Just nu:
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud
08.48 Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs
08.14 Magiskt, Who’s Who
13.37 Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz
13.29 Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs
10.13 Familjen Eggen avvecklar stallet
09.04 Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”
08.08 Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Tips Åby 16 maj: "Bergh är på topp i kväll"

Åby står som värd för de sex loppen ikväll. Rätt öppna lopp överlag och därmed också intressanta lopp att leta spelvärda odds i. Jag tror att Robert Bergh kan ha en lyckad kväll på jobbet och spelar vinnare på två Bergh-hästar.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Åby – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

1 Europhile A.M. är startsnabb och öppnar kvickt från spår. Open stretch på Åby finns att tillgå och att hålla ut snabbe 6 Toddler är inte heller lätt.


Loppanalys:

Bara sex hästar med och ledningen brukar vara extra värdefullt. 1 Europhile Am och 6 Toddler öppnar båda raskt och det är troligt att vi får se Toddler i ledningen. Som senast där Toddler slutade tvåa. Låg på en del då och norskt huvudlag nu är ett plus.

2 Dizzy River kunde då slugga sig förbi sista biten efter en strong avslutning och Dizzy River får ett högre betyg för sin insats och är given på nytt. Dizzy är bra då det serveras rätta ryggresan. Toddler har i alla fall fått två lopp i kroppen och borde närma sig rätta formen.

Europhile Am har läget och vi har dubbla open stretch på Åby. Hon öppnar raskt men har inte visat rätta superformen och får visa lite mer.

3 Ad Hoc är lite spännande. Hästen kan rätt mycket men har usel rad. Han har dock vairt ute i mycket tuffa gäng och senast vann Attraversiamo. Calle är kanske extra helvass för dagen och det kan gå.

Min spelidé är dock 5 Explosive Merlot. Berghs häst vore gynnad av ännu längre distans men de flesta segrarna är ändå tagna över medeldistans. Han bör hamna vettigt till då fältet är så litet och avslutningen senast går inte att klaga. Han avslutade då rejält från kön och har han slag på konkurrenterna in på upploppet här så blir han inte så lätt att hålla ifrån sig. Bör ju sitta bra till.


Spelförslaget: 5 Explosive Merlot bör hamna bra till i det lilla fältet och spurtar sedan vasst. Tror det kan räcka och spelar vinnare till oddset 4.25.

5 Åby – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

2 Coram d’Inverne och 3 Snobben C.D. försöker nog nå spets från sina fina startspår men det kan bli svårt att stå emot 4 Quantum Yankee som verkar fungera fint i ledningen.


Loppanalys:

Ett amatörlopp och ett smålurigt sådant. 7 Teton Miss Lindy är ett riktigt formkort. Hon är rätt ny i tränings hos Dalborg och insatserna på slutet har varit klart bra. Näst senast växlade hon retfullt konkurrenterna på sista bortre långsidan och for ifrån till överlägssen seger. Låt vara i billigt gäng men ändå. Senast traskade hon utvändigt ledaren men klarade det bra och höll positivt. Stjernström kör vettigt och hittar han ner i läge här så bör hans häst duga fint. Nu åker mest troligt bakskorna på men hon har vunnit även med den distansen och jag tror inte det är någon större nackdel även om jag helst sett henne barfota.

2 Coram d’Inverne duger bra från fint läge och det gör även Håkan B i dessa lopp.

3 Snobben C.D. var fullt godkänd bakom två bra hästar senast och vann från spets näst senast. Blir mycket farlig om det skulle bli spets men jag har ingen direkt spetstro för denne. En häst som borde kunna mer än visat och det kanske lossnar snart.

Ledningen lär 4 Quantum Yankee vara ute efter och från spets kan det hålla till seger.

11 Dalton C.S. var positiv senast och kan vara skrälldraget. Inget roligt läge dock.


Spelförslaget: 7 Teton Miss Lindy är i strålande fin form och med rätt resa så blir hon svår att freda sig emot. Jag spelar vinnare till 4.25.

6 Åby – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

3 Barbaresco V.W. öppnar rätt bra och det är inga startraketer med i detta stayerlopp. Han har vettig chans på spets från fint läge.


Loppanalys:

Ett stayerlopp och en som inte räds distansen i alla fall är Berghs 6 Digital Science. En mycket stark häst som ser ut att kunna hålla farten lång lång tid men det är också ofta i mycket märklig stil. Ofta med galopp under vägen. Som senast då det ändå blev överlägsen seger. Hästen är alltid sårbar då stilen är så tveksam. Kan givetvis vinna men då får han göra det.

5 Global Warrior vann från spets näst senast och skulle han nå ledningen så ökar chanserna. Inte alls säkert att det blir någon ledning och bara en av flera som hårt betrodd.

2 Cold Cash duger bra men är inte hundra stabil. Vann för tre starter sedan och gick bra efter galopp näst senast. Positiv tvåa bakom bra Lugauer-häst senast. Läget går inte att klaga på och jag är inne på att han håller farten bäst här och har vettig chans. Bör få en bra resa. Barfotakörningen verkar ha fallit väl ut för Rånlunds häst.

8 Appreciatad är också skum i stilen. Satt fast senast och avslutade bra näst senast. Duger fint men läget är ingen höjdare.

4 Ståhlebos King var positiv senast och 3 Barbaresco V.W. var bra näst senast men inte så vass senast. Öppet lopp.


Spelförslaget: Jag provar en vinnarslant på 2 Cold Cash som bör få en fin resa i draget för att sedan duga bra. Vinnare till 5.00.

7 Åby – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

Bra chans att betrodda 3 Okinawa Roc tidigt är i spets. Vi har dubbla open strech på Åby och hon öppnar rätt bra. Borde vara en fin rygg att ha. 5 Very Many Legs är annars tänkbar.


Loppanalys:

Ett stolopp. Vettig chans att komma till ledningen för att sedan ha fin chans har 3 Okinawa Roc. Hon kom till ledningen näst senast och vann då på bra sätt. Duktig även i starten före det men senast blev det startbrasa. Stolopp och spets är mycket bra och Okinawa Roc har två segrar av två från ledningen. Givet bud.

Intressant  bakom är 9 Hickomisschampagne som avslutade mycket bra senast. Hon är lite ojämn men avslutade bra då hon visar sitt kunnande och formen verkar bra. Spår nio behöver heller inte vara fel.

5 Very Many Legs har inte visat så mycket men är rätt ny hos Peter och har spetschans. Eller få en fin resa.

Det finns gott om skrällbud här. 4 Henna har Christoffer upp. 11 Chili Jordan var positiv senast. Lurigt lopp detta men bäst chans har mitt spel.


Spelförslaget:

Jag spelar på att 3 Okinawa Roc tidigt är i spets och förblir där. Vinnare till 2.85.

8 Åby – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

Ingen lär bråka med Berghs 4 Vincent Horse som lär vara i spets då kusken så önskar. 5 Blue Line kan öppna.


Loppanalys:

4 Vincent Horse har haft ögonen på sig ägd av hockey-Sedins som han är. Det har varit lite småtrögt men senast var det full fart framåt i form då hästen svarade för en strong upphämtning och avslutning efter galopp. Barfota runt om och med bike var fina grejor och här bör det vara dags för seger. Bergh offar nog inget första biten utan lirkar iväg hästen felfritt och sedan bär det av mot spets. Väl där är det mycket bra segerchans.

10 Com Tuff kan en del och verkar uppåt i form. Bör sluta långt framme men jag har ingen vinnarkänsla för den. Strykningar gynnar och gör Berghs häst bort sig så.

5 Blue Line har lopp i kroppen och hade lite sparat senast. Kan öppna bra. 7 Eternal Patrol gör svårbedömd debut i  ny regi. Fungerat väl i provlopp men är knappast på topp.

11 Al´s Mintoo fick det lite väl tufft senast. Är annars stark och gynnas av strykningar.


Spelförslaget:4 Vincent Horse bör ha riktigt bra chans. Spelar vinnare till 1.75.

9 Åby – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:

2 Bellini Face eller 3 Zizou lär vi få se i spets. Zizou är ovan voltstart och det var lite trevande senast. Körde med huvudet något och tog även något kort galoppsteg efter en bit. Bellino Face gynnas inte av spår två men bör trampa iväg och få spets eller rygg på Veijos.


Loppanalys:

2 Zizou avslutade bra senast och här kan det bli spets. Veijo är nog allra vassast att köra just från ledningen och visst är uppgiften bra. Jag litar dock inte fullt ut på hästen och dessutom åker mest troligt skorna på. Zizou verkar framåt och senast var det till och med något kort galoppsteg efter en bit.

2 Bellini Face avslutade rejält senast och är i form. Bör få spets eller rygg på Veijos och är intressant här. Bellini Face är bra då formen sitter där som nu och fin resa bör det bli.

6 Corroded kördes offensivt i spets i hårt gäng senast och förtog sig. Lättare här men känns allra bäst på innerspår.

Stallkompisen 9 Pacific W.J. är inte borta. 10 Day Sun Dream och 12 Jefferson Dotcom är också skrällaktuella.


Spelförslaget: 2 Bellini Face har fint läge och dito form och får ett vinnarlir till oddset 7.50. Kan vinna från spets eller rygg ledaren.

Spel från unibet

Tidigare travtips

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Travtips
torsdag 15.53, 18 juli
Bergsåker heter aftonens bana med Norrlands Grand Prix som huvudnummer. Här får vi säkert njuta av Båths topphäst Attraversiamo med betoning på njuta. Spela gör vi inte då oddset är väldigt lågt. Spela kan vi emellertid göra i flera andra lopp och jag har ...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.26, 12 juli

Tips Axevalla 12 juli: Lucky number eleven

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 14:12, 10 juli 2019

Lord Skarplöth – Ytterst skicklig hypnotisör

STOCKHOLM: Det nalkas semester. Förvisso kanske vädret kunde vara en smula varmare. Dock verkar hästarna där hemma mycket nöjda med temperaturen för dagen. Inga bitska bromsar så långt ögat når. Mycket skönt det tycker både jag och hästarna. Efterdyningar ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson