Just nu:
17.43 Full fart framåt med unghästarna det som gäller
15.07 Bollnäs 23 januari: Jag tror mycket på Merritt!
15.05 Romme 22 januari: Redén med varmt och kallt
11.29 Lunch-draget Boden: Vässat efter landsvägen innan brandmannen ska rycka ut
09.48 Per Lennartsson tillbaka i sulkyn – efter olyckan
09.15 Yonkers Trots ska köras – men på nytt datum
08.59 Tragedi på Bergsåker – hästen dog under loppet
15.54 Inför: Prix de Cornulier
15.52 Bergsåker 21 januari: Platt fall för övriga då Daniel slår en strike
11.14 Lunch-draget Kalmar: Okej, det här draget får duga

Tips Axevalla 23 maj: Rickard Svanstedt vår man i kväll

Axevalla heter kvällens bana så här dan före dan före dan före dan, Åke Svanstedt gästar oss för ett Elitloppsbesök men vi ikväll är det en av sönerna som är i huvuvdrollen. Rickard Svanstedt har ett par intressanta chanser och vi provar med ett par Rickard-vinnarlir.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Axevalla – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

5 Kattis Palema kördes tidigt till ledningen senast då hon fick prova bilstart. Bra läge bakom bilen här och det mest tyder på samma scenario.


Loppanalys:

Här har favoriten 5 Kattis Palema mycket bra segerchans och det mesta talar för att hon kommer att leda lopepet från start till mål. Senast var hon tidigt i spets för att sedan släppa. Då hon sedan  fick chansen så avgjorde hon med lätthet. Denna gång lär hon köras i spets och det är svårt att se någon utmana henne. Bra chans.

11 Veritas Grif har svårt att riktigt få till det och hon borde kunna bättre. Nu är läget kallt men upploppet är fortfarande långt på Axevalla och visar hon bättre form så kan det räcka långt. Hon visade inget extra från spets senast.

1 Teton Special Gift har haft svårt att hålla sig till trav på slutet men kan annars en del och läget är bra. Nu är hon tränarkörd och det är felfritt som är prio ett.

6 Never Stop vann från spets senast och är tänkbar.


Spelförslaget:

5 Kattis Palema mot spets och seger. Det är det troliga men kanske inte överdrivet roliga. Vinnaroddset är 1.35 och det går det i mina ögon inte att lira på. Provar i stället med ett platslir på 11 Veritas Grif till 2.15 i odds.

5 Axevalla – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

1 Sissy Face spetsade den gång hon hade spår ett tidigare. 3 Sara Palema är snabb ur volten och brukar kunna spetsa. Hon kan nog nå tät på nytt.


Loppanalys:

Nu tror jag det är dags för starka 5 Esta att få besöka vinnarcirkeln. Elfstrands häst har svarat för många fina insatser men utan att få vinna. Senast pressade Glenn H tufft utvändigt ledaren och det blev lite för mycket. Nu kör Svanstedt igen och det gör inte ont. Klarar hon starten (hon kan vara lite besvärlig men bör trampa iväg) så tror jag att hon har bra chans att vara tuffast i detta gäng.

1 Sissy Face är mycket fartfylld då hon får aktionen  att stämma. Spännande läge och skulle hon spetsa blir hon extra farlig men det är troligt att 3 Sara Palema tar sig förbi (tränar fint och kan duga om hon visar bättring). Sissy Face kan ändå få en fin resa och bli farlig på speed.

Från tilägg jagar duktiga duon 11 Pomano Euphoria (positiv senast) och 10 Bambi Rozz (med Calle). 13 I´m Sailing har bra grundkunnande och räknas också.


Spelförslaget:

Dags för 5 Esta att få vinna nu. Hoppas och tror jag. Spelar vinnare till 6.25.

6 Axevalla – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

Två hästar på startvolten och det är inte svårt att räkna ut Kerns taktik. Han är gasglad och 1 Puketorps Julius körs ofta för spets och är snabb.


Loppanalys:

1 Puketorps Julius kan nog leda detta från start till mål. Han brukar dock ofta kunna ge vika sista biten och det är inte så bra.

Bästa hästen är 5 Rose Mary. Hon gjorde årsdebut senast och avslutade fullt godkänt. Lär ha gått framåt till denna start och är Eklundh offensiv så bör hon ha fin chans. Möjligt dock att Eklundh vill fortsätta att bygga lite. Han har inte så många hästar i träning och är rädda om sina djur. Hennes segrar är också tagna från spets och där är det upptaget nu.

3 Felix V.M. har varit ute i tuffare gäng och bör få en fin resa här. Sparat i mål näst senast. Duger gott här. Härdad i tuffa gäng som han är.

9 Padcua Dream är ingen vinnartyp men det kan kanske Calle ändra på. 6 NY Diamondinthesky har svarat för ett par vassa lopp. Inte senast dock. 4 Digital Circle fick inte fritt senast.


Spelförslaget:

Jag tror att 3 Felix V.M. är med och hugger i främre träffen i lämplig konkurrens. Spelar plats till oddset 2.15.

7 Axevalla – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

1 Filur W.I. öppnade bra bakom bilen senast och innerspåret bakom bilen på Axevalla är bra. Kan spetsa. 5 Falkens Nicke är snabb häst och 6 Global Unknown har visat fin startsnabbhet bakom bil.


Loppanalys:

1 Filur W.I. öppnade bra bakom bilen senast och visade förbättrade takter från rygg ledaren. Hästen är nyligen kastrerad och det verkar ha gjort nytta. Ska vara ännu bättre nu och Svanstedt låter uppåt. Hör bör det bli spets eller rygg ledaren och den här Filuren bör kunna segerstrida.

5 Falkens Nicke är en mycket snabb sak men även osäker. Gjorde debut i ny regi senast och var fullt godkänd. Farlig felfri.

10 Bearway har också visat en del osäkra tendenser men även fin fart och även denne räknas i felfritt lopp. Bakspår kan nog vara positivt för felfri avgång.

6 Global Unknown öppnar snabbt och kan vara ett bud från spets. Nu med lopp i kroppen.

2 Smekeruds Bazinga har läget och Calle. Dock tveksam form.


Spelförslaget:

1 Filur W.I. är uppåt och har läget. Bör få spets seller åtminstone rygg ledaren coh bör ha hygglig chans. Spelar vinnare till 4.25.

8 Axevalla – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

5 Walther På G. brukar dra iväg själv bakom bilen och här kan det bära av mot spets. 4 Etell Me kan öppna bra innanför.


Loppanalys:

13 Jubel är rätt bra men ingen stjärna och inte helt lätt. Duger bra felfri men många att runda till lågt odds. Kan ha vissa problem med stilen ute i spåren.

12 Sugar Man går också bra men spår tolv bakom bilen är ingen lek.

5 Walther På G. skulle kunna spetsa hem detta. Är dock lite hetsig av sig och efter uppehåll så vågar jag inte gå på att han ska hushålla med krafterna tillräckligt för att vinna. Var struken inför en tilltänkt start dessutom.

4 Etell Me är inte så pjåkig och kan öppna bra för att få en fin resa. 11 Andover Hudson med lopp i kroppen är tänkbar. Ceka-stallet går väl inte på högvarv ändå. En som är mycket tidig felfri är 15 Rolex Tilly men det blir ofta galopp.


Spelförslaget:Svårt att få någon riktig känsla här och jag hoppar.

9 Axevalla – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:

2 Cocktail Abb öppnar fint och läget är tilltalande. Bra chans på spets. Utifrån kan 7 Raja Piraya komma farande. Kan bli lite väl pigg på kuppen.


Loppanalys:

7 Raya Piraya var duktig näst senast och räckte inte från kön i tufft gäng där Marcello Wibb vann senast. Har en fin uppgift här och kan nå spets. Inte säkert att det blir spets dock och hästen kan också bli pigg under resans gång. I så fall kan distansen spela spratt.

En som inte har några problem med distansen är 4 Vien Ici och här har Rickard Svanstedt en ny hygglig chans. Bara hästen sköter sig. Det har strulat lite på slutet. Kunnandet är det inga fel på och för fyra starter sedan på Solvalla så var Vien Ici mycket rejäl vid seger. Avgjorde då på mycket fint sätt och visade styrka. Bra avslutning även näst senast. Har en bra uppgift här och möjigt att Svanstedt inte behöver provocera sin häst alltför mycket då det är blandad klass på hästarna. Bör duga gott felfritt. Mycket gott.

2 Cocktail Abb har läget och kan spåra hem detta från spets. Har tagit sina flesta segrar från ledningen och är ett bud från tät.

Dessa tre höjer sig och vinnaren bör finnas här. 8 Davici är hygglig men borde få tufft från sitt dåliga läge.


Spelförslaget:

4 Vien Ici kan mycket väl vinna på styrka och oddset 3.75 är ok. Spelar vinnare.

Spel från unibet

Tidigare travtips

Bollnäs 23 januari: Jag tror mycket på Merritt!

Travtips
fredag 15.07, 22 januari
Härlig spelkväll i onsdags och hade inte domarna varit fega (eller vad var det annars för anledning att inte Demon Ima blev nedflyttad..?) så skulle det blivit en än bättre kväll. Min rysarvinnare Mystic Mom var på väg att speeda förbi invändigt då Demon I...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.05, 22 januari

Romme 22 januari: Redén med varmt och kallt

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.29, 22 januari

Lunch-draget Boden: Vässat efter landsvägen innan brandmannen ska rycka ut

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.52, 21 januari

Bergsåker 21 januari: Platt fall för övriga då Daniel slår en strike

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.14, 21 januari

Lunch-draget Kalmar: Okej, det här draget får duga

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 15.17, 20 januari

Solvalla/Åby 20 januari: Inte övermäktigt för bästa vinnaren!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 17:43, 22 januari 2021

Full fart framåt med unghästarna det som gäller

STRÄNGNÄS: Usch! Vilket hemskt vinterväder det är i Mälardalen även denna vinter. I princip all snö är nu borta. Regn, is, lera är vad vi har att kämpa med för stunden. Långt ifrån ett idealiskt hästväder med andra ord. Unghästar Har fått ett gäng påpekand...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson