Just nu:
19.21 Bergh-seger på Vincennes
19.00 PdA speltips: Davidson hetaste namnet
18.41 STL: Dubbelt Melander med Disco Volante i topp
16.02 Skräll i Prix Du Luxembourg
08.32 Antonio Tabac byter tränare
15.45 Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen
13.52 Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!
11.18 Lunchdraget Östersund – Svärdan vann ! Svärdan vann !
10.47 Flera andra godbitar på Vincennes
08.33 Bråk på Bergsåker

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

En härlig sommarkväll på Sundyholmstravet stundar och banan kan också erbjuda riktigt god sport. Derby-vinnaren Who’s Who är tillbaka i en intressant start och i aftonens huvudlopp hittar vi Kriterie-ettan Inti Boko i årsdebut. Det bästa spelet i omgången är dock ett annat – U.R. Amazing och Thorsten Tietz.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Eskilstuna – Spelstopp 19.18

Spetsstriden:

1 Kövras So Far är förvisso snabb ut men lär knappast köras i spets. 3 Vainqueur R.P. högst trolig ledare.


Loppanalys:

Det ska bli spännande att se 5 Who’s Who igen. Förra årets Derby-suverän har gjort tre starter i år och sett fin ut vid samtliga tillfällen – inte minst senast. Då avvaktade Kihlström till sista 250 meterna före han sände till attack från andra utvändigt, men Who’s Who avgjorde lekande lätt efter att ha travat i underkant 1.09 sista 800. Intrycket var enormt och den femårige stjärnan går en mycket intressant framtid till mötes. Det är klart att det inte bara är att ställa in skorna här, för motståndet är bra, men det känns svårt att spekulera i något annat än seger.

3 Vainqueur R.P. gör här tredje starten i regi Björn Goop och toppformen bör vara nära nu. Senast i Halmstad avslutade han på riktigt fint sätt (09,2/800) men kunde inte fånga in Heart of Steel som fått hållas i ledningen. Vainqueur R.P. är kvick från start och högst sannolikt ledaren av loppet. Därifrån ger han Who’s Who en match.

2 Snowstorm Hanover har det strulat för en del men senast i Rättvik fick han visa den stora kapacitet som han besitter när bland andra årsdebuterande Villiam fanns i det slagna fältet. Det var en positiv insats, men jag tror inte han rår på Who’s Who.


Spelförslaget:

Jättechans för 5 Who’s Who men kanske inte så spelvänligt lopp.

5 Eskilstuna – Spelstopp 19.40

Spetsstriden:

5 Hera Eck är den som öppnat snabbast, men lär nog inte köras i spets. Från bricka två ligger det nog nära till hands att 2 Ghostintheshell kommer till spets.


Loppanalys:

Ett treåringslopp för ston i låg klass, men det är riktigt hög kvalitet. Det är ingen skräll om någon av de här dyker upp i årgångsloppen i höst. Den som känns allra bäst är 2 Ghostintheshell som gjort två lopp och inte satt en fot fel. Avgjorde mycket enkelt i debuten och såg ännu finare ut senast då hon övertog täten tidigt och hade avgjort redan i sista sväng. Mycket talar för ett liknande scenario nu från ett perfekt andraspår och i så fall kommer hon bli mycket svårfångad.

3 Carry Cash är kanske tuffast emot från bra läge. Hon har förvisso bara gjort ett lopp hittills men såg då ut som en häst med mycket att hämta framöver. Kom ned i dödens efter ett halvvarv och avgjorde enkelt efter 1.15 sista varvet.

10 Fuel Burn var ruskigt fin vid segern på Solvalla näst senast, vann då med ”halva upploppet” efter att tidigt stuckit ifrån i ledningen. Funkade inte helt efter det, men visar hon samma takter som vid segern blir hon att räkna med bakspåret till trots.

7 Joelene Boko avgjorde på övertygade sätt senast och är en outsider om hon hittar ned i ett bra läge, samma gäller för 8 Ganette Am som var riktigt positiv senast då hon vann efter att ha gått först i spåren med sista 800 i 12,5-tempo.


Spelförslaget:

2 Ghostintheshell känns som ett riktigt ämne och kommer hon till spets blir hon svår att stoppa felfri. Vinnare till oddset 2.05 hos Unibet.

6 Bana – Spelstopp 20.01

Spetsstriden:

3 Mama America ska ha bra chans att komma förbi 2 Whitestripe Maid från början. Det är möjligt att 5 Lovely Star utmanar.


Loppanalys:

Ett försök i Diamantstoet där mitt spel blir 3 Mama America som ser ut att ha en lämplig uppgift här. Senast gick hon i dödens, kunde inte utmana till slut, men höll fullt godkänt. Stoet har dock visat sig klart bäst i spets och det är upplagt för den positionen nu. I ledningen gick hon för två starter sedan och vann då med som det såg ut krafter kvar efter 12,5 sista 800. En insats i paritet med det igen och jag tror det blir svårt att runda henne.

7 Exciting Chip blir hårt betrodd i loppet med Björn Goop i vagnen. Norrmannen har sett mycket fin ut på sistone och följde upp en norsk rikstoto-seger från dödens genom att göra repris i Åmål senast. Det rör sig om en rejäl sort som inte skräms av att göra jobbet själv, men det kan också bli en väl tung uppgift från det här läget bakom bilen.

Loppet kryllar av möjliga kantbollar. 9 Intake är vann tuffare gäng, hon var till exempel i final i Drottning Silvias Pokal, fint smygläge nu. 11 Darshana är ännu segerlös, men har visat knallform på sistone. 8 Selma Töll kommer med två raka, båda är dock tagna från spets och det blir knappast ledningen nu. 15 Poem in Motion har lång väg fram men gick en väldigt fin avslutning i skymundan senast, med precis samma förutsättningar som nu. 2 Whitestripe Maid har ingen kul rad men är klart bättre än så, startsnabb och läge för vinnarhålet nu.


Spelförslaget:

Min tanke är att 3 Mama America ska ta hand om ledningen och sedan stanna där. Spelar vinnare till oddset 8.00 hos Unibet.

7 Eskilstuna – Spelstopp 20.21

Spetsstriden:

Försök ta en längd på 2 Ajlexes Cubano den som kan…


Loppanalys:

Trevligt litet snabblopp där 2 Ajlexes Cubano bör vara hästen att slå. Nioåringen ser bättre ut än någonsin för dagen och kommer från seger i Bergslagsloppet på Lindesberg. Ledde då från start till mål, sin vana trogen, och även om det hårdnade till sista biten var det nog mer av en synvilla; det fanns krafter kvar i mål. Även om 1 Attack Diablo är erkänt startsnabb ska det väldigt mycket till för att startblixten 2 Ajlexes Cubano inte ska komma till ledningen och över den här korta distansen är han synnerligen effektiv där. Hela vägen igen.

5 Coktail Fortuna kan nog vara svårast emot. Var väldigt bra i Kalmar för två starter sedan och var så när på att vinna Gulddivisionen, men fick ge sig för fantomspurtande Slide So Easy. Senast gav han sig dock väl enkelt, men det kanske kan ha varit tillfälligheter. Synar dödens här?

7 Elian Web är en topphäst i grunden och har i sina senaste starter visat en gryende formtopp. Gick en mer än godkänd avslutning som tvåa bakom just Ajlexes Cubano senast och är inte borträknad här heller.

3 Tango Negro kommer från stabila insatser i försök och final på Bjerke och är med ett bra läge en tänkbar outsider. 1 Attack Diablo, numera i italiensk regi, är tillbaka på svensk mark. Känns som ett platsbud från troligen vinnarhålet. 8 Lover Face galopperade i regidebuten senast och är svårbedömd.


Spelförslaget:

Spets och slut är 2 Ajlexes Cubanos likör. Jag tror på samma recept nu – vinnare till oddset 3.00 hos Unibet.

8 Eskilstuna – Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

2 Pablo Andover är mycket snabb ut men det låter som att man vill ha rygglopp den här gången, då bör kvicke 5 Ferry Boko vara först framme för att överta.


Loppanalys:

5 Ferry Boko har matchats i tuffa sällskap tidigare i år och fick senast betalt för den fina formen. Släppte då spets för att vridas på sista halvvarvet och kunde avgöra säkert på fin segertid. Sjuåringen ser ut att ha riktigt bra form för dagen. Ferry Boko är snabb ur startboxarna, vilket han visade senast, och jag är inne på att man för överta täten från 2 Pablo Andover här. Då ska det vara en bra chans att leda runt om.

4 Corroded kommer från en övertygande seger i Rättvik. Bytte då dödens för ledningen efter 800 meter, var rejält utmanad men kontrade sig starkt tillbaka till segern. Det är en häst som blandar och ger lite i prestationerna men lever han upp till det han visade senast, lär han utmana om segern här.

10 Track Angle är en riktigt fin häst för klassen. Fick ett misslyckat race senast då han blev fast invändigt, men tog två enkla segrar före det. Kort distans känns kanske inte som starke Track Angles bästa, men om det blir lite tempo på tillställningen lär han ha mycket att ge till slut.

2 Pablo Andover kördes i ledningen senast, men fick knappt någon lugn stund och hästen höll ändå klart godkänt även om han fick sträcka vapen över upploppet. Den fina formen är bibehållen. Pablo Andover är mycket snabb ut och brukar göra sina bästa lopp i front, men det låter på tränaren som att man är inne på att släppa nu. Vinnarhålet behöver således inte vara fel och Pablo Andover är loppets outsider.


Spelförslaget:

Jag tror 5 Ferry Boko får överta ledningen och är han lika rejäl som senast blir det svårt att passera. Vinnarspel till oddset 5.00 hos Unibet.

9 Eskilstuna – Spelstopp 21.01

Spetsstriden:

4 Livi Memory och 5 Hersey Boko kör om ledningen, med plus för att den senare för överta.


Loppanalys:

Stolopp där Alessandro Gocciadoros 15 Visa As lär ha en klar favoritroll. Varenne-stoet besitter väldigt stora fartresurser och det är nog säkert så att hon är vassaste hästen i fältet. Hon var ute på V75 så sent som i lördags som favorit, men galopperade då bort sig tidigt och tar direkt nya tag nu. Visa As har gjort riktigt rejäla prestationer tidigare och jag tror inte vi behöver fundera på om det blir en offensiv styrning här. Bästa hästen, men det är aldrig någon enkel uppgift att gå runt fältet och jag tycker inte det här är någon given vinnare.

Provar i stället ett chanslir på 13 Beauty Leg som är i absolut toppform. Hon såg ut som en bomb senast när hon vann Diamantstoet final efter att ha tagit över ledningen och sedan gasat hela vägen. Hon har sprungit på sig snabba pengar och är åter lärlingskörd nu, vilket gör att hon inte kommer bli särskilt hårt spelad. Men Beauty Leg är en väldigt stark spurtare och jag är inne på att det här loppet kan bli överpaceat, hittar hon rätt ryggar på slutvarvet kommer hon ha en giftig avslutning att tillgå.

5 Hersey Boko högg i galopp senast men plockade två lätta segrar från ledningen före det. Hon är favoriten att nå den positionen nu också och ska såklart ses med chans. Men frågan är om man får sitta i fred där, när Visa As skickas framåt?

4 Livi Memory lämnade ett fint intryck vid seger från spets för två starter sedan, hon är startsnabb och det här läget borgar för en bra resa. En luring i det här loppet liksom tuffa 11 J.J. och 7 Saga Doc som var överraskande bra vid segern senast.


Spelförslaget:

Går emot favoriten och chansar med vinnare på formstarka 13 Beauty Leg till oddset 9.75 hos Unibet.

10 Eskilstuna – Spelstopp 21.21

Spetsstriden:

1 Enjoy Day kan öppna bra men har varit ifrån ett tag, jag håller 4 Mago som favorit på att ta ledningen.


Loppanalys:

Ett Klass 1-försök där 10 Marrakesh gör en mycket intressant årsdebut. Det handlar om en fyraåring med väldigt stor kapacitet, vilket han visat med sina fem segrar på sex starter. Enda förlusten, och senaste starten, var den som favorit i det finska Kriteriet där han ändå höll bra efter en resa i dödens. Men det är också det, hästen har inte startat sedan oktober i fjol och även om Timo Nurmos hästar alltid är väl förberedda känner jag mig inte jättelockad att spela till favoritodds.

Mitt drag är i stället 3 U.R. Amazing som är i toppslag. Var helt överlägsen vid sin senaste seger, tagen i slutet av april, och har därefter varit ute i flera tuffa gäng utan att ha riktigt lyckan med sig. Senast blev han fast invändigt, fick fritt först mitt på upploppet och sköt till som skjuten ur en kanon. U.R. Amazing är vass i avslutningen och har ett läge här som borgar för en bra resa. Kul spel.

4 Mago har gjort flera bra lopp i år och vann väldigt lätt senast. Hästen är snabb från början och trolig anförare, kan räcka hela vägen. 2 Zanzibar Wise As uppträder lite osäkert bakom bilen, och senast blev det dubbla galopper. De dagar det stämmer besitter han dock mycket fart. 7 Showman Brodde är en mycket bra sort i grunden men lär behöva fler lopp. 12 Wreckless M.M. är också en häst i fint slag, men mycket missgynnad av läget.


Spelförslaget:

Jag tror 3 U.R. Amazing får full utdelning på formen nu. Vinnare till oddset 7.25 hos Unibet.

11 Eskilstuna – Spelstopp 21.45

Spetsstriden:

2 Inti Boko är snabba bakom bilen och i ett lopp utan några stora startkanoner blir det antagligen så att han går till ledningen.


Loppanalys:

Eskilstunas Fyraåringstest ser fjolårets Kriterie-vinnare 2 Inti Boko tillbaka i årsdebut. Hästen avslutade förra året med en femstjärnig insats som tvåa i Breeders Crown. Det här är en häst som visat närmast obegränsad kapacitet och det ska bli intressant att se vad han uträttar här i sin comeback. Precis som med Marrakesh i förra loppet; Nurmos hästar gör alltid bra prestationer direkt efter vila, men det är givetvis så att det här inte är årets viktigaste lopp för Inti Boko. Från det här läget lutar det åt att han går till ledningen, jag vet inte riktigt vem som ska utmana, och ”risken” är därmed stor att han får bestämma det här i ledningen.

Mest intressant spel tycker jag att 5 Zabul Fi är. Hästen var trea i det italienska Derbyt förra året och gjorde senast sin första start för Jerry Riordan. Fick då dödens efter en snabb 08,5-öppning men utmanade ledande Devil Sound hela vägen till mål. Det var ett väldigt fint intryck och man får tro att Zabul Fi gått framåt ytterligare med det loppet. Att slå Inti Boko från utvändigt ledaren är kanske en aning för mycket begärt, men kan Jepson hitta ned i någon rygg och spara krutet till slut kan man överraska. Platschansen måste oavsett var mycket god.

1 Zlatan var för övrigt hästen som vann italienska Derbyt i fjol. Nu får vi se honom i en intressant debut på svensk mark. Zlatan har gjort det okej i sina senaste starter, men kanske inte strålat av form och är lite utelämnad till vad övriga hittar på härifrån innerspåret. På kapacitet räknas han dock väldigt långt här.

7 Lewis Ale, vann det finska Kriteriet i fjol, och svarade för en berömvärd comeback senast då han fick elak press i ledningen. Lär gått fram mycket med det loppet, men precis som i fallet Inti Boko, är det andra lopp längre fram i höst som finns i kikaren.

9 Pinto Bob överraskade väldigt positivt i Sprintermästaren senast, där han slutade tvåa i finalen. Normalt är det här en tuff uppgift, men med tanke på insatserna i Halmstad senast är han inte att räkna bort. 8 Forfantone Am fortsätter jag hävda är en av kullens allra bästa och han lämnade ett bra besked senast. Olyckligtvis fick man ett dumt läge, här vilket gör att chanserna minskar drastiskt. 4 Avant Garde är en sort med stor framtid, men möter ett tufft gäng nu.


Spelförslaget:

5 Zabul Fi var positiv senast och kan utmana Inti Boko med klaff. Jag spelar i första hand plats, men det kan vara värt en liten peng vinnare också till oddsen 3.75 och 14.00 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

PdA speltips: Davidson hetaste namnet

Travtips
lördag 19.00, 25 januari
Söndag, Vincennes, Prix d’Amérique Prix d’Amérique avgörs under söndagen och det med Face Time Bourbon som favoriten. Femåringen har sett helt lysande ut under hela karriären och kommer förstås inte bli lätt att tas med när den stora uppgiften nu vän...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.45, 24 januari

Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 13.52, 24 januari

Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.18, 24 januari

Lunchdraget Östersund – Svärdan vann ! Svärdan vann !

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 23 januari

Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.27, 22 januari

Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:15, 22 januari 2020

Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år

STRÄNGNÄS: Årets ”vinterväder” fortsätter. Dock med betydligt mindre nederbörd de sista veckorna, vilket är skönt. Också skönt att vi går mot ljusare tider.   Förra bloggen Har fått en del synpunkter både positiva och negativa sådana via mail. Jag ber...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson