Travnet
ANNONS

Tio i år - Global Withdrawl landets segerrikaste

Skribent

Publicerad kl 09.00, 20 december 2018

av Daniel Olsson

Treårige Global Withdrawl har blivit en van besökare av vinnarcirklarna. När han på Bergsåker lekte hem E3 Revanschen blev det hästens tionde triumf för året.

Tio segrar under året – ett resultat som inget annat varmblod i Sverige kan matcha. Global Withdrawl fick en behaglig promenad på sin väg mot den tionde fullträffen för året. Den av Svante Båth tränade treåringen tog en tur till Bergsåker för att även lägga E3 Revanschen värd 150 000 kronor till handlingarna.

Global Withdrawl, som senast galopperade i Breeders Crown-finalen, utkrävde snabb revansch. Med Erik Adielsson i sulkyn visade han åter prov på sin stora startsnabbhet, följde formligen vingen vid start och stack till spets. Med den stora favoriten väl i ledningen tordes ingen i övrigt att utmana förrän till slut, och då var det förstås försent. Ledaren gick säkert undan och fastställde segertiden till 1.14,5a på 2140 meter efter 1.12 sista 500.

Global Withdrawl sammanfattar därmed treåringssäsongen med 10 segrar på 15 starter och en ökning av saldot med 1,6 miljoner kronor. Hästens största seger under året kom i Treåringseliten på Solvalla under Elitlopps-helgen. (Foto: ALN).

Global Withdrawl
ANNONS
Nästa artikel