Just nu:
23.16 Ramona Hill gjorde det
19.15 Mäktigt, Moni Viking!
15.35 Tredje raka för Svanstedts löfte
15.18 Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie
11.23 Hästägarbristen som störst i Skåne?
14.59 Kan Odd Herakles hota världsrekordet?
14.35 Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!
14.34 Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse
08.23 Gotland tillbaka som vinnare
07.45 Inför: Hambletonian

Tips 10 juni Färjestad - Redén gästar med fina chanser

Färjestad står som värd för veckans första kvällsomgång. Segersugna Solvallatränare kommer på besök och mest laddat har Daniel Redén inför kvällen. Han har ett par fina chanser men de flesta försöker jag att fälla. Hans Award Kronos kan jag dock inte gå emot och här har vi ett av kvällens sex spel.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Färjestad – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

Troligt att Erik är angelägen med 6 Policy of Truth och över full distans är det favorit på favoriten i tidig spets. Policy Of Truth har för övrigt sex segrar av sju från spets.


Loppanalys:

Reijo Liljendahl gästar Färjestad med sin högkapable 6 Policy of Truth. Denne har varit skadedrabbad och den till synes mycket framgångsrika karriären kom av sig. Policy har nu ett lopp i kroppen och visade att det finns fortfarande finns hopp. Han såg väl inte klockren ut i stilen i comebacken men avslutade i alla fall bra bakom topphästar som Nadal Broline och Milliondollarrhyme. Har nu loppet satt sig på rätt ställe så bör han vara ännu vassare nu och det bör dessutom kunna bli tidig spets här. Har sex segrar av sju från tät och har mycket bra chans.

4 Caid Griff är en av flera Redén-hästar som också gör resan till Färjestad. Caid Griff är ruggigt snabb men har sina problem och går lätt över i passgång. Redén har nu ändrat lite upplägg på hästen och det är nu årsdebutdags. Lite svårbedömd så här direkt och mest van kort distans på senare tid.

3 Going for Gold Zaz avslutade bra senast och visade fin form. Mera osäkert på formen är det gällande 7 Fossens Bonus som har kunnande för att hävda sig.


Spelförslaget:

6 Policy of Truth har en mycket bra uppgift med lopp i kroppen och läge för tidig spets. Vinnare till 1.90.

5 Färjestad – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

5 Classic Joy kan lägga iväg bra första biten. Lång distans och det är troligt att snabbe 7 Paradox kör till spets. Paradox öppnar bra.


Loppanalys:

Ett lärlings/ungdomslopp över lång distans och den som visat mest är 8 Jubel. Denne avslutade bra till säker seger näst senast och höll farten bra ute i spåren. Nu ska Rebecka ersätta Jepson och från spår åtta bakom bilen dessutom. Ingen helt lätt uppgift och Jubel kan vara lite speciell av sig dessutom.

7 Paradox har också löpt bra och är favorit på spets. Fick se sig besegrad av Jubel från spets i våras men trivs annars bra i tät. Det är debut över lång distans och det behöver inte vara något plus. Leo i vagnen hävdar sig dock mycket bra i ett lärlingslopp så klart.

Stallkamraten 1 Certo Cito avslutade fint efter sent fritt senast och kan få en behaglig resa från sitt spår ett.

2 Hugo Brew stånkar på bra som oftast utan att vinna lopp. Höll farten bra ute i spåren senast och bör svara för en ny gedigen insats. Bra läge och erfaren kusk och han bör vara med och hugga.


Spelförslaget:

2 Hugo Brew bör kunna greja en plats. Oddset är 2.00.

6 Färjestad – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

Treåriga ston och svårbedömd spetsstrid då hästarna är så pass gröna. 3 Aurora Palema öppnade bra från spår ett i debuten och har ett bra spår. Calle är helvass från springen så 6 Diana Zet kan få en bra start. Favoriten 4 Award Kronos öppnade inte så bra från springspår senast och har nu spår fyra. Även betrodda 2 Global Anytime har ett snävt spår.


Loppanalys:

Treåriga ston och orutinerade hästar. 4 Award Kronos har startat två gånger och inte gjort någon anhängare besviken. Hon har varit fin vid segrarna med bra spänst över mål och här har Redén en bra chans. Spår fyra vet man inte så mycket om men man ser inga osäkra tendenser i alla fall. Örjan tar nog en lugn och stabil avgång för att sedan ha bra chans. Hästen ger ett läckert intryck.

2 Global Anytime har också löpt bra och senast blev det lätt seger i billgare gäng. Bra avslutning i starten före det. Bör hävda sig fint även här men jag tror Redéns häst är vassare.

Goops vapen 10 Mellby Hawaii hade sparat i mål senast. Lite jobbigt läge här.  Hamre skickar över 8 Jetske Beemd. Vann från spets näst senast men det var i ansträngd stil. Chansartat läge här.

6 Diana Zet har springen med Calle men stallkompisen med Örjan är nog vassare.


Spelförslaget:

4 Award Kronos har gett ett maffigt intryck och jag tror på ny seger. Spelar vinnare till 2.50.

7 Färjestad – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

1 Intense Boko har läget och 3 Miss Golden Wine är snabb. Ändå troligt att en offensivt körd 2 Ready to Roll kan köras till tidig spets. Kusken lovar prova.


Loppanalys:

7 Convivial Church har löpt riktigt bra på slutet och avslutningen i Drottningens senast går inte att klaga på. Hon avslutade då med bra spänst bakom Acitvated och Conrads Rödluva. Hon har inte många att runda här och gynnas säklart av strykningen på Båhs häst. Bär ha bra chans att fälla alla här då hon bör sitta i bra slagläge i det lilla fältet.

Jag gillar rejäle 2 Ready to Roll. Denne har avgjort loppen på bra sätt på slutet och sett mycket formstark ut. Verkar mycket löpärlig och det gillas. Det skulle vara kul att se Ready to Roll i tidig spets här. Då får Örjan inte såsa alltför mycket med favoriten. Jan Silvén berättar att hästen hade problem med aktionen i fjol men nu verkar det mycket bättre. Han tar en lugn avgång och sedan kör han till då hästen gillar att gå i jämn fart. Från ledningen räknar han med bra chans och det kan gå vägen även från utvändigt då hästen inte blir trött så lätt. Allt är fortsatt bra i jobben och det blir inga ändringar.

1 Intense Boko bör få en fin resa och 5 In Love Boko kan en del. Ändå ingen visad superform på den duon. 3 Miss Golden Wine kan en del och är skrällduglig.


Spelförslaget:

Jag spelar på att 2 Ready to Roll kommer till spets och sedan som vanligt strider fullt ut. Vinnare till 2.90.

8 Färjestad – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

3 Gateruds Amarula bör ha bra chans på spets. Är nog som bäst med lopp på rulle och vi får se hur upplägget blir.


Loppanalys:

Fyraåriga ston och 9 Loser on Loser bör hävda sig väl i ett öppet lopp. Hon avslutade fullt bra senast och är van lite hårdare gäng. Hon är mest van bilstart och är inte helt stabil men senast öppnade hon bra ur volten med Calle och jag räknar med en fin resa i draget. Alternativt full satsning framåt. Bör ha hygglig chans. Nu med lopp i kroppen och en formkurva som pekar kraftigt åt rätt håll.

11 Mellby Glorious duger också bra men har ett krångligt läge och stumnade helt efter jobbig resa senast.

1 Charing Cross i årsdebut hos Kalle på trappa från fint läge kan vara spännande. 2 Let It Go har Örjan upp.

7 Kantens Rose har varit rätt rejäl och 6 Ti Amo Face har lite svårt att få till det. De räknas också.


Spelförslaget:

9 Loser on Loser med lopp i sig har en fin uppgift. Vinnare till 2.90.

9 Färjestad – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:

Jag tror att 1 Sweet On You med Björn försvarar innerspåret till ledning.


Loppanalys:

1 Sweet On You har smugits igång i ny regi Goop och  nu med ett par lopp i kroppen och smaskigt utgångsläge bör det vara dags. Skorna rycks (tyder på att det är allvar nu) och det är klart plus på det. Jag tror dessutom på spets och sedan håller Björn igång. Bra chans från spets.

Redén har en ny vettig chans och här med 2 Fast and Quick. Hon avslutade bra senast och är farlig men jag tror Goopens bidrag blir för svår att nå från spets. Spår två är inte heller optimalt.

7 Islamorada avslutade bra senast och har Erik upp. Inte borta. Hungrigare kusk för dagen är Jepson och hans 12 Indian Front duger gott.


Spelförslaget:

Nu barfotadansande 1 Sweet On You med ett par lopp i sig har bra chans från spets. Vinnare till 4.35.

Spel från unibet

Tidigare travtips

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Travtips
fredag 14.35, 07 augusti
Bästa vinnaren var så klar som jag trodde i onsdags och Fredric Palema satt tidigt i ledningen och vann enkelt. Vaken insats av Micke både från start och sista 500 då han körde mot den bakom och i spets är han vass Micke. Bra platsspel var Inti Boko som...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 14.11, 5 augusti

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson