Just nu:
09.54 Per Linderoth flyttar tillbaka till Östersund
09.37 Travbanan i Norge läggs ned
08.51 PdA-tvåan Looking Superb i superstayer
15.52 Åby 17 oktober: Marc Elias med fina chanser
11.13 Who’s Who laddas mot Prix d’Amérique
10.43 Defi du Retz rejäl i Grand National du Trot
10.16 Marc Elias jagar klassisk seger – i Wien
09.47 Åbys vd lämnar: ”Problem med vikande publiksiffror”
08.39 Fint besked från Conrads Rödluva
13.09 Bergsåker/Solvalla 16 oktober: Kolgjini med dubbelchans

Tips Dannero 20 juni: Midsommarförfest med Oskar J och Klack Nova

Arena Dannero utanför Kramfors kör sitt traditionsenliga midnattstrav och dagens regnskurar har övergått till uppehåll. Jag spelar fem vinnarspel denna sena kväll och förhoppningsvis ska vi kunna bättra på kassen inför helgens firande.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Dannero – Spelstopp 21.04

Spetsstriden:

1 Granetta från innern bör spetsa men det kan sedan bli 2 Torpa Olea mot tidig tät.


Loppanalys:

Ett kallblodslopp över lång distans med fördel ston. Det gillar 1 Granetta som har läget.  Granetta avslutade klart bra senast och var nära att hinna fram men det blev knapp förlust. Bör strida i detta gäng men det är tufft emot. Jimmy ligger också lite lågt.

Motstånd saknas verkligen inte. 7 B.W. Sture kom ut efter långt uppehåll senast och det var bra emot. Det var bra träningsrapporter på Perssons häst och hästen gjorde ingen besviken. Låg på lite väl mycket så Örjan körde tidigt till spets och vann lätt. Borde inte vara sämre nu med lopp i sig. Kan vara lite pigg och då är frågan hur distansen passar.

8 Pydin spåddes bli vår nästa kallblodsstjärna men sjukdomar har nog stoppat upp den utvecklingen. Det är fortfarande dock en mycket bra häst som hade ett rejält sista halvvarv senast. Kan nog vara tuffast här. Jag är inne på det. Nu blir det dessutom med urryckare och det kan ge en extra växel. Pydin har varit lite sådär i slutstriderna men urryckare kan vara rätt.

9 Björs Frej besegrade Pydin senast och är bra även han. Fick då lite mer rygg att gå på än vad Pydin fick. 4 Art Nökkve har även bromsat upp lite i karriären men är bra även han. Galopperade mot Björs Frej och Pydin senast och hade sparat då.

2 Torpa Olea kan få en fin resa. Vinner dock sällan men är snabb. Kan spetsa.


Spelförslaget:

Jag tror 8 Pydin är bäst och spelar vinnare. Nu med urryckare. Jag var nöjd med vad jag såg senast. Vinnare till oddset 4.90.

5 Dannero – Spelstopp 21.26

Spetsstriden:

2 Ma Running och 4 Cobourg Hanover är två mycket startsnabba hästar. Cobourg Hanover mest troligt till tät. Det är betydligt mer påställt där.


Loppanalys:

Ett försökslopp med final senare under kvällen. Alltod lite läskigt att värdera försökslopp men visst bör 3 Spickleback Face vinna. Trots att den korta distansen inte är någon fördel och rent allmänt är storfavoriterna mer sårbara då. Spickleback Face har för övrigt startat över distansen en gång och vann då. Senast gick han runt konkurrenterna till överlägsen seger via ett fränt slutvarv från kön. Bergs häst är i härligt slag och är bäst här.

4 Cobourg Hanover kan mycket väl leda runt om om favoriten kommer bort. Startsnabb som han är och effektiv i spets men frågan är om formen är tillräcklig. Om Berghs häst körs lite försiktigt då det är ett försökslopp så rinner nog Cobourg undan.

6 Mellby Collector hade sparat senast och är på gång i sin nya regi. 5 Hank Von Håleryd är mycket grundkapabel. Ny regi nu. Borde behöva lopp. 7 Lindas Girl vann från spets senast. Fin kämpe.


Spelförslaget:

Jag räknar med att 3 Spickleback Face har toppchans men att spela tjänar man inte så mycket på (mer att förlora). 4 Cobourg Hanover är givna motbudet från spets. Jag står över.

6 Dannero – Spelstopp 21.48

Spetsstriden:

Flera riktigt snabba. 2 Te Quiero Grif är i toppslag och då är även startsnabbheten bättre. Fint spår och snabb ut näst senast. Utifrån är 6 Ebony Boko mycket snabb och 8 Highspirit har tidigare tagit sig förbi Te Quiero Grif med spår långt ut. Tror det blir Ebony Boko med Oskar tll tät.


Loppanalys:

2 Te Quiero Grif har alltid varit snabb men kanske ingen fighter. Nu har hästen kommit till Norrland och varit mycket bra i två starter. Avslutat vasst och senast från kön i tufft gäng. Fint läge nu och jag är inne på att detk an vara segerdags. Antingen från spets eller med fin resa. Ohlsson tror inte på någon spets och jag är böjd att hålla med.

Utifrån laddas 6 Eboby Boko och 8 Highspirit och de är mycket startsnabba och tidiga från spets. Jag tror att Eboby Boko kommer till tät och sedan får väl Troels ge sig. Det är ju en sansad kille i grunden. Det bör alltså bli lugnt efter en bit med Oskar i tät.

4 Doctor Doxey Zenz är grundkapabel och gynnas om det blir tuff körning i loppet.


Spelförslaget:

Jag väljer 2 Te Queiro Grif som vinnare. Denne bör få loppet. Oddset är 2.45.

7 Dannero – Spelstopp 22.08

Spetsstriden:

1 J.K.Afrodite har bra chans att hålla upp ledningen. 3 Moddelina är lite osäker och kör lite med huvudet.


Loppanalys:

Ett öppet kallblodslopp men en 7 Klack Vilja i form har bra chans och jag spelar på det. Senast var det inget drag alls i hästen och visst gör det mig fundersam. Det finns dock tänkbara orsaker i form av foderbyte och lite tråkig resa som sänkte humöret. Nu blir det barfota runt om som vid segern näst senast och det är ett stort plus. Med rätt resa så och vettig form är chansen god och jag spelar på det.

Öppet värre bakom. 6 Fanny Tabac visade galopp men även fin fart i tufft gäng senast och det är Uffe upp nu.

10 Minelli gick bra efter galopp senast. 12 Karlängs Lill är rejäl och lägesgynnade  1 J.K.Afrodite avslutade bra senast. Många om budet.


Spelförslaget:

Jag spelar på att 7 Klack Vilja svarar för en normal insats igen. Nu barfota. Vinnare till 2.55.

8 Dannero – Spelstopp 22.29

Spetsstriden:

Viktig spetskamp. 1 Peat Chimney öppnar bra och trivs i spets. Det gör Ohlsson också och han är vass från innern. Tror ändå att 3 Min Vilja kan vara snabbare. Nu med Bergh. Tilläggschans där att 6 Destiny River spetsar för att släppa till Min Vilja. Denne är vass ut.


Loppanalys:

1 Peat Chimney vann lätt från spets senast och trivs där. Bra chans från spets men tror det kan strula (se spetsstriden). Då blir det värre.

3 Min Vilja såg bra ut men vek ner sig från spets senast. Då var det ett plaskigt innerspår och ledningen var inte bra den daen. Näst senast kontrade hästen till sig segern från spets och Min Vilja är bäst där. Grejat fyra segrar av sex från tät. Känns fin hävdar Arvidsson och från spets är det bra chans siar han. Nu med Bergh och det är spännande.

6 Destiny River är snabb ut men borde släppa till Bergh. 2 Perfect Attraction gick bra senast och är aktuell. 4 Miss Hejaracka räknas därefter men jag spelar på Bergh.


Spelförslaget:

Spets och slut på 3 Min Vilja om jag får som jag vill. Vinnare till 5.50.

9 Dannero – Spelstopp 22.50

Spetsstriden:

4 Mellby Entre trivs utmärkt i spets där han tagit de de flesta segrarna och taktiken lär vara given. Tror det lyckas och Mellby Entre är spetsfavorit.


Loppanalys:

Ett öppet lopp. 8 Soul Tan har jag alltid gillat men hästen har blandat och gett. Mycket fint intryck senast men usch för läget. Spännande med klaff.

Bättre läge har 4 Mellby Entre och nu blir det bike igen. Laddas för tät och trivs utmärkt i ledningen varifrån flertalet segrar kommit. Tror det ska vara god chans från spets.

7 New Joker är en fin löphäst med mycket bra styrka men formen är oviss. 6 Findus M. tuggar på bra. 5 Balotelli Crown var positiv vid segern näst senast.

Många med chans här men jag spelar på spets.


Spelförslaget:

4 Mellby Entre blir spännande från spets. Vinnare till 3.75.


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Åby 17 oktober: Marc Elias med fina chanser

Travtips
torsdag 15.52, 17 oktober
Åby står som värd för kvällens tävlingar. En del starka favoriter ser vi i listan men även ett par roligare speldrag. Marc Elias är kvällens nyckelkusk. Han kan vinna ett par lopp. Vi får inga höjdarodds på deras hästar men chanserna är bra.
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.09, 16 oktober

Bergsåker/Solvalla 16 oktober: Kolgjini med dubbelchans

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.37, 15 oktober

Axevalla 15 oktober: Peter och Johan i het spetsstrid

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.38, 14 oktober

Färjestad 14 oktober: Wingait vinnare efter uppehåll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.31, 11 oktober

Åby 12 oktober: Guldet till Sorbet!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.30, 11 oktober

Romme 11 oktober: Malmin gästar Romme och vinnarcirkeln

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
tisdag 10:57, 15 oktober 2019

Herregud, vilka lungor hans hästar har

STRÄNGNÄS: Vätan fortsätter att hålla Mälardalen i sitt grepp. Det gör det lite vanskligt att träna hästarna på ett hyggligt sätt. Lika för alla vill jag tro, i alla fall för oss som håller till i mellan-Sverige. Varenne-hästarna – Vilka lungor de har Oj, ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson