Just nu:
17.43 Full fart framåt med unghästarna det som gäller
15.07 Bollnäs 23 januari: Jag tror mycket på Merritt!
15.05 Romme 22 januari: Redén med varmt och kallt
11.29 Lunch-draget Boden: Vässat efter landsvägen innan brandmannen ska rycka ut
09.48 Per Lennartsson tillbaka i sulkyn – efter olyckan
09.15 Yonkers Trots ska köras – men på nytt datum
08.59 Tragedi på Bergsåker – hästen dog under loppet
15.54 Inför: Prix de Cornulier
15.52 Bergsåker 21 januari: Platt fall för övriga då Daniel slår en strike
11.14 Lunch-draget Kalmar: Okej, det här draget får duga

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan's School

Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och mer intressanta hästar oddsmässigt att spela. Bland annat en stenkross från stall Bergh.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Axevalla – Spelstopp 16.18

Spetsstriden:

1 B.B.S. Jhonny kan öppna snabbt. Det blir dock inte lätt att fånga upp 6 Grandfather Bill från bästa springspåret med Björn Goop. Denne är spetsfavorit. 7 Randemar R.D. riskerar att få slita utvändigt denne.


Loppanalys:

Peter Untersteiner har en formstark duo till start och båda måste räknas tidigt. Han kör själv 7 Randemar R.D. som vann överlägset näst senast och senast höll starkt från utvändigt ledaren där Zalie Gar vann. Springspår är bra men ändå oroväckande med 6 Grandfather Bill invändigt om sig från det bästa innersta springspåret. Peters häst riskerar få trava utvändigt denne och det är tufft. Kan nog vara bästa hästen men behöver inte vinna.

Peters andra häst 10 Pastor Power vann lätt från ledningen senast och gick mycket bra efter galopp näst senast. Det skiljer nog inte mycket mellan Peters duo men bakspår försvårar för Pastorn. Det blir vanligt vagn på båda Peters nu då det är voltstart.

Spetsfavorit är alltså 6 Grandfather Bill. Han har tre segrar av fyra från ledningen och försvarar sig bra. Är kanske inte fältets bästa häst men från ledningen kan det mcket väl hålla hela vägen hem. Vann från just ledningen näst sernast.

1 B.B.S.Jhonny räknas från sitt fina läge med toppkusk. Kan öppna bra och bör få åtminstone rygg ledaren. 3 Stud Muffin är stark och 8 Jaques Noir gör det ofta bra i tuffa gäng.


Spelförslaget:

6 Grandfather Bill  spelas men jag nöjer mig med plats. Det bör bli spets men lite vek kan han vara mot de bästa här. Platsoddset är 2.10.

6 Axevalla – Spelstopp 16.40

Spetsstriden:

7 I´m a Believer kan öppna bra från springspåret. Är nog allra bäst med ryggresa och det kan bli 3 Gun Palema mot spets.


Loppanalys:

Ett stolopp som jag har lite svårt att reda ut. Hästarna från tillägg duger bra men det är inte så lätt att gå runt ett helt fält. Trots långt upplopp. Nurmos har en duo från tillägget och såväl 12 Gloria Web som 11 Hevin Boko duger bra. Två starka och rejäla ston.

13 Global Upper Style satt fast med en hel del sparat i sin comeback senast och lär vara ordentligt i ordning till denna start. Hon har visat fint kunnande tidigare.

På startvolten är 7 I´m A Believer tidig då det ser ut som bra chans på ledningen. Sedan kan Magnus välja taktik. Hon är nog allra bäst med ryggresa. Det kan bli 3 Gun Palema till spets men här är formen nåogt oviss. 6 Ambon Degato räknas felfri. 6 Emmylou får Björn som hjälp och man har siktat hit. Synd på bakspåret.

Svårt jobba fram någon bra känsla här och jag står över spel.


Spelförslaget:

STÅR ÖVER SPEL

7 Axevalla – Spelstopp 17.03

Spetsstriden:

6 Istanbul Boko öppnar bra och här bör det bli spets. Lång distans och många vill nog spara på krutet.


Loppanalys:

Nurmos har en fin häst i 6 Istanbul Boko som är favorit. Hästen visat fin kapacitet och vann väldigt lätt efter tidig spets senast. Överlägsen seger även näst senast och då travade han till stor del utvändigt ledaren. Här ser det ut som spets och visst kan det bli ny seger. Hästen är dock rätt grön fortfarande och nu är det debut över tre varv. Alltid lite ovisst med ny distans mot tuffare motstånd och jag provar att gå emot. Trots att det mest troligt blir barfota nu.

Berghs 7 Digital Science är hur stark som helst och räds verkligen inte distansen. Det är ingen av mina favorithästar direkt då stilen är minst sagt skum men felfri kan han mcket väl vara starkast här och avgöra. Jag gillar då Per kör Berghs hästar. Per har i och för sig kört hästen en gång tidigare och då gick det inte alls bra men då var hästen inte alls i ordning. Nu sitter i alla fall formen där och insatsen senast var stark och bra. Den här kan göra livet surt för favoriten och även vinna. Trots tung resa.

8 Global Writer var tapper näst senast. Svårt läge nu. 11 Ivory di Qattro avslutade vasst senast och har Björn upp. 10 Kalashnikov har fint kunnande men gnistan är det si och så med.


Spelförslaget:

Jag tror att 7 Digital Science kan vinna tack vare sin härliga styrka. Vinnare till 11.50 är värd ett försök även om hästen lär få en tuff resa.

8 Axevalla – Spelstopp 17.25

Spetsstriden:

2 Mill Zorn kan öppna bra och har alla segrarna från spets. Tror ändå att 9 Maximus M.M. kan komma fram tidigt från sitt springspår på tillägg för att få överta.


Loppanalys:

Här spelar jag på 9 Maximus M.M. som jag tror kan få överta ledningen i ett tidigt skede och i spets trivs hästen bra. Anders Eriksson är mycket säker som kusk och Maximus har presterat bra varje gång som Anders kört honom. Hästen har bra form och avslutade positivt senast. Intressant om spetsteorin håller. Detta trots att han står lite tufft inne i loppet.

13 Smevikens Cruiser hade mycket sparat i mål näst senast och vann på bra sätt senast så formen är bra. Han spurtar starkt på nytt. Bra avslutare är även 14 Rafiki Fri som tog en välförtjänt seger senast. Långt upplopp passar duon fint.

6 Callmesally håller mycket bra form och 7 Pane Vino har kapacitet för att skälla.


Spelförslaget:

Jag tror det kan bli tidig ledning för 9 Maximus M.M. och det kan avgöra loppet. Spelar vinnare till 4.50. Oddset är väl på gränsen till acceptabelt men får duga.

9 Axevalla – Spelstopp 17.48

Spetsstriden:

4 Master Crowe kan nog spetsa. 1 Mr Lindy kan ta emot men lär nog smyga. 8 He’s Difficolt är snabb.


Loppanalys:

Magnus Dahlén har haft sjukdomar i stallet och visat svajig stallform och nu strök han just 2 Velvet Gio.

4 Master Crowe brukar inte vara igång sommartid då han dras med allergier men nu verkar det bra och avslutningen senast var klart positiv. Kan öppna rätt bra och få en vettig position. Troligt att det blir ledningen till och med och i nuvarande fina form så borde övriga ha respekt för Puros häst.

11 Ural gör det mycket bra. Nu från bakspåret är känslan att de blir ett lite mer försiktigt upplägg och det kan bli långt fram. Är lite stänkrädd och läget är inte så bra. Kapacitetsmässigt duger han bra.

10 Floris Baldwin duger fint men önskar nog få en del hjälp med tempot härifrån. Farlig i så fall. 8 He’s Difficolt fick det för tufft senast. Jobbigt läge nu även om invändig strykning gynnar.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 4 Master Crowe till oddset 4.75 och räknar med spets. Oddset blir dock lägre nu då Velvet Gio just blev struken.

10 Axevalla – Spelstopp 18.18

Spetsstriden:

4 Milligan’s School har bra chans på spets. 8 Hachiko de Veluwe öppnar bra men står illa till.


Loppanalys:

 Här ser det bra ut för favoriten 4 Milligan’s School. Hästen är bra varje gång i tuffa gäng och här bör det bli spets. Är i och för sig inte van att trava i ledningen men  om han biter i ordentligt från den positionen så blir han mycket svår att plocka ner. Han spurtade ner Double Exposure för tre starter sedan och vann i överlägsen stil näst senast. Fullt godkänd i tufft gäng även senast. Eriksson gnällde då lite över sin egen insats och var nöjd med hästen. Här ser det vettigare ut med ledning runt om.

8 Hachiko de Veluwe är en segerstaplare och en bra sådan. Lite upp till bevis nu från svårt läge men det kan gå. Dessutom barfota nu. Frågan är hur tufft han ska köras från detta läge efter de tuffa loppen från senast.

7 Baron Gift och 11 Handsome Brad är båda riktigt kapabla men det ser lite kämpigt ut från jobbiga utgångslägen. 1 Mack Dragan är en hedershäst som alltid gör det bra. Spännande läge.


Spelförslaget:

4 Milligan’s School mot spets och seger är troligt men kanske inte så roligt. Vinnare till 1.80. Kunde tro/hoppas  på något bättre odds men ok då. Det får duga.

  • 4 MILLIGAN’S SCHOOL, VINNARE

11 Axevalla – Spelstopp 18.40

Spetsstriden:

1 Marcello Wibb bör kunna hålla upp ledningen. Innespåret bakom bilen på Axevalla är gynnsamt.


Loppanalys:

1 Marcello Wibb är favorit på spets och Johans häst hat två segrar av tre från ledningen. Har visat kunnade som räcker och visst kan den enkla lösningen vara att han spårar hem loppet från tät.

Jag tror dock att 3 Global Winner kan vara för tuff över Axevallas långa upplopp och går på Nurmos häst. Global Winner var riktigt stark efter galopp näst senast. Senast blev det lite strulig resa och jag tror formen sitter där. Bra för klassen och svår att stå emot här.

2 Man of Steel har lopp I kroppen och fint läge. Bra kunnande och del intressanta ändringar nu så visst finns chansen.

6 Adde S.H. kvalade in till Sprintermästaren och det tyder på form. Tror ändå det blir för tufft här.

10 Beyblade gillas och är inte borta om det klaffar under vägen.


Spelförslaget:

Jag tror att 3 Global Winner avgör på ett rejält sätt. Vinnare till 4.50. Helt ok odds.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Bollnäs 23 januari: Jag tror mycket på Merritt!

Travtips
fredag 15.07, 22 januari
Härlig spelkväll i onsdags och hade inte domarna varit fega (eller vad var det annars för anledning att inte Demon Ima blev nedflyttad..?) så skulle det blivit en än bättre kväll. Min rysarvinnare Mystic Mom var på väg att speeda förbi invändigt då Demon I...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.05, 22 januari

Romme 22 januari: Redén med varmt och kallt

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.29, 22 januari

Lunch-draget Boden: Vässat efter landsvägen innan brandmannen ska rycka ut

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.52, 21 januari

Bergsåker 21 januari: Platt fall för övriga då Daniel slår en strike

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.14, 21 januari

Lunch-draget Kalmar: Okej, det här draget får duga

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 15.17, 20 januari

Solvalla/Åby 20 januari: Inte övermäktigt för bästa vinnaren!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 17:43, 22 januari 2021

Full fart framåt med unghästarna det som gäller

STRÄNGNÄS: Usch! Vilket hemskt vinterväder det är i Mälardalen även denna vinter. I princip all snö är nu borta. Regn, is, lera är vad vi har att kämpa med för stunden. Långt ifrån ett idealiskt hästväder med andra ord. Unghästar Har fått ett gäng påpekand...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson