Just nu:
09.39 Stenhårt när Empire vann årsdebuten
09.19 Cleangame påbörjar ny segerrad?
08.23 VM-loppet ställs in i år
23.53 Starkt startfält i Cutler Memorial
23.33 Missle Hill var tuffast
13.15 Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!
12.41 Efter 141 starter – nu slutar den danske kämpen
12.15 Propulsion-utredning klar tidigast i augusti
11.20 Seismic Wave siktar mot sjätte raka segern
10.48 Vincennes: Gu d’Héripré övertygade direkt

Talangfyllde Tekno Jerven – trots galopp

Att lita på helt är knappast Tekno Jerven men treåringen kan trava fort. Alf Jonssons nya talang imponerade stort när han vann Hälsinglands Treåringspris – trots galopp.

Hagmyrens söndagstävlingar var helt vigda åt kallbloden och rasens fans fick verkligen sitt lystmäte under eftermiddagen. En som övertygade ordentligt var Alf Jonsson-tränade Tekno Jerven.

Jimmy Jonsson satt vid tömmarna och kunde konstatera att Tekno Odin-sonen, liksom tidigare, lade bort mycket värdefull mark i en startgalopp. Det var dock inte skäl att ge upp hoppet. Treåringen tog sig i kapp och styrdes till attack 500 kvar när den dittills obesegrade Axel Sigfrid stannade helt framför.

Hela vägen ledande Alfa Lina stretade emot väl men förmådde inte att stå emot Tekno Jervens tunga avslutning. Vinnaren, som tog femte segern i elfte starten, noterade 1.26,7/2160.

En djupt imponerande vinnare var också Pydin. Niclas Torstemos elittravare var förkrossande bra för Ove A Lindqvist när han vann Sleipners Elitlopp. Första 500 travades efter 18,8 och då var Pydin fortsatt kvar i tredjespår, med knappt varvet kvar hade sjuåringen klämt sig till ledningen. Återstoden av loppet var en ren enmansshow – Pydin vann på 1.20,1a/1640.

Att 14 segrar på 22 starter knappast kommit av en slump, visade norske Professor Ö.K. i Linje 5 för femåringarna. För sin tränare Kjetil Djöseland gick en han en blytung långspurt för att fånga in den länge ledande Spang Viktor på 1.24,2/2160.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 09:39, 02 juli

Stenhårt när Empire vann årsdebuten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:19, 02 juli

Cleangame påbörjar ny segerrad?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:23, 02 juli

VM-loppet ställs in i år

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 23:53, 01 juli

Starkt startfält i Cutler Memorial

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 23:33, 01 juli

Missle Hill var tuffast

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 12:41, 01 juli

Efter 141 starter – nu slutar den danske kämpen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 12:15, 01 juli

Propulsion-utredning klar tidigast i augusti

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Hachiko de Veluwe tog 10:e raka – i Suur-Hollola

Hachiko de Veluwe tog 10:e raka – i Suur-Hollola

Firma Timo Nurmos och Jorma Kontio gjorde det igen. Med knapp marginal grejade Hachiko de Veluwe sin tionde raka seger när han höll undan i miljonloppet Suur-Hollola.

Som en av lördagens försöksvinnare fick Timo Nurmos-tränade Hachiko de Veluwe bära favoritskapet i söndagens final av finländska miljonloppet Suur-Hollola som avgjordes på banan i Lahti. Femåringen, som i fjol vann Derbyt skulle också avgå med segern.

Jorma Kontio sände Hachiko de Veluwe direkt till front och fick utvändigt om sig hedersstoet Ranch Kelly, som också var regerande mästare. Loppet kom att utvecklas till en duell de båda emellan – samt den i andra utvändigt travande Cameron Evo. Den senare gick till attack 300 kvar och avslutade mycket fort – men slog olyckligt på en galopp mitt i brinnande segerstrid.

Hachiko de Veluwe höll undan mot tappra Ranch Kelly i den dramatiska upplösningen och klockades till segertiden 1.11,6a/2100 meter. För Hachiko de Veluwe, som i finalen tjänade 120 000 euro, var det här den tionde raka viktorian på elva starter; Timoko-valacken har sin enda förlust i debuten.

Timo Nurmos tog här sin femte tränarseger i Suur-Hollolla, Jorma Kontio är dock betydligt värre – det här var kuskens elfte vinst i storloppet.

Trea i mål, efter en resa i rygg ledaren, slutade Atupem. Veijo Heiskanen hade en bra möjlighet med Benjamin Evo som dock tyvärr galopperade bort sina chanser tidigt i loppet.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svanstedts skräll - med Marseille i Earl Beal
Nästa nyhet
Svanstedts skräll – med Marseille i Earl Beal

Svanstedts skräll – med Marseille i Earl Beal

Vem skulle vinna av Marcus Melanders båda superstars, Greenshoe eller Green Manalishi? Svaret blev – Marseille. Åke Svanstedt ordnade en jätteskräll i finalen av Earl Beal.

Inför stundande Hambletonian och övriga stora treåringslopp i Nordamerika, handlar det mycket om Marcus Melander på förhand. Men i finalen av Earl Beal Jr Memorial som avgjordes på Pocono Downs under lördagskvällen – var det Åke Svanstedt som oväntat klev in i huvudrollen.

Loppet med en kvarts miljon dollar till vinnaren såg Svanstedt direkt sticka till spets med Marseille (e. Muscle Hill) som efter en snabb öppning fick dämpa farten betänkligt och det var segerreceptet för hästen spelad till 58 gånger insatsen.

In i sista sväng anföll Green Manalishi och kort senare sände Brian Sears iväg loppets stora favorit Greenshoe direkt ut i fjärdespår. Kullkungen avslutade visslande ute i banan, men Melanders duo fick den här gången nöja sig med silver och brons – Marseille höll undan till segern precis på linjen.

För Marseille var det här karriärens överlägset största framgång hittills, när han passerade mållinjen på 1.10,0a/1609 över Poconos tusenmetersbana. Per Engblom-tränade Osterc fick göra loppet i dödens och tröttnade till slut för att bli sjua.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
E3: Aetos Kronos - på nytt världsrekord igen
Nästa nyhet
E3: Aetos Kronos – på nytt världsrekord igen

E3: Aetos Kronos – på nytt världsrekord igen

Efter en virvlande snabb avslutning hann Aetos Kronos förbi Byhthebook på mållinjen. Jerry Riordans jättetalang tog hem E3-finalen – på nytt världsrekord.

För två starter sedan spurtade Aetos Kronos hem Treåringseliten och en miljon kronor på Solvalla och slog då nytt världsrekord. När det var dags för E3-final för hingstar och valacker på Sundbyholm gjorde Jerry Riordans treåring repris – på en ännu bättre segertid.

Det var Örjan Kihlström som skötte tömföringen bakom Aetos Kronos och placerade Bold Eagle-sonen i fjärde par utvändigt. I ledningen hittades Bythebook som där öppnade första halvvarvet strax under 1.10. Än fortare skulle det dock gå till slut.

Erik Adielsson satt plattan i mattan bakom ledaren när man svängde in genom sista sväng, samtidigt som stallkamraten Global Adventure föll i galopp placerad i dödens. Örjan Kihlström lät inte vila på hanen utan hade 600 meter kvar skickat Aetos Kronos direkt ut i fjärdespår. Nu tog man upp jakten.

Bythebook försvarade sig tappert och upploppet blev till en ren tvåhästarsduell, men i sista stegen var det Aetos Kronos som drog det längsta strået och stack huvudet först över mållinjen.

– Han var ruggigt bra, helt enkelt. Det var en riktigt bra prestation. Hästen fick gå en rejäl rökare, men jag var rädd att det hade blivit för långt fram annars. Ledaren var ju riktigt bra också så det blev en fajt ända in på linjen, sammanfattade Örjan Kihlström i ATG Live.

Aetos Kronos gick i mål på 1.11,8a/2140 meter. Noteringen är alltså en tiondel snabbare än det världsrekord för treåringar över tusenmetersbana som samma häst satte sista söndagen i maj. Därmed inkasserade Aetos Kronos ytterligare en miljon kronor till bankkontot.

Bakom de båda duellanterna var det Zola Key och Björn Goop som snappade åt sig bronset. För den betrodde Belker blev E3-finalen ingen rolig historia. Hästen kom aldrig in i matchen och togs ur loppet med ett varv till mål.

Läs även: E3: Utklassning av lysande Mascate Match
Läs även: Explosive Merlot visade styrkan

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
E3: Utklassning av lysande Mascate Match
Nästa nyhet
E3: Utklassning av lysande Mascate Match

E3: Utklassning av lysande Mascate Match

Hur bra var Mascate Match egentligen? Finländskan såg ut som ett stycke dynamit när hon hade uppvisning i E3-finalen för ston.

Finlands nestor Pekka Korpi har onekligen en riktig juvel i treåriga Muscle Mass-märren Mascate Match. I E3-finalen för ston i Eskilstuna förvandlande hon loppet med en miljon i förstapris till en ren uppvisning.

– Det är en väldigt, väldigt bra häst. Jag tror hon visade det i dag. Fortsätter hon så här kan hon nog gå riktigt fort en dag. Det här är en stor seger för mig, det krävs bra hästar för att hävda sig i Sverige, sa Pekka Korpi i ATG Live.

”En väldigt, väldigt bra häst”
Pekka Korpi i ATG Live

Mascate Match smällde direkt till ledningen, utmanades dock om positionen av Ies Elisabet men när denna rullade över i galopp in i första sväng var ledningen vigd åt den finländska ultratalangen som fått öppna första 500 i underkant 1.09.

Inget som bekom Mascate Match dock. Genom sista sväng tryckte Korpi på gaspedalen och hade vid det laget redan avgjort loppet. Stoet lämnade sina konkurrenter med åtskilliga längder och vann på det nya löpningsrekordet 1.12,3a/2140 meter. Mascate Match tog här sin sjunde seger i den åttonde starten.

I skuggan av den överlägsna vinnaren gick favoritspelade Zolly ett starkt lopp, med hela sista varvet i tredjespår i rygg på Grande Diva Sisu, som tröttnade till slut, och spurtade in som tvåa på 1.13 blankt. Trea slutade Global Amazone för Jörgen Westholm.

Läs även: E3: Aetos Kronos – på nytt världsrekord igen
Läs även: Explosive Merlot visade styrkan

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Explosive Merlot visade styrkan

Travtips

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Travtips
onsdag 13.15, 01 juli
Snacka om klang och jubel för spelen i lördags. Inte ofta man rekar en 18-oddsare som sitter dessutom, men så var fallet med Bordeaux S. och han var riktigt bra. Min bästa vinnare var Barbro Kronos och precis så ska en slipsten dras för jäklar vad bra ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.35, 30 juni

Solvalla 30 juni: Mycket trevlig sport och ledningen är bra

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 30 juni

Lunch-draget Axevalla: Tack så Micke för den 27-oddsaren

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 29 juni

Mantorp 29 juni: Nu Intar Kontio Arenan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.01, 29 juni

Lunch-draget Årjäng: Många plus på mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 28 juni

Hagmyren 28 juni: Bara kalla vinnare i sommarvärmen

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:39, 24 juni 2020

Snart kommer beslut om Propulsions Elitloppsseger

STRÄNGNÄS: Tropisk värme i Mälardalen för stunden. Tufft för människor på landet som bor i täta trähus. Tufft för hästarna som just nu bland annat får tävla (i alla fall vid lunchtrav) när solen står i zenit. Proppen-gate Snart har det gått 30 dagar sedan ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson