Just nu:
19.21 Bergh-seger på Vincennes
19.00 PdA speltips: Davidson hetaste namnet
18.41 STL: Dubbelt Melander med Disco Volante i topp
16.02 Skräll i Prix Du Luxembourg
08.32 Antonio Tabac byter tränare
15.45 Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen
13.52 Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!
11.18 Lunchdraget Östersund – Svärdan vann ! Svärdan vann !
10.47 Flera andra godbitar på Vincennes
08.33 Bråk på Bergsåker

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Bergsåker heter aftonens bana med Norrlands Grand Prix som huvudnummer. Här får vi säkert njuta av Båths topphäst Attraversiamo med betoning på njuta. Spela gör vi inte då oddset är väldigt lågt. Spela kan vi emellertid göra i flera andra lopp och jag har fem vinnarlir till kvällen.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Bergsåker – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

2 Digital Ink har läge och är snabb. Troligt att Bergh-upplägget är att Digital Ink ska tassa med i rygg på stallkompisen 8 Muscle Hustle.


Loppanalys:

Snabbloppsrävarna ska ut över lång distans och frågan är vem/vilka som klarar det bäst. Bergh har två tidiga bud. Han kör själv 8 Muscle Hustle. En häst som kan så mycket men han har lite svårt att få till det fullt ut och det blev  bara en seger i fjol. I år har det så långt också blivit en seger. Senast kördes han offfensivt men fick mothugg och tyckte nog inte det var så skoj. Här kan det trots spåret längst ut bli tidig ledning och då växer han. Tidigt bud. Det kan bli halvbilligt från tät.

2 Digital Ink gör det bra och har fina läget. Kanske lite svårt att se honom vinna men osvuret är bäst. Fin resa bör det bli och han gick bra senast. Inken har rätt många segrar över lång distans om man blickar tillbaka. Är väl mer bekväm på äldre dar.

5 Shocking Superman är kapabel. Senast fungerade han inte med skorna på och gick över i passgång. Nu blir det barfota igen och hästen ska smygas. Det måste nog klaffa bra om det ska räcka hela vägen.

Jag väljer att gå på 6 In Vain Sund som lär serveras en fina resa av Örjan. In Vain Sund avslutade bra senast och det var efter uppehåll. Säkert vassare nu med loppet i sig och med rätt resa bör han kunna vara rätt hungrig till slut.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 6 In Vain Sund som förhoppningsvis får en fin resa i draget för att kunna avgöra. Oddset är 4.50.

5 Bergsåker – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

4 Tottenham öppnade bra till spets med samma förutsättningar näst senast och har vettig spetschans.


Loppanalys:

Uttagningslopp till Dam-SM och Susanne H Osterling vill vara med och kämpa. Så klart. Hennes styrning kan hon nog inte gnälla över då hon sitter upp bakom den mest kapabla hästen i 11 Caligula. Denne har varit borta läge och är knäopererad och har dessuom inte så roligt spår. Hästen tränar i alla fall bra med positivt banjobb bland annat och kan mycket väl visa sig bäst direkt. Det här är en bra häst.

Bättre spår och dokumenterad form har 2 Everest Sisu. Denne vann från utvändigt ledaren senast och var bra. Fint läge hör och får Lundholm till styrningen någorlunda så bör de greja en mycket framskjuten placering.

4 Tottenham är också rätt kapabel men visar det inte alltid. Kan nå spets och sedan välja taktik.

6 Sweet Eddie har krånglat en del men skött sig nu på slutet. Inte visat rätta superformen då men han kan bättre. Skrällbud.

 


Spelförslaget:

Jag spelar 2 Everest Sisu vinnare. Bra häst i bra form med bra läge. Oddset är 3.00.

6 Bergsåker – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

2 Attraversiamo har fina läget och det bör bli spets. 3 Zephyr Kronos står utvändigt om denne och kan krångla från start dessutom.


Loppanalys:

Norrlands Grand Prix och här nöjer vi oss med att titta på. Förmodligen får vi tjusas av Båths topphäst 2 Attraversiamo som bör nå ledningen och vinna. Hästen är ruggigt bra och en av favoriterna till att vinna Derbyt i höst. Näst senast avslutade han toppbra i Kungapokalen där Campo Bahia var positionsvinnare och vinnare av loppet. Senast vann Båths häst på svenskt rekord. Nu blir det barfota fram och uppgiften ser smaskig ut.

Värdig motståndare är 3 Zephyr Kronos som också har mycket bra kapacitet men är mer strulig av sig. Galopp direkt i uttagning till Sprintermästaren senast och han är lite känslig av sig. Seger på bra sätt näst senast och vi vill se honom felfri så att det kan bli lite match åtminstone.

7 Even’s Cool Boy är en fin häst med lopp I kroppen. 4 Hill Street och 1 Tito C.A. är dugliga.


Spelförslaget:

Lågt odds med runt  1.20 på trolige vinnaren 2 Attraversiamo och svårt med vettiga platsodds. Vi står över spel.

7 Bergsåker – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

Bara tre hästar på startvolten. 1 Whitsun Eve har bra spetschans. Det finns möjligheter att 6 Quantum Estelle kommer farande från sitt tillägg för att överta.


Loppanalys:

Ett stolopp över lång distans. 5 Hot Chocolate är tränarkörd men har ändå vettig chans. Har varit ute i tuffare gäng och sett bra ut. Fick en jobbig resa senast och orkade inte. Strartgalopp näst senast och vass avslutning över samma distans för tre starter sedan. Med vettig resa i draget så lär spurten bita bra i detta gäng.

6 Quantum Estelle kan vara intressant. Det kan bli tidig spets och hon har varit bra i ledningen varje gång. Inte borta.

8 Belle Godiva har gjort tre starter i ny regi Pihlström. Först var hon duktig vid seger på rejält sett. Därefter sparat i mål och senast var hon fullt bra på nytt. Räknas här.

9 Fröken Sting hade sparat i mål näst senast. Fint läge med Örjan. 12 Carja har varit ute i tuffa gäng.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 5 Hot Chocolate som har en passande uppgift. Vinnare till 4.50.

8 Bergsåker – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

3 Twist n´Face är snabb iväg om felfri. Annars 5 Sicaria.


Loppanalys:

Ett rätt öppet lopp för ston. 8 Imilie Boko är en fin sort som bör ha en del att hämta framöver. Har varit ifrån men det betyder också att hon borde vara frsäch och sköta sig nu. Kunnandet räcker gott men läget är tufft.

4 Twist n’Face är snabb och felfri kan det bli ledning runt om. Är dock knepig av sig och inte att lita på. 5 Sicaria är också aktuell för spets och ett segerbud. Tillfixad efter senast som hon är.

6 Västerbo Cirkus höll farten bra senast och kan vara tuffast här.

3 Elevenafterone är rejäl och tuggade på rejält i spåren vid senaste segern. Har varit borta länge och Jakobsson ligger lågt och tror det behövs lopp i kroppen nu. Inte vässad för stordåd.

12 Photograph duger gott och räknas trots läget. Bergh har visat fin form på många.

Mitt spel i loppet blir 10 Flavienne Lascaux. En mycket snabb sak som tog två helt överlägsna segrar från spets i våras för att senast inte fungera. Har varit ifrån och börde vara stridsduglig igen. Har vunnit lopp även med ryggresa och i form så bör hon vara tuff att stå emot sista halvvarvet. Jag spelar på det.

– Hon var seg hela dagen senast och något stod inte rätt till. Nu har vi trimmat på och Jorma körde henne i ett banjobb nyligen och sa att det nu var samma tryck i henne igen. Vi ändrar inte på något och jag tror hon är bäst bakifrån. Det är bästa hästen i stallet och det känns som att hon ska vara lika bra som vid segrarna, säger Pirjetta Laakso.


Spelförslaget:

Jag spelar 10 Flavienne Lascaux som har en härlig avslutning. Vinnare till 7.75.

9 Bergsåker – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:

2 Global Adventure är startsnabb och läget går inte att klaga på. Bör spetsa.


Loppanalys:

Fina treåringar här. 2 Global Adventure har nio segrar av elva möjliga och är obesegrad felfri. Bör dessutom spetsa och i tät trivs han bra. Det vekar därmed inte så begåvat att spela emot denne men det gör jag. Intsasen senast med galopp var lite skum. Nu ändrar Båth tillbaka till vanlig vagn och det kan vara ett plus. Lite svårbedömd trots allt.

Svårbedömd är inte 3 Power. Denne övertygade rejält vid segern senast. Travade då 1,11 sista varvet från kön och avgjorde på mycket rejält sätt. Plus i kanten så det står härliga till. Lär svara för en ny svettig insats på nytt och lär vara placerad i bättre slagläge från sitt vettiga läge. Blir inte lätt att stå emot. Dessa två höjer sig rätt markant och någon ur duon bör vinna.

7 Pretty Boy Floyd har löpt bra vid segrarna men nu ser det tuffare ut.


Spelförslaget:

Jag tror att 3 Power avgör på mäktigt sätt igen. Vinnare till 1.90.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

PdA speltips: Davidson hetaste namnet

Travtips
lördag 19.00, 25 januari
Söndag, Vincennes, Prix d’Amérique Prix d’Amérique avgörs under söndagen och det med Face Time Bourbon som favoriten. Femåringen har sett helt lysande ut under hela karriären och kommer förstås inte bli lätt att tas med när den stora uppgiften nu vän...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.45, 24 januari

Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 13.52, 24 januari

Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.18, 24 januari

Lunchdraget Östersund – Svärdan vann ! Svärdan vann !

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 23 januari

Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.27, 22 januari

Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:15, 22 januari 2020

Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år

STRÄNGNÄS: Årets ”vinterväder” fortsätter. Dock med betydligt mindre nederbörd de sista veckorna, vilket är skönt. Också skönt att vi går mot ljusare tider.   Förra bloggen Har fått en del synpunkter både positiva och negativa sådana via mail. Jag ber...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson