Just nu:
14.16 Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser
13.58 Vivid Wise återvänder till Italien
11.30 Gimpanzee glänste – travade 1.10 i kvallopp
10.34 Efter triumfen: Propulsion vill fortsätta tävla
10.03 Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch
09.33 Campo Bahia i Östersund
21.22 Propulsion – den störste
19.58 Elitlopps-dagen: Flygande avslut av Oblivion
18.20 Toppinsats av Cokstile
17.55 Perfekt för Earl Simon

Tips Åby 10 augusti: Nu är det läge för Patent Leather

Vi kan väl inte direkt påstå att det var stolpe in med rekarna i onsdags, samtliga tre +6-oddsare som lirades svarade för kanonlopp som knappt slagna. Totalt sju spel rekades, dessa blev 3-7g-2-1-2-3-2 till snittoddset 5.11. Träffen på Klack Nova (5.25) räddade nästan upp kvällen - men det kunde ha blivit så mycket mer!

Låt oss gå igenom från början. Det började med en, enligt mig, på tok för stor favorit i Actual Star som fick dödens och var iskall 600 kvar. Mitt drag Zinco Jet kändes stenklar där han tassade med i rygg, men då han skulle avgöra blev det pyspunka och han var en stor besvikelse och han måste visa bättre skalle innan jag kliver på igen! Nu höll Global Unlimited undan efter att ha spetsat för första gången - i karriärens 35:e start!

Min nästa vinnare Heather Deo galopperade bort sig kort efter start, vilket var riktigt surt. Inte minst då favoriten Victory Highness var klen efter att ha körts till ledningen, och loppet blev mycket billigt.

Sedan fick vi se att ”trav är trav” då 1.11-spelade Nordsjö Odin galopperade på väg att flyga ifrån fältet in på upploppet. Den galoppen kändes ju lite onödig av Tjomsland. Jag ”rekade” sedan Caipirinha Razz till 6.50 (stannade på 3.88 hos ATG) och ibland är det tur att man inte får ”sätta kåken” i sista kurvan, för då hade det blivit att tälta resten av sommaren… Trots att hon hängde i spåren första 900 innan dödens på favoriten nåddes så såg hon ut som vinnare hela vägen. A Nice Gift S.H. vägrade dock ge sig och stretade emot upploppet ner - med 30 meter till klungan. Lite glid sedan då Klack Nova kunde sätta dit skallen till fina 5,25, men det var ingen turseger då hon gjorde jobbet i spåren och ändå kunde stånga sig förbi ledande favoriten Alfa Betty kort före mål. Wingmaster var ett riktigt bra speldrag till 6 ggr pengarna hos Unibet (stannade på 3.61 hos ATG) men han var steget efter ledande/vinnande Adi Gallia i mål. Via spåren avslutade han vasst, men för sent och det känns som han var förbi en meter efter mål. Sedan galopperade mitt spel Kalashnikov kort efter start, och svarade för dagens bästa upphämtning som trea och han är verkligen på rätt väg nu för det upploppet var läckert helt utan att pressas!

Som avslutning svarade nästa 6-oddsare Roli Eld för ett hemskt bra lopp. Han var ute i spåren mest hela loppet och såg ändå ut att kunna koppla grepp på upploppet, men Odd Herakles försvarade sig och höll undan för strid. Rätt tufft att inte få vinna då Roli Eld sprang 19,0/1640 meter från spår 11. Trean i mål gick 19,8.

Nu till något roligare, startlistan är klar till Jubileumspokalen och vilket kanonlopp det blev! Det är otrolig klass på femåringarna och krävdes 4530 poäng för att komma med i miljonloppet… Och det är härliga lopp med massor av ”skjutare” hela dagen på Solvalla - tips kommer från undertecknad på onsdag lunch!

Innan vi hoppar in på lördagens omgång så måste jag tipsa om att gå in i lopparkivet och kolla Gaylord Am i lopp 6 på Örebro igår (torsdag) för jisses vad han var läcker då han bara ökade hela vägen in mot mål från dödens på vettig Redén-häst. Det var en miljonhäst på auktion, och här har Kristian Lindberg en riktig diamant att slipa till!

Denna lördag är det Åby som gäller och spelmässigt brukar det vara intressant med dubbla open stretch - och dessutom finallopp och Åby Stora. Jag gillar det här med open stretch, för kan man räkna på hur loppen blir körda är det viktig och kul faktor vem som sitter i ledarryggen och tredje inner. Nu är det två, eller till och med tre jättefavoriter som kan vara för bra, men vi har ju ”lex Nordsjö Odin” - alla lopp ska köras och inget är över förrän the fat lady sings och jag har flera roliga oddsdrag!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Åby – Spelstopp 16.18

Spetsstriden:

Jag tror inte att 1 N.Y.Coeurdesoleil kan svara mycket snabba 2 Final Dream. Denne har sedan knappast någon tanke på att försöka ta emot 5 Staro Leonardo.


Loppanalys:

4 Global Undecided är storfavorit, Unibet har satt 2.75 på honom och det är ett ganska rimligt odds för han är väldigt kapabel den här. Jag kan tycka att runt 2.75-3 är korrekt på honom. Han var läcker vid segern i försöket senast då han forcerades till ledningen 1350 kvar och bara joggade undan med flera längder tillgodo. Nu var det ganska billigt lopp, inget ont om All Star som var närmast sörjande men han hade inte räckt alls här. Nu tror jag inte det blir någon ledningen för favoriten, och han har historik av att agera ojämnt, och på två starter i Åby har han varit femma och blek oplacerad.

Jag spelar istället andrahandaren 5 Staro Leonardo som flög lågt över upploppet senast då man äntligen plockade av alla skorna och det var mycket positivt. Han ses som spetsfavorit och han var ruskigt fin då han vann från ledningen senaste gången han testade det i februari – så spets funkar! Det ska bli barfota igen och de 5.15 som Unibet bjuder är okej, även om det inte är årets bästa odds så det får bli liten slant till det.

Jag tror det blir strul för 1 N.Y.Coeurdesoleil som bör hamna ett hack för långt bak för han är knappast snabb nog att svara 2 Final Dream och det blir 3-4 inner där tror jag och då svårt att hinna på dem trots dubbla open och han är överspelad i min bok.

Otroligt bra var 11 Exclamation Mark senast då han lekte med Vincero’ Gar från ledningen och bara rusade undan på 10,2! Han är en spetshäst tycker jag och med detta läge spelar jag inte i en jämn final.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 5 Staro Leonardo till oddset 5.15 hos Unibet.

6 Åby – Spelstopp 16.40

Spetsstriden:

3 Velten Versailles visade bra startsnabbhet näst senast och mycket talar för att det är spetshästen. Alla har respekt för honom, och det är bara 6 Istanbul Boko som skulle kunna tänkas utmana. Inte favorit på det dock.


Loppanalys:

3 Velten Versailles är otroligt stor favorit då Unibet kommit ner så lågt som på 1.45 och sådant ser man sällan på lördagarna. Det är en mycket fin häst som visat sig vara i fel klass vid segrarna, och han är obesegrad efter sex starter i livet. Det var årsdebut under midsommar på V75, och han hade lekstuga från utvändigt ledaren och det var nästan löjligt hur enkelt det blev då Rick såg ut att undra vart de tog vägen bakom över upploppet. Han skulle startat efter det, men loppet blev inställt och även om han gått tufft jobb så är det sällan samma sak som lopp. Han öppnade bra vid segern på Åby och det är risk att han körs till ledningen och bara vinner, men går inte att spela någon i en V75-final till 1.45, så är det bara. Och nu är det dessutom häst på långresa som inte startat sedan midsommar, och bara gjort sex starter. Toppchans, men kallt spelmässigt.

Jag tycker det är värt att chansspela 6 Istanbul Boko till 6.50, och man behöver inte gå all in men oddsskillnaden är för stor anser jag dessa båda emellan. Och det är spel det här handlar om, inte gissa vem som är bäst. Den här håller både Jorma och Timo högt, och de skröt upp honom rejält senast, och han spelades ner till 1.63(!) men han levde inte upp till det över tre varv, och banan var för stum menar Nurmos. Nu släpper spelarna honom, men kanske blir det barfota nu istället som var tänkt senast och det finns chans att han kan hitta ner i ledarryggen på favoriten då Jorma lär trycka till rejält. Kul att ha spel på honom då, och han kan utmana på fler vis. 

Jag gillar även 5 Ready to Roll som inte fick chansen från start näst senast i försöket då en konkurrent tog hans spår och det borde varit omstart. Han visade härlig styrka då han väl kom iväg och kämpade tappert i dödens som tvåa. Kan inte öppna med bilen men är säkert bland de tre.

Bra är 8 Eppur si Muove som spurtade ner alla i försöket hemma i Halmstad till mångas glädje, men det blev galopp senast och nu är det spår 8 mot kanoner i en final. Tufft det för Peter H Sjöberg och hästen.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 6 Istanbul Boko till oddset 6.50 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 17.03

Spetsstriden:

4 Eldorado B. är riktigt startsnabb, han var ytterst nära att spetsa i Sweden Cup-försöket och jag ser honom som klar spetsfavorit och sedan lär han köras där. 3 Master Crowe öppnade inget senast, men var snabb från innern före det och vid bra dag är han tänkbar för ledarryggen. Jag tror dock mer på att 6 Comanche Moon hittar dit.


Loppanalys:

4 Eldorado B. är favorit hos Unibet till 3.85 och han ser jag som ”mattevinnare” i loppet, då han bör sitta i ledningen och därifrån har han aldrig missat ”pallen” på elva försök och sex gånger har han segrat. Lite komiskt är att han vunnit exakt varannat försök då han gått i spets, 1-2-1-2-1-2-1-3-1-3-1 är hans statistik – och då ska det med andra ord komma en förlust nu! Nu är det ju inte så enkelt, men det har stämt bra tidigare alltså. Han var sämre i Årjäng näst senast då det var 2640 meter, och det var inte rätt tryck i honom i värmen. Nu senast var det bättre, och han gick undan säkert, i lite billigare gäng för att vara V75. Han kan rinna undan och har bäst chans i loppet.

Mitt drag har varit 9 Hazard Boko, sedan jag hade ett långt samtal med Per Lennartsson i måndags för han lät mycket nöjd med hästen. Jag var besviken på inställningen då han gick i spets näst senast, men det kan vara så att han helt enkelt inte var nog förberedd efter sin skada redan då, samt att Esprit Boko visat sig vara riktigt bra nu. Han spurtade bra senast som tvåa Hazard Boko, och på klockan klart bra. Jag är ännu inte säker på att han kämpar ner dem i strid, men han har otroligt hög kapacitet och kan ta dem på fart då formen pekar klart uppåt och nu blir det jänkarvagn som han inte hade senast. Nu är det tyvärr fler som hamnat på honom, och nätbolagen kom oväntat lågt. Nu höjer Unibet lite allt eftersom och är uppe(!) i 6.25 – men jag hade högre förhoppningar än så. Lägger ändå litet spel.     

Lågt odds är det på 2 Ragazzo da Sopra och det kan jag köpa för han är riktigt bra. Han bollade med Eldorado B. i dödens senast på 2640 meter, och såg verkligen klar ut mitt på upploppet, men han stannade till och åkte dit på linjen. Han har faktiskt svårt att vinna lopp då han ofta ser grym ut men ändå inte kopplar grepp eller åker dit och det är ingen slump att han har fler tvåor. Givet bud är det, men inget jag spelar till drygt 4 ggr.

Under tio gånger är det även på 10 Ural som höll undan för Hazard Boko senast och han är bra men jag har ingen feeling för honom med Jorma från bakspår i en V75-final, den 6-oddsaren låter jag andra hålla på med. Överspelad.

Det finns ett kul platsspel i loppet då det kan bli rätt för 6 Comanche Moon. Jag har alltid tyckt det är en ”döskalle” men han har blivit mycket bättre. Nu finns bra chans att han kan hitta ledarryggen på favoriten om Lövgren trycker av och då blir det mycket intressant på open då väl Eldorado håller till upploppet i varje fall… 4 ggr på plats tycker jag är klart intressant spel!

På skrällfronten nämner jag 12 Antonio Trot som gick mycket starkt senast bakom Eldorado B. och han är på väg mot riktiga toppformen.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 9 Hazard Boko till 6.25 och plats på 6 Comanche Moon till oddset 4.00 hos Unibet.

  • 9 Hazard Boko, vinnare. plats på 6 Comanche Moon

8 Åby – Spelstopp 17.25

Spetsstriden:

3 Marcello Wibb är givna spetsbudet, han är snabb och ska ta sig förbi de båda invändiga utan större problem. Han har tagit ledningen tre senaste med liknande läge. Körs troligen från ledningen, även om det är kval till Derbyt om 1,5 veckor och man kanske vill ha häst då med?


Loppanalys:

”Glasbiten” 9 Short In Cash är favorit och han är oerhört kapabel, och har fungerat oväntat bra hos Goop med seger tre av fyra starter i år. Han kördes till ledningen över fyra varv senast och drog undan till enkel seger, även om det som vanligt inte var helt rent i aktionen till slut. Frågan är hur han tog sådant lopp på lite hård bana över 4 varv med sina sköra ben? Inte givet han går framåt jättemycket om jag ska vara kritisk, och det är jag! Bakspår dessutom med iskall startrygg i 2 Silent Hill och han kommer sitta långt nere i kön efter 300 meter. Honom jobbar jag inte med, väl medveten om att han är överlägsen vad gäller kapacitet då han skulle haft en miljon till på sig – om han inte varit så skör. 

Jag vill inte spela på favoriten utan letar vidare. 3 Marcello Wibb låter Johan mycket nöjd med, det kan bli ledningen och han visade bra inställning senaste då han hal undan över långt upplopp. Det verkar vara dags för ”första bike” vilket såklart är intressant men något skaver i mig med att han ska spetsa hem en final… De 5.50/1.90 man satt på honom är ganska korrekt odds. Kanske släpper och sparar hästen till derbykval?

4 Zizou har toppform och han såg ut att klä av Marcello Wibb från dödens i försöket på Axevalla då han såg urstark ut, men jag tror att han stannade då Henna drog ner norsken på upploppet. Han kan ta revansch och jag chansspelar till 7 ggr som Unibet bjuder. Även här hade jag trott på högre odds, men det får duga! Det finns lillchans till ledningen.

Klart aktuell är 10 Tale of Jacks som utvecklats mycket och gav mycket starkt intryck senast då han enkelt reglerade dem sista halvvarvet. Nu kan bli barfota bak dessutom och han kommer vara mycket bra tror jag.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 4 Zizou till oddset 7.00 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 17.48

Spetsstriden

Hamres duo ska vara de som gör upp om ledningen, med ovanligt snabba hästar för klassen på framspår och jag tror på att Jepson inte bråkar med 1 M.S.Triple J. om 2 Patent Leather travar felfritt då det är stallkamraten. Det är topprygg och det finns ju open stretch.


Loppanalys:

Ragnar Thorngrens Minne har samlat jäkligt fina fyraåringar och loppet är helt klart spelbart, Unibet har satt mellan 3.75-7.50 på sex av elva hästar och så jämnt är det. Som favorit har de satt 9 Missle Hill som är en racertyp och han sprang hem ett lopp senast från ledningen på snyggt vis via 09 sista 800 före Evaluate. Jag tror han gillar att vara där framme, han vann Fyraåringseliten från ledarryggen på Evaluate och senast då i spets och från bakspår är han bara en av flera med chans och som favorit kall som spelobjekt.

Jag har ett kul drag här i 2 Patent Leather som det måste vara dags för snart som han ser ut och nu är det bra förutsättningar! Han galopperade senast då han precis övertagit ledningen, och det var onödig galopp, men galoppen starten före var inte hans fel då han blev påkörd. Nu är det första med Björn Goop i vagnen, perfekt startspår för startsnabb här och ”BG” kan välja taktik. Jag tror att han kör till ledningen och trots att det gärna fått vara 1600 meter så tror jag hästen kan greja det. Unibet släppte 10.50 i torsdags, man är nere i 7.50 men det är fortfarande helt okej att chansa till på spets och BG!

6 Zlatan visade grym fart mellan galopperna senast i Eskilstuna och han duger bra, men han har ändå bara vunnit 1/8 i år och oddset 4.50 är inget extra tycker jag.

10 Zarenne Fas är mycket aktuell och bättre än Zlatan, men här har oddskillarna varit med på tåget och satt 5 ggr. Hästen spurtade urstarkt bakom Missle Hill senast och Riordan låter sådär nöjd som han brukar då hästarna kommer leverera… Kan blåsa runt dem, men jag hade velat ha + 6 för att spela.

Jag tycker det är upp en nivå för 1 M.S.Triple J. som varit bra vid segrarna, och senast bara sprang undan från ledningen över full väg. Men läget talar till hans fördel och han har lite chans. Jag ser ändå stallkamraten som klart bättre häst.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 2 Patent Leather till oddset 7.50 på Unibet.

10 Åby – Spelstopp 18.16

Spetsstriden:

Knapp favorit på att 4 Justice Ås tar ledningen till att börja med och säkert är intresserad av rygg på 5 Coktail Fortuna. Det finns dock på kartan att 2 Nappa Scar håller ut och får ledarryggen, nu blir maxat med racergrejer.


Loppanalys:

5 Coktail Fortuna är jättefavorit och Unibet har 1.85 på honom. Han är tio år gammal, men springer som aldrig förr! Vid segern näst senast bara sprang han undan på 09,8/1640 meter men senast fick han svar länge då det kostade 06,5 första halvvarvet att nå spets. Han var rejält trött på upploppet och frågan är ju hur en tioåring tog en sådan tömning? Kanske kan han få reaktion av detta, och formen vara lite på retur då han löpt lite i överkant före? Jag är inte ens nära att spela honom till 1.85, vinner han så får det vara så helt enkelt. Det är bra spetschans mot dessa, men kanske kan han få en tredjetagg första 300-400 metrarna innan de innanför bestämt sig för vem som ska få favoritens rygg…

6 Ferrari B.R. är snackhästen som tyvärr inte blev den stjärna han en gång lovade då han sprang sitt galna världsrekord på 09,9 full väg. Det har varit väldigt mycket problem, han verkar ha sköra ben och därmed stoppas upp hela tiden. Han var seg senast, men ska vara bättre nu och då ”Emil” kommer till Sverige brukar han ha bra förberett. Han är ändå mycket svårbedömd, och med spår utanför Bergh får han svårt att nå spets.

8 Baron Gift är riktigt bra, och han spurtade åter storstilat senast med nedåt 09 sista 800 bakom Sorbet. Han har ingen jättetur med spåren då han på elva senaste V75-starterna bara fått bättre än spår 6 vid ett tillfälle och då var det spår 1. Nu blev det spår 8 och det är klart att det blir svårt, men han kan ändå mycket väl spurta ner favoriten om denne har en lite sämre dag. Unibet bjuder 4.50, och då finns ändå inte mycket till över i värde tycker jag, han ska ligga där omkring.

Jag chansar och spelar plats på 2 Nappa Scar som Pelle maxar nu med bike (första gången sedan i höstas) och barfota samt skygglappar på båda sidorna. Då kan han hålla ut snabba Justice Ås och få ledarryggen och då är det mer eller mindre toppchans att han hakar på till plats om favoriten håller till upploppet!


Spelförslaget:

Jag spelar plats på 2 Nappa Scar till oddset 2.75 hos Unibet.

11 Åby – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

3 Pastore Bob är erkänt startsnabb och bland stayers tar han enkelt ledningen. Lika givet att släppa till 4 Milligan’s School men sedan blir det mer intressant. Jag tror det finns chans att 5 Carat Williams forceras till ledningen i nästa läge.


Loppanalys:

Två miljoner väntar vinnaren av Åby Stor Pris som förra året gjordes om till lopp över 3140 meter och det blev succé då vi fick se grym duell mellan två makalöst bra hästar, där Propulsion satte dit nosen i sista steget före Readly Express.
Tyvärr har inte loppet samma lyster i år, och jag har faktiskt svårt att tro att 9 Propulsion ska förlora. Detta trots att jag brukar gå emot honom, likt senast då det var mycket svårare uppgift med bakspår på 1609 meter mot elithästar och han hann inte fram. 1.83 var inget extra då som han gav på ATG, och sedan skriks om att han spurtade fantastiskt och var moralisk vinnare. Ja, han spurtade otroligt, och nästan osannolikt bra – men hann alltså ändå inte fram så frågan är hur han skulle kunna vinna loppet? Det fanns aldrig läge att ta initiativ med så högt tempo som det var.

Nåja, det är gamla lopp och nu är det 3140 meter och han slipper Ringostarr Treb och Örjan kan köra med sina stora marginaler. Lopp i kroppen har han dessutom och jag tror han vinner detta ganska enkelt. 1.55 är ändå inte spelbart.

Det finns två tänkbara motbud, 4 Milligan’s School var helt överlägsen från ledningen i Axevalla och han är verkligen världsmästare då han känner att han rår på dem! Likadant var i Rättvik då han bara dansade undan på 11,1 full väg med 50 meter till klungan. Han kan säkert köras till ledningen då 3 Pastore Bob spetsar och vill släppa. Sedan tror jag att han ska gå på väntan över 3140 mot eliten och det kan bli rätt att släppa i sin tur. Han kan avgöra om Propulsion får för tufft eller är sämre – och då ska det vara på speed tror jag. Unibet ger 5.00 och det är korrekt tycker jag.

Loppets joker är 5 Carat Williams som mött de franska kanonerna och inte vunnit lopp senaste två åren. Han slog ändå Readly Express i Prix de Belgique i vintras och har stångats mot de bästa, ofta på Vincennes och då brukar de ledsna lite till sist. Galoppen näst senast var konstig, men han är långt framme annars, men senast var det inget extra. Då tränaren skickar upp till Sverige brukar det vara form på grejerna, och det blir kul att se Gelormini på hästen då han är en friskus i ”jollen”. Som jag läser loppet ska han kunna vara offensiv och gasa till ledningen ganska tidigt, och sedan testas där. Jag tror hästen kommer gilla en bana utan uppförsbacke och att det är 1000 meter och han kan bjuda motstånd. Det är honom man kommit för högt på och jag spelar plats till vettiga 2.35. Han har inte startat så ofta med bil, och sällan tryckts av något men öppnar han som här borde han kunna vara ganska snabbt framme hos täten och testa bland flera mindre snabba hästar.


Spelförslaget:

Jag spelar plats på 5 Carat Williams till 2.35 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser

Travtips
måndag 14.16, 01 juni
Steinfaks och Antonio Tabac var två bra träffar i min senaste text och nu försöker vi dra igång juni månad med några vettiga spelförslag. Mantorp heter banan och herrarna Eggwerda/Ebbinge med filial i Sverige heter de tvåbenta nyckelfigurerna. Den duktiga ...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 10.03, 1 juni

Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 19.00, 30 maj

Solvalla 31 maj (Elitloppet): Känslan säger Cokstile

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 14.16, 29 maj

Solvalla 30 maj: Speldraget fäller jättefavoriten!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.08, 29 maj

Hagmyren 29 maj: Han kan nog vara Stein-klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 10.27, 29 maj

Solvalla 29 maj: Förfest-feeling med Jorma

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:43, 27 maj 2020

Flera Elitloppshästar med dunkel form

STRÄNGNÄS: Härligt med lite sommarvärme. Väderprognosen talar om fint väder över helgen. En smula kluven gällande kommande Elitloppshelg. Att köra utan publik är naturligtvis inte alls roligt. Dock vill jag tro att ändå köra Elitloppet väger över jämfört m...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson