Just nu:
19.21 Bergh-seger på Vincennes
19.00 PdA speltips: Davidson hetaste namnet
18.41 STL: Dubbelt Melander med Disco Volante i topp
16.02 Skräll i Prix Du Luxembourg
08.32 Antonio Tabac byter tränare
15.45 Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen
13.52 Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!
11.18 Lunchdraget Östersund – Svärdan vann ! Svärdan vann !
10.47 Flera andra godbitar på Vincennes
08.33 Bråk på Bergsåker

Tips Åby 27 juni: Tengsareid med spetsvinnare

Åby heter kvällens bana och vi har en del trevliga lopp på programmet. Jag försöker med fem vinnarspel och det är en hel del glada odds jag provar med. Friskt vågat osv....Åsbjörn Tengsareid gästar från Norge och har nog en bra spetsvinnare i kvällens lopp nio.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Åby – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

Två hästar på startvolten och 2 Quickstep Sox lär ses i ledningen med offensiv kusk.


Loppanalys:

Ett stayerlopp inleder och från fyrtio meters tillägg jagar 13 Diamondwind och 14 Stud Muffin. Diamondwind har vairt borta länge och Peter är tydlig med att förklara att danske Kriterievinnaren enbart ska ha lopp i kroppen. Danskt Derby är målsättningen i år. Det ska köras snällt ikväll och hästen är inte aktuell. Peter har uttalat sig så starkt så han vågar nog nästan inte vinna ikväll.

Stud Muffin är stark och avslutade fullt bra i Norge senast. Ändå inte helt lätt att stånka ner alla ute i spåren på snabb bana.

3 Pinto Bob kom till ledningen senast och skötte sig då. Har bra chans felfri men nu är läget annorlunda och jag litar inte på hästen inne i fält. Skulle gynnas om han kunde köras till tät.

7 Quite Right kan vinna men spåret är svårt. 5 Mamba sköt till fin efter sent fritt senast. Kan en hel del men har svårt med aktionen.

Mitt drag blir 4 Evan Williams Sisu. En kapabel häst som Falsig nu ändrat en del på och senast hade de klar segerchans då hästen såg ut att få hemlängtan i sista sväng och bröt ut och galopperade. Kom sedan tillbaka bra upploppet ner. Har pustat en del på nytt och jag tror hästen är bra i ordning ikväll. Kan spurta rejält och är ett spännande spel. Har segrarna efter tidig tätkänning och läget är rätt bra.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare 4 Evan Williams Sisu till fina oddset 14.00.

5 Åby – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

1 Captain Simcoe har vunnit från spets på slutet och man försöker hålla upp. Inte säkert det lyckas från innern. 2 Valentina A.F.  och 7 Venere di Azzurra kan öppna bra. Det kan bli 4 Enge Kevin som övertar. Oviss spetsstrid.


Loppanalys:

1 Captain Simcoe har vunnit från spets på slutet och försöker försvara ledningen. Inte alls säkert det lyckas men hästen gick bra bakifrån för tre starter sedan och det finns dubbla snikspår.

6 Leica Håleryd svarade för ett rejält slutvarv vid segern senast. Mycket bra form och detta kan nog vara vinnaren.

Roligare odds dock på 10 Bear My Name och jag chansar. Dannes häst var klart positiv och inte långt borta från seger senast. Uppträder allt bättre bakifrån och kusken är säker i sammanhanget. Med minsta klaff kan Widegrens häst fälla allt.Urryckare senast var ett plus.

4 Enge Kevin kan en del och kan nå spets. Lopp i kroppen nu.

3 Thunder Bell fick en mycket snäll resa vid seger senast. Orutinerad kusk. 9 Ivory di Quattro är inte alls borta.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på stadigt bättre 10 Bear My Name till glada oddset 14.00.

6 Åby – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

Mycket orutinerade hästar bakom bilen och svårgissat. Untersteiners duo 2 Strangerinthenight och 3 Mad Princess  är klart spetsaktuella men jag sätter ändå en spetsslant på 4 Mellby Hawaii.


Loppanalys:

Ett treåringslopp att lösa. Peter Untersteiner har en duo med bra läge på båda. De har också båda visat fint kunnande. Peter säger att det är svårt att sära på 2 Strangerinthenight och 3 Mad Princess som båda är bra. Känslan är ändå att Mad Princess är något vassare för dagen. Blev fast i debuten näst senast och vann via ett rejält slutvarv senast. Oddset är dock lite tunt.

Goop har också en segeraktuell duo med. 4 Mellby Hawaii bör hävda sig fint och kan nå spets men ännu mer spännande är 7 Luna Brodda som gör Goop-debut. En fin häst som inledde med fyra segrar i följd. Står lite långt ut men kan säkert vara förbättrad nu. Ger spelvärt odds.

9 Paris by Cash räckte inte från spets mot Mad Princess senast. 11 Je t´aime Perle är inte borta.


Spelförslaget:

Jag tror att 7 Luna Brodda har vettig chans och spelar vinnare till oddset 4.25.

7 Åby – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

10 Be Mine de Houelle brukar ridas offensivt mot spets. 3 Viking Olympic är snabb.


Loppanalys:

Montélopp med 300.000 kr i förstapris. Tyvärr dock flera strykningar i loppet. Mycket snabb är 10 Be Mine de Houelle som brukar bomba till spets och hålla tempot uppe. Kan dra sina konkurrenter sönder och samman. Det är dock full väg nu och jag litar inte fullt ut på hästen sista biten då.

4 Ladyofthelake är mycket rejäl och här behöver man inte oroa sig över distansen. Vann från utvändigt ledaren senast på klart bra sätt och detta är en mycket bra montéhäst. Kan vara tuffast här.

3 Viking Olympic vann trots resa utan rygg i Vermo senast och vann mycket lätt. En mycket bra insats och Veijos häst är spännande här. Härlig montéhäst detta.

8 Calamara´s Girl avslutade bra senast och räknas också.


Spelförslaget:

Jag lirar 3 Viking Olympic som var rejäl senast. Vinnare till 9.00.

8 Åby – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

3 Viss del Olmo öppnar snabbt och Paal vill prova i tät men jag nog tror att 5 Callmeawinner som är mycket bra i spets får ledningen. Alla segrar utom en är tagen från spets.


Loppanalys:

Här tror jag på tidig ledning och seger för 5 Callmeawinner. Hon har galopperat på slutet men då har det varit voltstart och Järpedal tror inte på någon galopprisk nu med bil. Han berättar att hästen är fortsatt fin och kusken var nöjd med henne efter galoppen senast. Det förstår jag då hon såg fin ut i sin upphämtning. Nu med bil blir det bike och det är ett plus. Hon har alla segrar utom en från spets och trivs utmärkt där. Det blir norskt huvudlag och det har aldrig utnyttjats i lopp. Däremot i jobb och det var positivt. Lite läskigt ändå att Paal hotar med att ta emot i spetskörningen.

7 Ambon Degato ska tävla barfota och med bike och det är intressant. 9 Frances Yoda trivs med ryggresa och 10 Ussara Mail räknas också.

3 Viss del Olmo bör få en fin resa och Paal är lite inne på att försöka i spets ikväll. Biken åker på.  1 I´m Sailing räknas med klaff.


Spelförslaget:

5 Callmeawinner är alltid svårslagen från spets men jag är rädd att Paal tar emot och står över.

9 Åby – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:

4 Princess Corner öppnar snabbt och Tengsareid tror han ska ta sig förbi 2 Velvatter. Så tror även jag.


Loppanalys:

4 Princess Corner har varit mycket fin vid segrarna på slutet och har en passande uppgift. Tränaren säger att hästen är jättefin i jobben och Tengsareid räknar med spets. Jag tror också på ledning och det fyraåriga stoet blir sedan inte lätt att fånga in. Bra chans.

Från Norge kommer även motbudet 2 Velvatter. Nu med Goop. Hon har dock inte övertygat hundra på slutet och jag skulle tro att hon behöver spets för att utmana Princes Corner ikväll. Dock van tuffa gäng.

Mera norskt även i form av 12 Encore Un Sisu som var positiv senast. Jobbigt läge nu. Fint läge har 1 Rafaele d´Inverne som gillar smyglopp och får ett sådant här. 8 True Devotion är kapabel men läget är svårt. 11 Modern Love har fin form. Det blev för tufft senast.


Spelförslaget:

Spelar vinnare på 4 Princess Corner som löpt bra och har spetsläge. Oddset är 3.15.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

PdA speltips: Davidson hetaste namnet

Travtips
lördag 19.00, 25 januari
Söndag, Vincennes, Prix d’Amérique Prix d’Amérique avgörs under söndagen och det med Face Time Bourbon som favoriten. Femåringen har sett helt lysande ut under hela karriären och kommer förstås inte bli lätt att tas med när den stora uppgiften nu vän...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.45, 24 januari

Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 13.52, 24 januari

Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.18, 24 januari

Lunchdraget Östersund – Svärdan vann ! Svärdan vann !

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 23 januari

Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.27, 22 januari

Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:15, 22 januari 2020

Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år

STRÄNGNÄS: Årets ”vinterväder” fortsätter. Dock med betydligt mindre nederbörd de sista veckorna, vilket är skönt. Också skönt att vi går mot ljusare tider.   Förra bloggen Har fått en del synpunkter både positiva och negativa sådana via mail. Jag ber...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson