Just nu:
14.05 Power övertygar – vann på svenskt rekord
15.52 Tips Bergsåker 24 augusti: Track Angle bästa spelet
15.41 Tips Bergsåker 23 augusti: Vi tror på Dreammoko
15.39 Francais du Gull tackar för sig
08.59 Hypnotic Am förlängde segerraden
08.24 Lionel vinnare igen – efter virvlande spurt
14.47 Vill vi ha demokrati eller diktatur?
12.43 Halmstads förslag: Fiore kör utan körspö
10.43 Skrällar i uttagningarna till finska Derbyt
09.31 Bythebook möter Fort Knox på Solvalla

Tips Årjäng 19 maj: "Norsk segeryra att vänta"

"Syttende mai" var förvisso i fredags, men det ser ut att kunna bli en fortsättning på firandet i Årjäng...

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Årjäng – Spelstopp 14.58

Spetsstriden: 3 Mimmi Dynamite är den som visat startsnabbhet och är favorit på spets, men 2 R.K. Queen är nog intresserad av att komma före.


Loppanalys:

Paw Mahony har en trevlig sort i 2 R.K. Queen som inlett sin karriär fläckfritt, tre segrar på lika många försök. Hon knep två raka i vintras och återkom senast efter ett par månaders uppehåll och såg än bättre ut. I loppet gick hon i rygg på 1 Frozen Elsa 800 meter kvar och avgjorde väldigt lätt över upploppet och vann med krafter kvar. Med den insatsen på näthinnan och loppet i kroppen, får man anta att R.K. Queen blir svårslagen här. Mahony är säkert sugen på att hitta till ledningen, lyckas det är det toppchans, men det borde gå även från dödens.

7 Lutecia är det givna motbudet. Hon har varit ute i rätt så tuffa gäng och gjort det bra. Senast var det ett försök i Diamantstoet som gällde; stoet tuffade på i spåren för att göra sista varvet i dödens. Ur sista sväng kom galoppen och även om hon var slagen utvändigt då, var det en god placering som rök. Lutecia har tjugo meter att äta in på R.K. Queen, vilket kan bli svårt, men hon har en tung avslutning.

1 Frozen Elsa gjorde det väl senast och är inte så tokig, men kunde som sagt inte hota R.K. Queen då. 3 Mimmi Dynamite avgjorde säkert till seger senast och är förstås en luring om det bli ledningen.


Spelförslaget: 2 R.K. Queen har övertygat hittills och måste vara svårslagen här. Spelar vinnare till oddset 2.40 hos Unibet.

5 Årjäng – Spelstopp 15.20

Spetsstriden:

4 Equi Brodda laddas för ledningen och än längre ut 8 Stardust Memory.


Loppanalys:

Klurigt lopp med många som räknas med vinstchans. Jag fastnar för 8 Stardust Memory, trots läget. Hon såg jättefin ut näst senast när hon fick gå sista 700 utan rygg i spåren, men ändå avgjorde väldigt enkelt till slut efter underkant 1.13 sista 800. I den senaste starten kördes hon tufft om ledningen, men rullade över i galopp. Åttondespåret bakom bilen är sällan roligt, men jag är lite inne på att hon kan nå spets ändå. Stardust Memory har öppnat riktigt fort tidigare och kan klämma sig till front. Oavsett bör det bli en bra position.

3 Golden Indra stod för en väldigt bra prestation i Vaggeryd senast. Galopperade då bort en hel del kort efter start, men kom tillbaka för att vinna säkert efter att ha gjort sista varvet i spåren. Samma insats nu biter bra.

12 Royce Rolls är intressant. Två andrapriset på årets båda starter och senast var han ute i ett långlopp på Forus där han anförde hela vägen för att få stryk på linjen. Läget nu är givetvis kallt, men hästen har visat att han tål att göra mycket själv och är tveklöst gynnad av distansen.

5 Yaganashi måste räknas tidigt. Hon är van tufft motstånd. Galopperade senast, men höll bra från dödens bakom en överlägsen vinnare gången före. Duger långt här.

4 Equi Brodda kan också vara ett bud. Hon har fått ett lopp innanför västen och lär ha gått framåt med det. Är kvick ut och en spetskandidat, inte omöjligt hon håller hela vägen i så fall.


Spelförslaget:

Går på min idé 8 Stardust Memory och spelar vinnare till oddset 2.50 hos Unibet.

6 Årjäng – Spelstopp 15.42

Spetsstriden:

5 Dansken är bra ut men lär nog tas på säkerhet från start. Vägen ligger öppen för 6 Scarponi.


Loppanalys:

Den norsktränade 5 Dansken lär bära favoritskapet här. Fyraåringen har också visat fina kvaliteter och har en bra uppgift här. Dansken har två segrar på sina fem starter i år och var senast ute i den norska rikstoton och gjorde bra ifrån sig. Efter ett avancemang i ryggar på sista bortre blev det fullt blås ur sista sväng och en god avslutning som trea på en fin tid. En insats i paritet med det gör honom till en svårknäckt nöt nu. Samtidigt har Dansken visat lite osäkra tendenser tidigare och någon bergvinnare är det inte tal om.

Jag tycker 6 Scarponi är ett kul motbud. På sina sex försök hittills har det förvisso inte blivit någon seger, men den bör komma inom kort. Valacken har knipit andrapriset i de tre senaste starterna och höll klart bra i ledningen senast på Färjestad. Scarponi är kvick från start och då Dansken troligen inte laddas för fullt från början ser det ut att bli ledningen här. Om det scenariot stämmer tror jag Scarponi har bra möjligheter att avlägga maiden.

9 Frick är ett annat alternativ. Gick i dödens och blev två näst senast och slog till med seger på Momarken efter det. Gick då sista 700 i tredjespår och avgjorde enkelt till slut. Formstark insats och Frick är med långt fram igen med lite klaff under resans gång.


Spelförslaget:

6 Scarponi är ett roligt motbud till favoriten. Jag spelar vinnare till oddset 7.50.

7 Årjäng – Spelstopp 16.04

Spetsstriden:

Flera som kan öppna bra, inkluderat 1 Bravo Qadir och 5 Evita Jaam men jag ställer mig tveksam till att någon vill svara ut 8 Thai Explosive när han sänds iväg framåt.


Loppanalys:

Bästa hästen i fältet är 8 Thai Explosive. Han var med i det norska Kriteriet i fjol (galopp då) och har i år hunnit med två starter. Det är tydligt att han växt in i kostymen under vintern och en intressant framtid väntar. Dagens motstånd bör inte skrämma. Thai Explosive är riktigt snabb ut bakom bilen och trots bricka åtta räknar jag med att han körs offensivt och kommer tidigt till täten. Känns mycket svårslagen vid sunda vätskor.

1 Bravo Qadir är tänkbar vid favoritfall. Gjorde årsdebut senast efter långt uppehåll och var direkt redo för en fin prestation. Anförde hela vägen i laddad stil och var aldrig i segerfara. Öppnar bra och borde kunna få rygg på favoriten, om man nu inte svarar. Bra platsspel.

3 Ready to Roll vann också direkt i comebacken senast, låt vara i ett enklare sällskap. Men intrycket var fint och fyraåringen har mycket kapacitet i sig.

4 Splendid Jovijal kommer från seger och öppnade vansinnigt fort från springspår för fyra starter sedan, en luring. 5 Evita Jaam duger bra i gänget, är också snabb från början, men lär behöva loppet.


Spelförslaget: Låga odds på den trolige vinnaren, men plats till 2.65 för 1 Bravo Qadir är helt okej.

8 Årjäng – Spelstopp 16.26

Spetsstriden:

Med fyra hästar på startvolten talar det mesta för att 4 Väskinge Anna tidigt sitter i spets.


Loppanalys:

4 Väskinge Anna avslutade fjolåret med flera galopper, men det är egentligen ingen osäker sort. I årsdebuten senast återkom hon kraftigt förbättrad; gick då direkt till spets enligt snarlika förutsättningar som nu, höll jämn fart hela vägen och kunde vinna ohotad. Ett mycket piggt intryck då och med tanke på att det var första starten på ett halvår kan vi tro att hon gått framåt mycket med det loppet. Här talar det mesta för att det bli ledningen igen och därifrån blir hon svår att nå ikapp.

14 Egon är sett till kapacitet bästa hästen i fältet. Han var med och kände på kulltoppen förra året och har i år gjort två starter. Båda har resulterat i mycket enkla segrar. Sett till fart är det nog ingen som lägger fällben på Egon i det här loppet, men man ska också komma ihåg att han bara gjort sju starter i karriären och att ta in 40 meter på Väskinge Anne kan bli svårt.

9 Egge Piril är ett tänkbart motbud. Han har hunnit med två lopp i år och senast såg hästen riktigt fin ut när han övertog mitt på sista bortre och sedan gick undan till lätt seger. Rejäl travare som räknas i segersnacket igen om felfri.


Spelförslaget:

4 Väskinge Anna ser ut att han en bra uppgift. Jag tror hon leder runt om och spelar vinnare till oddset 3.20 hos Unibet.

9 Årjäng – Spelstopp 16.46

Spetsstriden:

3 Guillaume Boko har öppnat bra i Tyskland och är en spetskandidat, utifrån sänds 5 B.T’s Viclando och 6 Walker Jade som kan lägga iväg snabbt.


Loppanalys:

2 Tindra Star hade galopperat i loppens slutskede som slagen, i årets första två starter men var i den senaste lysande bra. Då kastade hon loss från kön, klev fram och övertog spets med lite mindre än varvet kvar för att ösa resten av loppet. Hon kom i mål på 12,9 full väg då som ohotad och det är en vass tid i sammanhanget. Här har hon ett perfekt läge och med den senaste insatsen i nära minne, blir hon svår att gå emot i tipsen.

5 B.T’s Viclando gjorde årsdebut senast, släppte då spets och blev fast med sparat. Ur det perspektivet en bra årsdebut och han har nog gått framåt en hel del med det loppet. Det rör sig om en snabb sort som för mig är favorit på ledningen här, kan räcka runt om.

3 Guillaume Boko gör intressant debut för Björn Goop. Hästen har gått bra i Tyskland och har nog säkert kapacitet för att klättra i klasserna en bit. Han är nog säkert väl förberedd för det här, men ingen start sedan september är aldrig någon plusfaktor. Kan behöva det här loppet.

7 Harley D.E. är en rejäl travare som tog två raka segrar från dödens i mars och har därefter fortsatt tävla bra. En häst som tål att göra lite grovjobb själv, men risken för dödens är uppenbar.

10 X.L. Bygg Palema duger långt i klassen. Var fin vid segern i lättare sällskap senast men har varit struken efter det vilket gör formen en smula svårbedömd. Gynnas heller inte av bakspåret direkt.


Spelförslaget:

Så som 2 Tindra Star uppträdde senast måste hon ha goda möjligheter här. Jag spelar vinnare till oddset 5.00 hos Unibet.

10 Årjäng – Spelstopp 17.06

Spetsstriden:

1 Faust Boko är snabb ut och utmanas i främsta hand av 2 La Diva Rossi, dock osäkert om den senare vill till spets i comebacken.


Loppanalys:

Ser ut som en norsk duell i epilogen där jag tror lite mer på 1 Faust Boko. Sjuåringen har sett mycket fin ut på sistone, särskilt vid segern näst senast på Klosterskogen då han hittade loss sent i sista kurvan för att hinna fram efter en sylvass avslutning. Gick en bra spurt via fjärdespår i sista sväng senast också. Faust Boko har haft bakspår vid de senaste starterna, men har nu ett betydligt bättre läge; han har öppnat snabbt tidigare och det borde vara goda möjligheter att hålla upp här. Jag bygger mitt tips på det scenariot.

10 Luxury Tile är huvudkonkurrenten. Bättre form än stoet har för dagen är svårt att få. För två starter sedan segrade hon på trevliga 11,1 på Åby efter att ha gjort loppet i rygg ledaren och hittat fritt mitt i sista sväng. Gången efter, också på Åby, gjorde hon ånyo ett starkt lopp även om hon inte kunde rå på den mycket bra vinnaren Visa As. Hon har förstås en mycket bra chans också här, men läget är såklart inte ett plus, särskilt om det blir så att Faust Boko håller ledningen.

2 La Diva Rossi gjorde några demoninsatser i fjol och har när hon är i form väldigt mycket fart i sig. Nu gör hon dock comeback efter långt uppehåll och även om läget är perfekt, är jag tveksam till att man väljer ett offensivt upplägg. En luring på sitt kunnande.


Spelförslaget:

Jag tror 1 Faust Boko håller ledningen och sedan stannar där. Spelar vinnare till oddset 2.40 hos Unibet.

Spel från unibet

Tidigare travtips

Tips Bergsåker 24 augusti: Track Angle bästa spelet

Travtips
fredag 15.52, 23 augusti
Derbykvalen var häftiga som vanligt, det är verkligen en höjdare. Jag måste säga att jag trodde min bästa vinnare Staro McMillan skulle ha toppchans att bara vara bäst, men det blev fel kan vi konstatera. Det var nära att Erik hittade ner i andraspår kort ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.41, 23 augusti

Tips Bergsåker 23 augusti: Vi tror på Dreammoko

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.23, 21 augusti

Tips Jägersro 21 augusti: Staro McMillan kvällens bästa vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.41, 20 augusti

Tips Solvalla 20 augusti: Minnestads Ecuador spelas i comeback

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.53, 19 augusti

Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 18 augusti

Tips Tingsryd 18 augusti: Det blir åka av för Dragster

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 14:47, 22 augusti 2019

Vill vi ha demokrati eller diktatur?

VALLÅKRA: Det blev en mycket trevlig kväll på Jägersro igår. Derbyuttagningar i både öppen klass samt för enbart för ston fanns på agendan. Campo Bahia Skåningarnas nya kelgris Campo Bahia imponerade stort. Han verkar inte behöva några lopp i kroppen för a...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson