Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Tips Axevalla 21 juli: "Rödluvan" utmanas av en fuxa

Axevallas trippeltrav avslutas och har såklart sparat det bästa till slut. Stochampionatet ska avgöras och det blir precis som vanligt en riktig höjdpunkt. Conrads Rödluva är tveklöst kullens drottning så här långt och hon går ut som stor favorit här. Men jag tror att hon ändå kan få sig en rejäl match – från en annan fuxa…

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Axevalla – Spelstopp 14.58

Spetsstriden:

1 Inge B. Svärlig borde spetsa från innerspåret med bara tre hästar på startvolten. Men 10 Loveexplosion H.C. är väldigt snabb ut och från springspår på tillägg är det fullt möjligt att han sitter i front snart.


Loppanalys:

Det är svårt att frångå 7 Danilo Brick som den bästa hästen i fältet. Han visade enorm kapacitet vid sina tre segrar i fjol och efter att ha gett Campo Bahia en match i uttagningen kvalade han till Kriteriet. Där blev det emellertid galopp och det här är första starten sedan dess. Danilo Brick har siktet mot Derbyt och kommer, precis som alltid då det gäller Nurmos-hästar, mycket väl förberedd trots det långa uppehållet. Trots årsdebut, bäst chans i loppet.

Det kryllar dock av fina hästar i loppet bakom. 4 Messiah gör starka lopp varje gång och borde vinna när som helst nu. Höll starkt i dödens på Visby senast.

10 Loveexplosion H.C. har visat väldigt fina takter vid några av segrarna och senast i ett Klass 2-försök satt han fast lite för länge för att fullt kunna utmana till slut. Hästen är snabb och från springspåret här lär det nog bli en rejäl sändning direkt, han kan sitta i spets redan ur första sväng.

15 Admirer är rejäl värre, vilket han visade i ett stayerlopp i Visby senast då han trots elak massage höll strålande även om han fick ge sig för Rafiki Fri sista biten. Här är det väldans många att runda, men det går inte att räkna bort honom för det.

6 Iglesias Boshoeve har varit ute i stentuffa gäng på sistone och det här är trots allt enklare, borde räcka lång med klaff. En given outsider liksom 11 Moneykeeper som efter en invändig resa avslutade bra mot meriterat motstånd senast. Visade 08,2 sista 800 då.


Spelförslaget:

Bästa hästen är trots allt 7 Danilo Brick och trots att det rör sig om årsdebut tror jag han är i segerform direkt. Spelar vinnare till oddset 5.50 hos Unibet.

7 Axevalla – Spelstopp 15.20

Spetsstriden:

5 Höwings Unbeatable kan gå iväg hyggligt, men favorit på ledningen är snabba 7 Copaca Banana som nu dessutom blivit nedstruken till sjätte. 8 Lullaby S.I.R. lär sända direkt, men kanske inte tar ledningen.


Loppanalys:

Ett amatörlopp med många formstarka hästar. Mitt val blir ändå 10 Macelleria som sett fantastisk ut i regi Robert Bergh. Efter en rad med toppinsatser blev det efterlängtad seger senast på V75 när smackade undan i ledningen i urläcker stil med ett sista varv på 1.10. Från bakspår blir det förstås ett annat upplägg, men det ligger nära till hands att det blir ordentlig körning i sådana här lopp och Håkan B Johansson är en mäster i amatörloppen.

7 Copaca Banana är toppformen personifierad, valacken ser enormt bra ut för dagen. Senast redde han ut det trots dödens på rikstoton. Copaca Banana är snabb bakom bilen och då jag inte hittar några stora startkanoner innanför är tipset att han går till spets nu. Givetvis svårfångad där.

8 Lullaby S.I.R. är ytterligare en i rad av formstarka djur. Senast tog man en tur till Momarken och lämnade Norge med en snygg dödensseger, gången före återkom hon starkt efter startgalopp. Från spåret längst ut bakom vingen är det troligt att Benzon sänder framåt direkt, för att få dödens igen. Kan vinna därifrån.

2 Yrr gör debut för Nurmos här, hästen gjorde ett par väldigt starka lopp i fjol och blir intressant att se nu. Har dock varit ifrån tävlingsbanan väl länge för att vara mer än en outsider. Det är också 5 Höwings Unbeatable som tog en förkrossande överlägsen viktoria i Örebro senast och så visade 10,7 sista 800 i ensamt majestät. Det är aningen hårdare emot nu dock.


Spelförslaget:

Jag litar på Håkan B och formstarka 10 Macelleria. Vinnare till oddset 2.60 hos Unibet.

8 Axevalla – Spelstopp 15.42

Spetsstriden:

2 Click Bait bör ta sig förbi 1 Dontloosememate och hålla ut 7 Tabasco C.D. som kan tänkas laddas, men sedan är väl frågan om det inte är säkrast att överlämna till 6 Ecurie D?


Loppanalys:

Slaget vid Axevalla Hed för treåringarna och här får vi återstifta bekantskap med snackisen 6 Ecurie D. Frode Hamres Infinitif-son har imponerat enormt i sina fyra starter hittills, vilka samtliga slutat med segrar. Vi snackar om en häst med skyhög potential vilket han visade senast på Solvalla när han synade dödens på 2 Click Bait, enkelt kopplade greppet på upploppet och såg i det närmaste okörd ut efter 10,7 sista 800. Ecurie D. lär nog vinna från dödens igen, men det känns logiskt att han släpps till ledningen efter en bit nu efter insatsen senast. Vid sunda vätskor blir det femte raka.

2 Click Bait är förvisso en mycket lovande sort också. Segern för två starter sedan då han plockade ned vasse Acciaio var riktigt fin. Men med tanke på att han fick regelrätt stryk av Ecurie D. senast gissar jag att man överlämnar ledningen nu och sedan har toppchans på silvret.

4 Redneck Woodland och 10 Fire of Noa har visat takter som lär ta dem en bra bit upp i klasserna framöver, men samtidigt är det långsökt att de ska utmana Ecurie D. så som den hästen sett ut hittills.


Spelförslaget:

Jättechans för 6 Ecurie D. förstås, men kanske roligare ändå att spara pengarna till senare.

9 Axevalla – Spelstopp 16.04

Spetsstriden:

Svårbedömt men spetsstriden bör stå främst mellan 3 Mercedes och 5 First Heartbeat. Den senare har gjort senaste två loppen i spets och gäller som knapp favorit på den positionen.


Loppanalys:

Att runda ett helt fält med bricka femton bakom bilen är aldrig någon lätt uppgift, men det till trots tror jag 15 Dixie Brick är vinnaren här. Hon har förvisso galopperat i sina två senaste starter, men det finns också förklaringar. Fyraåringen är under utveckling och rapporteras träna starkt inför det här. Vid senaste segern, för tre starter sedan, jobbade hon från ett liknande läge i kön och avgjorde lätt efter 11,5 sista 800. Utan för mycket krångel under resan, ska det vara en bra chans.

5 First Heartbeat stannade senast, men var inte helt kurant då. Vann enkelt från ledningen före det och är favorit på den positionen här. 3 Mercedes gick i galopp på Åmål senast, men såg fin ut gången före då hon ledde runt om i bra tempo. Den av de båda som spetsar sitter givetvis på leken.

2 Dollar Rain är också tänkbar. Inledde året med seger på Skive och har sedan gjort ett par stabila lopp på Åby. Perfekt läge här.

Björn Goop har två hästar med och kör själv 6 Frozen Elsa som han äger. Hon blandar och ger lite i prestationerna men duger långt en bra dag. Bättre chans har nog 14 Souzy som är en av fältets bästa hästar och senast i ett försök till Stochampionatet gick ett fint lopp i skymundan efter att ha lagt bort mycket mark i en tidig galopp. Farlig med rätt ryggar.


Spelförslaget:

I ett öppet lopp tror jag mest på 15 Dixie Brick trots läget. Vinnare till oddset 7.50 hos Unibet.

10 Axevalla – Spelstopp 16.26

Spetsstriden:

1 Vikens Fingerprint är snabb ut och kan tänkas svara ut 5 Adi Gallia, den senare hålls dock som knapp favorit på täten.


Loppanalys:

Stochampionatets tröstfinal ser ut som en relativt öppen historia, men jag har ett kul spel i 11 S.G. Maleficent. Hon gick väldigt bra i vintras och har stundtals visat kvaliteter att tampas i kullens topp; till exempel utmanade hon Conrads Rödluva i Örebro i april på väldigt bra vis. Efter ett par sämre lopp visade hon senast i uttagningen riktigt fina takter igen, 12,2 sista varvet som trea och det känns som om formen sitter där igen. Bakspåret är ju tråkigt, men med lite tempo kommer hon att avsluta bra och jag har feeling. Ett chansspel.

9 Au Pair Girl anförde fältet i sin uttagning, fick duktig press på sista bortre och att hon fick släppa förbi sig Zeta Kronos och Activated som är två av kullens bästa går inte att säga något om. Au Pair Girl har lyft sig ett snäpp i sommar och slåss om segern här.

7 Indiana Boko trodde jag mycket på inför uttagningen senast, men hon kom aldrig in i matchen från tråkigt läge. Jag fortsätter dock hävda att det här är en riktigt fin sort i grunden och hon hade visat bra form före det. Det kan bli nu hon vinner i stället.

6 I’m Sailing har ingen seger i år men hon fortsätter göra bra lopp. I sitt SC-försök senast spurtade hon som ett jehu längst ut i banan för att bli fyra, gick 11,5 sista 800 då. Det såg formstarkt ut. Ett bud nu.

5 Adi Gallia höll klart godkänt i ledningen senast och det är förlåtligt att det blev lite stumt till slut efter press från Racing Brodda. Adi Gallia är snabb ut och har bra chans att komma till ledningen, lyckas det kan det bära hela vägen nu.

1 Vikens Fingerprint är också en spetskandidat men lär i vilket fall få ett förmånligt lopp från det här spåret. Hon är loppets luring tillsammans med 10 Valetta som har fina kvaliteter men kanske inte är direkt gynnad av det här läget.


Spelförslaget:

Ett chansspel på 11 S.G. Maleficent till vinnaroddset 14.00 samt plats till 4.35 hos Unibet.

  • 11 s.G. Maleficent, vinnare & Plats

11 Axevalla – Spelstopp 16.50

Spetsstriden:

1 Zeta Kronos är nog snabbast ut och lär göra ett ordentligt försök att hålla ut främst 5 Fantasia Sisu och 6 Miss Sober i den initiala körningen. Sedan är förstås frågan om, vem det nu blir, släpper till 4 Conrads Rödluva om/när Örjan kör fram.


Loppanalys:

Stochampionatet ser 4 Conrads Rödluva som storfavorit och det kanske inte är något att diskutera; den Daniel Redén-tränade fuxan har varit kullens klarast lysande stjärna så här långt. Inget tyder på att formen inte är helt på topp inför det här, årets största uppgift. Uttagningen senast blev en enkel historia sedan hon fått överta efter 600 meter och sedan enkelt kunde kontrollera. Det såg inte tomt ut i mål, om man säger så…Conrads Rödluva lär inte kunna ta ledningen av egen kraft, men det är logiskt att tänka att hon körs framåt direkt när det bedarrat och då har så mycket respekt med sig att hon släpps till ledningen. Vid ett sådant scenario är nog loppet över. Blir ”Rödluvan” kvar i dödens är hon fortfarande storfavorit.

Rent spelmässigt har vi krasst sett tre val; antingen låta plånboken bli kvar i fickan och utgå från att Conrads Rödluva vinner, försöka hitta ett roligt platsspel – eller ta en rövare och gå emot den stora favoriten. Jag känner för alternativ tre.

Jag tycker nämligen 3 Hankypanky Rubyred ser ut som en riktig kanon. Hon kom igång sent i fjol och har därför aldrig mött kullens bästa, förrän nu. Men de kvaliteter hon visat skvallrar om att Nurmos här har en ny storstjärna. Hankypanky Rubyred fick en ganska tuff inledning senast i kvalet där hon efter en bit i spåren kom till ledningen med två varv kvar. Efter det var det spel mot ett mål, Love You-dottern gick över mål med mycket krafter kvar. Snabb nog att ta ledningen är hon inte, men Jorma kan han en räv bakom örat och lyckas komma före Conrads Rödluva för att sedan överta ledningen. Ett annat alternativ är att den senare, trots allt, blir utsvarad. Sker något av det tror jag favoriten kan få en ordentlig match.

1 Zeta Kronos var kanonfin senast när hon tog ned 12 Activated i en snabb avslutning. Goop lär nog göra allt för att hålla ledningen här och sedan är det då frågan igen om man vill släppa eller inte, jag tror ändå på det senare, och då får Zeta Kronos ett drömlopp här. 12 Activated vann Drottningens Pokal och var nästan lika bra senast när hon tidigt kom fram i dödens och fick ge sig motvilligt mot Zeta Kronos, som sagt. Hon borde gått fram kraftigt med det loppet och trots att hon återigen fått ett kasst startspår, går det inte att räkna bort henne.

För skrälletarna borde Berghs duon 5 Fantasia Sisu och 6 Miss Sober komma tidigt, liksom 11 Racing Brodda som höll väldigt bra senast. Intressant är också 10 Global Vintage som två gånger varit tvåa bakom Conrads Rödluva och hade mycket sparat i rygg senast. Hon lär bli rätt så bortglömd nu.


Spelförslaget:

Avstå spel eller gå emot favoriten är det som gäller. Jag tycker det ska bli väldigt intressant att se vad 3 Hankypanky Rubyred kan göra här, spelar vinnare till oddset 11.00 och plats till 2.75 hos Unibet.

  • 3 hankypanky rubyred, vinnare & Plats

12 Axevalla – Spelstopp 17.16

Spetsstriden:

7 Double Exposure öppnade hiskeligt snabbt och jag tror inte alls det är uteslutet att hon tar sig förbi 5 Dear Friend och 6 Shadow Gar som lär laddas.


Loppanalys:

Det är givetvis tråkigt att 4 Mellby Free och 3 Cash Crowe inte kan vara med, men det här är ändå ett starkt stolopp, men nu har också förutsättningarna ändrats en hel del. 7 Double Exposure var en given häst i Elitloppet och även om hon inte nådde final där, gjorde hon inget dåligt lopp. Insatsen i Jämtlands Stora Pris var riktigt bra och att hon snubblade i galopp senast, sätts på oturskontot. Nu är hon nedstruken till femte och slipper Mellby Free, så med tanke på hur kvickt Double Exposure öppnade i Östersund tror jag det blir full satsning framåt här. Mitt tips är att hon leder runt om.

6 Shadow Gar blev snuvad på spets senast av 5 Dear Friend och fick därför nöja sig med andraplatsen. Italienskan är annars riktigt effektiv i de här loppen och når hon spets, eller får rygg ledaren, lär hon vara med på linjen. 5 Dear Friend har sett klart positiv ut i sina två starter efter uppehåll. Lär också tryckas iväg från start och hon är en vinnarkandidat med rätt löpning.

1 Dibaba ska inte glömmas bort. Hon har inte alls lyckats i år, men har ingalunda gjort dåliga lopp. Hon gick strongt efter galopp bakom Who’s Who och senast blev hon fast över mål med precis allt sparat. Hennes kapacitet känner vi väl.


Spelförslaget:

Jag tror det här är 7 Double Exposures lopp. 1.85 känns ändå som ett godkänt odds. Spelar vinnare hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson