Just nu:
07.40 Gimpanzee förlängde segerraden
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud

Tekno Odin tackar för sig – stjärnan slutar tävla

Tekno Odin fick lämna Unionskampen bakvägen efter att ha stannat i ledningen. Det blev den sista starten för kallblodsstjärnan. Efter loppet kom beskedet att man nu avslutar karriären.

Tekno Odin har de senaste säsongerna kämpat med en skada i en senskida och sedan i somras har hästen funnits i regi hos Jan-Olov Persson, efter att tidigare simtränats av samme tränare. Efter en frånvaro tre månader segrade tio-åringen i comebacken men i lördagens start i Unions-kampen på Färjestad tog det troligen slut för gott.

Tekno Odin fick förvisso en dryg inledning i spåren fram till ledningen men redan in på den sista bortre långsidan var stjärnan slagen, och togs senare ur loppet av kusken Örjan Kihlström. En koll av veterinär väntar i veckan men redan nu menar ägaren att det var hästens sista start.

– Vilken resa vi haft. Jag har levt drömmen. Tekno Odin har inget mer att bevisa. Det är bra att det är jag som bestämmer, nu är det slut, sa ägaren Elfinn Edvartsen till Trav og Galopp-Nytt.

Tekno Odin avslutar därmed en av kallblods-sportens mest lysande karriärer. Han stannar på 72 segrar på 122 starter och 10,7 miljoner kronor intravat. En karriär som inneburit bland annat seger i norska Kriteriet, dubbla Derby-segrar och Elitkampen. Tekno Odin innehar även världsrekordet 1.19,1a över medeldistans. Tekno Odin fortsätter som avelshingst, en roll i vilken han redan haft stora framgångar; bland annat som far till unghästtopparna Tekno Eld och Eld Rask. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 14:23, 18 juli

Mellby Free får lämna återbud

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Storslam för Gocciadoro i Derbyt och Oaks

Storslam för Gocciadoro i Derbyt och Oaks

Dubbelt Gocciadoro i Derby Italiano med Zlatan i topp. Och som om inte det var nog blev det även storslam i Oaks. 

Alessandro Gocciadoro hade fyra hästar till start i det italienska derbyt på Agnano-banan i Neapel, med en miljon euro i samlad prispott och flertalet av dessa var också huvudrollsinnehavare.

Gul kusk satt själv bakom Zidane Grif som pressade sig till ledningen efter 700 meter och redan där trodde man nog att övriga konkurrenter skulle få svårt.

Men en plötslig galopp på sista bortre långsidan ställde allting på en kant och istället klev Zlatan in i handlingarna. Efter en perfekt styrning av Giampaolo Minnucci kunde fyraåringen gå med i ryggar och spela ut speeden över upploppet.

Segermarginalen blev till slut säker för Napoleon Bar-sonen som vann före stallkamraten Ze’Maria och Rene Legati. Tiden i mål skrevs till 1.12,2a/2100 meter och hela 418 600 euro i förstapris.

Gocciadoro hade säkert svårt att hålla sig för skratt när han fick besöka vinnarcirkeln igen. För tidigare under dagen hade stallet lagt beslag på samtliga pallplatser i Oaks Del Trotto. Här vann Zabriskie O.K. förstapriset på 105 800 euro före Zealand As och Zona Ok.

Läs också ”Gocciadoro har fyra chanser i Derbyt”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Calle Crown slog till direkt i Vincennes-debuten
Nästa nyhet
Calle Crown slog till direkt i Vincennes-debuten

Calle Crown slog till direkt i Vincennes-debuten

Tomas Malmqvist skickade ner Calle Crown till Vincennes för allra första gången och det blev succé direkt.

I Prix de Clermont Ferrand (80 000€) mötte man bland annat Helena Burman-tränade The Bucketlist F. Den sistnämnda ledde faktiskt in på upploppet men Jean-Philippe Monclin hade gett Great Challenger-sonen en fin resa i tredje ytter.

500 meter från mål kom attacken, och det bet bra men ekipaget hade alltjämt en bit fram till ledande The Bucketlist F. Segergreppet kunde kopplas i god tid och denna fullträff var värd 36 000 euro

Fyraåringens segertid skrevs till 1.12,5/2700 meter och The Bucketlist F. höll klart bra till tredjeplatsen.

Se loppet här

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Melanders jättetalang - Gimpanzee vägrar förlora
Nästa nyhet
Melanders jättetalang – Gimpanzee vägrar förlora

Melanders jättetalang – Gimpanzee vägrar förlora

Marcus Melanders Gimpanzee kunde inatt plocka hem sjunde raka segern och gjorde det i finalen av New York Sire Stakes (225 000 dollar).

Tvååringen kördes som vanligt av Brian Sears och ekipaget inledde på innerspår. Ledningen övertogs efter ett varv på Yonkers 800-metersbana och därifrån var det sedan spel mot ett mål.

Chapter Seven-sonen drog undan på upploppet, och Thunder kom aningen närmare tillsammans med Jason Bartlett men aldrig i farlig närhet av Marcus Melanders obesegrade travare som vann på banrekordet 1.12,5a/1609 meter.

Detta var hästens största seger hittills i karriären värd 112 500 dollar. Äger gör Stall Courant och SRF Stable.

Se loppet här (välj 22/9 – lopp 3) 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Unionskampen till en tapper Myhreng Jerker
Nästa nyhet
V75: Unionskampen till en tapper Myhreng Jerker

V75: Unionskampen till en tapper Myhreng Jerker

Unionstravet på Färjestadtravet och en klassisk batalj i Unionskampen där vi fick se en oerhörd värdig vinnare samtidigt som en tiofaldig miljonär tog farväl.

Lome Brage och Erik Adielsson forsade till ledningen medan Örjan Kihlström och Tekno Odin blev hängande i tredjespår första halvvarvet. Vår framme i dödens blev man dock släppta till täten av stallkamraten och första halvvarvet travades på 18,4.

I dödens landade Myhreng Jerker som också varit hängande. Bakom denne radade konkurrenterna upp sig med bland annat Kleppe Slauren i tredje ytter och klockan visade snabba 19,3 på varvet.

På sista bortre långsidan blev det överraskande tvärstopp för Tekno Odin, och i fallet drog han med sig Lome Brage. Istället tog Myhreng Jerker över kommandot för Olav Mikkelborg och i spåren aviserade Kleppe Slauren ett angrepp.

Dessa två fick längder ner till övriga genom slutkurvan och med tanke på vilka lopp dessa båda fått var det verkligen fördel för Kjetil Djöseland. Greppet kopplades också in på upploppet men invändigt vägrade sjuåringen ge sig och kontrade till sig segern sista biten.

Mikkelborg - Foto: ALN

– Han gjorde ett kanonlopp. Han är väldigt stark och gillar att gå i sitt egen tempo. Nu är han ju bara sju år och har nog ett par till fina lopp i kroppen, sa tränare och kusken Olav Mikkelborg efter loppet.

Denna seger var värd 300 000 kronor och tiden i mål skrevs till 1.21,3a/2140 meter. Lome Brage kom loss och slutade ändå trea med krafter kvar bakom tätduon. Efter loppet sa även ägaren till Tekno Odin, Elfinn Edvartsen, att det är sluttävlat för den tiofaldige miljonären.

Love Matters - Foto: ALN

Uno Sweds Minne tillika Gulddivisionen togs hem av Daniel Redén-tränade Love Matters och segerreceptet var spets och slut. Örjan Kihlström drog längsta strået i startrusningen och fick en av de värsta konkurrenterna, Racing Mange, utvändigt om sig.

Första tidsnoteringen visade klockan 09,7 men upp till varvet hade Kihlström fått strypa tempot till 12,7. Via ett slutvarv i trakterna av 1.11 kunde Explosive Matter sonen dirigera fältet som han ville och motståndare ställdes helt schack matt.

Racing Mange tröttnade men höll klart godkänt till tredjeplatsen, I Love Paris spurtade vasst till silvret men Love Matters kunde skära mållinjen som etta på 1.11,4a/2140 meter utan att se särskilt plågad ut. Förstapris 200 000 kronor.

Jepson - Foto: ALN

I Silverdivisionen infriade favoriten Handsome Brad alla förväntningar. Det blev som väntat viss kubbning från start när Angle Of Attack testade men körande Nicklas Westerholm hade ingen chans att ta sig förbi Carl Johan Jepson.

Sen blev det stiltje i fältet via 14,8 på varvet och 300 meter från mål tryckte hemmakusken gasen i botten. Konkurrenterna fick bara se röken av Ulf Stenströmers femåring som vann på 1.12,6a/2140 meter före Ragazzo Da Sopra och Zoko Lane.

Jepson avslutade också omgången med Susanne Richters fyraåring Visitor. From Above-sonen lotsades till täten tidigt i detta stayerlopp över tre varv och ekipaget kunde sedan hålla jämnt tempo.

Med två varv till mål sände Per Lennartsson fram Young Da Vici i dödens och mitt i loppet tog Flemming Jensen ett initiativ från kön med Victory Kåsgård. Det blev galopp för den sistnämnda medan Young Da Vici tröttnade 500 kvar och hingsten höll knappt undan före jättesusaren Global Skipper. Sluttiden i mål skrevs till 1.15,3/3140 meter

Björn Goop - Foto: ALN

Grandfather Bill liftade med i rygg på ledande Faust Boko i drygt två varv innan Björn Goop hittade ut som första häst i andraspår. Det hade dessutom varit bra tempo på loppet och Magnus Teien Gundersen hade inget svar när Goop utmanade men sin välväxta femåring.

Segergreppet kopplades 150 kvar men bakom närmade sig Jonas Moberg meter för meter med Eraja Jaam men över mållinjen syntes det ändå tydligt att Cantab Hall-avkomman vunnit Klass II-försöket. Segertid 1.15,0a/2640 meter.

Björn Goop blev dubbelsegrare på sin hemmaoval och återigen var det vinnarhålet som gällde. Waikiki Silvio fick luckan 400 kvar och därframme började Rapide Frecel och Heart Of Steel se småsega ut.

Varenne-sonen kopplade greppet kort före mål men i ögonvrån hade även Kevin Oscarsson hittat loss med Wild Love. Oscarsson eldade på sin styrning men stoet svarade med galopp kort före mål. Det var dock andraplatsen som gick upp i rök för Waikiki Silvio hade redan ena benet i mål i detta Klass I-försök. Segertid 1.12,7a/2140 meter.

Global Trust - Foto: ALN

Jorma Kontio kunde enkelt glida till täten med Global Trust i Bronsdivisionen. Redan där hade finländaren loppet i sin hand och när Timo Nurmos-travare sedan fick bestämma var loppet över.

Björn Goop fick chansen från rygg ledaren med Mamasan när Arsenal felade i dödens 300 kvar men denna dag fanns det inget att göra åt den femåriga valacken som vann på 1.12,3a/2140 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tillbaka som vinnare - lekande lätt för Manchego

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson