Just nu:
15.46 Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar
10.55 Inför: Prix d’Amérique
09.06 Electrical Storm imponerade
13.27 Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”
11.15 Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år
11.06 Lunch-draget Skellefteå: Klart bästa hästen ger 4.25
16.55 Bold Eagle vill till Elitloppet
15.41 Axevalla 21 januari: Fiore får blomster
11.02 Lunch-draget Gävle: Vi inleder med hederlig spetsvinnare
10.16 Kallbloden som slåss om Paris-biljetter

Tips Dannero 11 augusti: Hela vägen, Elian Web

Söndagen spenderas på Dannero och det är en riktigt trevlig omgång som Kramfors-banan kan erbjuda. Kallbloden står i fokus när Kriteriet och Kriteriestoet ska avgöras. I huvudloppet blir Öystein Tjomslands nya fenomen Grisle Odin G.L. storfavorit – och mycket svårslagen. Publiken kan också se fram emot en spännande avslutning i form av Ådalspriset. Där har jag en spetsvinnare.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Dannero – Spelstopp 14.58

Spetsstriden:

1 Mr Right är säkert snabbast ur volten men lär vilja överlämna, då ligger 7 Hungarian Hotwax bra till.


Loppanalys:

Ett öppet stayerlopp inleder och jag går ut tufft. Jag tror nämligen att 9 Mellby Fog borde ha bra möjligheter här. Han har gjort idel bra prestationer sedan senaste segern i april och står på tur för en fullträff nu över passande lång distans. Valacken avslutade riktigt starkt via vida spår i sista sväng senast och visade att toppformen sitter där. En tung avslutare som är ett bra spel här.

7 Hungarian Hotwax är logisk som tuffaste motståndaren. En häst som visat V75-kapacitet tidigare och återkom på bra sätt senast efter att ha varit behandlad före det. Var då nära att hinna fram till segern efter en stark avslutning där sista 500 gick efter 1.10. Från springspår bör han komma iväg bra och släpps man till ledningen är det hästen att slå.

14 Corroded känns som bästa chansen på tilläggsvolten. En kapabel häst som visat bra form; höll starkt i spets näst senast men fick öppna lite för tufft gången efter. Det är många att runda nu, men det här är hästen som kan göra det.

En uppsjö av motbud existerar. Så som fine 5 Marlon Don Vici som nu fått lopp i kroppen och kan vara redo för stordåd. 8 Everest Sisu som varit jättebra vid sina två senaste segrar, men samtidigt blandar och ger i prestationerna. 12 Real Masterpiece kommer från en riktigt rejäl seger och 15 Digital Engine som alltid gör bra lopp och höll mycket fint från dödens senast.


Spelförslaget:

9 Mellby Fog blir lite bortglömd här men formen är helt på topp. Vinnare och plats till oddsen 17.50 och 4.75 hos Unibet.

7 Dannero – Spelstopp 15.20

Spetsstriden:

1 Alfa Lina spetsar från alla framspår och kommer bli svår att lura på ledningen här, även om det inte är omöjligt att 2 Nordli Alma gör ett försök.


Loppanalys:

Kriteriestoet ser mycket ut att handla om de båda försöksvinnarna. Mitt tips är att 2 Nordli Alma vinner det här. Jomar Blekkan har verkligen en oslipad diamant i Alm Viktor-dottern. För tre starter sedan vann hon överlägset trots galopp före Kriterie-favoriten Grisle Odin G.L. (som också haft galopp bör sägas) och i försöket senast var hon helt i sin egen klass trots också då en gunga tidigt i loppet. Det rör sig alltså inte om någon helt säker häst, men vilket treårigt kallblodssto är det å andra sidan? Jag tror en felfri Nordli Alma vinner det här från alla positioner.

1 Alfa Lina är alltså det givna motbudet. Hon har börjat karriären strålande med tre segrar och lika många andrapris på sina sju starter. I uttagningen senast kunde hon vinna helt ohotad efter att ökat tempot till slut. Alfa Lina är blixtrande snabb ut och det är svårt att tänka sig ett annat scenario än att hon leder loppet. Sedan är frågan givetvis om det blir hela vägen.

Att räkna bort Öysteim Tjomsland i de här loppen vore att betrakta som tjänstefel. Han har tre i final och bäst chans har hans egen styrning 9 Brenne Berna som vann överlägset i debuten och senast gick en snabb avslutning bakom Alfa Lina. Kan absolut vinna nu. Glöm heller inte bort 5 Guli Anna som börjat karriären på bästa sätt och nog inte står långt efter i kapacitet.


Spelförslaget:

Felfri tror jag 2 Nordli Alma tar det här. Vinnare till oddset 1.95 hos Unibet.

8 Dannero – Spelstopp 15.43

Spetsstriden:

1 Gims Cardinal är knapp spetsfavorit från innern men lär utmanas av 6 Holens Aquavit från ensamt springspår och kanske också 5 Overpaid om man prickar.


Loppanalys:

Ett vidöppet lopp där jag vill prova med 8 Lyckans Star. Den fyraårige fuxen gick starkt rikstoton i våras och verkar ha uppåtgående form. Senast fick hästen en invändig resa, kom loss på sista bortre och avslutade väldigt vasst i spåren efter 11,8 sista 700. Det loppet lär ha fört hästen fram ytterligare och med rätt resa slår han till här.

Annars tycker jag 5 Overpaid känns mest intressant av starthästarna. Han vann efter att ha gjort grovjobbet näst senast och såg ut att ha gått mot en spetsseger efter det om det inte varit för en galopp vid utgången av sista sväng. Kommer han till front igen, kan han bli svårpasserad.

12 Veneer är också en mycket tidig kandidat. Har gjort två race efter längre uppehåll och gjort det mycket bra; sista 900 i spåren i comebacken och vann ändå på rejält sätt. Senast mot bra motstånd höll han starkt från dödens. Kan runda rubbet.

6 Holens Aquavit gör jämna och stabila insatser och med ensamt springspår och Kihlström i vagnen blir han förstås mycket intressant här. Tänkbara är också 10 Jubel som gick ett fullt godkänt lopp på V75 senast och möter enklare motstånd nu. 1 Gims Cardinal som har form och perfekt läge. 15 Beyond Tested som gjort flera stabila insatser och aldrig fick riktigt chansen senast


Spelförslaget:

Det såg ut som att 8 Lyckans Star är nära toppformen igen senast, mitt spel på vinnare till oddset 5.25 hos Unibet.

9 Dannero – Spelstopp 16.05

Spetsstriden:

Både 2 Bäcklös Uriel och 3 Kalmar är startsnabba och lär nog kivas lite om vem som ska ta täten, litet plus den förstnämnda. Laddas 8 Grisle Odin G.L. fram tidigt, finns nog god chans att överta.


Loppanalys:

Kallblodskriteriet ser en jättefavorit i 8 Grisle Odin G.L. och det går knappast att säga så mycket om. Han kommer med sex segrar på sina sju starter och visade sin obegränsade talang när han vann uttagningen i totalt överlägsen stil. Segern på 1.26,1 togs med mycket sparat. Tjomsland valde bricka åtta bakom bilen, vilket förstås förvånade, men syftet med det är förstås att bara få iväg hästen lugnt och stilla utan störningsmoment. Sedan sänds Grisle Odin G.L. framåt och vinner oavsett position. Det finns inget som är hundraprocentigt i trav, men det måste mycket till för att fälla den här favoriten.

De övriga båda försöksvinnarna 2 Bäcklös Uriel och 3 Kalmar känns som kanske de som främst ska försöka bjuda upp till dans. Båda är riktigt kvicka ut och den av dem som tar ledningen lär nog göra ett tappert försök att svara Grisle Odin G.L. Faller favoriten tungt står duon först på tur.

Jan-Olov Persson har hela sex finalister och de två som känns vassast är 4 Eldborken och 10 Järvsö Tord som var obesegrade inför försöken. Jag tycker Järvsö Tord gick en fin avslutning bakom Kalmar senast och det ser ut att finnas mycket kapacitet i hästen. Från det här läget kan Örjan nog hitta de rätta ryggarna och chansen att nå platsen borde vara ganska bra. Mitt platsspel i loppet. 12 Axel Sigfrid ska heller inte räknas bort helt, inledde sin karriär högst lovande men har inte sett lika vass ut i de två senaste.


Spelförslaget:

Det känns svårt att spela emot favoriten, men 10 Järvsö Tord ska ha rimliga chanser att nå en topplacering. Platsspel till oddset 3.00 hos Unibet.

10 Dannero – Spelstopp 16.28

Spetsstriden:

5 Peat Chimney är väldigt startsnabb och brukar spetsa bakom bilen. Lär bli svår att stoppa.


Loppanalys:

Ett försök till Diamantstoet där 5 Peat Chimney ska ses med toppchans. Ready Cash-tjejen har sett strålande ut i år och kommer till den här starten med tre raka. Vid senaste segern fick hon öppna 10,5 första 500 men fortsatte att hålla tempot uppe och stack bara undan sista biten. Det såg riktigt bra ut. Peat Chimney är väldigt kvick ut och spetsade från samma läge senast, hon är stor favorit på ledningen och därifrån kommer han att göra sig mycket svårpasserad.

De tuffaste motståndarna står på betydligt sämre lägen, vilket än mer understryker Peat Chimneys befogade favoritskap. 14 Hunkydory Degato är nog förste motståndaren; hon har varit kanonfin vid sina två segrar, båda tagna efter grovjobb på vägen. 15 Beauty Leg gör aldrig ett dåligt lopp, var strålande vid segern näst senast och är otroligt effektiv i spurten. 12 Au Pair Girl har varit ute i försök och consolation av Stochampionatet och är en tuffing. 11 Corona Brick har också formen i zenit och höll starkt i rikstoton senast. 2 Frida Zonett är också ett formkort från prima läge. Glöm heller inte 8 Dame Dream som gjort många vassa lopp i år, men senast fick strykas vilket sätter ett frågetecken nu.


Spelförslaget:

Väldigt mycket talar för att 5 Peat Chimney leder det här från start till mål. Spelar vinnare till oddset 2.55 hos Unibet.

11 Dannero – Spelstopp 16.51

Spetsstriden:

1 Järvsö Ingrid dundrar iväg snabbt varje gång och målsättningen här är givetvis att leda så länge som det går.


Loppanalys:

Klassiska handicapen Svensk Travsports Guldtäcke är alltid en intressant historia. I år ser det ut att vara goda möjligheter att vinna för en häst som står på start. Med det åsyftas 1 Järvsö Ingrid som är en riktig segermaskin; i år är hon obesegrad i sex starter. Hon har vunnit lätt från ledningen i sina senaste starter och från innerspår talar allt för att det är den taktiken som man väljer också här. Järvsö Ingrid kommer att behöva rekordsänka rätt så rejält, men det känns som det finns mycket fart att plocka ut i det här femåriga stoet.

10 Orvar Mollyn är nog värst emot. Han började årets med fyra raka i förträfflig stil och trots att det blivit förluster därefter har hästen långtifrån varit dålig. Senast återkom han starkt efter galopp så formen sitter nog där fortsatt. Han ska plocka in fyrtio meter här och det är aldrig lätt, men Orvar är nog hästen som kan göra det.

6 Järvsö Fux har otroligt mycket kapacitet när travet funkar och står inför en intressant uppgift här från ”2o-fållan”. Får Örjan iväg hästen bra från start kan han skaffa sig ett försprång på hästarna i kön och skaffa sig slagläge på Järvsö Ingrid.

Andra bud är 12 Backegubben som inte var bra senast, men det hade sin förklaring. Ändå en tuff uppgift nu. 14 Don Viking har väldigt mycket att ta in, men det är en kraftfull sort. 7 Gullkongen kan vara den stora rysaren om man kommer iväg bra och laddar framåt direkt.


Spelförslaget:

Spännande uppgift för segermaskinen 1 Järvsö Ingrid. Jag tror hon har bra chans leda runt om men 1.75 i odds kanske är i underkant. Står över.

12 Dannero – Spelstopp 17.14

Spetsstriden:

3 Elian Web är ruskigt startsnabb och har läget för ledningen nu, men kommer troligen att få ta emot 5 Muscle Hustle som också kan gå iväg hypersnabbt.


Loppanalys:

Ådalspriset är eftermiddagens sportsliga höjdare för varmbloden och mitt tips faller på 3 Elian Web. Finländaren är en i grunden riktigt bra häst och har ju varit med i Elitloppet. Han har gjort flera bra lopp på sistone men inte haft turen med sig direkt; senast på Hagmyren hade han gott om krafter kvar. Elian Web är explosiv från start när han laddas och har nu äntligen begåvats med ett bra läge. Det troligaste är att han leder det här hela vägen.

5 Muscle Hustle är dock en stark utmanare, både om täten och segern. Robert Bergh brukar sällan vara blyg att ladda och det är nog sannolikt att man försöker sig på att snuva Elian Web på piken. Om det lyckas sitter förstås Muscle Hustle med trumf på hand. Samtidigt har hästen inte riktigt sett lika fin ut som tidigare i de senaste starterna, men kapaciteten känner vi väl.

7 Shocking Superman är också en som ska räknas i segerstriden. Han såg kolossalt läcker ut senast när han enkelt avväpnade just Muscle Hustle i en riktigt kvick avslutning. Läget är sämre här gentemot de två tidigare nämnda, men så som hästen såg ut senast går ingen säker.

10 Apollon de Kacy är också en häst som ska bevakas. Efter en sejour i Frankrike var han tillbaka i Sverige senast och gick en fin avslutning som trea bakom Policy of Truth. Han lär ha gått framåt med det loppet och utifall det blir lite väl tuff körning från början, kommer Apollon de Kacy att vara stark när det drar ihop sig.


Spelförslaget:

Jag går ändå på idén att 3 Elian Web försvarar ledningen och då bör ha en mycket god chans till seger. Vinnare till oddset 2.75 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar

Travtips
torsdag 15.46, 23 januari
Då var det torsdagskväll och Åby. Där provar jag med fem vinnarspel. Jag inleder i lopp fyra där jag hoppas att Peter Zadel kan servera sin häst Anemone Du Bon Air fin invändig resa för att sedan ha chans att avgöra. Vi har ju dubbla open stretch på Åby. H...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.27, 22 januari

Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 11.06, 22 januari

Lunch-draget Skellefteå: Klart bästa hästen ger 4.25

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 15.41, 21 januari

Axevalla 21 januari: Fiore får blomster

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 21 januari

Lunch-draget Gävle: Vi inleder med hederlig spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.02, 20 januari

Färjestad 20 januari: Inga gränser för deras fräckhet

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:15, 22 januari 2020

Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år

STRÄNGNÄS: Årets ”vinterväder” fortsätter. Dock med betydligt mindre nederbörd de sista veckorna, vilket är skönt. Också skönt att vi går mot ljusare tider.   Förra bloggen Har fått en del synpunkter både positiva och negativa sådana via mail. Jag ber...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson