Just nu:
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz
00.14 Bélina slutar på topp
13.41 Face Time Bourbon i fokus
13.24 Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!
11.28 Elitloppshästen mot comeback – efter snart tre år
10.41 Ustinof du Vivier trivs i belgisk konkurrens
08.58 Amatör-VM: Guld till Belgien – Svedin åtta
08.51 Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.

Eskilstuna heter veckans första spelbana och vi har flera sportsligt ordinära lopp att försöka bena ut. En del hyggliga spelobjekt anser jag mig ha vaskat fram och jag har en salig blandning av vinnare och platsspel. Någon från ledningen men en hel del faktiskt med ryggresa.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Eskilstuna – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

1 Orkidee Skift kan vara lite krånglig i volten. 2 Bear Victory och 4 Euskara har snäva startspår. Jorma kör 6 Kajsa T.J. och han brukar sällan spetsa från springspår. Troligt att offensive Kim spetsar med 7 Kyrkebys Rut.


Loppanalys:

2 Bear Victory är i fin form och senast kämpade han på i bra stil och grejade segern från utvändigt ledaren. Det snäva startspåret och den långa distansen är inget som ska behöva fälla honom och det bör blir en vettig resa och även ny fin chans.

4 Euskara är svårbedömd då det är första starten efter uppehåll och i ny regi. Hon har tidigare löpt bra i Sverige och Wallin har ordning på grejorna. Borde ändå behöva loppet efter uppehåll och spåret är inte bra då hon inte öppnar så bra. Hon har haft en fraktur men tränar nu fint med bland annat ett 17-jobb över lång distans.

7 Kyrkebys Rut vann från spets senast och har åter läge för ledningen. Hon har ingen seger över lång distans och det gör mig något konfunderad även om det känns som en rätt stark häst.

10 Harrington återkommer efter uppehåll och gör det från svårt läge. Är svårbedömd.

Jag provar ett platsspel i loppet då rejäla 8 Divine är betydligt bättre än vad raden ger sken av. Hon avslutade rätt bra från kön senast och hade sparat i mål näst senast. Positiv avslutning i starten före det. Hon har ingen seger över lång distans men är så pass stark att det borde fungera rätt bra. Smyger med från spår åtta och jag spelar på att hon spurtar till sig en placering bland de tre främsta.


Spelförslaget:

8 Divine får ett spel på plats till oddset 3.65.

6 Eskilstuna – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

Ovisst. Möjligt att 4 Valzer Jet kan sno åt sig ledningen.


Loppanalys:

Ett montélopp att bena ut. 7 Lövdala Principito provade disciplinen näst senast och det slutade på bästa sätt. Överlägsen seger och ett gott intryck. Leo är säker och de har en passande uppgift här. Det ser ut som prima chans då det verkar vara en bra montéhäst detta.

10 Butterfly Ima testar monté och har Sofia upp och det är en häst med rätt så fint kunnande. Bör sluta i främre träffen.

14 Roadscanner vann överlägsen för tre starter sedan och har skött sig fullt bra även därefter. Rundar nog många även om stallformen är sådär..

8 D´laina duger också men har varit ifrån. 6 Sete är rätt kapabel men har svårt att riktigt få till det. Ett rätt ojämnt lopp detta där favoriten har god chans. Många lär nog ridas snällt och de bättre hästarna från tillägg kan komma igenom fint. Visst kan det dyka upp någon som är bra i monté som vi inte sett tävla i monté tidigare men jag är skeptisk.


Spelförslaget:

Vinnare på 7 Lövdala Principito till oddset 2.50.

7 Eskilstuna – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

Troligt att springspåren 6 Raj’s Oh Lord och 7 Italiano Boko gör upp om spets. Örjan vill nog till spets med Italiano Boko. 1 Tracy´s Princess har läget och vann från spets senast. Öppnade då bra.


Loppanalys:

Ett lopp utan några större fyrbenta profiler. 7 Italiano Boko visar hygglig fart och kan nå spets. Då räcker det långt i ett lopp som detta och det kan vara rätta draget. Ändå inget att lita på och ledningen är inte heller så given. 1 Tracy´s Princess vann från spets senast men loppet var billigt och jag vill inte spela på ny seger. Fin resa bör det bli sedan får vi se hur långt det räcker.

11 Emoko kan avsluta rätt bra och är fullt tänkbar som vinnare.  Strykningar underlättar och den här har jag hygglig känsla för. Spurten bör bita bra i detta sällskap över upploppet. 6 Raj’s Oh Lord har fint läge med toppkusk.


Spelförslaget:

Jag spelar på att 11 Emoko avgör över upploppet. Vinnare till 4.75.

8 Eskilstuna – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

1 I Am Rapida var bra med på noterna och spetsade från framspår näst senast. 2 Frequency Am är snabb. 3 Flavienne Lascaux kan vara osäker bakom bilen men är annars snabb och trivs i spets. 4 Fikonia Am är svåbedömt snabb här. Mest angelägna om spets är hästarna 1 och 3 och det kan bli körning.


Loppanalys:

1 I Am Rapida vann från ledningen näst senast och siktet lär vara inställd på ledning på nytt. Får hon spets utan att det kostar alltför mycket så bör det vara fin chans. Finns dock chans att det blir tuff körning här. 3 Flavienne Lascaux övertygade då hon travade i spets tidigare och har inte varit så vass bakifrån. Formen är något oviss men skulle hon komma till spets så är det möjligt att hon visar bättring igen. Hon kan vara lite osäker bakom bilen men annars lär det laddas.

2 Frequency Am kan också öppna bra och har prima läge. Lite svårt sista biten kanske. 4 Fikonia Am har galopperat i sina Sverigestarter och är svårbedömd. 5 Bottnas Future kan också duga.

Jag spelar på hård körning här och spelar 9 Addiction som gynnas i så fall. Formen är riktigt bra och läget kan vara helt ok. Hon satt fast för tre starter sedan och har därefter avslutat bra i två starter. Bra startrygg och med minsta klaff kan hon vinna. Jag spelar såväl vinnare som plats på henne.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare och plats på 9 Addiction som kan avsluta bra och visar fin form. Oddset är 6.00 vinnare och 2.35 plats.

9 Eskilstuna – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

4 Puccy Italia har ett bättre läge än vanligt och Halme brukar friska på. Spets är tanken. 2 El Fitzgerald såg rapp ut från bakspår i Finland senast och har öppnat bra tidigare. Kan tänkas hålla ut övriga. 3 Indian Four och 5 Like Lightning är också snabba.


Loppanalys:

7 Sign Me Up Too är bästen med bästa meriterna och utan strul är det givetvis vettig chans. Leos pålle står dock lite illa till och formen är nog inte så pass stark att det går vägen även den tunga vägen. Senast var hästen inte bra och det känns svårbedömt. Nu blir det helstängt huvudlag som det brukar vara och det är ett plus men ändå….

Jag var länge inne på att prova spel på 4 Puccy Italia då det äntligen är spetsläge och där biter hästen ifrån sig fint. Full laddning lär det bli. Jag är dock inne på att 2 El Fitzgerald kan hålla ut övriga och då sitter den hästen med bästa chansen. Nurmos häst gick bra i hårt gäng i Finland från fjärdepar utvändigt senast men räckte inte. Loppet då bakom Benjamin Evo med flera var tufft. Nurmos häst har varit struken för hovproblem därefter men Timo brukar ha flesta hästarna i fint skick då de kommer ut och från perfekt läge räknar jag med fin chans.

9 Ebony Boko fick det för tufft senast. Är snabb och även om spår nio är helt ok så är bakspåret en minusvariant.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 2 El Fitzgerald från fint läge. Vinnare till 2.95.

10 Eskilstuna – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:

2 Maximus M.M.öppnar bra och har läget. Trivs fint i spets. 5 Showman Brodde är snabb ut och Petter är en friskus.


Loppanalys:

Favoriten 2 Maximus M.M. har en härlig uppgift framför sig här och det är bra chans. Waages häst är härdad i tuffare lopp men nu har de hittat en vardagsuppgift. Formen är fullt bra och ledningen skulle underlätta. Hästen öppnar snabbt och trivs utmärkt och som bäst i spets. Även försiktige Waage låter ovanligt uppåt. Säker kusk har de för säkerhets skull.

Tidig bakom är 6 Au Gratin. Denne gick en skarp sista bortre långsida senast och höll bra bakom kapable Running Like Hell. En bra insats och gott formbesked. Lite sparat bakom i samma lopp hade 5 Showman Brodde som också kan öppna fint.

12 Toreador är kapabel men lär köras snällt. 4 Verozzo och 1 Crazy and Quick var båda positiva senast.


Spelförslaget:

Jag spelar plats på 6 Au Gratin som jag gillade intrycket på senast. Plats till oddset 2.15.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Travtips
torsdag 15.38, 27 februari
Ett vintrigt Boden och isbana väntar på oss i kväll. Jag har inte så många spetsvinnare i kväll men på isen brukar täthästarna lättare stumna till och jag är inte överdrivet orolig. Boden brukar bjuda på mycket öppna lopp men jag tycker det ser lite mer oj...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 15.35, 25 februari

Jägersro 25 februari: Vi spelar en riktig springare i årsdebut

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 25 februari

Lunch-draget Bergsåker: Klockrent drag i går – Visst älskar vi ett nytt jättebra spel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 09.59, 24 februari

Halmstad 24 februari: Ludde får chansen i kväll

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson