har sämre dag, och Örjan är inget minus i vagnen direkt. 6 Staro Moschino spurtade mycket positivt senast och var nära Evaluate i mål och är en tänkbar skräll här.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 5 Global Welcome till oddset 1.65 hos Unibet.

8 Jägersro – Spelstopp 20.35

Spetsstriden:

1 Ilydia Boko och 3 Miss Silver är nog snabbast första biten. Sedan får vi se vem av 6 Aleppo Pine och 7 Zeta Kronos som övertar.


Loppanalys:

6 Aleppo Pine var en av kulltopparna som treåring innan det började strula, hon hade halsproblem och såg heller inte fräsch ut. Jag tror hon hade svårt att starta tätt som hon var tvungen till med försök och final av storloppen inom kort tid. Hon har byggts upp igen och ser allt bättre ut, och avslutningen senast var strålande då jag hade ”rekat” spel till högt odds men Staro Miami var för bra framme i ledningen. Det var första barfota och bike då och ska bli samma nu och det kan vara dags för seger. Det kan bli tidig ledning då jag tror de innanför släpper, men någon startkanon är det inte och hon har varit ojämn tidigare. 

7 Zeta Kronos fick inte chansen senast då hon fastnade med gott om sparat i StoChampionatet. Var snabb ut i Drottningens och har chans att ta sig förbi och till ledningen om Björn väljer den taktiken. Hon har bara gått ett helt lopp i spets och var inte bra då, men i Oaks-kvalet i förra regin svarade hon för en stark insats i spets/dödens så det går nog bra. Jag kan nämna att hon slog Activated i försöket näst senast, ingen dålig skalp det.

Stor chans att någon av dessa vinner loppet och jämnt mellan dessa så jag spelar den med högst odds.

Jag nämner att 3 Miss Silver var mycket stark vid V75-segern via 09,5 sista 700 metrarna, och hon kom inte till i finalen senast på konstiga banan där Velten Versailles vann. 4 Lyx Håleryd fick inte chansen i StoChampionatet och hade krafter kvar.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 7 Zeta Kronos till oddset 4.50 hos Unibet.

9 Jägersro – Spelstopp 20.58

Spetsstriden:

2 Cab Lane måste ha mycket bra spetschans.


Loppanalys:

5 Attraversiamo är en av två toppar i kullen, han var overkligt bra i Kungakannan men fick gå utvändigt om Campo Bahia så det blev inte seger ändå! Han var lika bra på Solvalla där han sprang 10,5/2140 meter vid seger, men senast var det inte samma tryck. Han såg helt enkelt inte lika bra ut, och även om han bara skulle få lopp inför Derbyt så var det inte klockrent genrep. Båth har koll på grejerna, och nu är stora uppgiften här. Det kanske bara är så att han tar dödens sista 1500 och vinner, men det vill jag ändå se från en megafavorit.

Han möter en mycket bra häst i 2 Cab Lane som har fördel av spår och startsnabbhet. Han var mångas vinnare i Kriteriet men underpresterade från ledningen den dagen som 6-oddsare. Han var sedan borta länge, men är verkligen runner up för Derbyt. Vann comebacken från ledningen och Jorma körde resolut förbi Forfantone Am senast och hade full kontroll. Hästen agerar trögt, men går undan på häst och det var nog inte helt tomt i mål. Nu lär han vara än mer vässad med två lopp i kroppen, och ledningen tar han. Sedan återstår att se om favoriten kan plocka ner honom och jag spelar honom på spets!

Jag tror övriga får svårt att komma in i loppet, men det är spännande med 9 Rudisha då han är kastrerad och det borde göra gott för honom. Kapacitet finns gott om i hästen och travar han bättre finns chans till finalplats.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 2 Cab Lane till oddset 2.55 på Unibet.

10 Jägersro – Spelstopp 21.21

Spetsstriden:

Jag tror att 2 Global Withdrawl tar sig förbi 1 Marcello Wibb, han är otroligt snabb i benen! Släpper sedan på 2640 meter och jag kan hoppas att 6 Avant Garde kan svara ut 7 Inti Boko och glida till tät. Dock inte favorit på det, utan spetsfavorit är Inti Boko.


Loppanalys:

Det mest öppna uttagningsloppet där 7 Inti Boko är favorit, och han vann Kriteriet lite överraskande. Avslutade säsongen med att vara tvåa i Breeders’-finalen då han tvingades öppna 06,5 första 500 innan han kom till ledningen. Var borta åtta månader efter det, innan comebacken senast då han inte alls fick till det. Såg inte bra ut före start och gick i passgång och galopperade långt innan start. Tveksamt med andra ord, och han har inte fått lopp i sig på åtta månader. Det här med att Nurmos alltid har förberett till viktiga lopp är inte alltid sant vilket vi såg med Villiam nyligen. Som hårt betrodd spelar jag hellre på det jag sett, än gissar att det nu ska vara bra igen. Nu finns risk för ledningen och då räknas han – om han är i form alltså!

Mitt drag är 6 Avant Garde som jag är svag för. Här gissar vi också, men till högre odds och då finns mer marginaler att spela på. Det här är en mycket fin häst som har kapacitet utöver det vanliga, men han får inte till det. Senast gick han med bike-variant och såg mycket stark ut, men jag kan köpa att han slog i vagnen och galopperade. Nu byter man vagn, men fortsätter barfota runt om vad det verkar, och det är denna typ av hästar Bergh är mästare på att få till. Nu har han testat lite nytt i två starter och tredje gången gillt brukar det kunna vara för den mannen. Skulle Avant Garde fungera, samtidigt som favoriten inte är i ordning – ja då är han trolig vinnare! Jag hade hoppats på mer, men hugger 4.25 också.

8 Zephyr Kronos verkar inte alls i balans för dagen. Senast var han bara skum, och galopperade direkt och sedan på nytt efter fältet i sista kurvan. Det verkar låsa sig mentalt fr hästen och då är svårt att tro på honom. Kapacitet verkar annars finnas lite extra av.

Ganska lågt odds är det på 1 Marcello Wibb men den känns otroligt överspelad! Att 2640 meter ska vara bra för honom köper jag inte alls och jag tror inte han duger mot de bästa helt enkelt. Dessutom är det stor risk för tredje inner då jag inte tror han kan svara 2. Skulle han göra det, ja då har jag ändå svårt att se honom vinna ett derbyförsök från ledningen, det måste jag säga.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 6 Avant Garde till oddset 4.25 på Unibet.

11 Jägersro – Spelstopp 21.44

Spetsstriden:

Jag tror att 6 Istanbul Boko och 7 Ike Schermer gör upp om ledningen med fördel den första av dessa.


Loppanalys:

Bra klass på avslutningen där jag har kvällens bästa vinnare i 11 Staro McMillan! Det är en ruskigt fin häst som matchats för Derbyt hela året, och jag tror att tränaren lyckats med planen och att hästen är på topp! Det var en övertygande insats senast då han kördes offensivt och pressade sig till ledningen och stack undan enkelt på urstarkt vis. Det är megaplus med Erik Adielsson i vagnen istället för Steen Juul och det ska bli jäkla intressant att se vad han får ur hästen. Han kan vinna loppet på olika vis, antingen ta initiativ och söka sig mot dödens efter en bit och forcera till spets eller ligga lugn. Eller gå med i bra ryggar på slutvarvet då han även är snabb och mycket rejäl till slut. Det blir rundspel i loppet och detta är min bästa vinnare!

Jag trodde på 10 Forfantone Am senast då det var första bike och första barfota, men Örjan verkade bara ha derbytankar och ville enbart testa utrustningen, för han försökte inte ens svara Cab Lane. Blev kvar med rubbet sparat bakom denne över mål och såg läcker ut! Nu verkar bli någon form av skobalans, men bike igen. Givetvis har han chans, för han är bra men även lite mer knepig än min vinnare.

8 Pinto Bob har varit konstigt bra då han gått från ”vanlig” häst till en av de hetare att vinna Derbyt på två månader! Jag måste säga att jag trodde att han var chanslös i Sprintermästaren, men han vann försöket och var sanslöst bra tvåa i finalen. Han visade senast att han är bra och att det inte var tillfälligheter för sättet som han lekte med bra kullhästar på i tredjespår utan rygg var imponerande! Sämsta spåret nu, men han har chans om han är lika bra igen.

7 Ike Schermer var mycket fin senast, men han möter nu kulltoppar för första gången och har bara 200.000 på sig. Svårt att säga hur bra han är, men tufft att begära för mycket av honom tycker jag, och han tar sig troligen inte förbi 6 Istanbul Boko från start. Den är på väg uppåt och kan leda länge.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 11 Staro McMillan till 3.60 hos Unibet.


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Travtips
torsdag 15.38, 27 februari
Ett vintrigt Boden och isbana väntar på oss i kväll. Jag har inte så många spetsvinnare i kväll men på isen brukar täthästarna lättare stumna till och jag är inte överdrivet orolig. Boden brukar bjuda på mycket öppna lopp men jag tycker det ser lite mer oj...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 15.35, 25 februari

Jägersro 25 februari: Vi spelar en riktig springare i årsdebut

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 25 februari

Lunch-draget Bergsåker: Klockrent drag i går – Visst älskar vi ett nytt jättebra spel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 09.59, 24 februari

Halmstad 24 februari: Ludde får chansen i kväll

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson