Just nu:
14.16 Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser
13.58 Vivid Wise återvänder till Italien
11.30 Gimpanzee glänste – travade 1.10 i kvallopp
10.34 Efter triumfen: Propulsion vill fortsätta tävla
10.03 Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch
09.33 Campo Bahia i Östersund
21.22 Propulsion – den störste
19.58 Elitlopps-dagen: Flygande avslut av Oblivion
18.20 Toppinsats av Cokstile
17.55 Perfekt för Earl Simon

Tips Axevalla 12 juli: Lucky number eleven

Uttagningarna till Stochampionatet är alltid en höjdpunkt på Axevalla och det kommer bli spännande att se landets bästa fyraåriga ston jobba om finalplatserna. Jag förväntar mig inga stora överraskningar i kväll, utan förlitar mig på kulltopparna. Och är 11 ditt lyckonummer, ligger du nog bra till.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Axevalla – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

3 Global Vintage är snabb ut men kan utmanas av 4 Fossens Wally. Oavsett vilket borde det bli 7 Conrads Rödluva i ledningen efter en bit.


Loppanalys:

Att 7 Conrads Rödluva är drottningen i kullen, i alla fall så här långt, råder det föga tvivel om. Efter att hon ”bara” blivit tvåa i Drottning Silvias Pokal (där hon inte var helt kurant, visade det sig) visade hon senast i ett Breeders Crown-försök att hon är sitt rätta jag igen. Efter ett sista varv nedåt 10,5 vann hon plättlätt. Stoet var lugnt jobbat inför den starten och bör rimligen gått framåt ytterligare till den här starten. Conrads Rödluva bör ha tillräcklig respekt med sig för att bli släppt till ledningen när Kihlström kliver framåt, skulle hon få svar bör det i och för sig inte vara något hinder. Stor favorit till segern i Stochampionatets final, ännu större favorit här.

3 Global Vintage var med bakom bland andra ”Rödluvan” och slogs i de stora årgångsfinalerna i fjol, bland annat fyra i Oaks. Nu har hon fått två lopp i kroppen och var klart uppåt senast som tvåa efter tidigare nämnda häst. Global Vintage är kvick ut och rygg på Conrads Rödluva borde innebära ett jätteläge för att bli tvåa.

11 Valetta är också en häst med höga kvaliteter. Var fin vid segern senast, men har varit struken efter det vilket förstås är lite minus. Normalt slåss hon om finalbilljetterna.


Spelförslaget:

7 Conrads Rödluva ska såklart ha en jättechans här. Vi nöjer oss med att se loppet.

5 Axevalla – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

1 Adi Gallia öppnade väldigt fort senast och är spetsfavorit från innern. 4 Jasmin Band kan kliva iväg och utmana. Körs 6 Fantasia Sisu framåt?


Loppanalys:

Mattias Djuse-tränade 11 Racing Brodda får sägas tillhöra en av kullens bästa och började året i mycket lovande stil med två övertygande segrar, slog till exempel A Sweet Dance i årsdebuten. Näst senast gick hon fullt godkänt som femma i Drottning Silvias och återkom senast efter ett litet uppehåll i samma Breeders-försök som Conrads Rödluva vann. Då felade hon som slagen efter en tung resa, men det loppet ska säkert fört henne framåt. Bakspåret är inte ett plus, men jag tror man gärna vill vinna det här försöket och kör framåt i tid. Bästa hästen i fältet.

6 Fantasia Sisu har visat formen på sistone och är ett tidigt motbud. Avgjorde väldigt lätt efter läcker resa i Wången Cup-finalen senast. Hon tar knappast spets av egen kraft, men det är inte omöjligt att hon kan bli nedsläppt, i så fall kan hon bli svårfångad.

2 A’Nana de Bohem galopperade på sista bortre i kön senast, utan att vara tom i det läget. Har före det visat väldigt bra form och ser ut att vara en sort som ska kunna hävda sig en bit upp i klasserna. Läget är perfekt och en finalplats ligger inom räckhåll.

1 Adi Gallia är loppets outsider. Hon öppnade väldigt kvickt senast och laddas hon iväg igen bör hon ta hand om ledningen här. Oavsett om hon körs där eller släpper, har hon läget för en plats bland de tre.


Spelförslaget:

Jag tycker att 11 Racing Brodda är klart bästa hästen i fältet och tror hon avgör det här trots läget, vinnarspel till oddset 2.20 hos Unibet.

6 Axevalla – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

Svårbedömt utan några riktiga katapulter, men 7 Miss Sober kan kliva iväg bra när hon laddas. Får överta efter en bit?


Loppanalys:

En av kvällens mer öppna uttagningar men jag har en smårolig idé i 10 Indiana Boko. Det här är en häst som har betydligt mycket mer kapacitet än de 400 lax på kontot som hon hittills tjänat. Hon fanns till exempel med i både finalen i E3 och Oaks i fjol och i år har hon fått två lopp i kroppen. I årsdebuten tvingades hon till 08,5 första 500 i spets och fick fortsatt massage hela loppet, det var inget att säga om att hon mattades till slut. Senast gick hon på sista 600 i spåren och höll farten fullt godkänt till mål. De loppen lär fört henne rejält framåt till den här uppgiften och Timo Nurmos har en kuslig förmåga att sätta hästarna i toppslag då det verkligen gäller. Jag tror hon går runt fältet.

7 Miss Sober är klart farligast emot. Hon gjorde ett alldeles strålande lopp lite i skymundan i Drottning Silvias Pokal. Tappade då mycket på en galopp kort efter start men gick en stark avslutning för att bli fyra. Hästen har laddats mot den här uppgiften och trots bricka sju tror jag det finns chans att hon kan komma fram till ledningen tidigt här. Då blir det jobbigt för övriga.

2 Flaming Ace Sisu är en luring. Hon har bara en seger på arton starter hittills, men det är nog lite missvisande. På sistone har hon visat jätteform och 12,6-avslutningen sista 800 mot bra motstånd senast lovade gott. Perfekt läge här också.

11 Don’t Be Shy fungerade inte senast, men det var tillfälligheter. Untersteiner-stoet har visat mycket kunnande före det och kommer hon till från det här läget är hon absolut en av de som slåss om platserna i finalen.


Spelförslaget:

Med två lopp i kroppen tror jag 10 Indiana Boko är redo för seger. Spelar vinnare till oddset 7.00 hos Unibet.

7 Axevalla – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

4 Souzy är nog snabbast men känns inte som spetshästen, mest troligt är att 3 Head For Home kommer till täten ur första kurvan.


Loppanalys:

11 A Sweet Dance framstod i början av förra säsongen som kullens största löfte, men fick det sedan inte att stämma helt i de största loppen. I år har hon tävlat sparsamt, givetvis med de här uppgifterna i sikte. Hon har gått bra i de tre starter som det blivit och att formen sitter där visade hon senast på just Axevalla, i för övrigt sin första start över distansen, när hon avgjorde via en tung spurt. Bakspåret är aldrig att föredra, men känslan är ändå att det här är fältets mest kapacitetsfyllda häst och jag tror hon avgör till seger i god tid.

3 Head For Home är nog första motbudet. Hon har mött tuffa lekkamrater på sistone och vid den senaste starten var hon riktigt vass. Efter en tappstart kom hon tillbaka och avslutade väldigt fint i spåren bakom vinnaren Hankypanky Rubyred. Hästen är snabb ut och den sannolika ledaren här, kan bära hela vägen.

8 Vikens Fingerprint är också en given finalkandidat. Hon stod för ett strålande lopp näst senast då hon från ledningen försvarade sig helhjärtat även om hon fick sträcka vapen sista biten mot A Sweet Dance. Det följde hon upp med en säker seger och löper hon upp i paritet med vad hon visat på sistone är hon med i striden på nytt.

Möjliga skrällar är 4 Souzy som har mycket kapacitet och är startsnabb, kan bli vinnarhålet nu. 6 Zeeland Kronos som mött bra hästar och visat formen. 9 S.G. Maleficent som är väldigt mycket bättre i grunden än raden ger sken av.


Spelförslaget:

Det kommer bli svårt att stå emot 11 A Sweet Dance till slut. Vi spelar vinnare till oddset 1.80 hos Unibet.

8 Axevalla – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

1 Au Pair Girl kommer laddas för fullt, utmanar i första skedet gör 2 Darah Bibo och 5 Estelle Brodda.


Loppanalys:

Fredrik Wallins fina 11 Activated fick sitt erkännande senast när hon i suverän stil spurtade hem Drottning Silvias Pokal och då sensationell slog Conrads Rödluva. Det var en riktigt vass insats och tveklöst tillhör Jocose-dottern kullens topp. Efter den segern har man valt att inte starta för att helt ladda Stochampionatet. Activated har dock tränat på för fullt och bland annat gått banjobb på 1.15/2000. Hon är, bevisligen, en stark avslutare och jag tror man vill vinna den här uttagningen.

1 Au Pair Girl är en trevlig sort som kommer allt mer och kommer från seger där hon övertog med halvvarvet kvar. Är hyfsad från start och håller Bergh upp ledningen lär hon stanna där länge.

2 Darah Bibo har bara gjort fem starter och är orutinerad i de här sammanhangen, men hon har verkligen visat att hon kan flytta på sig redan och från ett perfekt läge bakom bilen kan hon mycket väl norpa en finalbiljett.

Tidiga motbud är också toppstammade 12 Zeta Kronos som avslutade riktigt starkt senast, men åter fått ett tråkläge. 8 In Royalty Boko som har mycket kunnande och tassat med bra i skymundan i årets tre starter inför det här.


Spelförslaget:

Bästa hästen är tveklöst 11 Activated. Jag tror hon kommer avgöra med sin tunga avslutning igen och spelar vinnare till oddset 2.15 hos Unibet.

9 Axevalla – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:

4 Real Caviar öppnade bra senast och känns som den vettiga spetshästen. I alla fall initialt.


Loppanalys:

11 Hankypanky Rubyred känns som en riktig flygmaskin i vardande och det är inte omöjligt att det här är den stora utmanaren till Conrads Rödluva i en förmodad final, om vi tillåts att gå handlingarna lite i förväg. På årets sju starter har det blivit fem segrar och fuxan har svarat för några riktigt svettiga insatser, inte minst näst senast efter galopp. Senast blev det säkert sedan hon tagit över täten och kört i bra tempo. Ett perfekt lopp inför det här och att det är bakspår nu ska inte störa allt för mycket, jag är inne på att Jorma kan köra fram tidigt och då kanske få överta. Toppchans.

4 Real Caviar är första utmanare. Hon såg finfin ut senast som tvåa efter att ha överlämnat till just Hankypanky Rubyred och sedan sköt hon till vasst över upploppet. Då klev hon iväg snabbt till spets och jag tror den positionen ligger öppen för henne igen. Given om favoriten gör bort sig.

8 Maggie Cash är utmanare nummer två. Stoet har verkligen tagit trappan upp i de senaste starterna och gick en strålande avslutning efter 10,5 sista 800 som trea i Stosprintern senast. Bråkar det inte allt för mycket från åttondespåret är hon med och slåss om en finalplats.

10 Sobel Jasmine är också en outsider. En häst som visat mycket kunnande och kommer från en övertygande spetsseger. Missgynnas av bakspåret då hon är startkvick, men Untersteiner kan nog hitta rätt ryggar här.


Spelförslaget:

Toppchans trots bakspår för 11 Hankypanky Rubyred. Vinnarspel till oddset 2.50 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser

Travtips
måndag 14.16, 01 juni
Steinfaks och Antonio Tabac var två bra träffar i min senaste text och nu försöker vi dra igång juni månad med några vettiga spelförslag. Mantorp heter banan och herrarna Eggwerda/Ebbinge med filial i Sverige heter de tvåbenta nyckelfigurerna. Den duktiga ...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 10.03, 1 juni

Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 19.00, 30 maj

Solvalla 31 maj (Elitloppet): Känslan säger Cokstile

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 14.16, 29 maj

Solvalla 30 maj: Speldraget fäller jättefavoriten!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.08, 29 maj

Hagmyren 29 maj: Han kan nog vara Stein-klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 10.27, 29 maj

Solvalla 29 maj: Förfest-feeling med Jorma

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:43, 27 maj 2020

Flera Elitloppshästar med dunkel form

STRÄNGNÄS: Härligt med lite sommarvärme. Väderprognosen talar om fint väder över helgen. En smula kluven gällande kommande Elitloppshelg. Att köra utan publik är naturligtvis inte alls roligt. Dock vill jag tro att ändå köra Elitloppet väger över jämfört m...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson