Just nu:
19.21 Bergh-seger på Vincennes
19.00 PdA speltips: Davidson hetaste namnet
18.41 STL: Dubbelt Melander med Disco Volante i topp
16.02 Skräll i Prix Du Luxembourg
08.32 Antonio Tabac byter tränare
15.45 Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen
13.52 Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!
11.18 Lunchdraget Östersund – Svärdan vann ! Svärdan vann !
10.47 Flera andra godbitar på Vincennes
08.33 Bråk på Bergsåker

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Jägersro bjuder på nattrav och det är flera sportsliga godbitar vi får ta del av. Spelmässigt är det kanske inte lika hett och någon 20-oddsare som vinner som igår kan jag inte vaska fram. Vi provar ändå med fem vinnarspel och visst finns chansen att tjäna en del stålar. Spartan Kronos siktar mot Åbergs och han är kvällens godbit. Bör vinna. Och så har vi en tvåbent världsmästare på plats med två vettiga chanser. En av dessa liras.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

2 Jägersro – Spelstopp 20.03

Spetsstriden:

Svårbedömd spetsstrid då det är många med framspår som är riktigt startsnabba. Vi får se vilka kuskar som är mest inne på att våga lägga krutet. 1 Betula Derm ska övriga ta sig förbi och det blir kanske inte helt lätt. Hon spetsade i ett nafs senast och är riktigt snabb. 3 Hector Greenwood lär nog prova rejält.


Loppanalys:

Många snabba och det kan bli bra körning och det öppnar också upp loppet. Jag tycker det ser svårt ut. Jag nämner flera hästar i nummerordning.

1 Betula Derm spetsade lätt senast men blev avslagen sista biten. Bra efter galopp näst senast. Hon bör kunna vara med i främre träffen från sitt fina läge. Vettig spetschans som hon har.

3 Hector Greenwood är också startsnabb. Han har fått tråkiga löpningar på slutet. Farlig från spets.

4 Spartak Face har fått lopp i kroppen. Kommer från ett stall som vinner med det mesta. 5 Verona Brodda visar fin fart.

6 Nyhet har också lopp i sig. 7 Franklin Face gillas och han öppnar också snabbt. Tog sin senaste seger i helt ohotad stil från spets. Han återkommer efter uppehåll och med bra rapporter kunde jag ha tänkt mig ett lir på honom. Lars I berättat att hästen är kastrerad. Har tränat 1.16/1600 m som snabbast. Har dock gått sina jobb ensam och har haft lite svårt att tagga till. Det låter inte helt påställt men hästen duger.

8 Global Woodstock har jag alltid gillat men han har kommit av sig något och läget är tufft. Peter är nöjd nu och det blir bike.

Öppet lopp och svårt få fram rätta känslan. Tror ändå att 1 Betula Derm på läget kan ha bäst chans och spelar.


Spelförslaget:

1 Betula Derm spelas vinnare. Spets får det gärna bli. Vinnare till 6.50.

3 Jägersro – Spelstopp 20.25

Spetsstriden:

1 Trix on Line är snabb men det ska släppas.. 5 Roller Coaster Ås är snabb. Ludde lär dock vara mest angelägen med favoriten 4 Upset Face som är riktigt snabb och brukar braka till spets.


Loppanalys:

Treåringslopp och Kolgjini plokcar ut sitt stjärnämne 4 Upset Face. Denne har fem segrar av sex och första förlusten kom senast under Elitloppshelgen. Där blev det spets som det brukar bli men hästen fick verkligen inte sitta i orubbat bo utan det blev körning. Kolgjinis häst höll bra och har sedan fått pusta. Här bör det bli lungare körning om han kommer till spets. Visst finns det bra hästar emot även här men i det lilla fältet brukar det bli stiltje med favoriten i spets. Bra chans för Ludde att vinna men också lågt odds.

Svårt hitta något att spela på. Far och son Untersteiner har två av motbuden. 5 Roller Coaster Ås vann från spets senast och ska vara ännu vassare i form nu. 3 Eric the Eel har fint kunnande men senast blev det galopp. Tillfixad nu.

Kolgjinis andra häst 6 Ubiquarian Face är också rätt bra men stallkompisen borde vara vassare. 1 Trix On Line öppnar bra och har läget. Här vill man gärna ha bra rygg.


Spelförslaget:

Treåringar som kan utvecklas snabbt åt olika håll. Trolige vinnaren 4 Upset Face har ändå varit ifrån och jag vill inte lira till lågt odds. 1.50.

4 Jägersro – Spelstopp 20.47

Spetsstriden:

1 Quattro Töll har bra chans att hålla ut de övriga från sitt innerspår. 3 Pelle Barosso kan utmana.


Loppanalys:

Ett lopp med ett par fina hästar. Mest tror jag på Juuls 10 Victory Island. En flott häst i äkta Juul-stil som dessutom kan flytta på sig bra. Näst senast fick han en fin invändig resa under Eltiloppshelgen för att sedan avsluta bra. Han grejade andraplatsen bakom Norton Commander och det är verkligen ingen skam. Gott om luft ner till trean dessutom. Senast var han på väg mot seger då det blev galopp i sista kurvan. Han brukar hålla sig till trav och även om bakspåret oroar något så är det bra chans att Juul med häst fäller allt. Det bör ändå kunna bli en hygglig resa i draget.

8 Silent Hill var med i en ryckig körning senast och var positiv bakom Short In Cash. Jobbigt läge nu och de kan lätt bli vingel men hästen lär svara för en bra insats i alla fall.

7 Beatriz är vass med rätt resa i draget och hon kommer till start med visad mycket fin form. Farlig med klaff.

3 Pelle Barosso kan tänkas spetsa. Vann efter fin resa näst senast. Snabb häst som räknas.


Spelförslaget:

Jag tror Juul har bra chans att avgöra med 10 Victory Island och spelar vinnare till 3.00.

5 Jägersro – Spelstopp 21.08

Spetsstriden:

1609 meter auto och det är överlägset med spår ett om man är bara är någorlunda startsnabb. Det är precis vad 1 Spartan Kronos är och han bör spetsa. Som senast. Nu med helstängt.


Loppanalys:

Åbergs Nästa och vi får se om någon i sexhästarsfältet visar Åbergs-kvalitéer. Bäst chans att göra det har 1 Spartan Kronos som kommer från en ohotad spetsseger. Spårlottningen var positiv för Lugauers häst och som bör spetsa. Som senast. 1609 meter auto och spår ett är starka papper. Väl i ledningen borde han få reglera tillräckligt mycket för att kunna vinna. Lugauer visar toppform på hästarna så det känns bra. Hästen har två lopp i kroppen nu och formkurvan borde vara fortsatt stigande. Spets i litet fält på snabb Jägers-bana låter bra. Dessutom åker det helstängda huvudlaget på så nu ska det bli åka av.

3 Jairo är rejäl och kan nog vara värst emot. Han avslutade i bra stil bakom Cyber Lane senast. 5 Montdore och 6 Dreammoko har båda fint kunnande och kan inte räknas bort. Ändå svårt att fälla Spartan Kronos och göra det på egen hand.


Spelförslaget:

1 Spartan Kronos vann spårlottningen och förmodligen även loppet. Vinnaroddset vi får är 2.25 och det är helt ok odds.

6 Jägersro – Spelstopp 20.29

Spetsstriden:

7 Unar Bi öppnade snabbt till spets på Bjerke senast. Står sämre till här men troligt att Ebbinge kör henne till tät.


Loppanalys:

Rick Ebbinge är på plats och här har han en fin häst i 7 Unar Bi. Bra häst dessutom och visst har de god chans. Senast snabbstartade hon på Bjerke och vann lätt från spets. Troligt att Ebbinge sänder henne till tät. Hon var duktig bakifrån vid ett Jägersro-besök tidigare och verkar lösa de flesta positioner. Vettig chans.

Det borde dock vara dags för 6 Zefiro dei Cedri snart. Han har svarat för mycket bra insatser hos Lövgren. Senast blev det tidig galopp men upphämtningen var minst sagt bra och klockorna visade 13/2300 meter. En rejäl spurtare som bör duga fint här. Roligare odds än favoriten.

10 Breidabliks Cognac kan komma in i matchen om de två ovannämnda strider tufft mot varandra. Höll bra utvändigt ledaren näst senast.

2 Ilona Håleryd har fint läge och kan en del om hon håller sig lugn. Samma omdöme får 5 Tropicana Ås.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 6 Zefiro dei Cedri till oddset 5.75.

7 Jägersro – Spelstopp 21.50

Spetsstriden:

2 Jopi bör ha bra spetschans.


Loppanalys:

2 Jopi är en speciell häst. Galopeprar och beernsig besynnerligt före loppen men tar sig sedan samman. Vann på bra sätt senast barfota och med bike och kan göra det igen då det ser ut som fin chans på ledningen.

Jag spelar dock på en som har betydligt sämre läge och det är 12 Vive le Vent. Denne gör det som oftast bra och vinner gärna lopp. Senast från rygg ledaren blev det massa sparat i mål. Jag tror att hästen utan strul är bäst här och bör ha hygglig chans. Här jobbar vi in Ebbinge.

7 Olga Utca är segstark men är lite sårbar då rätta speeden saknas.

8 Very Many Legs har höjt sig hos Peter men det är inget bra läge samt lite tuffare nu.


Spelförslaget:

12 Vive le Vent har bra chans att vara bäst och segra. Vinnare till 3.00.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

PdA speltips: Davidson hetaste namnet

Travtips
lördag 19.00, 25 januari
Söndag, Vincennes, Prix d’Amérique Prix d’Amérique avgörs under söndagen och det med Face Time Bourbon som favoriten. Femåringen har sett helt lysande ut under hela karriären och kommer förstås inte bli lätt att tas med när den stora uppgiften nu vän...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.45, 24 januari

Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 13.52, 24 januari

Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.18, 24 januari

Lunchdraget Östersund – Svärdan vann ! Svärdan vann !

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 23 januari

Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.27, 22 januari

Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:15, 22 januari 2020

Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år

STRÄNGNÄS: Årets ”vinterväder” fortsätter. Dock med betydligt mindre nederbörd de sista veckorna, vilket är skönt. Också skönt att vi går mot ljusare tider.   Förra bloggen Har fått en del synpunkter både positiva och negativa sådana via mail. Jag ber...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson