Just nu:
16.12 Tips Axevalla 23 maj: Rickard Svanstedt vår man i kväll
13.44 Tunga beskedet: Månprinsen A.M. struken
12.37 Efter Lotteria: Hårdare regler för drivningar i Italien
09.45 Elitloppet: Allt du behöver veta inför travfesten
17.05 ELITKAMPEN: Det stora nordiska slaget
16.48 Två strykningar i Treåringseliten
13.22 Tips Åby/Örebro 22/5: Givet vinnarspel mot överskattad storfavorit!
10.34 Gästkrönikör Niklas Borg: Vem vann Elitloppet 2004?
08.33 Cruzado dela Noche ute efter segern i Maxie Lee
08.13 Lätt när Gotland fortsatte segerraden på Vincennes

Tips Gävle: ”Bellfaks har drömläget i kväll”

Tips och analyser Gävle

Sportavdelningen på Gävle tror att banan ska vara i fint skick ikväll bara snöandet inte får ett ryck. Vi får se hur det blir med den saken. Lite ovisst med banunderlaget dessa dagar.

Gävle. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 3 Bottnas Facette har haft framspår med volt två gånger och spetsat båda. 4 Fegurd Am har haft framspår volt två gånger och spetsade i båda. 6 Miss Silver har haft framspår volt en gång och spetsade då. 1 Västerbo Jolene försöker ta emot från sitt inerspår. Troligt att om Westholm träffar någorlunda så är han tidigt i spets med 6 Miss Silver.

Loppanalysen: 6 Miss Silver vann från ledningen i sin tävlingsdebut och har varit nära att vinna även i två starter efter det. Har fint läge och god chans på spets och sedan bör hon vara med i striden.

Jag blev dock mycket förtjust i Kajsas 1 Västerbo Jolene i dennes årsdebut senast. Bara svepte förbi konkurrenterna till hlet ohotad seger och hästen ska inte behöva vara sämre med loppet i kroppen. Det kan häxa från spår ett men det kan även bli bra. Utan strul så tror jag Kajsas häst är bäst. Får en mycket spännande säsong.

4 Fegurd Am har löpt bra i ledningen men jag tror det blir tuffare nu. 11 Gitte Silvåkra visade fint kunnande i fjol men har en småjobbig uppgift här.

3 Bottnas Facette kan få en fin resa serverad Rikard och ha skrällchans.

Spelförslaget: Utan positionsstrul så tror jag 1 Västerbo Jolene är bäst och löser detta. Jag spelar vinnare till oddset 3,00.

Gävle. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: 2 Zulu Lynet är snabb och har läget. 5 Sotana är också snabb. 6 Järvsö Bukefalos är oprövad bakom bilen men känslan är att han borde kunna öppna bra. Kan trycka sig till spets med vass kusk.

Loppanalysen: Kalblodslopp och en viss JO Persson har fyra hästar till start och det är mycket troligt att vinnaren tränas strax utanför Hagmyren i Hudiksvall. Perssons gäng är dock rätt jämna i kapacitet och även Persson hade svårt att ranka dessa då jag kollade med honom. Hårda bud.

2 Zulu Lynet är rätt ny hos honom. Vann från tidig spets senast och har läget på nytt.

6 Järvsö Bukefalos ser ut som en riktig häst men är lite tung i stilen. Bör ha gått framåt med loppet i sig från senast och jag tror att kort distans passar perfekt. Ny bakom bilen men borde kunna öppna.

9 Järvsö Fux gör årsdebut. Har visat fint kunnande men även mycket dåligt trav. Kan säkert vara finare nu efter uppehåll. Spännande att se.

11 Wild Blomma med Ohlsson gör också årsdebut. Visat fin fart och ska räknas tidigt.

Inte lätt detta men jag ger 6 Järvsö Bukefalos en chans då modellen tyder på att det borde vara en bra häst. Distansen tror jag är perfekt och bilstart borde passa bra.

Spelförslaget: Jag tycker det är passande förutsättningar för 6 Järvsö Bukefalos med kort distans och jag spelar vinnare. Oddset är 3,90.

Gävle. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  1 Lucky Lino har spetsläge. Favoriten 9 Knifetown Winner kan tänkas köras offensivt från sitt springspår på tillägg och överta över den långa distansen.

Loppanalysen: 9 Knifetown Winner är mycket tufft betrodd. Han har en bra uppgift men det brukar ju också ofta storfavoriter ha. Hästen är bra för ett lopp som detta och det är troligt att han körs till tidig ledning. Sedan ser det bra ut men jag litar inte fullt ut på stallformen och jag har roligare bud. Och förhpppningsvis bättre.

Westerholm har även med 11 Scarlets Mirakel som grejade delad seger näst senast men inte var så bra senast. Kan vinna om favoriten sviker och om formen sitter där.

10 Tiger Williams kan mycket och det lossnar nog snart. Fungerar han som han kan så blir han spännande men han verkar inte helt lätt.

Min givna idé i loppet är 5 Tottenham. En häst jag alltid gillat och han är stark och bra. Gjorde debut för Djuse senast som ville köra lite snällt. Tottenham kunde ändå avgöra via en mäktig avslutning och det var ett läckert intryck vi fick se. Lär inte vara sämre nu med loppet i kroppen och den här har mycket att hämta framöver. Distansen är perfekt och räkna med en strong insats.

Spelförslaget: 5 Tottenham var frän senast och har nu lopp i kroppen. Vinnaroddset 6, 75 duger gott.

Gävle. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 3 Harvesting Time brukar öppna rejält och drar nog iväg mot spets.

Loppanalysen: 2 Global U.S.A. var fin i årsdebuten senast. I ny regi och Wäjersten har ordning på grejorna. Kan vara en trolig vinnare men gnistan är lite svårbedömd. Var ändå så fin senast att jag har bra känsla.

1 Västerbo Call You är rejäl men fungerar inte alltid och senast blev det galopp. Riskerar dessutom bli över första biten så det finns strulfaktorer. Om allt klaffar så är detta ett givet bud.

6 Wilshere vann lätt senast och har toppkusk. Också ett given aspirant till segern.

9 Cheese Action L.W. vann från spets senast men nu blir det ingen ledning. Fungerar ändå men är bara en av flera. 7 Snyggosåfin kan rätt mycket men formen är lite diffus.

Jag provar med ett riktigt tokdrag. En pålle med bara ägg i raden. Jag har en skojig (åtminstone i några timmar till) i 3 Harvesting Time som gör debut i ny regi. Hästen inledde karriären med att vara tvåa bakom Staro Leonardo (sätt in den hästen här!). Då mestadels från utvändigt ledaren. Det var länge sedan och därefter har hästen inte fungerat. Har en seger i karriären och var då riktigt  bra. Nu är det ny regi som sagt och hästen ska  nu vara i fint skick. Öppnar snabbt och det ser ut som spets. Ligger på en del och kort distans bör vara ett jätteplus. Överst i raden har vi segern och blir det fiasko ikväll så är hästen poänglös så detta är en viktig start så visst tror tränaren att hästen ska vara i ordning. Jag vet att det är ett lånskott och inga garantier lämnas men oddset är därefter.

Spelförslaget. Jag spelar ett tokdrag i 3 Harvesting Time till 27,00 som vinnare och 2 Global U.S.A. på plats till 1,95 och något sundare odds.

 

Gävle lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: 1 Bellfaks trivs alldeles förträffligt i ledningen och är snabb. Bör bli spets med 2 Sjö Vinn i rygg.

Loppanalysen: 1 Bellfaks är ett kallblod med mycket högt kunnande och Persso har talat sig varm om pållen. Bellfaks är dock inte helt lätt och han har en tendens att kunna bryta en del i kurvorna. Ledningen är därmed en stor fördel och även om han galopperade i spets på Solvalla näst senast (på ett mycket svårbemästrat innerspår den dagen) så brukar Bellfaks inte torska från spets. Han ser finare ut i den positionen. Här bör det bli spets och det ser ut som toppchans.

8 Eldvin hängde med Smedsbo Faksen på fint sätt i årsdebuten senast och bör vara framsatt till denna start.

5 Tangen Haap har fin kapacitet och är ett tidigt bud bakom Bellfaks.

2 Sjö Vinn har sett fin ut i sin nya regi och bör kunna få loppet i rygg på Bellfaks. Kan vara skrällduglig med sådan resa.

9 Pydin är högkapabel och spåddes bli vår nästa kallblodsstjärna. Har tyvärr haft en hel del problem och frågan är hu utveckligen blir. Tråkig trend och Pydin känns inte så het nu.

11 Norheim Svenn gör comeback och det är skoj. Smyger väl med nu.

Spelförslaget: De ser ut som spets och slut för 1 Bellfaks. Vinnaroddset är 2,10 och jag spelar.  2 Sjö Vinn är intressant från ryggen. Platsoddset är  3,15 och provas.

Gävle  lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: 7 Perfect Dynamite har kommit ned två hack i banan och ingen lär bråka med honom. Körs nog tidigt till tät.

Loppanalysen:  7 Perfect Dynmite är bra och senast kämpade han på fint till seger efter att ha fått offra en del krut på vägen fram till spets. Två invändiga strykningar underlättar och spår fem är oerhört bättre än spår sju. Får nu ett lopp i kroppen inför viktigare uppgift men upplägget blir nog ändå full fart framåt. Han bör tidigt vara i spets för att få dämpa och det är bra chans.

En häst jag har stor respekt för är 10 Mr Golden Quick. Denne kan mycket och har nu ett lopp i kroppen. Tränaren siktar på kommande viktigare start och nöjer sig mest troligt med barfota fram ikväll och inte runt om. Det blir helst ett smyglopp och attack sista halvvarvet. Det är 80-procentig form nu siar Mika. Det låter inte helt påställd med andra ord men hästen är bra.

2 Importedfmdetroit har bra läge med Ohlsson och det är en bra häst. Borde ändå få svårt att rubba favoriten.

Spelförslaget: 7 Perfect Dynamite till vinnaroddset 1,55 är inget för mig. Plats på 10 Mr Golden Quick till oddset 1,85 får dock duga.

Mina samtliga spelförslag:
Gävle lopp 4 – Vinnare 1 Västerbo Jolene till oddset 3,00
Gävle lopp 5 – Vinnare 6 Järvsö Bukefalos till oddset 3,90
Gävle lopp 6 – Vinnare 5 Tottenham till oddset 6,75
Gävle lopp 7 – Vinnare 3 Harvesting Time till oddset 27,00 amt plats 2 Global U.S.A. till oddset 1,95
Gävle lopp 8 – Vinnare 1 Bellfaks till oddset 2,10 samt plats 2 Sjö Vinn till oddset 3,15
Gävle lopp  9 –  Plats 10 Mr Golden Quick till oddset 1,85

Avstå spel på:
Gävle lopp 4 – 4 Fegurd Am
Gävle lopp 7 – 9 Cheese Action L.W.
Gävle lopp 8 – 5 Tangen Haap

 

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
onsdag 08:13, 22 maj

Lätt när Gotland fortsatte segerraden på Vincennes

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 17:15, 21 maj

SWEDEN CUP: Startlistor och odds till förfesten!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 11:50, 21 maj

Efter skada: Mofaksan tvingas sluta

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:22, 21 maj

Jepson till Tusenklubben: ”En milstolpe”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 18:19, 20 maj

KUSK-VM: Tar Ulf Ohlsson Sveriges första guld?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:47, 20 maj

Valokaja Hindö och Gretzky B.R. till Oslo Grand Prix

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:19, 20 maj

Här är höjdpunkterna – under Elitloppsdagen

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Enkelt när Aubrion du Gers tog hem årsdebuten

Enkelt när Aubrion du Gers tog hem årsdebuten

Om det blir en start i Elitloppet får framtiden fortsatt utvisa men Aubrion du Gers kunde i vilket fall vinna vattentätt när han på fredagen gjorde årets första start.

”Världens bäste valack”, brukar han kallas. Det hade gått nästan ett halvår sedan Aubrion du Gers gjorde sin senaste start – men på fredagen var nioåringen tillbaka i hetluften. Jean-Michel Bazire åkte till Caen för att, liksom i fjol, årsdebutera sin storstjärna i Prix de Cauvicourt. En uppgift som den segervane travaren fixade utan några som helst problem.

Vann med krafter kvar

Aubrion du Gers öppnade bra från innerspåret bakom bilen men kunde inte stå emot Dreammoko som laddades utifrån och fick överta in mot första kurvan. Bazire tog direkt ut storfavoriten i andraspår och kunde en stund senare återta kommandot. Svårare än så var det heller aldrig. Aubrion du Gers stegade behärskat undan över Caens långa upplopp och såg ut att ha gott om krafter sparade när han gick över mål på segertiden 1.13,2a/2200 meter.

Blues des Landiers ordnade andraplatsen efter att ha gått mestadels i dödens på vinnaren, då Charly du Noyer i rygg ledaren galopperade bort vad som såg ut att bli silvret, kort före mål. Dreammoko gick en okej avslutning som fyra.

Den här segern var värd 14 400 euro och var den tolfte raka för Aubrion du Gers. Enligt tränaren är en turné i Europa och de nordiska storloppen högaktuell för valacken i år, där Elit-loppet är ett tänkbart mål.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Your Highness blev mamma för första gången
Nästa nyhet
Your Highness blev mamma för första gången

Your Highness blev mamma för första gången

Ett av de bästa svenskfödda stona de senaste åren har blivit mamma för första gången. Your Highness födde ett hingstföl.

Med över nio miljoner kronor intjänat under sin karriär hålls Your Highness som ett av de mest framgångsrika svenskfödda stona. Hästen som inledde sin karriär hos Ulf Stenströmer, sedan fortsatte i Frankrike hos Fabrice Souloy och avslutade hos Björn Goop, tog sin största seger när hon 2016 vann Olympiatravet.

Under natten till torsdagen blev Your Highness mamma för första gången, det meddelar Menhammar Stuteri på sin Facebook-sida. Kriterie-vinnaren Villiam är den lyckliga pappan till hingstfölet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kulltoppen Attraversiamo i första som fyraåring
Nästa nyhet
Kulltoppen Attraversiamo i första som fyraåring

Kulltoppen Attraversiamo i första som fyraåring

En av fjolårets vassaste treåringar – gör premiärstarten som fyraåring. Det är Svante Båth som plockar ut Attraversiamo på Bergsåker.

När Kriteriet kördes i höstas var Attraversiamo loppets favorit, det slutade med en femteplats bakom vinnaren Inti Boko. På meritlistan har den av Svante Båth tränade Kiss Francais-sonen också en E3-seger och som tvååring ett silver från Uppfödningslöpning.

Kommande onsdag är det dags för årsdebut. Attraversiamo gör första starten sedan just Kriteriet i slutet av september. Erik Adielsson sköter tömmarna när ett försök till Norrlands Grand Prix avgörs på Bergsåker. Förstapriset är 70 000 kronor.

Här är startlistan:

2140 auto

1 Aking Bakasyon – Peter Eriksson
2 Attraversiamo – Erik Adielsson
3 Feminista Am – Krister Söderholm
4 Night Rhythm – Örjan Kihlström
5 Global Wilderness – Per Linderoth
6 Viking Grace – Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Super Ariel fick avlivas efter tragisk olycka
Nästa nyhet
Super Ariel fick avlivas efter tragisk olycka

Super Ariel fick avlivas efter tragisk olycka

Super Ariel vann Sto-SM och hade sprungit in nästan fyra miljoner när hon i höstas avslutade sin karriär. Nu är hästen död efter en tragisk olycka.

Det är ägaren, uppfödaren och den tidigare tränaren Kennet Häggström som för Trav 365 berättar de tråkiga nyheterna, att Super Ariel tvingats avlivas efter en olyckshändelse i måndags. Super Ariel, som precis skulle betäckas med Maharajah, slog bakut i sin box vilket orsakade ett benbrott. Det fanns ingen annan utväg än att låta stoet somna in.

– Jag var med och tittade på henne när hon föddes och kände henne utan och innan. För en mindre tränare är det kännbart när man tappar en sådan häst. Det är som att en kompis dog. Hon som skulle få ha det bra här hemma och gå och skrota. Nu blev det inte så, säger Kennet Häggström till Trav 365.

Tioåriga Super Ariel vann under sin tävlingskarriär 17 av 82 starter och tjänade 3,9 miljoner kronor. Hon tävlade med framgång i Frankrike under period och tog sin karriärs största seger när hon vann Sto-SM 2017.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Franske stjärnan Dreammoko till Wim Paal

Travtips

Tips Axevalla 23 maj: Rickard Svanstedt vår man i kväll

Travtips
torsdag 16.12, 23 maj
Axevalla heter kvällens bana så här dan före dan före dan före dan, Åke Svanstedt gästar oss för ett Elitloppsbesök men vi ikväll är det en av sönerna som är i huvuvdrollen. Rickard Svanstedt har ett par intressanta chanser och vi provar med ett par Rickar...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.22, 22 maj

Tips Åby/Örebro 22/5: Givet vinnarspel mot överskattad storfavorit!

Spelredaktör Daniel Berglund
Travtips
tisdag 15.59, 21 maj

Tips Jägersro 21 maj: ”Jörgensen med fin spetsvinnare”

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 16.06, 20 maj

Tips Mantorp 20 maj: ”Det låter bra på Zinco Jet”

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.08, 19 maj

Tips Årjäng 19 maj: ”Norsk segeryra att vänta”

Spelredaktör Daniel Olsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13.55, 17 maj

Tips Gävle 18/5: Spännande spetsstrid avgör gulddivisionen!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
tisdag 15:01, 21 maj 2019

Propulsion vinner nog trots allt på söndag

Anders Malmrot har gjort ett bra lopp. Comeback på Elitloppet. Och han är årets stora bubblare...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Spelkrönika Berglund
Ulf Nilsson