Just nu:
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz
00.14 Bélina slutar på topp
13.41 Face Time Bourbon i fokus
13.24 Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!
11.28 Elitloppshästen mot comeback – efter snart tre år
10.41 Ustinof du Vivier trivs i belgisk konkurrens
08.58 Amatör-VM: Guld till Belgien – Svedin åtta
08.51 Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Tips Bergsåker 23 augusti: Vi tror på Dreammoko

Bergsåker inleder sitt dubbeltrav med flera fina lopp. Jag spelar vinnare i varje lopp där unibet erbjuder oss den möjligheten. I högsta klassen tror jag mycket på Dreammoko med lopp i kroppen i regi Goop och det bör vara ett av de bättre spelen. Hästen såg mycket fin ut senast och jag tror han får det kört i halsen.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Bergsåker – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

7 El Gumpert laddas mot tät och kan nog nå den. 2 Lolee Trizzofrock har löpt bra i spets och med Calle och en del härliga ändringar kan nog denne öppna rätt bra.


Loppanalys:

7 El Gumpert var faktiskt storfavorit mot Svedbergs häst (som nu är struken näst senast) men fungerade då inte bra . Vann säkert senast. Strykning av favoriten nu och det gynnar på flera sätt. Slipper möta bästa hästen och kommit ned ett hack i banan och kan spetsa t.o.m. Kan mycket väl spetsa hem loppet men jag litar inte på att stilen är som den ska hela vägen hem.

2 Lolee Trizzofrock får bike samt inga skor på hovarna samt Calle upp från fint läge. Många plus men hästen har varit ifrån något. Tror ändå det är rätt bra iordningsställt (det låter så)  och spets skulle vara bonus. Har tagit segrarna därifrån men kan även räcka med annan resa. Räkna med en bra insats.

11 Enriko Ha och 12 Imagine Boko är bra hästar men med jobbiga lägen. Samma gäller 8 Kathedral Zon. Wäjersten är het.


Spelförslaget:

 Intressanta ändringar på 2 Lolee Trizzofrock som ska vara i ordning. Vinnare till oddset 5.00.

6 Bergsåker – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

Bara två hästar på startvolten och det bör bli 2 Tangens Lilja i tät där hon trivs.


Loppanalys:

Fördel ston i deta kallblodslopp och 2 Tangens Lilja står härligt bra till. Henne har jag jagat i dessa spalter några gånger till glada odds men det har strulat. Nu har hon fugerat jättefint med Nyberg samt barfota fram och hon har tre segrar i följd. Hon har fungerat perfekt med barfotabalansen. Formen är prima och uppgiften smaskig. Hon vann över lång distans senast från spets. Där trivs hon och hon har två segrar av två från ledningen. Hon är mycket stark och den långa distansen inga problem. Troligt att hon leder runt om.

5 Brenne Järven vann direkt i Westholm regi senast och kan greja en tätplats även här. Örjan upp. 14 Sjö Odin är van tuffare gäng och får Goopen upp. 15 Lome Diamant fick inte fritt i tid senast. 7 Vertigo Knekten är snabb då han får sin resa i draget. Dessa är tidiga bakom Tangens Lilja.


Spelförslaget:

Vinnare på 2 Tangens Lilja som har utmärkt chans att spåra hem loppet. Oddset är 3.25.

7 Bergsåker – Spelstopp 20.13

Spetsstriden:

5 Elian Web lär laddas för spets. Det är snabba hästar invändigt med bland annat 2 Digital Ink och det kan bli hygglig öppning. Inger dukat bord.


Loppanalys:

5 Elian Web vann från ledningen senast utan att kanske övertyga alltför mycket i lite enklare gäng. Han är väl ingen superkrigare sista biten. Kort distans nu passar mycket bra och från spets kan det mycket väl bli ny seger. Jag är ändå lite tveksam och med snabba hästar invändigt kan öppningen kosta på. Han är snabb men inte supersnabb. Dessutom kan det bli skor på nu.

Vann i enklare gäng gjorde också Elitloppshästen 9 Dreammoko senast. Det var i regi Goop och hästen såg mycket fin ut då han avslutade 09/800 m. Lär inte vara sämre nu och det är troligt att det blir kört lite i halsen på Goops häst. Bra chans i så fall. Detta är ju en topphäst i grunden.

8 Diamanten är tillbaka och detta från svårt läge. Lär inte plågas alltför mycket direkt. 12 Antonio Tabac och 6 Caid Griff har båda bra kapacitet och inte borta. 2 Digital Ink har läget.


Spelförslaget:

Jag spelar på att 9 Dreammoko grejar en ny spurtseger. Vinnare till 3.00.

8 Bergsåker – Spelstopp 20.35

Spetsstriden:

Lurig spetsstrid. 1 Global Thunder gör ett försök för spets. 3 Buzzer Beater med Benzon är tänkbar för spets då hästen är hygglig ut.


Loppanalys:

Ett öppet lopp. Jag tycker att 1 Global Thunder var riktigt positiv näst senast efter jobbig resa och från spår ett bör det serveras en fin resa med duktig kusk. Inte lika vass senast men då var det från kön och tätkänning passar nog bättre. Kan vara draget.

3 Buzzer Beater bör hävda sig fint i detta gäng från bra spår. Duktig kusk dessutom. Stallkamraten 5 Golden News är också rätt tidig. Varit ute mot rätt bra hästar och gjort det fullt bra. 7 B.B.S. Jhonny har bra kapacitet för ett lopp som detta och utan vingel från halvsvårt läge så kan det räcka långt. 9 Balotelli Crown har avslutat bra i sina senaste starter och är inte alls borta.


Spelförslaget:

Jag spelar 1 Global Thunder. Vinnare till 6.75.

9 Bergsåker – Spelstopp 20.58

Spetsstriden:

1 Trilly of Nando och 2 A Nice Gift S.H. öppnar båda snabbt från de innersta spåren. Spelar en slant på att Trilly kan hålla ut övriga och spetsa.


Loppanalys:

Här spelar jag på spets och slut och sätter en slant på 1 Trilly of Nando. Denne har vunnit ett par lopp från spets tidigare och gjorde så även senast. Får Ohlsson dämpa en smula i tät så kan det mycket väl gå vägen över den korta distansen.

2 A Nice Gift S.H. har också visat fin form och kan öppna bra. Kommer den till spets så blir den farlig.

Wäjersten har hästarna i härligt skick och hans 8 Lotusjasmine duger minst sagt bra. Nu är läget som det är och även om jag räknar med en toppinsats så kan det bli kämpigt. Tål dock att göra en del själv.

12 Sweet on You duger bra men läget… 6 Cactus kan en del men kan behöva loppet även om Nurmos brukar ha hästarna i fint slag. 4 Melizza är rätt stark. Örjan upp.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på min spetsfavorit 1 Trilly of Nando. Oddset är 4.25.

10 Bergsåker – Spelstopp 21.21

Spetsstriden:

1 Power bör vara spetshästen. Ingen bråkar väl av hästarna på startvolten.


Loppanalys:

1 Power står i egenskap av treåring mycket bra inne i loppet. Hästarna på första tillägget har fyrtio meter att hämta in och det borde vara en på tok för svår uppgift. Berghs häst är riktigt bra och ska bli kul att följa i kommande större lopp. Här har han toppchans att leda runt om.

7 Zarenne Fas är mycket snabb och kan nog vara värst emot. Kan speeda väldigt vasst. 5 Fleet Admiral har högt kunnande men sliter en del med aktionen och det blir jobbigt över distansen. 8 Eelis har varit mycket bra och vann bland annat Harpers. Jobbigt med tilläggen här. 2 Ubiquarian Face kan få en fin resa i främre träffen och ha skrällchans.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 1 Power.  Vinnare till oddset 2.05.

11 Bergsåker – Spelstopp 21.43

Spetsstriden:

2 Peat Chimney är snabb och har läget och trivs i spets.


Loppanalys:

9 Hankypanky Peyton vägrar förlora och nu har hon sju segrar av sju. Senast stämde travet dåligt men hon är säkert i bättre skick nu. Ändå inget jag vill gå på från bakspår men möjligt att hon bara är bäst.

Jag förordar 6 Frida Zonett som höjt skg kraftigt hos Wäjersten och hon är bra. Med rätt resa i draget så borde hon vara svår att stå emot även om det är tuffare nu. Hon övertygade senast och verkar bli bättre och bättre. Hon är i härligt slag.

2 Peat Chimney drar nog iväg till ledningen och brukar då strida fint. Känns som rätt tuff uppgift här ändå.

10 Saga Doc kan speeda vasst och har fin form. Inte borta.


Spelförslaget:

Spelar 6 Frida Zonett vinnare till 7.00.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Travtips
torsdag 15.38, 27 februari
Ett vintrigt Boden och isbana väntar på oss i kväll. Jag har inte så många spetsvinnare i kväll men på isen brukar täthästarna lättare stumna till och jag är inte överdrivet orolig. Boden brukar bjuda på mycket öppna lopp men jag tycker det ser lite mer oj...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 15.35, 25 februari

Jägersro 25 februari: Vi spelar en riktig springare i årsdebut

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 25 februari

Lunch-draget Bergsåker: Klockrent drag i går – Visst älskar vi ett nytt jättebra spel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 09.59, 24 februari

Halmstad 24 februari: Ludde får chansen i kväll

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson